بستن

توزیع محتوا چیست؟ چگونه مرکز پخش کارخانه تولید محتوایمان را مدیریت کنیم؟

4,271 بازدید ۲ کامنت
ماشین حمل محتوا!

هر روز چیزهای زیادی در حال توزیع شدن هستند. از محصولات غذایی بگیر تا محصولات فرنگی، از پوشاک بگیر تا انواع محصولات الکترونیکی همگی در حال دست به دست شدن هستند. چیزی که تمام سنگ‌های این ماجرا را روی هم بند می‌کند، رساندن چیز درست به مخاطب درست است.

مثلا خواندن کتاب «معادلات دیفرانسیل» به درد یک کودک پیش دبستانی که تازه یاد گرفته است «آ»، دو نوع با کلاه و بی‌کلاه دارد نمی‌خورد یا تحویل دادن پیتزای خانواده به فردی که در یک رستوران سنتی منتظر دریافت چلو کباب است، زحمتی بیهوده به شمار می‌رود.

این همان ماجرایی است که می‌خواهیم در فضای وب با یاد گرفتن اصول توزیع محتوا از روی دادن آن جلوگیری کنیم.

در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ کشف مفهوم توزیع محتوا می‌رویم، سری به ماجرای اولویت‌بندی محتواها می‌زنیم، اهمیت توزیع محتوا را بررسی می‌کنیم و به دنبال راهی برای عملکرد بهتر خودمان در این مسیر می‌گردیم. اگر محتواهای دست اولتان هنوز مخاطب خودشان را ملاقات نکرده‌اند، حتما تا پایان این گفتار با ما همراه باشید.

تک‌تک واژه‌های این مقاله در آواهای این پادکست هم توزیع شده‌اند. برای گوش دادن به آنها، کلیک کنید.

توزیع محتوا به چه معنا است؟لذت رسیدن پیام درست به مخاطب درست در چشمانمان موج می‌زند!

به زبان ساده، توزیع محتوا همان مفهوم «پخش کردن محتوا» را می‌دهد. در واقع، ما محتوایمان را در کانال‌های خاصی منتشر می‌سازیم؛ مثلا محتواهای صوتی‌مان را در پادگیرهایی مثل «اپل پادکست»، «کست باکس» و … منتشر می‌کنیم.

در کنار پادگیرها، کانال تلگرام، پیج لینکدین، کانال آپارات، وبسایت دیجیتالینگ و … هم داریم. تمام این بسترها در کنار هم، کانال‌های توزیع ما را تشکیل می‌دهند.

به احتمال زیاد شما هم در کسب و کارتان یک یا چند مورد از این کانال‌های توزیع را دارید. نکته‌ای که نباید آن را از قلم بیندازید این است که همیشه محتوای درست را در کانال درست توزیع کنید. برای رسیدن به این هدف باید مراقب یک نکته باشید که در ادامه برایتان خواهم گفت.

توزیع محتوایتان را اولویت‌بندی کنید

این خیلی خوب است که کانال‌های توزیع‌مان را در سند استراتژی محتوایمان هم بیاوریم. من قبلا در گفتار دیگری به طور مفصل در مورد سند استراتژی محتوا برایتان صحبت کرده‌ام.

می‌توانید برای مطالعه این گفتار به مقاله «استراتژی محتوا به زبان ساده» سر بزنید. ناگفته نماند که «نمونه سند استراتژی محتوای دیجیتالینگ» هم در بازارچه دیجیتالینگ قرار گرفته است. می‌توانید برای درک بهتر ماجرای سند استراتژی محتوا، سند ما را بررسی کنید.کاور سند استراتژی محتوای دیجیتالینگ، منتشر شده در بخش بازارچه

ما در سند استراتژی‌مان در مورد کانال‌های توزیع‌مان و اولویت‌هایی که برایشان قائل هستیم صحبت کرده‌ایم؛ مثلا به دوره‌های ویدیویی‌مان اولویت پنج (بالا) و به محتواهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنیم اولویتی یک (پایین) داده‌ایم.دسته‌بندی قالب‌های موجود برای توزیع محتوا و اولویت بندی آن‌ها

پس تمام کسانی که در تیم محتوای دیجیتالینگ هستند با دیدن این سند در می‌یابند که اولویت محتواهای مختلف دیجیتالینگ که در بسترهای مختلف توزیع می‌شوند به چه شکل است؟ با این حساب اگر بخواهند روی آنها کار کنند، با نگاهی هدفمند و همراه با بررسی این اولویت‌‌ها قدم برمی‌دارند.

آیا تفاوت در اولویت‌ها به معنای تفاوت در کیفیت است؟

اولویت بالا به معنای کیفیت نیست اما کیفیت بالا به معنای اولویت است.

 

یادتان باشد توجه به اولویت‌‌بندی به این معنا نیست که مثلا اگر پادکست‌های دیجیتالینگ در اولویت دوم یا سوم آن قرار می‌گیرند پس بی‌کیفیت هستند.

با وجود اینکه چنین موردی درست نیست ولی حقیقت این است که ما نمی‌توانیم تمام محتواهایمان را به یک چشم ببینیم. این تفاوت وجود دارد و با کم‌محلی ما هم از رو نمی‌رود!

مثلا دیجیتالینگ هنوز اینستاگرام ندارد ولی اگر داشته باشیم آن را به اندازه میزان فروشی که برایمان به ارمغان می‌آورد اولویت‌بندی می‌کنیم.

به احتمال زیاد شما هم اگر ببینید که میزان فروشتان از اینستاگرام بسیار کمتر از تلگرام است، اولویت آن را یک یا چند درصد پایین‌تر از سایر گزینه‌‌ها در نظر می‌گیرید. چیزی که می‌تواند در کشف اهمیت و اولویت محتواها کمک‌حالمان باشد، تحلیل کردن است.

چرا توزیع درست محتوا این‌قدر اهمیت دارد؟

توزیع درست محتوا تلاش برای جلوگیری از ریختن قیمه‌ها در ماست‌ها است! اگر ما محتوایی داریم که می‌خواهیم آن را در لینکدین توزیع کنیم نمی‌توانیم آن را بدون هیچ کم و کاستی در اینستاگرام هم قرار دهیم.

در واقع، ما بهتر است متناسب با آن کانال توزیع و رفتاری که مخاطبان در آن دارند محتواهای مناسب را برای توزیع انتخاب کنیم.

 

بی‌اهمیتی به این ماجرا مثل این است که در جشن تولد، به جای دادن کیک و شیرینی و الویه، به مهمان‌هایمان خرما بدهیم! کمترین پیامد این ماجرا، خراب شدن جشن تولد و دلخوری دوستانمان خواهد بود. با وجود اینکه شاید ما با همان افراد در مراسم‌های مختلفی مثل عزا و عروسی هم شرکت کنیم؛ اما در هر مراسم انتظار دریافت خوراکی‌ها و برخوردهای متفاوتی را داریم.

به دنبال یاد گرفتن اصولی توزیع محتوا هستید؟

ما در دوره بازاریابی محتوایی زمان قابل توجهی را روی ماجرای توزیع محتوا گذاشتیم، آن را با مثال‌های فراوان توضیح دادیم و تک‌تک بسترهای توزیع محتوا در ایران را بررسی کردیم.

مثلا اینکه لینکدین کجا است و چه کاری می‌توان در آن انجام داد، به همین ترتیب تلگرام، توییتر و اینستاگرام چه فضاهایی هستند، چه محتواهایی را می‌طلبند و کاربران چه انتظاری از آنها دارند. این دوره جامع که توزیع محتوا تنها بخشی از آن است، بیش از 15 ساعت آموزش ویدیویی کاربردی را در بر می‌گیرد.

نکته اصلی در این دوره، آموزش تمرین محور است. این بدان معنا است که شما باید تمرین‌هایی که مدرس برایتان در نظر گرفته است را انجام داده و آنها را تحویل دهید تا گام نهایی آموزشتان تکمیل شود.

ورود به دوره آموزشی بازاریابی محتوایی

خلاصه‌ای از آنچه با هم در توزیع محتوا گفتیم:

  • توزیع محتوا همان پخش کردن محتوا در بسترهای مختلف است.
  • نکته مهم در توزیع محتوا، رساندن محتوای درست به مخاطب درست در بستر درست است.
  • مشخص کردن کانال‌های توزیع محتوا در سند استراتژی محتوا از بی‌نظمی یا سردرگمی‌های آینده جلوگیری می‌کند.
  • در نظر گرفتن اولویت برای توزیع محتوا به معنی کم یا زیاد بودن کیفیت محتواهای مختلف نیست. بلکه اهمیت محتوا را نشانه رفته است.

نظر شما چیست؟

شما با چه اولویتی محتواهایتان را توزیع می‌کنید؟

لطفا تجربه خود را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (2 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
محتوا چیست؟ در هزارتوی محتوای دیجیتال چه خبر است؟

. مقدماتی

قرن 21، دوران پادشاهی اطلاعات است. در این زمان، موفقیت افراد در هر زمینه‌ای به میزان اطلاعاتی که در اختیار دارند بستگی پیدا می‌کند. به همین دلیل، تولید و انتشار داده‌های مفید و کاربردی به کسب و کاری مستقل و سودآور تبدیل شده است که اگر به خوبی انجام شود، هم برای فرد تولید کننده و هم برای دریافت کننده محتوا، معامله‌ای دو سر بُرد محسوب می‌شود. در این قسمت از دیجیتالینگ سری به مفهوم

2
تولید محتوا چیست؟ داستان راستان خلق محتوا برای مخاطبان

. مقدماتی

تولید محتوا، موضوعی جذاب و هیجان‌انگیز است؛ اما تازه نیست. چون هر کدام از ما در طول روز با داستان‌هایی که برای یکدیگر تعریف می‌کنیم، متن‌های کوتاهی که برای هم می‌نویسیم و صداهایی که برای دیگری ارسال می‌کنیم در حال تولید محتوا البته به سبک خودمان هستیم. ماجرای تولید محتوا از زمانی جالب و البته جدی می‌شود که بخواهیم این روند تولید را به یک هدف مشخص گره بزنیم، آن را به گوش مخاطبان خاصی

3
بازاریابی محتوایی چیست؟ از تعریف مفهوم تا بررسی ۷ گام اساسی

. مقدماتی

تعریف‌ها مهم هستند. چون مانند نور بر بخش‌های تاریک مفهوم‌هایی که چیز زیادی از آنها نمی‌دانیم می‌تابند و چهره واقعی آنها را به ما نشان می‌دهند. تنها در آن صورت است که می‌توانیم با آن ماجرا آشنا شده و حسابش را از چیزهایی که شبیهش هستند سوا کنیم. در مقاله‌های قبلی، هنگامی که اولین گام‌های آشنایی با محتوا را برمی‌داشتیم در مورد «مفهوم محتوا» و «چیستی تولید محتوا» صحبت کردیم. در ادامه مسیرمان می‌خواهیم با «بازاریابی محتوایی» آشنا

4
هدف گذاری در بازاریابی محتوایی؛ چگونه غول هدف‌گذاری را به فرشته مهربان زندگی‌مان تبدیل کنیم؟

. مقدماتی

هدفتان چیست؟ چند دقیقه طول می‌کشد تا آن را روی کاغذ بنویسید؟ آیا واقعا می‌دانید که چه می‌خواهید؟ بزرگ‌ترین دلیل سردرگمی‌ انسان، نداشتن هدف است. وقتی در زندگی خود هدفی نداریم، هیچ مسیری برایمان خاص نیست و هیچ اتفاقی خوشحالمان نمی‌کند. این هدف است که شور زندگی و شیرینی طعم زنده بودن را در رگ‌های ما جاری می‌سازد. محتوا نیز مثل انسان، بدون داشتن هدف، تباه می‌شود. وقتی هدفی از نوشتن، ضبط کردن، تولید ویدیو

5
استراتژی محتوا به زبان ساده؛ از چیستی و چرایی تا ۱۲ بخش طلایی

.. متوسطه

یکی از قانون‌های موفقیت، داشتن یک نقشه روشن از مسیر رسیدن به هدف است. چون در این صورت می‌توان از منابع و زمان به بهترین شکل ممکن استفاده کرد. داشتن استراتژی محتوا نیز نقشه‌ای برای رسیدن به موفقیت در دنیای محتوا به شمار می‌رود. هر اندازه که این نقشه، منسجم‌تر و عمیق‌تر باشد، رسیدن به پیروزی آسان‌تر می‌شود. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ نکته‌هایی مهم در مورد «استراتژی محتوا» می‌رویم، چیستی آن را

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

2 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

اکرم شفیعی
نوشته شده در: ۲۳:۰۴ ۱۴/۰۹/۱۴۰۰

کد تخفیفی که در پادکست گفته شد کار نمیکنه!

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۲۳:۱۰ ۱۴/۰۹/۱۴۰۰

سلام خانم شفیعی عزیز
ممنون که اطلاع دادین الان درست شد?
متاسفیم که این مشکل بوجود اومده بود??

×