بستن

سرنخ? بازاریابی (لید)؛ ماجرای گرفتن یک نشانی از خانه دوست

3,738 بازدید ۰ کامنت
مفهوم چیستی لید در دیجیتالینگ

سرنخ بازاریابی (Lead) یا «لید» و در کل، ماجرای جمع‌آوری اطلاعات، یکی از بخش‌های اصلی هر تجارتی را به خود اختصاص می‌دهد. گاهی باید این اطلاعات را قبل از آغاز کردن کسب و کار یا راه‌اندازی سایت‌ به‌ دست آورد و گاهی باید در طول مسیر، بانکی از اطلاعات مشتریان را تهیه کرد و بخش بزرگی از بازاریابی را بر مبنای آن اطلاعات پیش برد.

در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ لید و چیستی آن می‌رویم، علت اهمیت و کاربرد لیدها را موشکافی می‌کنیم، به دنبال راه‌هایی برای افزایش لید می‌گردیم و با هم یک تجربه از تعامل با لید در دیجیتالینگ را می‌خوانیم.

اگر به دنبال سر و سامان دادن به ماجرای خودتان و لیدهایتان هستید یا اینکه می‌خواهید از پتانسیل خفته در لیدها به بهترین شکل ممکن استفاده کنید، حتما تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

می‌توانید در پادکست زیر، سرنخ‌هایی از همین مقاله را با گوش‌هایتان ردیابی کنید.

با سه دسته اصلی از مخاطبان سایت آشنا شوید

معمولا مدیران سایت‌ها، مخاطبان خود را به دو دسته تقسیم می‌کنند:

  • بازدیدکننده‌های خنثی

فعالیت این دسته به نگاه کردن و بررسی برخی از صفحه‌های سایت و یک خروج بی سروصدا محدود می‌شود.

  • خریداران واقعی یا مشتریان بالفعل

افراد دسته دوم، محبوب صاحبان سایت هستند. چون یا محصولات را می‌خرند یا از خدمات و سرویس‌های پولی استفاده می‌کنند.

اما در حقیقت، دسته سومی هم هستند که از قلم می‌افتند؛ یعنی:

  • مشتریان بالقوه

این دسته از کاربران، واقعا دوست دارند که از محصولات یا خدماتی که شما به آنها پیشنهاد می‌دهید استفاده کنند. ولی هنوز مطمئن نیستند و تردیدشان مانع از اقدامشان می‌شود. سرمایه‌گذاری روی تبدیل این مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل، کاری عاقلانه است که باعث رشد کسب و کار شما می‌شود.

در جستجوی یافتن نشانه‌هایی از مشتری بالقوهاستفاده از اطلاعات کاربر برای ارتباط با کاربر

شاید بهترین پرسش این باشد که چطور می‌توانیم مشتریان بالقوه را شناسایی کنیم؟ آیا راهی برای تفکیک آنها از سایر مشتری‌ها وجود دارد؟ در واقع، ساده‌ترین راه برای برقراری ارتباط با این مشتریان از طریق همان اطلاعاتی است که در اختیار ما قرار می‌دهند؛ یعنی شماره تماس، ایمیل یا هر راه ارتباطی دیگری که ما را به آنها وصل می‌کند.

سرنخ یا لید چیست؟ و مشتری چگونه این سرنخ‌ها را از خود باقی می‌گذارد؟

بیایید ماجرای این سرنخ‌ها را با یک مثال ساده بررسی کنیم. تصور کنید شما وارد یک سایت می‌شوید و می‌خواهید یکی از کتاب‌های الکترونیک رایگان آن سایت را دانلود کنید. اما شرط دریافت این کتاب، ثبت نام در سایت یا دست کم، دادن ایمیلتان است.

به هر حال یا بر پایه اعتمادی که از قبل به این سایت دارید یا از سر اجبار، بالاخره راضی می‌شوید و آن اطلاعات را در اختیار سایت قرار می‌دهید. آنها هم لینک دانلود کتاب را برایتان پیامک یا ایمیل می‌کنند. در این ماجرا، شما با دادن اطلاعاتتان، یک «سرنخ» (Lead) به آن سایت دادید.

سرنخ‌ها چه فایده‌ای برایمان دارند؟

سودمندی سرنخ‌ها به کاری که ما با آنها می‌کنیم بستگی پیدا می‌کند. وگرنه حتی اگر روزانه هزاران نفر وارد سایت ما شوند و با کمال میل ایمیل و شماره تماسشان را در اختیار ما قرار دهند، اتفاق خاصی نمی‌افتد.

پرورش لیدها ریزه‌کاری و نکته‌های خاص خودش را دارد که می‌توانید آن را در مقاله‌ «راه و روش گرفتن لیدهای کاردست و ارزشمند از کاربران» مطالعه کنید.

نکته‌های گفته شده در آن مقاله، تجربه‌های خودم در زمینه پرورش سرنخ‌ها هستند که در صورت رعایت کردن، باعث افزایش فروش شما می‌شود؛ اما موضوعی که در این مقاله به آن می‌پردازیم، «تولید سرنخ» (Lead Generation) است.

چگونه می‌توان تولید سرنخ را افزایش داد؟

یکی از بهترین راه‌ها برای جذب اطلاعات کاربران، تولید محتوای ارزشمند است. وقتی محتوای شما خواستنی و جذاب باشد، کاربران به راحتی وارد معامله می‌شوند و در عوض دادن ایمیل یا شماره تماسشان، محتوای شما را دریافت می‌کنند. محتوا هم می‌تواند در قالب‌های متفاوتی منتشر شود مثلا:

  • ویدیو
  • کتاب الکترونیکی
  • وبینار
  • رایگان کردن محصولات دیجیتالی پولی

به ویژه دو مورد آخر، قدرت بالایی در جذب لیدهای مفید دارند.

تجربه جذب لید در دیجیتالینگنمونه‌هایی از محتوای با ارزش دیجیتالینگ برای کاربران

بیایید فرض را بر این بگذاریم که تاکنون فلان تعداد لید را جذب کرده‌ایم. حالا سوال اصلی این است که چطور کاری کنیم تا ارتباطی قوی میان ما و افرادی که پشت لیدهایمان هستند برقرار شود و مهم‌تر از همه، این ارتباط پیوسته ادامه پیدا کند.

بهتر است یادمان باشد که مارکتینگ یعنی رابطه‌سازی. حالا ما در دیجیتال مارکتینگ که در بستر وب فعال است و احتمال کمی برای ملاقات حضوری با کاربران دارد، چگونه می‌توانیم به این رابطه‌سازی بپردازیم؟

خوشبختانه دست ما خالی نیست. چون می‌توانیم به واسطه پیام‌های خودکار و پیام‌های پشتیبانی که به کاربرانمان ارسال می‌کنیم و همچنین، پیام‌هایی که به صورت دستی برایشان می‌فرستیم، کاری کنیم که ما را به خاطر بسپارند.

خودتان را در نظر بگیرید. چه سایت‌هایی را می‌شناسید؟ در چند سایت ثبت‌نام کرده و شماره تلفنتان را وارد کردید؟ اگر می‌خواهید جزو سایت‌هایی باشید که آدم‌ها شما را به خاطر می‌سپارند و حتی جایی در قلبشان برایتان باز می‌کنند بهتر است برقرار کردن ارتباط و باز گذاشتن این مسیر ارتباطی را جدی بگیرید.مثال‌هایی از تعامل با لید در دیجیتالینگ

۳ نکته در مورد لیدها که حتما باید بدانید

  • سرنخ‌ها را تفکیک کنید تا به کلاف تبدیل نشوند

بیایید به همان مثال کتاب الکترونیکی برگردیم. شاید شما در سایتتان بالای ۲۰ کتاب الکترونیکی رایگان داشته باشید که موضوع‌های کاملا متفاوتی را پوشش می‌دهند. در این صورت، مخاطبان آن کتاب‌های رایگان هم افرادی متفاوت با ویژگی‌های گوناگون هستند که شاید ارتباط چندانی با هم نداشته باشند.

سرنخ‌های خود را تفکیک کنید

اگر لیدهای دریافتی از طریق کتاب‌های مختلف سایتتان را از هم تفکیک نکنید، یعنی مخاطبان خود را به درستی نشناخته‌اید. در این صورت، ممکن است برای مخاطبی که یکی از نمایشنامه‌های شکسپیر را از سایت شما دانلود کرده، خلاصه‌ای از کتاب «گاو بنفش» را به عنوان محتوای مورد علاقه او ارسال کنید! این اشتباه، به معنی هدر دادن زمان، انرژی و مخاطب است.

گاهی مرز بین موضوع‌های مختلف خیلی باریک می‌شود و به دنبال آن، تفکیک کردن مخاطبان نیز به دقت بیشتری نیاز پیدا می‌کند؛ مثلا در زمینه دیجیتال مارکتینگ، موضوع‌های گوناگونی مانند: «سئو»، «بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی»، «بازاریابی ایمیلی» و … وجود دارند؛ اما در حقیقت، احتمال کمی وجود دارد که یک سئوکار به سراغ کتاب‌های بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی برود.

 هر چقدر که لیدهای خود را با دقت و حتی وسواس بیشتری از هم تفکیک کنید، می‌توانید با ارائه محتواها یا حتی محصولات و خدمات تخصصی‌تر، تاثیر بهتری روی مخاطب خود بگذارید. به دنبال این اثرگذاری مثبت، نرخ تبدیل سایت شما نیز به شکلی قابل قبول، رشد خواهد کرد.

  • باند فرود جذابی برای کاربرانتان بسازید

مورد بعدی که باید در مورد تولید لیدها در نظر داشته باشید، کیفیت و کارایی «صفحه فرود» (Landing Page) است. می‌توانید با سر زدن به مقاله «ساخت لندینگ پیج‌های خیره کننده در ۷ گام طلایی» کار را برای خودتان ساده‌تر کنید. چون اطلاعات موجود در آن مقاله، به شما کمک می‌کنند تا با بهینه کردن صفحه فرودتان، لیدهای با کیفیتی از کاربرانتان دریافت کنید.

  • کال تو اکشن را جدی و جدی‌تر بگیرید

موضوع «فراخوان به عمل» (Call to Action) هم جزو مهم‌ترین بخش‌هایی است که در میزان و کیفیت لیدهای دریافتی از کاربران تاثیر می‌گذارد.

در این مورد هم می‌توانید به سراغ مقاله «چیستی کال تو اکشن و رمزگشایی ساده از ماجرای آن» بروید، آن را مطالعه و گوش جان دهید. چون بیشتر نکته‌‌های آن تجربه‌های خودم در این زمینه بوده‌اند.

کلاغ قصه لیدها، هنوز به خانه نرسیده است

قصه ما و لیدهایی که از کاربران داریم یا کارهایی که می‌توانیم با آنها بکنیم تازه اول راه است. هنوز چیزهای زیادی وجود دارند که بهتر است از آنها با خبر باشیم؛ مثلا چگونه تعامل میان خودمان و کاربران را شکل دهیم؟

چه پیامی را و در کدام بستر ارسال کنیم؟ چه بازه‌های زمانی برای ارسال پیام مناسب هستند؟ چگونه حد تعادل در ارسال پیام را به دست بیاوریم تا از آن وَرِ بوم نیفتیم؟ مرز میان تعامل سازنده و غیر سازنده کجا است؟ پاسخ تمام این‌ها را می‌توانید در دوره ویدیویی پروژه‌محور دیجیتال مارکتینگ پیدا کنید.

ورود به دوره دیجیتال مارکتینگ

این مطلب به پایان رسید اما یادگیری دیجیتال مارکتینگ ادامه دارد؛ پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به نقشه راه دیجیتالینگ بزنید تا مقالات متنی، صوتی، ویدیویی و محصولات مرتبط با «آموزش‌ دیجیتال مارکتینگ» را مشاهده و مطالعه کنید.

خلاصه‌ای از آنچه با هم در سرنخ بازاریابی گفتیم:

  • مشتریان اصلی سایت به طور کلی به سه دسته «بازدیدکننده‌های خنثی»، «خریداران واقعی یا مشتریان بالفعل» و «مشتریان بالقوه» تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • «سرنخ» یا (Lead) اطلاعاتی مانند: «ایمیل»، «شماره تماس» و … هستند که کاربران در اختیار شما قرار می‌دهند.
  • اگر برای سرنخ‌هایی که از کاربرانتان می‌گیرید برنامه‌ای نداشته باشید، به خودیِ خود چیزی از لیدها دستگیرتان نمی‌شود.
  • شما می‌توانید با تولید محتواهای ارزشمند در قالب‌های متفاوت، لیدهای مفیدی از کاربران دریافت کنید.
  • تفکیک کردن لیدها بر اساس علاقه و نیاز کاربران از هدر رفت زمان، انرژی و هزینه جلوگیری می‌کند.
  • حفظ کردن تعاملتان با کاربرانی که لیدها را در اختیارتان قرار داده‌اند بسیار مهم‌تر از به دست آوردن لیدهای جدید و تلنبار کردن آنها روی هم بدون داشتن یک هدف است.
  • بهینه کردن صفحه فرود می‌تواند لیدهای با کیفیت‌تری را برای شما به ارمغان بیاورد.
  • وجود یک کال تو اکشن درست، جذاب و طراحی شده می‌تواند تیر نهایی شما برای جذب بهترین لیدها از کاربران باشد.

نظر شما چیست؟

به عنوان مدیر یک سایت، از چه روش‌های دیگری برای دریافت لیدهای با کیفیت استفاده می‌کنید؟

لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (2 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
دیجیتال مارکتینگ چیست؟(به زبان ساده) از مزایا تا معرفی شاخه‌ها در ایران

. مقدماتی

«دیجیتال مارکتینگ چیست؟» شاید بتوان گفت این یکی از داغ‌ترین پرسش‌هایی است که به هنگام کار در فضای وب برای کاربران پیش می‌آید. چون از هر دری که وارد دنیای وب می‌شویم، سرنخی از دنیای دیجیتال مارکتینگ پیدا می‌کنیم و شستمان خبردار می‌شود که همه چیز به بازاریابی دیجیتال، گره خورده است. در حقیقت، بازاریابی دیجیتال، راز بقای کسب و کارها در قرن ۲۱ است. کسب و کارهایی که به حضور در دنیای سنتی اصرار

2
بازاریابی در شبکه اجتماعی چیست و در ایران چگونه است؟

. مقدماتی

در روزگاری که ما زندگی می‌کنیم، شبکه‌های اجتماعی به بخشی از ماجرای روزمره‌مان تبدیل شده‌اند. هر کدام از ما زمان زیادی در این شبکه‌ها می‌گذرانیم و حتی با استفاده از آنها دریچه‌های تازه‌ای برای کسب درآمد باز می‌کنیم. اما این تمام ماجرا نیست. چون کسب و کارهای دیگر به ویژه کسانی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند هم در این شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. برای پیروزی در این مسابقه باید از چم‌وخم این ماجرا

3
اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسرمارکتینگ چیست؟ (تعریف به زبان ساده)

.. متوسطه

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است بپرسیم، «اینفلوئنسر» کیست؟ اگر کمی خوب نگاه کنیم، در زندگی هر کدام از ما حداقل یک فرد تاثیرگذار وجود دارد. او کسی است که مسیر اصلی زندگی‌مان را به ما نشان داده است و ما خواسته یا ناخواسته جا پای قدم‌های او گذاشته‌ایم. می‌توانیم غبار تاثیر این فرد را در تک‌تک تصمیم‌هایی که برای خودمان و زندگی‌مان می‌گیریم احساس کنیم. کم‌کم، آن‌قدر به او شبیه

4
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

5
مفهوم بازاریابی موتور جستجو و نقاط ضعف و قوت آن

.. متوسطه

در کارزار حضور در موتور جستجوی گوگل، دو راه برای مبارزه وجود دارد. راه اول که آن را «سئو» می‌نامند مسیری سنگلاخی است که باید با بیل و کُلنگ، عزمی راسخ و انگیزه‌ای لبریز، آن را برای خود هموار کنید. اما وقتی این جاده هموار شود می‌توانید با سرعت در آن پیش بروید. راه دوم «بازاریابی در موتور جستجو» نام دارد. مسیر آن کوتاه و از قبل هموار شده است. اما تا وقتی می‌توانید در

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×