بستن

سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

سئو محتوا

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید مخاطب‌ ما قرار می‌گیرد. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به موضوع «سئو محتوا» می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی آن گوش دهید.

منظور از سئو محتوا چیست؟

سئو محتوا چیست

اگر بخواهیم «سئو محتوا» یا «SEO Content» را تعریف کنیم باید قبل از هر کاری سراغی از «search engine optimization» بگیریم که در ایران به آن سئو یا «SEO» می‌گویند. من در مقاله دیگری به طور مفصل در مورد سئو برایتان صحبت کرده‌ام. پیشنهاد می‌کنم برای درک بهتر این موضوع سری به آن مقاله بزنید.

در مقاله «سئو چیست؟» با هم گفتیم که وقتی ما سایت خود را برای موتورهای جستجو – مثلا گوگل – بهینه می‌کنیم در اصطلاح به این کار «سئو کردن» می‌گویند. در بخش سئو محتوا ما اصلا کاری با موضوع‌های فنی یا ماجراهایی که خارج از سایت رخ می‌دهند نداریم. چون تمرکز ما فقط روی محتوای سایت است. وقتی محتوای سایت برای موتورهای جستجو بهینه شده باشد، می‌گوییم که سئو محتوا صورت گرفته است.

 

چه کسی مسئول انجام سئو محتوا در سایت شما است؟

کارشناس سئو

این مورد در سایت‌های مختلف متفاوت است. سعی می‌کنم در این مقاله به چند مورد مهم از آنها اشاره کنم.

  1. وقتی سایت شما کارشناس سئو دارد

وظیفه کارشناس سئو این است که کارهای مربوط به تکنیکال سئو برای بهینه کردن سایت، «Off Page SEO» و سئو محتوا را انجام می‌دهد. البته معمولا این ماجرا در سایت‌های کوچک اتفاق می‌افتد. چون کارهای سئو بسیار گسترده هستند و یک نفر خیلی سخت می‌تواند تمام این کارها را به خوبی مدیریت کند.

  1. سپردن سئوی سایت به گروه متخصص

در این حالت، ما از خدمات یک مجموعه یا شرکت برای انجام دادن کارهای سئوی سایت خود استفاده می‌کنیم. چنین شرکت‌هایی یک تیم متخصص برای انجام کارهای سئو دارند که به طور طبیعی، سئو محتوا هم در دل آن قرار دارد.

  1. سپردن وظیفه سئو محتوا به تیم تولید محتوا

در بیشتر موارد، تیم تولید محتوای سایت، خودشان کار سئو محتوا را انجام می‌دهند. به نظر من یکی از وظایفی که کارشناس‌های تولید محتوا باید به آن مجهز باشند این است که بتوانند محتوایی که خودشان می‌نویسند را سئو کنند. بسیاری از سایت‌هایی که با توجه به زمینه کاری‌شان محتوا تولید می‌کنند یا حتی سایت‌های فروشگاهی، تولید محتوا و سئو را با هم انجام می‌دهند. حتی در برخی از سایت‌ها، کارشناس سئو در کنار تیم تولید محتوا حضور دارد، با آنها همکاری می‌کند و حتی به آنها یاد می‌دهد که چطور کارهایشان را سئو کنند.

شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که بالاخره کدام یک از سه حالت بالا برای یک سایت مناسب هستند؟ به نظر من، حالت سوم بهترین مورد برای یک سایت است. یعنی وقتی که خود تیم تولید محتوا، کار سئو کانتنت را انجام می‌دهند. اما وجود یک کارشناس سئو می‌تواند در بهبود رتبه‌های ما در نتایج جستجوی گوگل، تاثیر خوبی بگذارد.

 

دیجیتالینگ چگونه به موضوع سئو محتوا می‌پردازد؟

سئو محتوا

فرآیند کار محتوا در دیجیتالینگ به این صورت است که ابتدا کار تولید محتوا انجام می‌شود، بعد یک کارشناس سئو روی آن تغییراتی را پیاده می‌کند. در واقع، وقتی یک محتوا در دیجیتالینگ تولید می‌شود، از چند فیلتر انسانی می‌گذرد تا در انتها بتواند در سایت منتشر شود. من به تجربه به این موضوع رسیدم که وقتی محتوا در این فرآیند قرار می‌گیرد، قبل از انتشار، فرصت دیده شدن توسط چندین نگاه متفاوت را به دست می‌آورد. گذشته از این، ما چک لیستی برای سئو و مواردی که برایمان مهم هستند تهیه کردیم و طبق آن کارها را جلو می‌بریم.می‌توانید «چک لیست سئو محتوای دیجیتالینگ» را از بازارچه تهیه کنید.

 

نکته‌هایی که باید به هنگام سئو محتوا رعایت کنید

اجازه بدهید روندی که برای سایت دیجیتالینگ در نظر می‌گیرم را برایتان توضیح بدهم.

  1. استارت کار با تحقیق کلمات کلیدی انجام می‌شود

معمولا قبل از اینکه محتوایی به وجود بیاید، یک تحقیق کلمات کلیدی انجام می‌شود تا بفهمیم چه مواردی بیشتر سرچ می‌شوند و ما باید راجع به چه موضوعی محتوا تولید کنیم. چه آنهایی که به طور ویژه در حال تولید محتوا برای مخاطبان خود هستند و چه سایت‌های فروشگاهی که می‌خواهند در بخش وبلاگ سایتشان یا بخش توضیحات محصولشان محتوا تولید کنند می‌توانند از تحقیق کلمات کلیدی سود ببرند.

مثلا اگر شما بخواهید محصول تازه‌ای را به فروشگاه خود اضافه کنید، با کمک تحقیق کلمات کلیدی متوجه می‌شوید که مشتری‌هایتان به دنبال چه اطلاعاتی از این محصول می‌گردند و چه پرسش‌هایی دارند.

البته گاهی هم فرآیند تحقیق کلمات کلیدی، محدود به وب‌سایت‌ها نمی‌شود. مثلا شاید شما از طریق تماس تلفنی یا حتی ملاقات‌های حضوری که با مشتریان خودتان داشته‌اید به این نتیجه رسیده‌اید که باید در مورد برخی از موضوع‌ها محتوا تولید کنید.

  1. نتیجه تحقیق کلمات کلیدی در اختیار تیم تولید محتوا قرار می‌گیرد

تحقیق کلمات کلیدی

قدم بعدی این است که تیم تولید محتوا بر اساس نتیجه به دست آمده از تحقیق کلمات کلیدی، نوشتن محتوا را آغاز می‌کند و آن کلیدواژه‌ها را در متن محتوای خود به کار می‌برند. تصور کنید که ما روی محتوایی با عنوان «محتوا چیست؟» کار کرده‌ایم.

البته این مقاله واقعا در دیجیتالینگ وجود دارد. حالا این محتوا در دست یکی از کارشناس‌های سئو محتوا قرار می‌گیرد. از آنجا که هر محتوایی یک «Heading 1» دارد که آن هم عنوان اصلی محتوای ما را در برمی‌گیرد، کارشناس سئو محتوا در قدم اول، آن عنوان اصلی را انتخاب می‌کند.

  1. مقدمه محتوا توسط کارشناس تولید محتوا نوشته می‌شود

مقدمه محتوا

بعد به سراغ خود محتوا می‌رویم. ما در دیجیتالینگ برای تمام محتواهایی که در سایت خود قرار می‌دهیم، یک پاراگراف اول داریم که شاید بتوان گفت مهم‌ترین بخش محتوای ما را تشکیل می‌دهد. این مقدمه کوتاه برای محتوای ما نقش همان چند جمله آغازین در یک سخنرانی بزرگ را ایفا می‌کند. اگر این جمله‌ها گیرا و جذاب باشند، شانس این را پیدا می‌کنیم که مخاطب، بقیه صحبت‌هایی که در محتوا برایش نوشته‌ایم را بخواند.

این جمله‌های ابتدایی حتی در صفحه‌های فروشگاهی – مثلا بخش معرفی محصول دیجی کالا –  هم بسیار مهم هستند. جالب اینجا است که گوگل هم به این بخش اهمیت می‌دهد. اما به خاطر داشته باشید که ما برای مخاطب می‌نویسیم نه گوگل. در نتیجه نباید یک کارشناس سئو را مجبور کنیم که محتوای ما را آن‌قدر سئو کند که به یک متن ربات‌نویس تبدیل شود. وقتی کاربر از محتوایی که برایش تهیه کردیم لذت ببرد، گوگل هم آن را تایید می‌کند.

در این میان باید سعی کنیم که کلمه یا کلمه‌های کلیدی خود را به شکلی در لابه‌لای متن مقدمه‌مان بگنجانیم که بتواند با مخاطب ارتباط خوبی برقرار کند. نباید سعی کنید که به زور، چند واژه نامربوط را با این هدف که گوگل از آن خوشش می‌آید در مقدمه قرار دهید. برخی از کلیدواژه‌ها بد قلق هستند و نمی‌توان آنها را در یکی دو جمله اول محتوا آورد. در این جور موارد می‌توانید آن را در چند خط بعدی قرار دهید. اشکالی هم ندارد.

زمانی در محتوا، تعداد کلمات کلیدی و هم‌خانواده‌هایشان موضوع مهمی به شمار می‌رفت. اما اکنون این‌گونه نیست. چیزی که برای کاربر و گوگل اهمیت دارد، کیفیت محتوا است. اما بد نیست در نهایت به شیوه توزیع کلیدواژه‌ها و تعداد آنها در متن خود نگاهی بیندازیم.

  1. زیرعنوان‌ها مشخص می‌شوند

جدا از عنوان اصلی، زیرعنوان‌هایی وجود دارند که باید مشخص شوند و به ترتیب اهمیت و قالب‌بندی محتوا در اندازه‌های «H2»، «H3»، «H4» و همین‌طور تا انتها قرار بگیرند. قرار دادن کلیدواژه‌ها در زیرعنوان‌ها هم تاثیر خوبی روی محتوایمان می‌گذارند.

  1. لینک‌سازی در متن انجام می‌شود

لینک سازی

مورد مهم بعدی، لینک‌سازی است. در این بخش، محتوای خود را به صفحه‌های داخلی لینک می‌دهیم.این کار با هدف نگه داشتن کاربر در سایت و دیدن صفحه‌های بیشتر صورت می‌گیرد.

  1. تصاویر در متن گنجانده می‌شوند

هر تصویر دارای نام، متن جایگزین تصویر و حجم مشخص است. که باید تک‌تک نکته‌های مربوط به این بخش‌ها رعایت شوند.

  1. بولد و هایلایت کردن عبارت‌ها

وقتی جمله یا عبارتی در محتوای ما وجود دارد که احتمال می‌دهیم برای کاربر و گوگل مهم است و باید توجه بیشتری روی آن داشته باشد آن را بولد می‌کنیم. گاهی هم پیش می‌آید که یک جمله آنچنان هم مهم نیست اما جالب است. در نتیجه، آن را برای کاربرمان هایلایت می‌کنیم.

شاید انجام این کارها تاثیر مستقیمی روی سئو نداشته باشد اما به طور غیر مستقیم، اثرگذار خواهند بود. چون کاربر به آن جمله‌های بولد یا هایلایت شده توجه می‌کند و در پی آن، مدت زمان بیشتری را در سایت ما باقی می‌ماند. همین موضوع می‌تواند سیگنال مثبتی را به سمت گوگل ارسال کند.

  1. فایل‌های مالتی مدیا برای محتوا انتخاب می‌شوند

انتخاب فایل مالتی مدیا

گاهی به جز عکس، فایل‌های صوتی یا ویدیویی هم در متن ما قرار می‌گیرند. این‌گونه فایل‌ها هم برای گوگل و هم برای کاربرانمان مهم هستند. در سایت دیجیتالینگ هم می‌بینید که هر محتوای ما حداقل یک پادکست دارد. وقتی فایل صوتی یا پادکست را به محتوایتان اضافه می‌کنید باید عنوان پادکست، نام گوینده و توضیح مناسبی در مورد آن به کاربران بدهید.

می‌توانید فایل‌های ویدیویی را به طور مستقیم در سایت بارگذاری کرده یا کد آن را از آپارات، یوتیوب و سایت‌های این چنینی بگیرید و در محتوای خود قرار دهید.

  1. آدرس انگلیسی محتوا را بهینه می‌کنیم

در مورد اینکه چرا باید آدرس محتوای خود را به صورت انگلیسی انتخاب کنیم، قبلا مفصل صحبت کرده‌ایم. می‌توانید با سر زدن به مقاله «آدرس صفحه فارسی باشد یا انگلیسی؟» از این ماجرا سر دربیاورید. فقط یادتان باشد که حتما کلیدواژه خود را در آدرستان بگنجانید.

  1. توضیحات متا توسط کارشناس سئو نوشته می‌شود

    نمونه عنوان و توضیحات متا سایت دیجیتالینگ

توضیحات متا بخشی است که کارشناس‌های سئو روی آن حساس هستند. چون این بخش، ویترین محتوای شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل است. وقتی شما یک کلیدواژه را در گوگل سرچ می‌کنید، نتیجه جستجویتان به صورت یک عنوان و توضیح کوتاهی در زیر آن به شما نمایش داده می‌شود، توضیحات متا، همان نوشته کوتاه زیر عنوان سایت‌ها هستند. اگر این نوشته بسیار کوتاه، برای کاربر جذاب باشد، از میان سایت‌های دیگر، شما را انتخاب می‌کند. پس باید روی نوشتن این بخش زمان بگذارید.

  1. بررسی نتیجه انتشار محتوا در گوگل

وظیفه انجام این مورد با کارشناس سئو محتوا است. او بررسی می‌کند که ما با چه کلیدواژه‌ای در صفحه نتایج گوگل بالا هستیم. گذشته از این، بهینه‌سازی‌هایی را هم در این زمینه انجام می‌دهد. مثلا از محتواهای دیگر سایت به این محتوا لینک می‌دهد، توضیحات متا را بهتر می‌کند و زمان آپدیت کردن محتوا را به کارشناس تولید محتوا اطلاع می‌دهد.

بیشتر نکته‌هایی که تا اینجا برایتان گفتم، مواردی هستند که از نگاه کارشناس‌های تولید محتوا یا کسانی که برای سایت خودشان در حال تولید محتوا هستند پنهان مانده‌اند. البته کارشناس تولید محتوا مسئول بررسی سرچ کنسول نیست. به همین دلیل شاید موقعیت‌های خوبی که می‌توانستیم داشته باشیم را به راحتی از دست بدهیم.

یادتان باشد، فقط نوشتن محتوای بسیار عالی نمی‌تواند باعث دیده شدن آن شود. شما باید نکته‌های سئو محتوا را در آن رعایت کنید. این موضوع مانند آن است که شما غذای بسیار باکیفیتی را از دو رستوران متفاوت می‌گیرید. با وجود اینکه کیفیت هر دو غذا یکسان است اما ترجیح می‌دهید که دفعه بعد از رستوران دوم غذا بخرید. چون گذشته از طعم عالی و کیفیت، دورچین و تزئین غذای آن بسیار بهتر از رستوران اول بوده است. در مورد محتوا هم همین‌طور است. وقتی کاربر از خواندن محتوای با کیفیت و سئو شده شما تجربه بهتری را به دست بیاورد دفعه‌های بعد هم سایت شما را برای یافتن پاسخ پرسش خود انتخاب می‌کند.

می‌خواهید به عمق سئو محتوا سفر کنید؟

برای شما یک دوره آموزش ویدیویی سئو محتوا تدارک دیده‌ایم و در ۸ ساعت هرآنچه در چنته‌مان است را با شما به اشتراک گذاشتیم؛ تمام مثال‌های دوره را با مدرسه دیجیتالینگ پیش بردیم که فهم موضوع برای شما ساده‌تر باشد.

دیدن دوره آموزشی سئو محتوا

خلاصه‌ای از آنچه با هم در سئو محتوا گفتیم:

  • در سئو محتوا تمرکز اصلی روی خود محتوا است. این زمینه ارتباطی با مسائل فنی یا ماجراهای خارج از سایت ندارد.
  • وقتی کارشناس‌های تولید محتوا با مسائل سئو آشنایی داشته باشند، کیفیت محتوایی که نوشته می‌شود افزایش پیدا می‌کند.
  • انجام تحقیق کلمات کلیدی قبل از آغاز نوشتن محتوا به شما کمک می‌کند تا با توجه به نیاز مخاطبتان به تولید محتوا بپردازید.
  • مواردی مانند: «انتخاب تیتر اصلی محتوا»، «نوشتن مقدمه جذاب»، «انتخاب زیرعنوان‌ها»، «لینک‌سازی»، «افزودن عکس و فایل‌های چند رسانه‌ای»، «بولد و هایلایت کردن بخش‌هایی از محتوا»، «نوشتن توضیحات متا»، «بهینه‌سازی آدرس انگلیسی سایت» و «بررسی نتیجه انتشار محتوا در گوگل» در شمار کارهایی هستند که باید در سئو محتوا به انجام آنها بپردازید.

 

نظر شما چیست؟

به میزان سئو بودن محتواهای خودتان از یک تا 10 چه نمره‌ای می‌دهید؟

آیا سایت شما کارشناس سئو دارد؟ یا خودتان کار تولید محتوا و سئوی آن را انجام می‌دهید؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (8 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

2
سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

. مقدماتی

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید

3
مفهوم سئو کلاه سفید، آن روی زیبای سئو

.. متوسطه

راه‌های گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا می‌گذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راه‌های مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده می‌کنند. برخی دنباله ‌روی سئو کلاه سفید هستند و می‌خواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر می‌خواهند با استفاده از روش‌های دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.

4
مخاطب شناسی در سئو، پیدا کردن راه از میان بیراهه‌ها

.. متوسطه

دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا می‌رویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذره‌ای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چاره‌ای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم.  چون وقتی او را بشناسیم، می‌توانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینه‌سازی کنیم. در این مقاله

5
کلمه کلیدی چیست و نسخه جدید آن در ماجرای سئو کدام است؟

.. متوسطه

تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد می‌کنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد می‌گرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقش‌های اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه می‌خواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفه‌ای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلم‌نامه و تماشاچیان می‌دادند. گوگل کم‌کم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتم‌های متفاوتی که ایجاد می‌کرد، این

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

2 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

مریم دشتی
نوشته شده در: ۱۹:۵۴ ۱۳/۰۱/۱۴۰۰

سلام روز بخیر

من به دنبال این هستم که چه ابزارهایی برای سئوی محتوا می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد و هر کدام چه ویژگی‌هایی دارد، نقاط ضعف و قوت هر کدام ‌و هزینه پلن‌های مختلفشون‌
اسم ابزارها رو بدونم کافیِ درمورد ویژگی هاشون خودم تحقیق می کنم

شما می تونید این لطف رو به داشته باشید و کمکم کنید؟ یا یک سورس خوب و کامل بهم معرفی کنید؟

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۱۹:۰۸ ۱۴/۰۱/۱۴۰۰

درود بر شما خانم دشتی عزیز
ابزارهای سئو محتوا کم نیستند اما مهم ترین ابزارهای رایگانی که حتما باید در دست داشته باشیم سرچ کنسول گوگل و گوگل آنالیتیکس هستند.
اگر سایت وردپرسی دارید افزونه‌ای مثل yoast میتونه کمک دست شما باشه و نکاتی رو بهتون گوش زد کنه البته که این صرفا یک ابزار هست و صرفا با سبز کردن چراغ یوست شما در سئو موفق نخواهید شد.
ابزارهای دیگری هم برای تحقیق کلمات کلیدی میتونن بهمون کمک کنند مثل کیورد پلنر گوگل و کیورد تولز (درباره تحقیق کلمات کلیدی بیشتر بدانید)
در خصوص بررسی کلمات کلیدی رقبا ابزار پریمیوم الکسا خیلی میتونه بهتون کمک کنه
همچنین ابزارهای دیگری مثل moz و ahref هم هستند که هم در سئو محتوا و هم در سئو تکنیکال و سئو خارجی مفید هستند
باتوجه به متغیر بودن قیمت هم میتونین هر کدوم از ابزارها رو در گوگل سرچ کنید و از نظر هزینه هر کدام را با یکدیگر قیاس کنید.
موفق باشید

×