بستن

۴ اشتباه اَسَف‌بار در لینک سازی داخلی سایت

4,228 بازدید ۷ کامنت
اشتباهات ممکن در لینک‌سازی داخلی

اشتباه کردن، بخشی جدایی‌ناپذیر از فرآیند رشد و یادگیری است. اگر زمین نخوریم، بلند شدن و ادامه دادن را یاد نمی‌گیریم. سئو نیز یک مسیر است که همواره توسط گوگل گسترش پیدا می‌کند. 

 در این میان، ممکن است اشتباهاتی هم داشته باشیم. حتی گاهی ممکن است برخی از روش‌های درست گذشته نیز به کاری اشتباه تبدیل ‌شوند. بنابراین نمی‌توانیم هم در مسیر باشیم و هم از اشتباه کردن فرار کنیم. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «اشتباهات رایج در لینک سازی داخلی سایت» می‌رویم. با ما همراه باشید. 

نسخه شنیداری مقاله زیر تقدیم گوش شما!

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با روش صحیح استفاده از لینک‌ها در محتوا آشنا می‌شویم. 
  • می‌فهمیم که چرا لینک دادن به یک صفحه خاص با دو انکرتکست متفاوت، کار اشتباهی است.
  • مزیت داشتن یک استراتژی مشخص در لینک‌سازی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • با اشتباهات رایج در لینک سازی داخلی سایت آشنا می‌شویم. 

اولین اشتباه: به رگبار بستن متن‌ها با لینک‌

شاید شما هم این مورد را در برخی از سایت‌ها دیده باشید. وقتی به پست‌های این چنینی برخورد می‌کنیم می‌بینیم که مدیر سایت در یک محتوای مثلا 500 کلمه‌ای حدود 10 لینک به صفحه‌های مختلف داده است. درست است که انجام این کار، تاثیر منفی روی سایت شما ندارد. اما مگر هدف از لینک‌سازی داخلی سایت، دادن اعتبار یک صفحه به صفحه‌های دیگر نیست تا به این ترتیب، اعتبار یک صفحه بین صفحه‌های دیگر پاس داده شود؟ 

پس با این حساب و در نظر گرفتن این هدف، وجود لینک‌های زیاد در یک مقاله نه تنها شما را به هدفتان نمی‌رساند بلکه باعث آسیب به تجربه کاربری هم می‌شود. برای لحظه‌ای خودتان را جای کاربران بگذارید. آیا روبه‌رو شدن با متنی که پر از لینک به صفحه‌های دیگر است باعث حواس‌پرتی شما نمی‌شود؟ پیشنهاد من این است که در هر 1000 کلمه، نهایتا 5 لینک بگذارید. مگر اینکه آن مطلب خیلی خاص باشد و شما چاره‌ای جز لینک دادن به سایت‌های دیگر یا برخی از مطالب کم بازدید سایتتان نداشته باشید.لینک‌سازی نادرست در یک سایت

دومین اشتباه: لینک دادن به یک صفحه خاص با دو انکر تکست متفاوت

گاهی پیش می‌آید که شما در یک صفحه از محتوای خود با دو متن متفاوت به یک صفحه خاص لینک می‌دهید. با انجام این کار باعث ایجاد چند مشکل می‌شوید:

  • اعتبار صفحه مقصد را کم می‌کنید

اگر هدف شما اعتبار دادن به صفحه خاصی از وب‌سایتتان باشد، همان یک بار لینک دادن کافی است.

  • گوگل را سردرگم می‌کنید

وقتی با دو متن متفاوت به یک صفحه خاص لینک می‌دهید، گوگل را بر سر یک دو راهی می‌گذارید. چون شاید نتواند علت این کار شما را درک کند و متوجه نشود که باید با کدام یک از این انکرتکست‌ها به آن صفحه اعتبار بدهد. 

مثلا شاید شما مقاله‌ای راجع به تبلیغات نوشته باشید و یک مقاله دیگر هم راجع به تبلیغات اینترنتی دارید. وقتی در طول متنتان به عبارت «تبلیغات اینترنتی» می‌رسید، به مقاله «تبلیغات اینترنتی» لینک می‌دهید. کمی که جلوتر می‌روید، به عبارت «تبلیغات آفلاین» می‌رسید و باز هم به همان مقاله «تبلیغات اینترنتی» لینک می‌دهید. این دقیقا همان کاری است که نباید انجام دهید!

سومین اشتباه: نداشتن استراتژی لینک سازی داخلی سایت

لطفا قبل از آغاز لینک سازی، هدف خود را از این کار مشخص کنید و یک استراتژی برای خودتان در نظر بگیرید. مثلا اگر قرار است با عبارت «خرید گل رز» در نتایج گوگل بالا بیایید می‌توانید در محتواهای مختلفی که دارید به این صفحه لینک بدهید. 

اقدام اشتباه از جایی آغاز می‌شود که شما به جای اینکه تمرکزتان را روی لینک دادن به این صفحه کنید، با همین عبارت به صفحه دیگری مثلا صفحه تگ هم لینک می‌دهید. اینجا است که گوگل باز هم دچار سردرگمی می‌شود و نمی‌داند که بالاخره باید کدام صفحه شما را با این عبارت بالا بیاورد؟

دیجیتالینگ چطور لینک‌های داخلی را مدیریت می‌کند؟

ما در دیجیتالینگ به کمک یک گوگل شیت کار لینک‌سازی را برای خود راحت کردیم. به این شکل که بعد از انتشار هر صفحه، نام صفحه به‌همراه لینک‌های داخلی و حتی خارجی که درآن صفحه وجود دارد را ثبت می‌کنیم.برای نظم دادن به کار تاریخ درج لینک‌ها را نیز ثبت می‌کنیم؛ بعضی از لینک‌ها بعد از چند هفته در صفحات ثبت می‌شوند.

در حال حاضر بیش از 150 مطلب در سایت وجود دارد که تماما به همراه لینک‌های داخلی‌شان در تصویر زیر ثبت شده‌اند.پیشنهاد می‌کنیم این فرآیند را برای سایت خود در پیاده کنید.برنامه‌ریزی درست برای لینک‌سازی در دیجیتالینگ

اشتباه چهارم: لینک دادن به کلیدواژه‌هایی که نیازی به آنها ندارید

باید با مشخص کردن کلمه‌های کلیدی سایتتان از لینک دادن به کلیدواژه‌هایی که نیازی به آنها ندارید اجتناب کنید. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید شما یک سایت گل‌فروشی دارید. با وجود آنکه کلیدواژه «گل» در فهرست کلیدواژه‌هایی که قرار است با آنها بالا بیایید وجود ندارد اما وقتی در میان متنتان با آن کلمه برخورد می‌کنید به دنبال راهی می‌گردید تا به آن لینک بدهید. این کار چند اشکال دارد:

  • با استراتژی شما همخوانی ندارد

وقتی روی کلیدواژه‌های کم اهمیت زمان می‌گذارید به همان اندازه، فرصت تلاش مفید روی کلیدواژه‌های استراتژیک کسب و کار خود را از دست می‌دهید.

  • تلاش زیاد روی تک واژه‌های خاصطول مناسب انکرتکست در دیجیتالینگ

لطفا این نکته را در نظر داشته باشید متنی که می‌خواهید به آن لینک بدهید هر چه طولانی‌تر باشد برای مخاطب بهتر است. معمولا ما به هنگام لینک‌دهی از کلیدواژه‌هایی دو یا چهار کلمه‌ای استفاده می‌کنیم. در صورتی که اگر نگاهی به سایت‌های خارجی بیندازید می‌بینید که گاهی متنی نیم خطی را برای لینک دادن انتخاب کرده‌اند. 

در واقع، تمرکز کردن روی یک عبارت خاص برای بالا آمدن در نتایج گوگل، یکی از اشتباهاتی است که معمولا در سایت‌های ایرانی انجام می‌شود. پیشنهاد می‌کنم به جای این کار و متمرکز شدن روی یک واژه، گروهی از واژه‌ها را در نظر بگیرید و روی تمام آنها کار کنید. 

در واقع، تحقیق کلمه کلیدی خیلی گسترده‌تر از این حرف‌ها است. اما صاحبان سایت، اصرار زیادی روی چند کلمه کلیدی خاص دارند. شما با جامع‌تر کردن تحقیق کلمات کلیدی و تلاش روی لینک سازی داخلی سایت، می‌توانید وب‌سایت قدرتمندی برای خودتان بسازید. 

بدنبال یادگیری اصول صحیح لینک‌سازی داخلی در محتوا هستید؟

در دوره آموزشی اصول سئو محتوا تمام تجربیاتی که در طول هفت سال گذشته کسب کردیم را در هشت ساعت به‌صورت ویدیویی به اشتراک گذاشتیم.یک فصل کامل را به لینک‌سازی داخلی اختصاص دادیم و با مثال‌های عینی از مدرسه دیجیتالینگ آن را مطرح کردیم.

مشاهده دوره آموزشی اصول سئو محتوا

نظر شما چیست؟

آیا از میان چهار اشتباه رایج در سئو داخلی سایت، گزینه‌ای وجود دارد که آن را در سایت خود پیاده کرده باشید؟

فکر می‌کنید به جز این چهار مورد، اشتباه دیگری هم در سئو داخلی سایت صورت می‌گیرد؟ 

این مطلب برای شما مفید بود؟

4.2/5 - (6 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

2
سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

. مقدماتی

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید

3
مفهوم سئو کلاه سفید، آن روی زیبای سئو

.. متوسطه

راه‌های گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا می‌گذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راه‌های مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده می‌کنند. برخی دنباله ‌روی سئو کلاه سفید هستند و می‌خواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر می‌خواهند با استفاده از روش‌های دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.

4
مخاطب شناسی در سئو، پیدا کردن راه از میان بیراهه‌ها

.. متوسطه

دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا می‌رویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذره‌ای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چاره‌ای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم.  چون وقتی او را بشناسیم، می‌توانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینه‌سازی کنیم. در این مقاله

5
کلمه کلیدی چیست و نسخه جدید آن در ماجرای سئو کدام است؟

.. متوسطه

تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد می‌کنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد می‌گرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقش‌های اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه می‌خواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفه‌ای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلم‌نامه و تماشاچیان می‌دادند. گوگل کم‌کم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتم‌های متفاوتی که ایجاد می‌کرد، این

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

7 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

کوروش حیدری
نوشته شده در: ۲۳:۲۱ ۲۷/۰۳/۱۴۰۰

بسیار عالی ، خسته نباشید
در مورد ، مورد دوم که گفتین : لینک دادن به یک صفحه خاص با دو انکر تکست متفاوت،
خیلی اهمیت نداره و اصولا اشکالی هم نداره منابع زیادی هم این مورد رو تایید کردن

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۱۴:۵۰ ۲۸/۰۳/۱۴۰۰

تشکر از شما آقای حیدری
بله درسته
در مورد دوم بیشتر ما مخاطب رو در نظر گرفتیم که چرا باید یک صفحه رو دوبار بهش نشون بدیم آن هم با دو انکر تکست خاص
قطعا بهتر از ما میدونین که هدف از لینک‌سازی صرفا گوگل نیست و تجربه مخاطب هم اهمیت داره
در خصوص لینک‌سازی داخلی در دوره سئو محتوا صحبت کردیم
ممنون از توجهتون?

mahshad.rezapour
نوشته شده در: ۱۶:۵۶ ۲۸/۰۳/۱۴۰۰

دقیقا در مورد لینک دهی از نظر تجربه کاربری درست می گید اتفاقا چند روز پیش نمی دونم زیر کدوم پست بود من این نکته رو متذکر شدم ولی قطعا روال توزیع متناسب انکر تکست با توجه به بخش بندی های موضوعی و یا حتی سکشن های متفاوت می تونه به هدایت صحیح کاربر به بخش مورد نظر در صفحه مقصد کمک کنه از این جهت به نظر من به تجربه کاربری هم ضرر نمی زنه ، مضاف بر اینکه همواره رنج متفاوتی از ترکیب های کلید واژه ای باید تارگت به صفحه ای باشه که در مفهوم یکی اما در شکل تفاوت کنه به طبع نیاز متخصص سئو و یا شکل دهی به تجربه بهتر برای جهت دهی مخاطب ،توی این بخش با احترام مخالف هستم
البته من مواردی که می گن خدایی نکرده سو تفاهم نباشه میخوام کار خوبتون رو همچنان با کیفیت بیشتر ادامه بدید و تلاشم اینکه که کمک کنم به تخصصی تر شدن فضای لینکدین البته با همراهی دوستانی مثل شما
با ارزوی موفقیت

علی ساعت ساز
نوشته شده در: ۲۱:۳۶ ۲۶/۰۳/۱۴۰۰

برای مثالی که نوشتید خب اون سایت میتونه یه لندینگ در مورد تبلیغات آفلاین هم داشته باشه و دلیلی نداره که بخواد با کیورد “تبلیغات آفلاین” به لندینگ تبلیغات اینترنتی لینک بده…

اما سوال اینه که تو یه صفحه
اگر بخوایم به دو کیورد زیر به لندینگ تبلیغات اینترنتی لینک بدیم بازم بنظرتون اشتباهه؟

یکی “تبلیفات اینترنتی”
یکی “تبلیغات اینترنتی چیست

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۱۱:۳۵ ۳۰/۰۳/۱۴۰۰

سلام آقای ساعت ساز
بله دلیلی وجود نداره شاید در محتوا خوب نتونستیم منظورمون رو منتقل کنیم?

میتونه موضوع تبلیغات آفلاین باشه و اصلا دلیلی نداره انکر تکست چیز دیگری بیاد.

در مورد سوال دوم
اول باید به این سوال پاسخ داد که آیا دادن ۲ لینک به یک صفحه مشخص آن هم در یک لندینگ پیج کمکی به کاربر خواهد کرد؟

ما در لینک‌سازی اولویت رو روی مخاطب میذاریم نه گوگل؛اعتقاد داریم آینده سئو همین خواهد بود.
این رو کامل در «دوره سئو محتوا» هم بیان کردیم

موفق باشید

علی امیری
نوشته شده در: ۲۲:۰۱ ۱۵/۰۳/۱۴۰۰

با سلام
تشکر بابت مقاله فوق العادتون
یک دسته بندیی داریم با این کلمات:
۱. لباس بچه گانه عمده
۲. لباس عمده بچه گانه
۳. عمده فروشی لباس بچه گانه
در صورتی که از صفحات مختلف سایت با این ۳ کلمه به این صفحه دسته بندی لینک بدیم کار درستی هست؟
ممنونم

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۲۰:۱۹ ۱۷/۰۳/۱۴۰۰

سپاس از شما آقای امیری عزیز
ابتدای امر که پیشنهاد می‌کنم کارتون رو ببرید به سمت مفهوم کلیدی تا کلمه کلیدی و مطلب «مفهوم کلیدی» در دیجیتالینگ رو مطالعه بفرمایید

در مثالی هم که آوردید خوشبختانه هر سه کلمه یک مفهوم رو دنبال می‌کنند و هم‌خانواده و هم معنی یکدیگر هستند
لینک‌سازی برای این صفحه اگر در صفحات مرتبط باشه و با هدف جلب رضایت کاربر انجام بشه هیچ ایرادی نداره

موفق باشید

×