دریافت لید از کاربر، یکی از راههایی است که دریچه ارتباط میان شما و کاربرانتان را باز میگذارد. هر چقدر که این لیدها بیشتر و با کیفیتتر باشند، احتمال تبدیل کردن کاربران به مشتریهای وفادار سایت افزایش پیدا میکند.
در این قسمت از دیجیتالینگ با موضوع «لید و اهمیت دریافت آن از بازدیدکنندگان» بیشتر آشنا میشویم، نکات دریافت لید از طریق «ثبت نام در سایت»، «برگزاری وبینار»، «بخش خبرنامه سایت»، «پاپ آپ»، «شبکههای اجتماعی» و «بنر تبلیغاتی» را موشکافی میکنیم و سری به روشهای دریافت لید دیجیتالینگ میزنیم.
اگر به دنبال عمیقتر شدن در راههای دریافت لید هستید تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.
میتوانید رد پای لیدهای این مقاله را در پادکست زیر هم جستجو کنید.
لید چیست؟
«سرنخ» (Lead) اطلاعاتی است که از بازدیدکنندگان سایت دریافت میکنیم و به ما این اجازه را میدهد تا دوباره این ارتباط را با کاربر برقرار کنیم.
معمولا در وبسایتها اطلاعاتی مانند ایمیل یا شماره تلفن در شمار بهترین لیدها قرار دارند. در گفتار «لید چیست؟» مفصل راجع به لید صحبت کردیم که پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
چرا دریافت لید از بازدیدکنندگان مهم است؟
بسیاری از بازدیدکنندگان تنها یک بار پس از ورود به سایت یا حتی انجام یک خرید، از سایت میروند و دیگر به آن باز نمیگردند. در این شرایط، اگر از آنها سرنخی داشته باشیم، میتوانیم با فرستادن ایمیل یا دادن پیامک، دوباره کاربر را به سمت وبسایت برگردانیم.
چگونه میتوانیم از بازدیدکنندگان سرنخ یا لید بگیریم؟
ایمیل یا شماره تلفن، اطلاعاتی هستند که افراد آنها را به همین راحتی در اختیار دیگران قرار نمیدهند؛ به ویژه شماره تلفن.
چون تماسها یا پیامکهای اسپم، ذهن آنها را نقرهداغ کرده است. حتی خود شما هم در مقام یک کاربر وب، به راحتی شماره تماس و حتی ایمیلتان را در اختیار وبسایتها قرار نمیدهید. در حقیقت، اولین قدم برای دریافت لید، ساخت یک دلیل قانع کننده است.
آشنایی با روشهای دریافت لید از بازدیدکنندگان
در ادامه مقاله به سراغ چند راهکار میرویم که با استفاده از آنها میتوان لیدهایی از جنس ایمیل را دریافت کرد.
-
جذب سرنخ از طریق کامنت
معمولا در تمام وبسایتها میتوان جایی را برای نوشتن نظرات پیدا کرد. با وجود اینکه دریافت لید از طریق کامنت، راحت است. اما وبسایتهای زیادی وجود دارند که اصلا کامنتی دریافت نمیکنند. این ماجرا میتواند دلیلهای گوناگونی داشته باشد.
مثلا جذاب نبودن محتوا، درخواست نکردن از بازدیدکنندگان مطلب برای نوشتن نظرشان، سخت یا طولانی بودن فرآیند نوشتن کامنت و مواردی از این دست میتوانند از تعداد کامنتها بکاهند.
نکته جالبی که بد نیست شما هم آن را در نظر بگیرید، گذاشتن یک فیلد اضافه در بخش نظرات است با این عنوان که اگر برای کامنتی که کاربر نوشته است پاسخی ارسال شد، از طریق ایمیل یا پیامک او را با خبر کنید.
این کار باعث میشود که کاربر دلیلی برای بازگشت به سایت شما پیدا کند. ما در سایت دیجیتالینگ به این نکته اشاره کردیم که پاسخ از طریق کامنت برای شما ارسال خواهد شد.
-
ثبت نام کاربر در وبسایت
ثبت نام بازدیدکننده نیز یکی از روشهای دریافت لید از بازدیدکنندگان به شمار میرود. در این میان باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید.
-
فرآیند ثبت نام را سادهسازی کنید
من سایتهای زیادی را دیدهام که فرم ثبت نام سایت را با فرم استخدام در شرکت اشتباه گرفتهاند و از کاربر اطلاعاتی را میخواهند که اصلا ارتباطی با وبسایت پیدا نمیکند. مثلا شماره ملی یکی از این موارد است. اگر چنین فیلدهایی در فرم ثبت نام سایت شما وجود دارند، حتما آنها را بردارید. برای مثال مهمترین سرنخی که دیجیتالینگ از بازدیدکنندگان خود دریافت میکند شماره تلفن است و دیگر دریافت ایمیل کاربر به اختیار خود او است.
-
به کاربر یک دلیل خوب بدهید
اگر میخواهید کاربران در وبسایت شما ثبت نام کنند، باید یک دلیل خوب به آنها بدهید. مثلا بعد از ثبت نام در سایت، امکان دسترسی به برخی از محتواها را پیدا کند، یا اطلاعات مهمی برایش فرستاده شود. برای این نمونه ما در سایت دیجیتالینگ در حال تولید محتوای ارزشمند و رایگان هستیم که به بازدیدکنندگان کنندگان دلیلی خوبی برای ثبت نام بدهیم.
-
یادآوری را فراموش نکنید
بهتر است که بعد از ثبت نام بازدیدکنندگان برایشان یک ایمیل خوشآمد گویی بفرستید. چند روز بعد از ثبت نام هم دوباره به آنها ایمیل بزنید و با دادن یک ایبوک، دعوت به خواندن یک مقاله خوب یا تماشای یک ویدیوی اختصاصی، او را به سایت بازگردانید.
اگر دلایلی که برای بازگشت به سایتتان به کاربر میدهید ارزشمند و بهجا باشند، احتمال اینکه او به یک مشتری وفادار تبدیل شود، افزایش پیدا میکند. البته بهتر است برای این کار یک فرآیند مشخص را برنامه ریزی کنید که به صورت خودکار این برنامه برای کاربران سایت پیاده شود.
اگر وبسایت شما قابلیت ثبت نام ندارد، میتوانید یک فایل یا ویدیوی ارزشمند را در سایتتان بگذارید تا کاربران بعد از وارد کردن ایمیلشان بتوانند به آن دسترسی پیدا کنند. البته به یاد داشته باشید که نباید فایل را در همان صفحه به کاربر بدهید.
بلکه باید آن را برایش ایمیل کنید. چون گاهی پیش میآید که برخی از کاربران از ایمیلهایی نامعتبر برای پر کردن فیلدهایی این چنینی استفاده میکنند.
-
برگزاری وبینار، رویداد یا همایش
شما میتوانید با برگزاری یک وبینار در سایتتان یا در پلتفرمهایی مثل ایسمینار، ایمیلها را از کاربران دریافت کنید. برای مثال من برای دوره تلگرام مارکتینگ یک وبینار معارفه برگزار کردم که در یک بازه ۷ روزه بیش از ۱۳۰ نفر در آن شرکت کردند. وبینار در دوران کرونا رشد قابل توجهی داشته و یک فضای مناسب برای جذب سرنخ محسوب میشود.
-
بهینه کردن بخش خبرنامه سایت
وبسایتهای زیادی هستند که قسمتی از صفحه سایتشان را به باکس خبرنامه اختصاص میدهند. اما متن این بخش و چیزی که در انتها به کاربر داده میشود، آنقدر جذاب نیست. به همین دلیل، بسیاری از سایتها شانس خود را برای دریافت لید از بخش خبرنامه از دست میدهند.
در واقع، بیشتر آنها به جای صحبت از مزیتهایی که کاربر در مقابل دادن ایمیلش دریافت میکند، بانک ایمیل خود را به رخ کاربران میکشند و مثلا میگویند: «تاکنون ۱۰۰ هزار نفر عضو خبرنامه ما شدهاند!»
اگر نگاهی به وبسایتهای خارجی بیندازید، میبینید که آنها برای بخش عضویت در خبرنامه، خلاقیت بسیار بیشتری به خرج دادهاند؛ چه از نظر متن و شیوه جذب مخاطب و چه از نظر پیشنهادهای جذابی که بعد از وارد کردن ایمیلش دریافت خواهد کرد.
-
پاپ آپ
استفاده از پاپ آپ (Pop-up) در وبسایت باید کاملا هوشمندانه انجام شود. اگر کاربر، لحظهای احساس کند که وجود آن پاپ آپ آزارش میدهد، ممکن است خیلی راحت، سایت شما را به مقصد سایت رقیب، ترک کند. به همین دلیل باید بسیار مراقب باشید. مثلا به محض اینکه کاربر وارد سایت میشود، نباید پاپ آپ را به او نمایش دهید.
میتوانید این کار را به زمانی موکول کنید که کاربر وارد صفحه دیگری از سایت میشود یا حداقل تا پایین صفحهای که واردش شده را به سمت پایین اسکرول میکند.
حتی میتوانید برای این کار زمان بگیرید؛ مثلا بعد از گذشت ۳۰ ثانیه از حضور کاربر به او پاپ آپ را نشان دهید و از او بخواهید که ایمیلش را در عوض نمایش یک ویدیوی جذاب یا یک کتاب یا مطالب هفتگی کاربردی در اختیار شما قرار دهد.
-
دریافت ایمیل از طریق گروههای تلگرامی و پیج اینستاگرام
اگر صاحب کانال یا ادمین یک سوپرگروه تخصصی تلگرامی هستید میتوانید برای تعامل بیشتر با مخاطب ایمیل را دریافت کنید یا اینکه یک گوگل شیت (Google Sheet) درست کنید و از اعضای گروه و یا کانال بخواهید که اطلاعات تماس یا ایمیلشان را در آن وارد کنند.
اگر پیج اینستاگرام شما بیش از ۱۰k فالوور واقعی دارد، میتوانید یک استوری لینکدار در پیجتان بگذارید و به این ترتیب با هدایت کاربران به وبسایتتان از آنها سرنخ بگیرید.
-
ساخت بنر HTML5 در یک وبسایت مشابه
آخرین روش که به نظر من یکی از روشهای بسیار جذاب است، ساخت یک بنر HTML5 در وبسایتی مشابه وبسایت شما است. منظورم از این تشابه، از نظر موضوعی و محتوایی است. من نمونه مشابه این کار را از «الوپیک» دیدم.
به این ترتیب که در یک وبسایت بنری از الو پیک با چند فیلد وجود داشت و از کاربران خواسته شده بود که برای استخدام در الوپیک، نام و نام خانوادگی و شماره تماسشان را وارد بنر کرده و روی دکمه ثبتنام کلیک کنند.
الوپیک در نتیجه این کار، بدون اینکه اصلا نیازی به هدایت کاربر به وبسایتش داشته باشد، لیدهای مورد نیازش را از کاربران دریافت میکرد. یادتان باشد، اصلا به سراغ خرید بانک ایمیل نروید. چون گذشته از اینکه هیچ شناختی از مخاطب هدف خود ندارید، با انجام ایمیل مارکتینگ و بدون در نظر گرفتن پرمیشن مارکتینگ، باعث آزار کاربران میشوید.
ماجرای جذب لید در دیجیتالینگ
اولین قدم ما برای دریافت لید از کاربران، سوق دادن آنها به سوی ثبت نام در سایت بود. این را هم یادمان بود که وقتی از کاربر میخواهیم در سایت ثبتنام کند باید یک دلیل صاف و پوست کنده را در دستانش قرار دهیم.
او باید بداند که چرا ایمیل یا شماره تماس او را میخواهیم و در مقابل چه چیزی را به او میدهیم. ما این دلیل را با روشهای مختلف به کاربران دادیم. بخشی از آنها در سایت ثبتنام کردند.
ولی این کافی نبود. به همین دلیل، بازارچه دیجیتال مارکتینگ را به راه انداختیم و محصولات رایگانی که فراتر از انتظار کاربران بود را در آن جای دادیم؛ مانند: «نمونه سند استراتژی محتوا»، «تمپلیت پرسونا» و … .
این کار باعث شد که میزان ثبتنام کاربرها در سایت افزایش پیدا کند. چون برای آنکه به این فایلهای رایگان دسترسی داشته باشند راهی به جز ثبتنام کردند وجود نداشت.
به دنبال این ماجرا توانستیم در طول یک سال حدود 1200 لید را جذب کنیم آن هم بدون اینکه یک تبلیغ انجام دهیم. الان هم که در حال صحبت با شما هستیم تعداد این لیدها بعد از کمپین «بلک فرایدی» به حدود 2000 عدد رسیده است.
اصل حرفمان این است که وقتی میخواهید از کاربران لید بگیرید باید به آنها دلیلی خوبی برای این کار بدهید و با ارائه محتوای ارزشمند، مخاطب را به سمت خودتان جذب کنید.
[posts-cta title=”ماجرای دریافت لید را با مثالهایی واقعی یاد بگیرید” btn-text=”ورود به دوره دیجیتال مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/digital-marketing/” target=”_blank”]برای یادگیری تمام عیار روشهای دریافت لید به بررسی نمونهها و مثالهای واقعی نیاز دارید. ما در دوره دیجیتال مارکتینگ مثالهایی واقعی از خودمان و محتواهای درست و حسابی از وب فارسی را دور هم جمع کردهایم تا این موضوع برای شما بیشتر جا بیفتد و بتوانید لیدهایی با کیفیت را جذب کنید.
[/posts-cta]در انتها شما را به مطالعه مطلب «۱۵ روش کاربردی برای افزایش لیست ایمیل کاربران» دعوت میکنم.
خلاصهای از آنچه با هم در روشهای دریافت سرنخ از کاربر گفتیم:
- لیدها، اطلاعاتی هستند که مسیر برقراری ارتباط مجدد میان ما و کاربران را باز نگه میدارند.
- وجود لیدها به ما کمک میکنند تا بهانهای برای بازگرداندن کاربران به سایت یا اپ خود پیدا کنیم.
- برای دریافت لیدها باید قبل از هر چیزی به کاربران یک دلیل قانع کننده بدهید. باید از خودتان بپرسید که چرا کاربران باید اطلاعاتشان را در اختیارتان بگذارند؟
- مواردی مانند: «جذب سرنخ از طریق کامنت»، «ثبت نام کاربر در وبسایت»، «برگزاری وبینار، رویداد یا همایش»، «استفاده از بخش خبرنامه سایت»، «استفاده از پاپ آپ (Pop-up)»، «دریافت ایمیل از طریق گروههای تلگرامی و پیج اینستاگرام» و «ساخت بنر HTML5 در یک وبسایت مشابه» در شمار روشهای جذب لید از کاربران قرار میگیرند.
- رمز موفقیت شما در دریافت لید به این برمیگردد که با ارائه محتواهای جذاب، به کاربران یک دلیل روشن بدهید تا اطلاعاتشان را در اختیار شما قرار دهند.
نظر شما چیست؟
آیا راهی برای جلوگیری یا کاهش دریافت لیدهای نامعتبر سراغ دارید؟
لطفا راهکارتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.
ممنونم اینکه مثال از خودتان میزنید باعث میشه بیشتر بفهمیم
فقط اون تصویر از الوپیک رو در صفحه قرار ندادین؟
درود بر شما خانم احمدی عزیز
بله خواهش میکنم تلاشمون بر این هست که از تجربیات خودمون یا کیس استادیهایی که در ایران دیدیم و مطالعه کردیم قرار بدیم
در مورد بنر html5 الوپیک که باعث دریافت لید هم شده بود متاسفانه تصویر رو در فضای وب پیدا نکردیم که قرار بدیم
اگر مورد مشابهی را یافتیم حتما در به روز رسانی این مقاله خواهیم گذاشت
مگه مطلب به روز رسانی میشه؟
بله بعد از مدتی این مطلب به روز رسانی میشه
بخش زیادی از مطالب سایت نیاز به بروزرسانی دارند تا بتونن همیشه سبز باشند و برای بازدیدکنندگان مفید واقع شوند.
بروزرسانیها از طریق کانال تلگرام و پیج لینکدین اطلاع رسانی خواهد شد
یک خارش مغزی
کجای سورس کد این صفحه نوشته "7 روش... " ؟
بعد از اپدیت مقاله از 7 روش به 8 روش همه جای سورس تبدیل شده ب 8 روش . ولی هنوز دسکریپشن لینک موقع شیر تو تلگرام نوشته 7 روش!
سلام بر شما وقت بخیر آقای وضعی عزیز
بله دیسکریپشن ممکنه با تاخیر این آپدیت رو انجام بده وگرنه همون 8 روش اعمال شده و در آپدیت جدید وجود داره
ممنون از دقت نظر شما