بستن

اسپم مارکتینگ و ضربه مهلک آن به پیکره برند شما

اسپم مارکتینگ چیست

یکی از آرزوهای دیرینه بشر، طی کردن راه صد ساله، ظرف یک شب است. همه ما می‌خواهیم که خیلی سریع‌تر و آسان‌تر به چیزهایی که دوست داریم برسیم. اما گاهی راه آسان‌تر مثل یک سراب در دل کویر خشک و بی‌آب و علف فقط از دور زیبا است و از نزدیک، خیلی بیشتر از راه‌های دیگر، ما را دچار زحمت می‌کند. 

شاید پیمودن راه‌های طولانی به صبر و حوصله زیادی نیاز داشته باشد. ولی در نهایت، ما را به یک مقصد امن و پر از پیروزی می‌رساند؛ چیزی که در بیشتر جاده‌های کوتاه و به ظاهر آباد، دستگیرمان نمی‌شود. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «اسپم مارکتینگ» می‌رویم و با این سراب بزرگ دنیای دیجیتال مارکتینگ بیشتر آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید به نسخه صوتی مقاله گوش دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با مفهوم اسپم مارکتینگ آشنا می‌شویم.
  • تاثیر اسپم مارکتینگ را روی اعتبار برند بررسی می‌کنیم.
  • به معرفی برخی از شیوه‌های جدید اسپم مارکتینگ در فضای آنلاین می‌پردازیم.  

 

اسپم مارکتینگ چیست؟

اسپم مارکتینگ

اسپم، واژه ناآشنایی نیست. بیشتر ما با شنیدن این واژه به یاد ایمیل‌های اسپم و پیامک‌های ناخواسته‌ای می‌افتیم که وقت و بی‌وقت از صندوق پستی یا گوشی ما سردرمی‌آورند. البته ایمیل مارکتینگ، یکی از روش‌های خوب در دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود. چون کاربران بسیار با کیفیتی – البته به تعداد محدود – را به سمت سایت ما هدایت می‌کند. در واقع، ماجرا چیز دیگری است. به زبان ساده‌تر، ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنیم به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  • ایمیل‌های پرمیشن مارکتینگ
  • ایمیل‌های اسپم مارکتینگ

بازاریابی اجازه ای

«بازاریابی اجازه‌ای» (Permission marketing) نوعی از بازاریابی است که با اجازه و خواست کاربر انجام می‌شود. مثلا وقتی یک کاربر وارد سایتمان می‌شود و ایمیلش را در بخش خبرنامه وارد می‌کند، خودبه‌خود این اجازه را به ما می‌دهد تا از طریق اطلاعاتی که در اختیارمان قرار داده برایش محتوا ارسال کنیم. 

در گفتار «پرمیشن مارکتینگ یا بازاریابی اجازه‌ای چیست» مفصل به این موضوع پرداخته‌ایم که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه کنید.

احتمال اینکه چنین ایمیل‌هایی سر از پوشه اسپم در بیاورند خیلی کم است. اما با این وجود، گاهی پیش می‌آید که کاربر پشیمان می‌شود. در این صورت یا ایمیل را راهی پوشه اسپم می‌کند یا با کلیک روی دکمه لغو اشتراک به روند ارسال ایمیل‌ها پایان می‌بخشد. 

در روش دوم یا همان اسپم مارکتینگ (Spam marketing) شما بدون اجازه از کاربر برای او ایمیل ارسال می‌کنید. معمولا چنین آدرس‌هایی را می‌توان به صورت یک بانک ایمیل خریداری کرد. ایمیل‌هایی که به این شیوه ارسال می‌شوند صد در صد اسپم هستند.

چنین روش‌هایی ورود غیر مجاز به حریم خصوصی دیگران در فضای آنلاین به شمار می‌روند. در واقع، نمی‌توان از آن روش‌ها انتظار داشت که کاربرانی باکیفیت را به سمت ما هدایت کنند. 

نکته جالب آنجا است که بسیاری از سرویس‌های ایمیل مارکتینگ با اسپم مشکل دارند. معمولا سرویس‌های معتبر به شما اجازه نمی‌دهند که تعداد زیادی آدرس ایمیل را که معلوم نیست از کجا آمده‌اند وارد سیستم کرده و از آنها استفاده کنید. اگر هم این اجازه را به شما بدهند از طریق ردیابی واکنش کاربران مثلا تبعید ایمیل به پوشه اسپم یا کلیک روی دکمه لغو اشتراک متوجه این موضوع می‌شوند و از ارسال دوباره ایمیل‌ها جلوگیری می‌کنند.

 

ضربه مهلک اسپم مارکتینگ به پیکره برند شما

آسیب های اسپم مارکتینگ

جریان احترام به حریم خصوصی کاربران در فضای آنلاین و برخوردهای بازدارنده‌ای که با طرفداران اسپم مارکتینگ می‌شود، اتفاق خوبی است که در گذشته انجام نمی‌شد. به یاد داشته باشید، حتی اگر اسپم مارکتینگ هیچ مشکلی نداشت و شما می‌توانستید با پرداخت مبلغی مشخص، ایمیل‌های زیادی بخرید و فروش قابل قبولی برای خودتان ایجاد کنید، باز هم نباید به سراغ این روش بروید.

 چون تنها چیزی که از آزار کاربرانتان نصیبتان می‌شود، خدشه‌دار شدن چهره خوب برندتان است. این نکته را به یاد داشته باشید که کاربران ناراضی، تجربه‌هایشان را با هم به اشتراک می‌گذارند. بدون شک، این ماجرا اتفاق خوبی برای برند شما نخواهد بود. 

 

آیا اسپم مارکتینگ فقط به ایمیل محدود می‌شود؟

انواع اسپم مارکتینگ

اسپم مارکتینگ گسترده‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. داستان ورود بی‌اجازه به حریم خصوصی دیگران فقط به ایمیل محدود نمی‌شود. مثلا یک نمونه‌ از آن چیزی است که هر روز برایم رخ می‌دهد. من در لینکدین یک پیج دارم و روزی نیست که پیام‌های تبلیغاتی جورواجور برایم ارسال نشوند.

 حتی وقتی در لینکدین پست می‌گذارم، عده‌ای بدون اجازه گرفتن، کامنت‌های تبلیغاتی می‌گذارند و می‌روند. 

گاهی حتی دایرکت‌های اینستاگرام هم به نمونه‌ای روشن از اسپم مارکتینگ تبدیل می‌شوند. چون افراد مختلف، تبلیغات خود را خیلی راحت به دیگران دایرکت می‌کنند. البته خوشبختانه اینستاگرام در حال مقابله با این روش‌های نادرست تبلیغاتی است.

این مطلب به پایان رسید اما یادگیری دیجیتال مارکتینگ ادامه دارد؛پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به نقشه راه دیجیتالینگ بزنید تا مقالات متنی، صوتی، ویدیویی و محصولات مرتبط با «آموزش‌  دیجیتال مارکتینگ» را مشاهده و مطالعه بفرمایید.

دوست دارید به عنوان یک حرفه‌ای در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید؟

می‌گویند سالی که نکوست از بهارش پیداست. شما بهار آموزش دیجیتال مارکتینگتان را چگونه آغاز کردید؟ ما در دیجیتالینگ، آغازی اصولی و بهاری سرسبز را به شما پیشنهاد می‌دهیم تا سال‌های پیش روی مارکتینگ خودتان را در حال و هوایی سرشار از اعتماد به نفس و مهارت سپری کنید.

در دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ که بیش از ۲۲ ساعت آموزش ویدیویی پروژه‌محور را تشکیل می‌دهد شما یاد می‌گیرید که چگونه باید در مسیر دیجیتال مارکتینگ قدم بگذارید و در ادامه چگونه مسیر را برای پیشرفت خودتان برنامه‌ریزی کنید. اگر اهل عمل هستید و تصمیمتان برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر کاردرست و درجه‌یک، جدی است دستتان را به ما بدهید و بگذارید در قدم‌های آغازین مسیرتان در کنارتان باشیم.

ما به شما تجربه، مهارت و دانشی که در طول هفت سال به دست آورده‌ایم را پیشنهاد می‌دهیم. شما بدون شک، برنده اصلی این پیشنهاد خواهید بود.

ورود به دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ

خلاصه‌ای از آنچه با هم در اسپم مارکتینگ گفتیم:

  • بازاریابی اجازه‌ای در نقطه مقابل اسپم مارکتینگ قرار دارد.
  • در روش اسپم مارکتینگ، شما بدون اینکه از کاربرتان برای ارسال پیامک یا ایمیل، اجازه‌ای گرفته باشید برایش پیام می‌فرستید.
  • بسیاری از سرویس‌های ایمیل مارکتینگ با اسپم مارکتینگ مشکل دارند و اگر متوجه شوند که شما از ایمیل‌ها به صورت فله‌ای استفاده می‌کنید، محدودتان می‌کنند.
  • آزار دادن کاربرانتان با ارسال ایمیل‌هایی که تمایلی به دریافتشان ندارند، نوعی مزاحمت آنلاین به شمار می‌رود و چهره کسب و کار شما را خدشه‌دار می‌کند.
  • ماجرای اسپم مارکتینگ فقط به ایمیل یا پیامک ختم نمی‌شود. شما می‌توانید ردپای آن را در لینکدین، دایرکت اینستاگرام و خلاصه هر جایی که امکان ارسال پیام وجود داشته باشد پیدا کنید.

نظر شما چیست؟

آیا شما مورد هدف اسپم مارکتینگ قرار گرفته‌اید؟

به نظرتان کدام‌یک از کانال‌های ارسالی اسپم، بیشتر از بقیه باعث آزار کاربران می‌شوند؟ ایمیل‌های اسپم؟ پیامک‌های اسپم یا دایرکت‌های اسپم؟

فکر می‌کنید چه دلیلی باعث می‌شود که برخی از افراد به جای یک مارکتینگ اصولی به سراغ اسپم مارکتینگ می‌روند؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

3.7/5 - (4 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
دیجیتال مارکتینگ چیست؟(به زبان ساده) از مزایا تا معرفی شاخه‌ها در ایران

. مقدماتی

«دیجیتال مارکتینگ چیست؟» شاید بتوان گفت این یکی از داغ‌ترین پرسش‌هایی است که به هنگام کار در فضای وب برای کاربران پیش می‌آید. چون از هر دری که وارد دنیای وب می‌شویم، سرنخی از دنیای دیجیتال مارکتینگ پیدا می‌کنیم و شستمان خبردار می‌شود که همه چیز به بازاریابی دیجیتال، گره خورده است. در حقیقت، بازاریابی دیجیتال، راز بقای کسب و کارها در قرن ۲۱ است. کسب و کارهایی که به حضور در دنیای سنتی اصرار

2
بازاریابی در شبکه اجتماعی چیست و در ایران چگونه است؟

. مقدماتی

در روزگاری که ما زندگی می‌کنیم، شبکه‌های اجتماعی به بخشی از ماجرای روزمره‌مان تبدیل شده‌اند. هر کدام از ما زمان زیادی در این شبکه‌ها می‌گذرانیم و حتی با استفاده از آنها دریچه‌های تازه‌ای برای کسب درآمد باز می‌کنیم. اما این تمام ماجرا نیست. چون کسب و کارهای دیگر به ویژه کسانی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند هم در این شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. برای پیروزی در این مسابقه باید از چم‌وخم این ماجرا

3
اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسرمارکتینگ چیست؟ (تعریف به زبان ساده)

.. متوسطه

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است بپرسیم، «اینفلوئنسر» کیست؟ اگر کمی خوب نگاه کنیم، در زندگی هر کدام از ما حداقل یک فرد تاثیرگذار وجود دارد. او کسی است که مسیر اصلی زندگی‌مان را به ما نشان داده است و ما خواسته یا ناخواسته جا پای قدم‌های او گذاشته‌ایم. می‌توانیم غبار تاثیر این فرد را در تک‌تک تصمیم‌هایی که برای خودمان و زندگی‌مان می‌گیریم احساس کنیم. کم‌کم، آن‌قدر به او شبیه

4
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

5
مفهوم بازاریابی موتور جستجو و نقاط ضعف و قوت آن

.. متوسطه

در کارزار حضور در موتور جستجوی گوگل، دو راه برای مبارزه وجود دارد. راه اول که آن را «سئو» می‌نامند مسیری سنگلاخی است که باید با بیل و کُلنگ، عزمی راسخ و انگیزه‌ای لبریز، آن را برای خود هموار کنید. اما وقتی این جاده هموار شود می‌توانید با سرعت در آن پیش بروید. راه دوم «بازاریابی در موتور جستجو» نام دارد. مسیر آن کوتاه و از قبل هموار شده است. اما تا وقتی می‌توانید در

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×