وبینار، دریچهای آنلاین برای حضوری غیر فیزیکی در سمینارها
ناپلئون هیل میگوید: «در هر مشکلی بذر منفعتی برابر یا بزرگتر از آن نهفته است.» یکی از مشکلاتی که درست جلوی چشم ما منفعت بزرگ خود را به نمایش گذاشت، حضور فیزیکی در سمینارها و همایشهایی بود که در شهرها یا حتی کشورهای دیگر برگزار میشدند.
سختی این ماجرا، کارآفرینان جوان را به این فکر انداخت که سمینارهایی آنلاین برگزار کنند تا موانعی مثل هزینه، مشغلههای کاری، مسافت یا حتی زمان، نتوانند به عنوان یک محدودیت بر جای خود باقی بمانند. به وجود آمدن این سمینارهای آنلاین باعث شد تا افراد زیادی به اطلاعات موجود در این گردهماییها دسترسی پیدا کنند. از طرفی، وبینارها امکان جدیدی برای کسب درآمد مهیا کردند. «وبینار»، موضوعی است که در این قسمت از «دیجیتالینگ» به آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ میتوانید به نسخه صوتی مقاله گوش جان دهید.
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- با وبینار و سازوکار آن آشنا میشویم.
- مزایای شرکت در وبینارها را مورد بررسی قرار میدهیم.
- وبینار و فیلمهای آموزشی را با هم مقایسه میکنیم.
وبینار چیست؟
«وبینار» (Webinar) یک سمینار آنلاین است. یعنی شما به جای شرکت در یک همایش یا سمینار – به صورت حضوری – در فضای وب و به صورت آنلاین در آن شرکت میکنید. در این صورت، دیگر فرقی نمیکند که کجا هستید؛ چون حتی در خانه یا محل کارتان هم میتوانید از اطلاعات موجود در وبینارها استفاده کنید.
وبینارها چگونه برگزار میشوند؟
مراحل اجرای سمینار آنلاین به این صورت که شما در یک وبینار مشخص ثبتنام میکنید. سپس راس یک ساعت مشخص، نام کاربری و رمز عبور برای لاگین کردن در وبسایتی که وبینار در آن برگزار میشود را دریافت خواهید کرد. این سمینارهای آنلاین، چیزی شبیه به لایو اینستاگرام اما خیلی ساختاریافته تر هستند. بعد از ورود به سمینار آنلاین میتوانید هم تصویر مدرس را داشته باشید و هم از اسلایدهایش استفاده کنید.
شرکت در وبینارها چه مزایایی دارد؟
بیایید با هم نگاهی به این مزیتها بیندازیم:
-
از بین رفتن محدودیتهای مکانی و زمانی
شما از هر کجای دنیا میتوانید وبینارهای مورد نظرتان را تماشا کنید و بدون حضور در یک مکان خاص از اطلاعات موجود در آن بهره بگیرید. این مورد به ویژه در زمینه دیجیتال مارکتینگ و برای عزیزانی که در سایر استانها زندگی میکنند اهمیت زیادی دارد. چون بسیاری از کلاسها، ورکشاپها، سمینارها و همایشهای دیجیتال مارکتینگ در تهران برگزار میشوند.
سایر استانهای کشور از این نظر محدودیتهای زیادی دارند. وبینارها با از بین بردن این محدودیتها مسیر استفاده از اطلاعات و یادگیری را برای افراد بسیاری باز کردهاند. تنها چیزی که کاربران برای شرکت در وبینارهای مورد علاقهشان به آن نیاز دارند یک اتصال اینترنت خوب است.
-
صرفهجویی در هزینه
شرکت در سمینارهای آنلاین باعث صرفهجویی در هزینهها میشود. چون شما نیازی به حضور در یک مکان خاص و صرف هزینههایی مثل خرید بلیط هواپیما، قطار، اتوبوس یا حتی خرید غذا ندارید. با کاهش هزینهها میتوانید به جای شرکت در یک همایش حضوری، ماهانه در چند وبینار شرکت کرده و از موضوعهای گستردهتری استفاده کنید.
-
امکان خروج آسان از وبینار
گاهی پیش میآید که ما به علتهایی مانند انتخاب اشتباه، ضعیف بودن مدرس یا از دست دادن علاقهمان به یک موضوع، نمیخواهیم به باقی صحبتهای مدرس گوش دهیم و در آن وبینار حضور داشته باشیم. در این صورت، خیلی راحت میتوانیم از وبینار لفت بدهیم. اما اگر به صورت حضوری در سمینار شرکت کرده بودیم به احتمال زیاد مجبور بودیم تا انتهای صحبتهای مدرس در آن رویداد شرکت کنیم.
-
تماشای سمینار آنلاین حتی با یک موبایل
برای شرکت در وبینار، نیازی به داشتن کامپیوتر یا لپتاپ ندارید. حتی با گوشی خودتان هم میتوانید در این وبینارها شرکت کنید.
-
بالا بودن تمرکز
وقتی در سمینارهای آنلاین شرکت میکنید، خیلی راحت، هندزفری را در گوشتان میگذارید و بدون اینکه حواستان پرت شود، به صحبتهای مدرس گوش میدهید. این میزان از تمرکز به هنگام شرکت حضوری در همایشها یا سمینارها خیلی کم اتفاق میافتد. به ویژه اگر با دوستانتان در این رویدادها شرکت کنید، احتمال اینکه تمرکزتان کاهش پیدا کند زیاد است.
-
پرسش و پاسخ آسان با مدرس
معمولا در همایشها نمیتوانید سوالهای خود را همان موقع از مدرس یا سخنران بپرسید. اما در وبینارها میتوانید به راحتی سوالتان را از مدرس بپرسید و پاسختان را هم همان موقع دریافت کنید. البته کیفیت پرسش و پاسخ در ورکشاپ ها و کلاس های با ظرفیت کمتر از 50 نفر از نظر من بهتر از وبینار هست.
-
برداشتن محدودیتها برای مدرسان
از طرف دیگر، وبینارها برای مدرسان هم مزیتهای زیادی دارند. اگر یک مدرس بخواهد کلاس برگزار کند یا حتی همایشی را به راه بیندازد، باید برای مواردی مانند اجاره مکان، پذیرایی و چیزهایی از این دست، هزینههای زیادی بکند.
در صورتی که با اجرای یک وبینار به مقدار زیادی در هزینههایش صرفهجویی میشود. از طرفی اگر مدرس در تهران یا حتی در ایران هم نباشد میتواند با برگزاری وبینار، اطلاعات خود را در اختیار علاقهمندان قرار دهد.
-
راهی مناسب برای کسب درآمد
اجرای وبینار را میتوان به عنوان یک راه کسب درآمد هم در نظر گرفت. تصور کنید شما در مورد یک موضوع خاص، اطلاعات خوبی دارید. خیلی راحت میتوانید این اطلاعات را در قالب یک وبینار در اختیار دیگران قرار دهید.
گذشته از این، میتوانید در کنار وبینارتان، تبلیغات را هم به صورت هوشمندانه انجام دهید یا برند و خدمات خودتان را به دیگران معرفی کنید. یکی از پلتفرمهای ایرانی وبینار، «ایسمینار» (eseminar.tv) است که وبینارهای مختلفی را پوشش میدهد. پیشنهاد میکنم سری به این سایت بزنید و آن را بررسی کنید.
-
امکان دریافت فیلم وبینار
اگر در وبیناری ثبت نام کنید اما نتوانید در آن شرکت کنید، میتوانید فیلم آن را دریافت کنید.
وبینار چه تفاوتی با فیلم آموزشی دارد؟
یک از برتریهای وبینار در برابر فیلمهای آموزشی، به روز بودن آنها است. شاید شما درباره یک موضوع به خصوص، پکیج آموزش ویدیویی کاملی را تهیه کنید اما آیا آن آموزش واقعا به روز است؟ این ماجرا به ویژه در مورد موضوعهایی مانند دیجیتال مارکتینگ از اهمیت زیادی برخوردار است.
چون ممکن است در طول یک بازه زمانی کوتاه، اطلاعات جدیدی منتشر شوند و شما با دنبال کردن محتواهای پکیجی که خریداری کردید، از آنها بیخبر بمانید. به نظر من، آینده وبینارها روشن است. این سبک انتقال اطلاعات و آموزشها روند رشد خوبی را سپری میکند.
این مطلب به پایان رسید اما یادگیری دیجیتال مارکتینگ ادامه دارد؛پیشنهاد میکنیم حتما سری به نقشه راه دیجیتالینگ بزنید تا مقالات متنی، صوتی، ویدیویی و محصولات مرتبط با «آموزش دیجیتال مارکتینگ» را مشاهده و مطالعه بفرمایید.
دوست دارید به عنوان یک حرفهای در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید؟
میگویند سالی که نکوست از بهارش پیداست. شما بهار آموزش دیجیتال مارکتینگتان را چگونه آغاز کردید؟ ما در دیجیتالینگ، آغازی اصولی و بهاری سرسبز را به شما پیشنهاد میدهیم تا سالهای پیش روی مارکتینگ خودتان را در حال و هوایی سرشار از اعتماد به نفس و مهارت سپری کنید.
در دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ که بیش از ۲۲ ساعت آموزش ویدیویی پروژهمحور را تشکیل میدهد شما یاد میگیرید که چگونه باید در مسیر دیجیتال مارکتینگ قدم بگذارید و در ادامه چگونه مسیر را برای پیشرفت خودتان برنامهریزی کنید. اگر اهل عمل هستید و تصمیمتان برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر کاردرست و درجهیک، جدی است دستتان را به ما بدهید و بگذارید در قدمهای آغازین مسیرتان در کنارتان باشیم.
ما به شما تجربه، مهارت و دانشی که در طول هفت سال به دست آوردهایم را پیشنهاد میدهیم. شما بدون شک، برنده اصلی این پیشنهاد خواهید بود.
خلاصهای از آنچه با هم در مورد وبینار گفتیم:
- وبینارها، رویدادهایی آنلاین هستند که میتوانید بدون هرگونه حضور فیزیکی در آنها شرکت کنید.
- برای شرکت در وبینارها هم مانند همایشهای فیزیکی به ثبتنام کردن و حاضر شدن راس یک ساعت مشخص نیاز دارید.
- مواردی مانند: «از بین رفتن محدودیتهای مکانی و زمانی»، «صرفهجویی در هزینه»، «امکان خروج آسان از وبینار»، «تماشای سمینار آنلاین حتی با یک موبایل» و «بالا بودن سطح تمرکز به هنگام حضور در وبینار»، «پرسش و پاسخ آسان با مدرس»، «آزاد بودن دست مدرسان»، «ایجاد بستری جذاب برای کسب درآمد» و «امکان دریافت فیلم وبینار» از جمله نکتههای مثبت وجود وبینارها به شمار میروند.
- راهاندازی و حتی شرکت کردن در وبینارهای گوناگون بسیار ارزانتر از اجرای یک همایش و حضور فیزیکی در آن است.
- بزرگترین تفاوت میان وبینارها و فیلمهای آموزشی در مورد زمان است. در واقع، وبینارها بهروزتر از فیلمهای آموزشی هستند.
نظر شما چیست؟
تاکنون در چه وبینارهایی شرکت کردهاید؟
به نظر شما محتواهایی که در وبینارها ارائه میشوند از نظر کیفیت و محتوا در چه سطحی هستند؟
آیا به این فکر کردهاید که با راهاندازی وبینار، کسب درآمد کنید؟
این مطلب برای شما مفید بود؟
آیا خواندن این مقاله چیزی به دانستههای شما اضافه کرد؟
با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید
آموزش دیجیتال مارکتینگ
ترتیبی که برای خواندن مطالب آموزش دیجیتال مارکتینگ به شما پیشنهاد میکنیم:
دیجیتال مارکتینگ چیست؟(به زبان ساده) از مزایا تا معرفی شاخهها در ایران
زمان مطالعه: 24 دقیقه
. مقدماتی
«دیجیتال مارکتینگ چیست؟» شاید بتوان گفت این یکی از داغترین پرسشهایی است که به هنگام کار در فضای وب برای کاربران پیش میآید. چون از هر دری که وارد دنیای وب میشویم، سرنخی از دنیای دیجیتال مارکتینگ پیدا میکنیم و شستمان خبردار میشود که همه چیز به بازاریابی دیجیتال، گره خورده است. در حقیقت، بازاریابی دیجیتال، راز بقای کسب و کارها در قرن ۲۱ است. کسب و کارهایی که به حضور در دنیای سنتی اصرار
بازاریابی در شبکه اجتماعی چیست و در ایران چگونه است؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
. مقدماتی
در روزگاری که ما زندگی میکنیم، شبکههای اجتماعی به بخشی از ماجرای روزمرهمان تبدیل شدهاند. هر کدام از ما زمان زیادی در این شبکهها میگذرانیم و حتی با استفاده از آنها دریچههای تازهای برای کسب درآمد باز میکنیم. اما این تمام ماجرا نیست. چون کسب و کارهای دیگر به ویژه کسانی که در زمینه کاری شما فعالیت میکنند هم در این شبکههای اجتماعی حضور دارند. برای پیروزی در این مسابقه باید از چموخم این ماجرا
اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسرمارکتینگ چیست؟ (تعریف به زبان ساده)
زمان مطالعه: 7 دقیقه
.. متوسطه
اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است بپرسیم، «اینفلوئنسر» کیست؟ اگر کمی خوب نگاه کنیم، در زندگی هر کدام از ما حداقل یک فرد تاثیرگذار وجود دارد. او کسی است که مسیر اصلی زندگیمان را به ما نشان داده است و ما خواسته یا ناخواسته جا پای قدمهای او گذاشتهایم. میتوانیم غبار تاثیر این فرد را در تکتک تصمیمهایی که برای خودمان و زندگیمان میگیریم احساس کنیم. کمکم، آنقدر به او شبیه
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیکها و کلاههای آن
زمان مطالعه: 13 دقیقه
. مقدماتی
در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسانهای هوشمند، فقط گونههایی فرصت زندگی را از آن خود کردهاند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیمبندی جدید کردهاند. در دنیای وب هم سایتهایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتمهای آن سازگار میکنند، در میان بهترینها باقی میمانند. سئو، این ماجرا را شدنی میکند. در این قسمت از
مفهوم بازاریابی موتور جستجو و نقاط ضعف و قوت آن
زمان مطالعه: 10 دقیقه
.. متوسطه
در کارزار حضور در موتور جستجوی گوگل، دو راه برای مبارزه وجود دارد. راه اول که آن را «سئو» مینامند مسیری سنگلاخی است که باید با بیل و کُلنگ، عزمی راسخ و انگیزهای لبریز، آن را برای خود هموار کنید. اما وقتی این جاده هموار شود میتوانید با سرعت در آن پیش بروید. راه دوم «بازاریابی در موتور جستجو» نام دارد. مسیر آن کوتاه و از قبل هموار شده است. اما تا وقتی میتوانید در
گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله
2 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است
هر زمان که پاسخی برایتان ارسال شود از طریق پیامک شما را خبر خواهیم کرد
وبینارهای الان بیشتر جنبه بازاریابی برای محصولات و خدمات افراد پیدا کردن و ارزش خاصی رو به مخاطب منتقل نمیکنن. یه بخشی از مطلب رو آموزش میدن تا درنهایت تو رو به خرید محصول یا پکیجشون ترغیب کنن.
سلام بر شما آقای فتاحی عزیز
ممنون که تجربیاتتون رو به اشتراک گذاشتید
با صحبت شما موافق هستم فقط یک واژه «رایگان» رو به صحبتهاتون اضافه میکنم.
مدرسین وبینارهای رایگان معمولا به همین شکل عمل میکنند که البته در بازاریابی محتوایی هم یک بده بستان با مخاطب داریم در غیر اینصورت باید از خودمون بپرسیم که چه دلیلی داره که اون شخص یا مجموعه وبینار برگزار کنند؟
این موضوع در خصوص دیگر فضاهای بازاریابی هم به همین شکل است.
موفق باشید