دنیایی که در آن زندگی میکنیم، روز به روز به سمت تخصصیتر شدن پیش میرود. در این قرن پر از هیاهو، افرادی به موفقیتهای بزرگ میرسند که مسیر حرکت خود را از کل به جز تغییر دهند. شاید در سرزمین جزئیات، افراد کمتری زندگی کنند اما آنها مشتری واقعی محصولات یا خدماتی هستند که آن فرد متخصص ارائه میدهد. در دنیای دیجیتال هم کلمههای کلیدی دم دراز، نماینده ورود به دنیای موضوعهای تخصصیتر هستند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به چند و چون «long tail keywords» میپردازیم. با ما همراه باشید.
فرصت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ میتوانید از این قسمت به فایل صوتی آن گوش دهید.
منظور از کلمات کلیدی دم دراز چیست؟
برای درک بهتر «کلمههای کلیدی دم دراز» ابتدا باید «کلمههای کلیدی» را بشناسیم. من در مقاله دیگری به طور مفصل راجع به کلمات کلیدی صحبت کردهام. پیشنهاد میکنم برای درک بهتر این مفهوم، حتما سری به آن مقاله بزنید.
اما به زبان ساده و به دور از هر توضیحی میتوان گفت که کلمههای کلیدی، همان عبارتهایی هستند که توسط کاربران در گوگل سرچ میشوند و با استفاده از آنها به سایت ما راه پیدا میکنند. در سئو، کلمههای کلیدی به دو بخش تقسیم میشوند. مثلا موضوع موبایل را در نظر بگیرید. اگر به عنوان یک کاربر به این موضوع نگاه کنید، معمولا به دو شکل، کلیدواژهها را سرچ میکنیم:
خرید موبایل
این نوع کلیدواژهها شامل کلمههای کلیدی تک واژهای تا سه واژهای هستند که به آنها «head keywords» میگویند.
خرید موبایل سامسونگ مدل گلکسی سری A مثلا ۵۰
به این مدل دوم که از گیرودار یکی دو واژه بیرون آمده و به یک عبارت مستقل، تبدیل شده است «کلمات کلیدی دم دراز» یا «long tail keywords» میگویند.
چرا کلمههای کلیدی دم دراز مهم هستند؟
شاید با خودتان بگویید که دانستن کلمات کلیدی دم دراز چه فایدهای برایمان دارند؟ به نظر من، بهتر است از خودمان بپرسیم که کلمات کلیدی دم دراز چه ماجرایی از مخاطب را برای ما بازگو میکنند؟ اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم.
تصور کنید که اینترنت وجود ندارد و من هم هیچ اطلاعی راجع به فناوریهای گوشی ندارم. از طرفی ۱۰ میلیون تومان بودجه برای خرید گوشیام کنار گذاشتهام. شال و کلاه میکنم و به یکی از پاساژهای نزدیک خانهام میروم. با ورود به پاساژ، یکی از مغازهها را انتخاب میکنم و به فروشنده میگویم که من یک گوشی موبایل میخواهم که بتوانم با آن اپلیکیشنهای اینستاگرام، تلگرام و … را باز کنم، کیفیت دوربین خوبی داشته باشد، سرعتش خوب باشد و … . فروشنده هم بر اساس نیازهای من، تعدادی گوشی پیشنهاد میکند.
آنجا است که من با سیستم عامل آشنا میشوم و تازه میفهمم که باید میان «اندروید» و «IOS» یکی را انتخاب کنم. تصور کنید که من آن روز خریدم را انجام نمیدهم. روز بعد دوباره به همان پاساژ میروم. اما این بار اطلاعات بیشتری دارم و تصمیم گرفتهام که گوشی سامسونگ بخرم. در نتیجه، فقط به دنبال مغازههایی میروم که گوشی سامسونگ میفروشند. از بین مدلهای مختلف سامسونگ و با توجه به بودجهام تصمیم میگیرم که گوشی سامسونگ گلکسی سری A را بخرم.
اکنون انتخابم شفافتر شده است و تقریبا میدانم که چه میخواهم. اما امروز هم خریدم را انجام نمیدهم. روز بعد دوباره به پاساژ برمیگردم و این بار تنها به سراغ مغازههایی میروم که گوشی سامسونگ گلکسی سری A را میفروشند و بعد از گرفتن یک مشورت، در نهایت تصمیم میگیرم که مدل ۵۱ از این سری را خریداری کنم. ماجرای خرید گوشی، سه روز طول کشید. من در این بازه زمانی، از فردی که هیچ اطلاعی راجع به گوشی نداشت به خریدار هدفمند یک مدل خاص تغییر ماهیت دادم.
حالا بیایید همین موضوع را در فضای اینترنت شبیهسازی کنیم. روز اول من سرچ میکنم: «موبایل» گوگل هم کلی سایت با موضوع موبایل را پشت سر هم ردیف میکند. من هم در سایتها میگردم و آیتمها را بررسی میکنم. چون دقیقا نمیدانم که چه موبایلی میخواهم. روز بعد سرچ میکنم: «خرید موبایل سامسونگ مدل فلان» چون حالا موضوع برایم شفافتر شده است.
چیزهایی که در روزهای دوم و سوم سرچ میکنم در شمار کلمات کلیدی دم دراز قرار میگیرند. تفاوت بزرگ کلمههای کلیدی اصلی و دم دراز در اینجا مشخص میشود. من در روز اول وقتی در حال کسب اطلاعات بودم از کلیدواژههای اصلی استفاده کردم. اما در روزهای بعدی چون میدانستم که چه میخواهم و قبلا درباره آن اطلاعات کسب کرده بودم با هدف خرید آن محصول، سرچ خود را انجام دادم.
با این وجود نمیتوانیم بگوییم که کلمههای کلیدی اصلی، کم اهمیتتر از کلمههای کلیدی دم دراز هستند. در واقع، هر کدام از این کلمههای کلیدی، هدف متفاوتی را نشانه رفتهاند. اگر ما به دنبال نرخ تبدیل بالا هستیم و میخواهیم کاربران را به سمت خرید از سایتمان هدایت کنیم کار کردن با کلمات کلیدی دم دراز که توسط کاربران هدفمندتر جستجو میشوند برایمان آورده بیشتری دارد.
الاکلنگی جالب میان نقطه ضعف و قوت کلمههای کلیدی دم دراز
شاید بزرگترین نقطه ضعف کلمههای کلیدی دم دراز این باشد که کمتر از کلمههای کلیدی اصل جستجو میشوند.مثلا تعداد کسانی که سرچ میکنند: «خرید موبایل» بسیار بیشتر از کسانی است که سرچ میکنند: «خرید موبایل سامسونگ گلکسی سری A». البته شاید نتوان آن را یک نقطه ضعف در نظر گرفت. حتی اگر مغازه فیزیکی هم داشته باشید شاید روزانه از بین هزار نفر مراجعه کننده، فقط ۱۰ نفر از شما خرید کنند.
الباقی مراجعه کنندهها فقط به دنبال این هستند که از شما اطلاعات بگیرند و بعد از چند بار مراجعه، احتمالا خرید خود را انجام میدهند. شاید حتی بتوانیم این مورد را نوعی مزیت هم در نظر بگیریم. چون صاحبان سایتهای بزرگ، بیشتر به دنبال افزایش ترافیک و کلمههای کلیدی اصلی هستند. به همین دلیل، تمرکز روی کلمات کلیدی دم دراز میتواند برای سایتهای تازهکار که توانایی رقابت با سایتهای بزرگ را ندارند مزیت بزرگی به شمار میرود و کاربران با کیفیتتری را به سمت شما روانه کند.
البته اگر شما صاحب یک سایت خبری یا محتوامحور هستید، افزایش ترافیک به نکته کلیدی فعالیت شما تبدیل میشود. پس باید تمرکز بیشتری را روی کلمههای کلیدی اصلی بگذارید تا از این راه بتوانید کاربران بیشتری را به سمت خود هدایت کنید. در واقع، انتخاب نوع کلمههای کلیدی به استراتژی شما در تحقیق کلمههای کلیدی برمیگردد.
چگونه کلمههای کلیدی دم دراز را پیدا کنیم؟
من در مقاله تحقیق کلمههای کلیدی که به زودی در دیجیتالینگ منتشر میشود به طور مفصل در مورد این موضوع توضیح خواهم داد. اما بد نیست در اینجا هم اشاره کوچکی به این ماجرا داشته باشم.
بهترین فضا برای استخراج این کلمات کلیدی، خود گوگل است. وقتی که یک عبارت را در گوگل سرچ میکنیم، قبل از اینکه دکمه اینتر را بزنیم، گوگل تعدادی عبارت پیشنهادی را به ما نشان میدهد. این عبارتها قبلا از سوی کاربران سرچ شدهاند و گوگل برای راحتی کارمان آنها را به ما پیشنهاد میدهد.
بخش بعدی که میتوان برای استخراج کلمههای کلیدی دم دراز از آن استفاده کرد، قسمت پایین صفحه نتایج جستجو است. گوگل در این بخش، تعدادی جستجوی مرتبط به شما نشان میدهد. بخشی از این عبارتها به «long tail keywords» مربوط میشوند.
بهترین ابزاری که خودم از آن استفاده میکنم و برای وب فارسی نتیجه میدهد «io» است. البته قبلا راجع به آن با هم صحبت کردهایم.
ابزارهای زیادی برای این کار وجود دارند اما متاسفانه برای وب فارسی خوب جواب نمیدهند. «KW Finder»، «Moz» و «Ahrefs» هم ابزارهای خوبی هستند. یادتان باشد، حتما بعد از شش ماه از آغاز کار سایتتان به قسمت «performance» سرچ کنسول بروید.
با مشاهده آن قسمت متوجه میشوید که کلیدواژههای بسیاری هستند که در آنها جایگاه خوبی ندارید ولی دم دراز هستند و میتوانند کاربران با کیفیتی را برایتان به دنبال داشته باشند. بنابراین میتوانید برایشان محتوا تولید کنید، صفحهای را به آنها اختصاص دهید و آن را بهبود ببخشید. پس همیشه حواستان به سرچ کنسول باشد.
در آخر به شما توصیه میکنم که هیچوقت از رقبا غافل نشوید. چون آنها هم به همان کارهایی سرگرم هستند که شما هستید. در این زمینه میتوانید از ابزار الکسا – البته نسخه حرفهای آن – استفاده کنید تا بفهمید که هر سایتی با چه عبارتهایی بالا است و از این راه بتوانید عبارتهای دم دراز خودتان را بسازید.
خلاصهای از آنچه با هم در کلمات کلیدی دم دراز گفتیم:
کلمههای کلیدی دم دراز، بیشتر از دو یا سه واژه هستند و عبارتی مستقل را تشکیل میدهند.
«long tail keywords»، هدف اصلی مخاطب را به شکلی روشن و شفاف بیان میکنند.
مواردی مانند «بخش عبارتهای پیشنهادی و جستجوهای مرتبط در گوگل»، «io»، «Ahrefs»، «Moz» و سرچ کنسول گوگل از ابزارهای خوب برای استخراج کلمات کلیدی دم دراز به شمار میروند.
نظر شما چیست؟
به عنوان یک کاربر، آخرین کلمه کلیدی دم درازی که استفاده کردید چه بوده است؟
این مطلب برای شما مفید بود؟
5/5(1
امتیاز )
آیا خواندن این مقاله چیزی به دانستههای شما اضافه کرد؟
در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسانهای هوشمند، فقط گونههایی فرصت زندگی را از آن خود کردهاند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیمبندی جدید کردهاند. در دنیای وب هم سایتهایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتمهای آن سازگار میکنند، در میان بهترینها باقی میمانند. سئو، این ماجرا را شدنی میکند. در این قسمت از
همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم میشوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمیشود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر میدهد. یکی از راههایی که میتوان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت میتوانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل مینشیند و در معرض دید
راههای گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا میگذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راههای مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده میکنند. برخی دنباله روی سئو کلاه سفید هستند و میخواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر میخواهند با استفاده از روشهای دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.
دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا میرویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذرهای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چارهای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم. چون وقتی او را بشناسیم، میتوانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینهسازی کنیم. در این مقاله
تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد میکنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد میگرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقشهای اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه میخواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفهای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلمنامه و تماشاچیان میدادند. گوگل کمکم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتمهای متفاوتی که منتشر میکرد، این
6
. مقدماتی
منظور از کلمات کلیدی دم دراز چیست؟
زمان مطالعه: 9 دقیقه
دنیایی که در آن زندگی میکنیم، روز به روز به سمت تخصصیتر شدن پیش میرود. در این قرن پر از هیاهو، افرادی به موفقیتهای بزرگ میرسند که مسیر حرکت خود را از کل به جز تغییر دهند. شاید در سرزمین جزئیات، افراد کمتری زندگی کنند اما آنها مشتری واقعی محصولات یا خدماتی هستند که آن فرد متخصص ارائه میدهد. در دنیای دیجیتال هم کلمههای کلیدی دم دراز، نماینده ورود به دنیای موضوعهای تخصصیتر هستند. در
چگالیهای زیادی در دنیای فیزیک وجود دارند. مثل چگالی هوا، چگالی آب و حتی چگالی فولاد. اما معنای چگالی در تمام آنها مشترک است؛ یعنی نسبت جرم به حجم یک چیز. در دنیای وب نیز چگالی مهمی وجود دارد که میتواند در دیده شدن یا نشدن یک محتوا تاثیر بسیاری بگذارد. این چگالی که با نام «چگالی کلمه کلیدی» شناخته میشود، اندکی با چگالیهای آشنا در دنیای فیزیک تفاوت دارد. در این قسمت از «دیجیتالینگ»
تکرار، مادر مهارتها است. اما حتی اگر در این مفهوم هم زیادهروی کنیم، چیزی به جز خستگی و دلزدگی عایدمان نمیشود. این ماجرا در دنیای دیجیتال هم وجود دارد. آن هم به زمانی برمیگردد که روی کلیدواژه قفل میشویم و به بهانههای کوچک و بزرگ، آن را به خورد مخاطب میدهیم. کیورد استافینگ یا تکرار بیدلیل کلیدواژهها، کاری است که ارزش و جذابیت محتوایمان را نشانه رفته است و آن را با خود پایین میکشد.
در دنیای وب، واژهها از قدرت بسیاری برخوردار هستند. کاربران پرسشهای خود را در قالب یک یا چند واژه خلاصه میکنند و موتورهای جستجو نیز بر همان اساس، محتواهای سطح وب را کاوش کرده و بهترین و مرتبطترین وبسایت را در اختیار کاربران قرار میدهند. پس، قبل از هر چیز، باید ریشه ماجرای موفقیت در دنیای وب را در لابهلای واژهها پیدا کرد. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «تحقیق کلمات کلیدی» میرویم و
نوشتن، برای عدهای یک علاقه و برای برخی دیگر یک کار است. اما هر دو گروه باید در قدم اول، موضوعی برای نوشتن داشته باشند. در واقع، انتخاب موضوع برای تولید محتوا، چالش مشترکی است که به دغدغه اصلی بسیاری از افراد تبدیل شده است. هر چقدر که موضوعها خاصتر، جنجالیتر، جذابتر و کاربردیتر باشند، شانس بیشتری برای ورود به صفحه اول گوگل پیدا میکنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» راهکارهایی را برای انتخاب آسانتر
گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله
اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان میگذارد
آخرین دیدگاه ها
دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سوالی ذهنتان را درگیر کرده است؟ در سایت ثبت نام کنید
هر زمان که پاسخی برایتان ارسال شود از طریق پیامک شما را خبر خواهیم کرد.
گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله
اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان میگذارد
آخرین دیدگاه ها
هر زمان که پاسخی برایتان ارسال شود از طریق پیامک شما را خبر خواهیم کرد.