آموزش ایجاد پروفایل پیج حرفهای در لینکدین؛ ۱۸ نکته ریز ولی مهم!
ماجرای پروفایل پیج در لینکدین چیزی شبیه به داشتن یک رزومه آنلاین و به روز است که هر کسی از هر گوشه جهان میتواند آن را بررسی کند. این یعنی افراد متخصص از گوشه گوشه جهان، فرصتی ناب برای جمع شدن دور یکدیگر و استفاده کردن از اطلاعات دارند.
با این حساب، نباید حرفهای کردن پروفایل پیجمان را پشت گوش بیندازیم. چون این موضوع به طور مستقیم روی چهره حرفهای ما در میان حرفهایها تاثیر میگذارد.
در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ روشهایی برای ساخت یک پروفایل پیج حرفهای میگردیم. اگر به دنبال راهی برای جذب فرصتهای کاری و ارتقای شغلی میگردید، این کار را همراه با ما و از آباد کردن پروفایل پیجتان آغاز کنید.
ما پادکست این محتوا را هم برایتان آماده کردهایم تا بدون هیچ دغدغهای به شکار نکتههای ساخت پروفایل پیج حرفهای در لینکدین مشغول شوید.
لینکدین چیست؟
«لینکدین» (LinkedIn)، بزرگترین شبکه اجتماعی برای افراد متخصص و بستر خوبی برای برقراری ارتباط با افراد حرفهای است. فضای لینکدین، کاملا متفاوت از اینستاگرام یا توییتر است.
کسانی که جویای کار هستند میتوانند با تکمیل پروفایل خود فرصتهای خوبی برای کار کردن پیدا کنند. از آن طرف، کسانی مثل مدیر منابع انسانی یک شرکت، میتوانند در لینکدین به دنبال افراد متخصص بگردند و به آنها پیشنهاد کار بدهند. اگر در مورد چیستی لینکدین به توضیحهای بیشتری نیاز دارید میتوانید سری به مقاله «لینکدین چیست؟» بزنید.
چطور میتوانیم یک پیج حرفهای در لینکدین داشته باشیم؟
اولین نکتهای که میتوانم در این خصوص به شما بگویم این است که باید برای پیج لینکدین خود زمان بگذارید. اگر در گذشته اکانتی در لینکدین ساختهاید و تا حالا به آن سر نزدهاید، حتما به سراغش بروید و با استفاده از نکتههایی که در ادامه برایتان میگویم، اکانت خود را حرفهایتر کنید. یادتان باشد که پروفایل پیج شما نمادی از لحن، رفتار و حتی پوشش حرفهای شما است. پس نباید آن را دست کم بگیرید.
پروفایل پیج فارسی یا انگلیسی؟ مساله این است!
قبل از اینکه به سراغ فاکتورهای حرفهایتر کردن پروفایل پیج برویم باید به یک پرسش متداول پاسخ دهیم و آن فارسی یا انگلیسی بودن زبان پروفایلمان است.
این موضوع حتی در مورد رزومه هم پرسیده میشود و در گوگل هم سرچ میگردد. در این میان، عدهای طرفدار انگلیسی نوشتن و برخی دیگر طرفدار فارسی نوشتن پروفایل و رزومه هستند.
اما به نظر من، باید به هر دو زبان فارسی و انگلیسی روی خوش نشان دهیم. به این ترتیب که در کنار توضیحهای پروفایلمان به زبان انگلیسی، فارسی آن را هم بنویسیم. البته با این کار، زحمت دو بار پر کردن اطلاعاتمان به دو زبان فارسی و انگلیسی بر گردنمان میافتد که باید بگویم ارزشش را دارد.
پیشنهاد من این است که پیشفرض را روی زبان انگلیسی بگذاریم. چون بیشتر به نفع ما است. تصور کنید یک مدیر منابع انسانی وارد پیجمان میشود و از همان اول به دلیل انگلیسی بودن اطلاعاتی که نوشتهایم یک امتیاز مثبت به ما میدهد. کسانی هم انگلیسیشان خیلی خوب نیست یا دوست دارند اطلاعات را به زبان فارسی بخوانند میتوانند روی «Other» کلیک کنند و توضیحهای فارسی را ببینند.
البته این بدان معنا نیست که ما در لینکدین صفحه فارسی زبان نداریم. در واقع، لینکدین فقط از چند زبان پشتیبانی میکند. اگر سری به فهرست زبانهای آن بزنید ما در بخش «Other» یا دیگر زبانها قرار میگیریم که با انتخاب آن میتوانیم مواردی مانند ناممان، توضیحهای هدلاین و حتی تجربههایمان را به فارسی بنویسیم و در پروفایلمان به نمایش در بیاوریم.
البته برخی از کاربران ایرانی لینکدین هم وجود دارند که کارشان با دو زبان راه نمیافتد. چون مثلا بخشی از مشتریان آنها عرب، اسپانیایی یا آلمانی هستند. چنین دوستانی میتوانند صفحه پروفایل خود را به چند زبان بنویسند. از این بابت هیچ مشکلی وجود ندارد.
چرا نباید فقط روی زبان فارسی حساب باز کنیم؟
وقتی ما روی نوشتن پروفایل پیجمان به زبان فارسی تاکید میکنیم، شاید در خیلی از سرچها بالا نیاییم. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید که من میخواهم به دنبال یک سئو منیجر بگردم. به دنبال این ماجرا عبارت «SEO Manager» را در لینکدین سرچ میکنم.
حتی اگر شما یک سئو منیجر حرفهای هم باشید در نتیجهای که به من نمایش داده میشود، حضور ندارید. چون هدلاین شما به زبان فارسی نوشته شده است نه انگلیسی. میتوانید این مثال را به زمینههای کاری دیگر هم گسترش دهید. با این حساب، تنها چیزی که در این میان از دست میرود، فرصت شما برای داشتن یک شغل بهتر است. پس در لینکدین، انگلیسی را دریابید.
فکری به حال تصویر کاورتان بکنید
وقتی وارد پروفایل پیج میشوید، اولین چیزی که به چشمتان میخورد، یک تصویر مستطیل شکل بزرگ است که پشت عکس پروفایلتان قرار میگیرد. بسیاری از کاربران لینکدین این بخش را خالی میگذارند. در حالی که بخش کاور با هدف جذابتر شدن صفحه پروفایل شما قرار داده شده است.
گذشته از این باید تصویری را برای کاورتان انتخاب کنید که با زمینه کاری شما مرتبط باشد. باید هنگام انتخاب عکس پروفایل به این فکر کنید که کاربران از دیدن این عکس چه برداشتی از شما یا تخصصتان میکنند؟ عکس کاور هم بخشی از تلاش شما برای نمایش چهرهای حرفهای از خودتان است.
اگر سری به کاور پیج کاربران خارجی بزنید میتوانید درک عمیقتری نسبت به این ماجرا پیدا کنید و حتی از آنها ایده بگیرید؛ مثلا برخی از نویسندگان خارجی، عکسی از کتابشان را در کاورشان قرار میدهند یا عدهای دیگر جملهای ناب از یک فرد بزرگ در زمینه کاریشان – یا حتی جملهای از خودشان – را در پسزمینه کاورشان میگنجانند و حتی یک سخنران، عکسی از سخنرانیاش را میگذارد.
من نیز کاوری را انتخاب کردم که رنگ آن کاملا با لوگوی دیجیتالینگ مرتبط است و در گوشهای از کاور، همان لوگو را قرار دادهام. چون فعالیت من در لینکدین در راستای هدفم برای سایت دیجیتالینگ است. شما نیز میتوانید به عنوان مدیر یک مجموعه، چنین کاری را انجام دهید.
عکس پروفایل مناسبی برای خودتان انتخاب کنید
این مورد، سادهترین کار در مورد اکانت لینکدینتان به شمار میرود. اما تاثیر خوبی در حرفهای به نظر رسیدن پیج شما میگذارد.
به هنگام انتخاب عکس، فکر کنید قرار است در یک جمع بسیار حرفهای مثل همایشهای تخصصی، شرکت کنید. در آن صورت چه لباسی بر تن میکردید؟ عکس پروفایلتان هم باید در حالتی باشد که همان لباسهای کاری خود را بر تن کردهاید.
عکس پروفایل شما، نقش نوعی قلاب را در پیجتان بازی میکند. بنابراین، به شما پیشنهاد میکنم که از یک عکاس حرفهای برای گرفتن عکس پروفایل لینکدینتان کمک بگیرید. بدون تردید، هزینهای که در این مورد از جیبتان کم میشود، ارزش به چنگ آوردن فرصتهای کاری آینده را دارد. در این میان چند نکته ریزهمیزه هم وجود دارند که رعایت کردنشان به شما کمک میکند تا عکس بهتری برای پروفایلتان داشته باشید.
-
طوری ژست بگیرید که صورتتان در عکس مشخص باشد
موضوع مهم در عکس پروفایل شما، صورتتان است. نباید عکستان آنقدر در عمق باشد که کفشتان هم دیده شود. چون در آن صورت تشخیص وضعیت چهرهتان برای مخاطب بسیار سخت میگردد.
یادتان باشد که کادر عکس پروفایل در بیشتر شبکههای اجتماعی، یک دایره است که باید از آن برای نمایش چهره خودتان استفاده کنید. معمولا اینطور میگویند که باید بین 60 تا 70 درصد این کادر به صورت شما اختصاص داده شود.
-
لبخند بزنید
بعضی از کاربران تمام اصول نمایش عکس پروفایل حرفهای را رعایت میکنند اما چهره آنها آنقدر جدی است که کاربر از دیدنش احساس خوبی پیدا نمیکند.
یادتان باشد که آدمها لبخند ما را به خاطر میسپارند. اصلا به همین دلیل است که توصیه میشود در بیشتر ارتباطهای کاری یا مذاکرهها لبخندی بر لب داشته باشیم.
اگر خواستید در این زمینه ایده بگیرید حتما فقط به سراغ پیجهای لینکدین خارجی بروید. چون آنها شناخت خوبی در مورد لینکدین و فضای آن دارند و به همین دلیل، حال و هوای عکسهایی که برای پروفایل پیجشان انتخاب میکنند کاملا حرفهای است. متاسفانه ما در ایران به دلیل شناخت کمی که از لینکدین داریم، عکسهای پروفایل خوبی هم نداریم.
چهارچشمی مراقب ایرادهای نگارشی و ویرایشی متنهای پیش رو باشید
بعد از تمام شدن ماجرای کاور و عکس پروفایلمان به متنها میرسیم. در این بخش باید حواسمان را جمع کنیم تا متنهایی که در ادامه مینویسیم چه در بخش توضیحها، تجربهها و حتی اسممان مشکل املایی، گرامری یا ویرایشی نداشته باشند.
اگر کُمیت گرامر انگلیسیمان لنگ میزند میتوانیم این کار را به یک مترجم یا شخصی که انگلیسیاش از ما بهتر است بسپاریم تا خیالمان راحت شود.
گاهی مشکلات نگارشی یا ویرایشی که برای اسمها به وجود میآید به دلیل آوردن پسوندهایی است که برخی فامیلیها دارند. به نظر من واقعا نیازی نیست که تمام پسوندهای فامیلی خودمان را در پروفایل لینکدینمان بیاوریم.
البته لینکدین هم در این زمینه کار جالبی کرده است. به این ترتیب که شما میتوانید اسمتان را به صورت صدا ضبط کرده و آن را در پروفایلتان بگذارید.
این ماجرا به کسانی که نمیتوانند اسم یا فامیلی ما را هجی کنند کمک میکند تا سر از کار آواهای نام ما دربیاورند. البته این ماجرا فقط در اپلیکیشن لینکدین رخ میدهد و با نسخه دسکتاپ نمیتوانید این کار را انجام دهید.
بایدها و نبایدها در مورد هدلاین
هدلاین شما همان چیزی است که در دورهمیهای کاری صحبتتان را با آن آغاز میکنید؛ یعنی اینکه شغلتان چیست، برای کدام مجموعه کار میکنید و چه مسئولیتی دارید. در حقیقت باید بتوانید در طول 10 ثانیه به شکلی خودتان را معرفی کنید تا فرد مقابلتان به شناختی نسبی از شما و موقعیت شغلیتان برسد.
نکتهای که در این میان نباید آن را قلم بیندازید، کشف و استفاده کردن از کلمههای کلیدی زمینه کاریتان است.
این کلیدواژهها به طور مستقیم در لینکدین سرچ میشوند. وقتی که میخواهید هدلاین خودتان را بنویسید خود لینکدین هم بر اساس همان کلیدواژههای سرچ شده به شما چند پیشنهاد میدهد.
اگر عبارت «SEO» را در بخش Experience صفحه بزنید در کنار آن به شما عبارتهایی مانند «manager»، «executive» و … را نمایش میدهد تا بتوانید از میان آنها عبارت مورد نظرتان را انتخاب کنید.
به نظر من بهتر است که فقط به این عبارتها بسنده نکنید و حتما جملهای بنویسید که کار شما را به سادگی توصیف کند. این کار میتواند به کاربرانی که پروفایل شما را بررسی میکنند مسیر حرکت کاریتان را نمایش دهد.
این موضوع را هم در نظر داشته باشید که همه بازدیدکنندگان پروفایل پیج شما حتما در زمینه کاری شما مشغول به کار نیستند و شاید در مورد کلیدواژههای زمینه کاریتان چیزی ندانند؛ اما وقتی آن را در قالب یک جمله توصیفی مینویسید، درک آن برای همه سادهتر میشود.
چیزهایی که باید در مورد ویژگی Creator mode بدانید
«Creator mode» قابلیتی است که به تازگی در لینکدین قرار گرفته است. این ویژگی به درد کسانی میخورد که در لینکدین به خلق محتوا مشغول هستند. من این گزینه را فعال کردم، شما هم میتوانید این کار را انجام دهید. بعد از فعال کردن این گزینه، متن «Talks about» در پایین هدلاینتان قرار میگیرد و به دنبال آن تعدادی هشتگ میآید که زمینههای گفتگو و فعالیت شما را مشخص میکنند.
مثلا برای من «seo, #contentmarketing and #digitalmarketing#» نمایش داده شدهاند؛ یعنی همان زمینههای که درباره آنها در لینکدین مینویسم. اگر شما در لینکدین به تولید محتوا مشغول نیستید میتوانید از این گزینه عبور کنید.
در این ویدیو راجع به این قابلیت و چگونگی راهاندازی آن صحبت کردیم
در انتخاب پوزیشن دقت کنید
پیشنهاد میکنم قبل از انتخاب پوزیشن، سری به اکانت افرادی که در حوزه کاری خودتان مشغول به کار هستند بزنید تا بتوانید عنوان خوبی برای خودتان انتخاب کنید.
URL خود را ادیت کنید
هر کسی در لینکدین، یک «URL» ویژه خودش دارد. یادتان باشد که حتما این آدرس را شخصیسازی کنید. مثلا اسم خودتان را به انگلیسی در آن بنویسید و از حروف اضافه، عدد یا کاراکترهای بیربط در آن استفاده نکنید.
خلاصهای از خودتان بنویسید
در لینکدین، بخشی به نام «about» وجود دارد. در این بخش، خلاصهای کوتاه – بهتر است به زبان انگلیسی باشد – در حد یک پاراگراف از خودتان بنویسید تا کسانی که وارد صفحه شما میشوند، یک آشنایی کلی با شما پیدا کنند.
اگر این بخش را در دنیای فیزیکی خودمان شبیهسازی کنیم به اینجا میرسیم که ما از سلام و احوالپرسی و گفتن اسممان گذشتهایم،
عنوان شغلیمان را هم در حد یک جمله به گوش دیگران رساندهایم و حالا میخواهیم باب سخن را بیشتر باز کنیم و کمی درباره خودمان حرف بزنیم. در این بخش شما باید بر اساس هدفی که از راهاندازی پیج لینکدینتان دارید شروع به نوشتن کنید.
میتوانید کمی در مورد چیزها یا کارهای مورد علاقهتان، اهداف شغلی، تخصصتان یا مواردی از این دست سخن بگویید.
البته یادتان باشد که این بخش نباید خیلی طولانی شود و در عوض باید از واژههای جذابی برای معرفی خودتان استفاده کنید تا افرادی که این بخش را مطالعه میکنند به دید عمیقتری نسبت به شما برسند.
میتوانید در انتهای متنتان یک کال تو اکشن بگذارید و کاربران را به آدرس سایتتان سوق دهید یا حتی شمارهای برای تماس گرفتن بگذارید. به این ماجرا مانند رد و بدل کردن کارت ویزیت در دورهمیها نگاه کنید.
در بخش Featured به دنبال پررنگتر کردن ویژگیها، محصولات یا محتواها باشید
میتوانید در بخش فیچر توضیحی اضافه از خودتان، محصولتان، توضیحی ویدیویی یا حتی چند مورد از پستهایتان را که در لینکدین محبوب شدهاند قرار دهید؛ مثلا من از بخش فیچرد برای پروموت دوره «لینکدین مارکتینگ» استفاده کردم تا از این راه افراد بیشتری بتوانند از وجود این دوره با خبر شوند.
ناگفته نماند که قابل کلیک بودن این بخش به کاربران این امکان را میدهد تا آدرس سایت، کانال یوتیوب یا حتی یک ویدیو از یوتیوبشان را در آن قرار دهند.
در هر صورت وقتی چیزی در این بخش قرار بگیرد به شکل یک باکس به نمایش در میآید که چند گزینه برای انتخاب کردن به کاربر میدهد. من اسم این بخش را ویترین میگذارم. چون میتوانید با توجه به هدفتان از راهاندازی پیج لینکدین در بخش فیچر یک ویترین شخصی برای خودتان بسازید.
پای تجربههایتان را به میدان لینکدین باز کنید
بخش «Experience» به طور جداگانه برای نوشتن تجربههای کاری شما کنار گذاشته شده است. شما میتوانید مسیر شغلی خودتان را به همراه زمانهایی که در آن سپری کردید، موقعیتها و مواردی از این دست را با توضیحهای بیشتری بنویسید؛ مثلا اگر در بخشهای قبلی برای کاربران نوشتید که کارشناس محتوا در فلان مجموعه هستید، اکنون باید به طور دقیقتر به آنها توضیح دهید که مسئولیت کاری شما در آن سِمَت چیست و دقیقا چه کاری را انجام میدهید.
این بخش، بیشترین شباهت را به رزومه کاری شما دارد. وقتی از تجربههای کاریتان میگویید باعث میشوید تا افراد مختلف بیشتر با شما و عمق دانش و مهارتتان آشنا شوند.
در این بخش، امکان لینک دادن هم گُنجانده شده است تا شما بتوانید به نمونه کارها، سایت خودتان یا حتی آدرس مکانهایی که در آنجا کار میکردید لینک بدهید.
از ماجرای تحصیلتان بگویید
به نظر من هر فردی باید اطلاعات تحصیلی خود را در بخش «Education» وارد کند. بالاخره هر کدام از ما در جایی درس خواندهایم. برخی دوست دارند ماجرای تحصیلشان را از دوران دبیرستان وارد کنند و برخی به ماجرای دانشگاه و مقطعهای بالاتر اهمیت بیشتری میدهند.
بعضی از شرکتها که مدرک تحصیلی به هنگام استخدام برایشان مهم است این بخش را با دقت بررسی میکنند. البته این موضوع برای خود من اصلا مهم نیست. ولی بهتر است که آن را خالی نگذارید.
از جایی مدرک دارید؟ آن را در پروفایل پیجتان بگذارید
در بخش «Licenses & certifications» گریزی به مدرکهایمان میزنیم. گاهی پس از شرکت در یک کلاس، کارگاه یا دوره، مدرکهایی به ما تعلق میگیرد؛ مثلا بسیاری از مارکترها پس از شرکت در دورههای «گوگل آنالیتیکس» و گذراندن آزمون، مدرکهایی را دریافت میکنند. در مورد اضافه کردن یا نکردن تمام مدرکهایتان باز هم باید به هدفتان از راهاندازی پیج لینکدین بازگردید.
اگر گذاشتن آن مدرک به رشد فرصتهای شما در بستر لینکدین کمک میکند، حتما این کار را انجام دهید. اجازه بدهید خودم را مثال بزنم. همانطور که برایتان گفتم پیج لینکدین من به سایت دیجیتالینگ و ماجراهای دیجیتال مارکتینگ گره خورده است.
از طرفی، من مدرکهایی در مورد برنامهنویسی دارم؛ اما هیچکدام از آنها را وارد بخش Certification نکردم. چون دیگر در مسیر من و دیجیتالینگ قرار ندارند. به همین دلیل دیگر نیازی نیست که کسی در این مورد از من چیزی بداند.
از مهارتهایتان بگویید
نوبتی هم که باشد نوبت وارد کردن مهارتهایتان است. میتوانید در بخش «Skills and Endorsements» درباره مهارتهایی که دارید، سخن بگویید. البته باز هم باید به این نکته اشاره کنم که وارد کردن مهارتتان باید به هدفی که در لینکدین دارید ارتباط داشته باشد.
یادتان باشد، سه مهارت اولی که وارد میکنید باید مهمترین و ارزشمندترین مهارتهای شما را تشکیل دهند، مثلا اگر در هدلاینتان خودتان را یک متخصص سئو معرفی کردهاید نباید فرصت ارائه سه مهارت اولتان را به مواردی مانند «اکسل»، «آفیس» یا «پاورپوینت» اختصاص دهید. برای افرادی که هدلاین شما را میبینند، مهارتتان و تعداد افرادی که شما را ایندورس کردند مهم است.
باید به این موضوع توجه کنیم که «endorsement» هم نوعی تایید به شمار میرود. تصور کنید که شما کار محتوا انجام دادهاید و این موضوع را در مهارتهایتان قرار میدهید. پس از این ماجرا همکاران شما یا افرادی که کارتان را دیدهاند وارد پروفایلتان میشوند و شما را ایندورس یا تایید میکنند.
وقتی کسی میخواهد شما را ایندورس کند در پنجره شناور باز شده از او میپرسند که آیا همکار ایشان بودهاید؟ یا اینکه هنوز با هم کار میکنید؟ آیا مدیر او بودهاید؟ یا اینکه از زبان شخص دیگری در مورد کار حرفهای او چیزی شنیدهاید؟
در هر صورت درست نیست که افراد غریبه را ایندورس کنید. به ازای هر نفری که مهارت شما را تایید کند یک عدد در کنار آن قرار میگیرد.
وقتی این عدد از 100 بگذرد، شمارش تعداد تایید در عدد 99 قفل میشود و در عوض یک «+» در کنار آن مهارت قرار میگیرد و به «99+» تبدیل میشود؛ یعنی بیش از 99 نفر مهارت این شخص را تایید کردهاند.
Recommendations بخشی که یا مینویسیم یا برایمان مینویسند
یکی از بخشهای جالب در پروفایل پیج لینکدین «Recommendations» است. در این بخش، افرادی که با ما همکار بودهاند، با هم روی پروژهها کار کردهایم یا شناختی از مهارت حرفهای یکدیگر داریم در مورد ما، مهارتهایمان و تجربه کار با ما برایمان مینویسند. این نوشته در پروفایل آن شخص و ما قرار میگیرد. معمولا ایرانیها خیلی به این بخش اهمیت نمیدهند.
خود من هم چندان آن را جدی نگرفتم. غافل از آنکه چقدر میتواند برای ما و همکارانمان مفید باشد؛ مثلا من حدود 7 سال است که مشغول به کار هستم و در طول این مدت حدود 5 نفر وجود دارند که از کار کردن با آنها لذت بردم و ارتباط کاری خوبی را با آنها تجربه کردم.
پس این فرصت را دارم تا با نوشتن یک توصیهنامه کوتاه در مورد آن فرد و همکاریمان یک نکته مثبت درخشان را برای او به وجود بیاورم.
البته معمولا این مدیرها هستند که برای همکارها و کارمندانشان توصیهنامه مینویسند. حتی میتوان آن را نوعی بدهبستان به حساب آورد. به این ترتیب که ما برای دیگران مینویسیم و دیگران برای ما مینویسند.
از دستاوردها و پروژههایتان بگویید
در بخش (Projects)، دورهها، پروژهها، زبانهایی که به آنها مسلط هستیم، کتابهای که نوشتیم، جشنوارههایی که خودمان یا سایتمان در آنها برنده شدهایم، اختراعها، جایزهها و در کل تمام دستاوردهایمان را پشت سر هم ردیف میکنیم.
البته باز هم باید مواردی را درج کنیم که به هدلاینمان ارتباط مستقیم داشته باشند؛ مثلا جایزه سفالگری ارتباطی به تخصص سئو ندارد. پس نباید نام آن جایزه را در این بخش بیاوریم.
البته میتوانید چیزهایی که در بخشهای بالاتر نتوانستید قرار دهید را در این بخش بگنجانید؛ مثلا شاید روی پروژهای کار میکنید که نمیتوان آن را در بخش تجربهها قرار داد اما این بخش جای مناسبی برای گُنجاندش به شمار میرود.
پر کردن این بخش به کاربران، مدیران و دیگر همکاران کمک میکند تا رابطه عمیقتری با ما برقرار کنند؛ مثلا اگر شخصی به دنبال فردی با مهارتهای ما میگردد که به زبان فرانسه هم مسلط باشد میتواند ما را برای تیم یا مجموعه خودش انتخاب کند. چون از قبل در مورد تسلطمان به زبان فرانسه در این بخش توضیح داده بودیم. این موضوع در مورد جایزهها و سایر دستاوردهای دیگر هم جاری است.
شاید شما در دورهای شرکت کردهاید اما مدرکی برای آن نگرفتهاید. آن را هم میتوانید در این بخش وارد کنید. یادتان باشد، هر چقدر که پروفایل شما کاملتر باشد، کاربران مدت طولانیتری در آن باقی میمانند و اطلاعات بیشتری از ما میگیرند.
ولی یادمان باشد که نباید به سمت شلوغکاری قدم برداریم و اطلاعاتی را در اختیار کاربران بگذاریم که با هدلاینمان صنمی نداشته باشند.
از این گذشته باید از اعتبار مدرکهایی که آنها را پشت سر هم قطار میکنیم مطمئن باشیم. چون یک اشتباه در این جریان میتواند اعتبار و صداقت ما را زیر سوال ببرد.
دیگران را از علاقهمندیهای خود با خبر کنید
در بخش «Interests» علاقهمندی شما را بر اساس کمپانی پیجها و گروههایی نشان میدهد که یا آنها را فالو کردهاید یا در آنها عضو هستید.
من قبلا در مقاله دیگری به طور مفصل در مورد چند و چون کمپانیپیجها صحبت کردهام. اگر در این مورد به اطلاعات بیشتری نیاز دارید حتما به مقاله «راه و روش ساخت پیج شرکتی در لینکدین و معرفی تمام بخشهای آن با مثال عینی» سر بزنید.
وقتی شما کمپانی پیج گوگل آنالیتیکس را فالو میکنید آن مورد در این بخش قرار میگیرد و من به عنوان بازدید کننده پروفایل شما میفهمم که به گوگل آنالیتیکس و ماجراهای آن علاقه دارید.
فکر میکنم این بخش تا شش مورد از علاقهمندیهای شما را در صفحه نشان میدهد و برای دیدن بقیه آنها کاربران را به «see more» حواله میدهد.
زمان بگذارید و پروفایل پیج لینکدینتان را آباد کنید
اگر تا به حال در لینکدین پیجی نداشتید یا اینکه به آن اهمیت چندانی نمیدادید شاید سر و سامان دادن به پروفایل پیجتان یکی دو روز از وقت شما را بگیرد. اما زمان به شما ثابت میکند که این موضوع ارزشش را دارد.
ناگفته نماند که کار شما با یک بار نوشتن این اطلاعات تمام نمیشود و شما باید هر از چند گاهی آن را بهروز کنید و اطلاعات آن را تر و تازه نگه دارید.
فعالیت در لینکدین موضوع بسیار مهمی است. به همین دلیل من در دوره لینکدین مارکتینگ در مورد تمام ریزهکاریهای فعالیت در لینکدین به صورت ویدیویی و همراه با مثالهای واقعی صحبت کردهام.
میخواهید یک پیج حرفهای در لینکدین داشته باشید؟
برای ساخت یک پیج حرفهای باید نکتههای زیادی را در نظر بگیرید؛ از عکس پروفایل گرفته تا انتخاب هدلاین، تجربیات و خلاصه هر چیزی که به حرفهای شدنشان ربطی داشته باشد.
از آنجا که اهمیت این موضوع بسیار زیاد است در دوره لینکدین مارکتینگ، زمان زیادی گذاشتیم و دانه به دانه این موارد را کار کردیم تا شما بتوانید یک پروفایل حرفهای یا رزومه آنلاینی در خور تواناییها و پتانسیلهایتان مهیا کنید. برای این کار از تجربههای خودمان و دیگران مایه گذاشتیم و هر در چنته داشتیم را برایتان رو کردیم.
خلاصهای از آنچه با هم در پروفایل پیج حرفهای لینکدین گفتیم:
- زبان پیشفرض پروفایل لینکدین خودتان را انگلیسی در نظر بگیرید و زبانهای دیگر مانند فارسی را در کنار آن استفاده کنید.
- حتما تصویری مناسب و مرتبط با زمینه کاریتان برای کاور لینکدینتان در نظر بگیرید.
- «مشخص بودن تمام چهره» و «زدن یک لبخند» تاثیر عکس پروفایلتان را دو چندان میکند.
- از یک متخصص یا مترجم بخواهید که محتوای انگلیسی پیج شما را از نظر اشکالهای نگارشی و ویرایشی چک کند تا اشتباهی در این زمینه وجود نداشته باشد.
- باید در هدلاین، خودتان و تخصصتان را در طول یک جمله معرفی کنید.
- اگر در لینکدین به تولید محتوا مشغول هستید، قابلیت «Creator mode» را فعال کنید.
- در بخش «about» خلاصهای از خودتان بنویسید و زمینه آشنایی بیشتر کاربران با خودتان را به وجود بیاورید.
- بخش «Featured» مکان مناسبی برای دادن توضیحهای اضافه از خودتان، محصولتان، توضیحی ویدیویی یا حتی نمایش چند مورد از پستهای پرطرفدارتان در لینکدین است.
- میتوانید در مورد تجربههای کاریتان در بخش «Experience» و در مورد سطح تحصیلتان در بخش «Education» مطالب مفیدی بنویسید.
- در بخش «Licenses & certifications» در مورد مدرکها و دورههایی که با موفقیت آنها را به انتها رساندهاید بنویسید.
- برای صحبت کردن از مهارتها و تواناییهایتان باید سری به بخش «Skills and Endorsements» بزنید.
- بخش «Recommendations» مکانی برای دیدن توصیهنامههایی است که دیگران درباره شما نوشتهاند. البته خودتان هم در این بخش میتوانید برای دیگران توصیه نامه بنویسید.
- بخش «Interests» علاقهمندی شما را بر اساس کمپانی پیجها و گروههایی نشان میدهد که یا آنها را فالو کردهاید یا در آنها عضو هستید.
نظر شما چیست؟
به میزان حرفهای بودن پروفایل پیج لینکدینتان از 1 تا 10 چه نمرهای میدهید؟
لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما به اشتراک بگذارید.
این مطلب برای شما مفید بود؟
آیا خواندن این مقاله چیزی به دانستههای شما اضافه کرد؟
با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید
آموزش لینکدین مارکتینگ
ترتیبی که برای خواندن مطالب آموزش لینکدین مارکتینگ به شما پیشنهاد میکنیم:
لینکدین چیست؟ در این شبکه اجتماعی حرفهای چه میگذرد؟
زمان مطالعه: 11 دقیقه
. مقدماتی
«جبران خلیل جبران» میگوید: «هنگامی که کار میکنید همچون فلوتی هستید که زمزمه روزها را در قلبش میخواند. موسیقی وجود شما با کار کردن، جاودان خواهد شد. کدامیک از شما میخواهد که نیای خاموش و لال باشد، در حالی که دیگران در اطرافش با نغمههای همآوا، آواز میخوانند؟» خوشبختانه ماجرای «کار» – البته اگر خوب به آن نگاه کنیم – هنوز هم همچون نوتهای بالا و پایینی است که از گلوی خشک یک نی خارج
بازاریابی در لینکدین چیست؟ + ویدیوی چگونه در لینکدین بازاریابی کنیم؟
زمان مطالعه: 8 دقیقه
. مقدماتی
آغاز هر کار تازه با پرسشهای فراوانی روبهرو است. فرقی نمیکند این کار تازه، یاد گرفتن یک زبان جدید باشد یا فعالیت کردن در یک شبکه اجتماعی. چون در هر صورت، حجم چیزهای که نمیدانیم ما را یک گوشه گیر میاندازد. برای پیروزی در این ماجرا باید خودمان را به سرآغاز آن چیز برسانیم و از سرچشمه کار، یادگیری را شروع کنیم. در این قسمت از دیجیتالینگ، شما را به نقطه صفر بازاریابی در لینکدین
آموزش ایجاد پروفایل پیج حرفهای در لینکدین؛ ۱۸ نکته ریز ولی مهم!
زمان مطالعه: 25 دقیقه
.. متوسطه
ماجرای پروفایل پیج در لینکدین چیزی شبیه به داشتن یک رزومه آنلاین و به روز است که هر کسی از هر گوشه جهان میتواند آن را بررسی کند. این یعنی افراد متخصص از گوشه گوشه جهان، فرصتی ناب برای جمع شدن دور یکدیگر و استفاده کردن از اطلاعات دارند. با این حساب، نباید حرفهای کردن پروفایل پیجمان را پشت گوش بیندازیم. چون این موضوع به طور مستقیم روی چهره حرفهای ما در میان حرفهایها تاثیر
چه نوع محتوایی در لینکدین منتشر کنیم؟
زمان مطالعه: 5 دقیقه
.. متوسطه
هر شبکه اجتماعی، حال و هوای مخصوص به خود را دارد. مثلا اینستاگرام، سرشار از ماجراهای جالب و سرگرمکننده است؛ توییتر، مکانی برای متنهای کوتاه اما پرمحتوا است یا تلگرام، مکانی برای گفتگوهای گروهی و حتی خواندن خبر و مطالب آموزشی است. شبکه اجتماعی لینکدین هم ماجرای خاص خودش را دارد. برای گرفتن بهترین نتیجه از هر شبکه اجتماعی باید محتواهایی مرتبط با بستر آن شبکه را تولید و منتشر کرد. در این مقاله از
چگونه در لینکدین دیده شویم؟
زمان مطالعه: 9 دقیقه
.. متوسطه
گاهی اصطلاحهای پیچیده، به دنبال توضیح مفهومهایی بسیار ساده هستند. مثلا «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» به معنای تعامل بیشتر مخاطبان با پستهای ما در شبکه اجتماعی لینکدین است. رعایت کردن چند نکته و به کار بردن چند راهکار ساده میتواند این نتیجه دلپذیر را برایمان به ارمغان بیاورد. در این مقاله از دیجیتالینگ با استفاده از مثالها، نکتهها و توضیحهای فراوان به دنبال «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» میگردیم. با ما همراه
گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله
10 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است
هر زمان که پاسخی برایتان ارسال شود از طریق پیامک شما را خبر خواهیم کرد
سلام،
من در پروفایل لینکدین connect رو به فالو تغییر دادم ولی در resources عبارت creator mode نیست. مشکل از کجا می تونه باشه؟
سپاس
سلام وقتتون بخیر زمانی هستم پیشتیبان دیجیتالینگ
برای فعال کردن Creator mode وارد قسمت پروفایل شده و قسمت me سپس روی قسمت profile view کلیک کنید.
پس از آن در قسمت resources گزینه creator mode را فعال کنید.
روی next کلیک کنید سپس تاپیک های که بیشتر میخواهی راجبش صحبت کنید تاپ هشتک را مشخص کنید.
سپس روی دکمه done کلیک کنید
سلام،
از مطالب آموزنده و مفیدتون متشکرم.
دوستان و استاد عزیز، ممنون می شم اگر به پروفایل من در لینکدین سری بزنید و بنده رو در برطرف کردن ایراداتم راهنمایی بفرمایید.
لازم به ذکر هست که بنده به دنبال گرفتن جاب آفر هستم.
https://www.linkedin.com/in/ahmad-fazli-hse/
درود بر شما آقای فضلی
سلامت باشید
خوشحالم که محتوا براتون مفید بوده.
پیشنهاد میکنم دوره لینکدین مارکتینگ رو شروع کنید که من به مدت ۱۰۰ روز همراهتون باشم و با جزئیات راجع به این موضوع مهم صحبت کنیم.
ممنون از شما?
بخش featured کجاست؟؟
توی پروفایلتون قابل رویت هست خانم بابایی
اگر اینطور نیست بدلیل All star نبودن پیج شماست
بهتره مواردی که لینکدین در ابتدا اشاره کرده رو کامل انجام بدید بعد این قابلیت براتون فراهم میشه
موفق باشید
چطور میشه تصویرِ پشتِ پروفایل رو عوض کرد؟
آقای پور مهر عزیز
باید وارد پروفایل تون بشید و در بخش هدر بالا سمت چپ روی آیکون مداد کلیک کنید تا بتونین تصویر کاور رو تغییر بدید
موفق بشید
مطلب مفیدی بود. میتونه کاملتر هم بشه.
منم این رو اضافه کنم که محدودیت ایجاد connection سی هزار تاست.
سپاس از شما اقای آذیش عزیز
بله این مطلب درآینده آپدیت خواهد شد.
ممنون از نکتهای که اضافه کردید?