بستن

لینکدین چیست؟ در این شبکه اجتماعی حرفه‌ای چه می‌گذرد؟

علیرضا ابراهیمیان
16 اردیبهشت 1400
5,495 بازدید ۴ کامنت
لینکدین چیست

«جبران خلیل جبران» می‌گوید: «هنگامی که کار می‌کنید همچون فلوتی هستید که زمزمه روزها را در قلبش می‌خواند. موسیقی وجود شما با کار کردن، جاودان خواهد شد. کدام‌یک از شما می‌خواهد که نی‌ای‌ خاموش و لال باشد، در حالی که دیگران در اطرافش با نغمه‌های هم‌آوا، آواز می‌خوانند؟» خوشبختانه ماجرای «کار» – البته اگر خوب به آن نگاه کنیم – هنوز هم همچون نوت‌های بالا و پایینی است که از گلوی خشک یک نی خارج می‌شود.

البته با این تفاوت که در دنیای ما، نغمه فلوت‌مان به هنگام کار باید در دنیای آنلاین هم شنیده شود و بهترین مکان برای عرضه این نوا، «لینکدین» است. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ لینکدین می‌رویم و این شبکه اجتماعی آنلاین کاری را به خوبی وارسی می‌کنیم. اگر شما هم هوای تغییر، ارتقا یا عمیق‌تر شدن در مهارت‌های کاری به سرتان زده است می‌توانید با ما به چیستی لینکدین سفر کنید.

اگر وقتتان تنگ‌تر از آن است که پِیِ واژه‌ها را بگیرید، می‌توانید احوال پادکست این گفتار را از بخش زیر، بپرسید.

لینکدین دقیقا چیست؟

تقریبا زندگی همه ما به دو بخش کاری و شخصی تقسیم شده است. اگر از بخش شخصی آن فاکتور بگیریم، زندگی کاری‌مان شامل زمان‌هایی می‌شود که در شرکت یا محل کارمان مشغول هستیم، گاهی به همایش‌های مرتبط در زمینه کاری‌مان می‌رویم، در مصاحبه‌های کاری شرکت می‌کنیم یا حتی خودمان برای استخدام افراد مختلف دست به کار می‌شویم.

اگر تمام این ماجراهای آفلاین را وارد فضای آنلاین کنیم، آنگاه احساس نیاز به یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای پدیدار می‌شود؛ شبکه‌ای که بتواند ما را به افراد فعال در زمینه کاری خود وصل کند و از آخرین خبرهای ریز و درشت حوزه فعالیمان با خبرمان سازد. شبکه اجتماعی لینکدین دقیقا به همین دلیل ساخته شده است. یعنی لینکدین، یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای و تخصصی است که می‌توانیم در بخش آنلاین زندگی کاری‌مان روی آن حساب باز کنیم.داشتن حساب در لینکدین

چرا باید در لینکدین فعالیت کنیم؟

همه ما در زندگی کاری خود به دنبال رشد هستیم. دلمان می‌خواهد کارمان را گسترش دهیم، درآمدمان را بالاتر ببریم، نیروهای بهتری را جذب کنیم، روی پروژه‌های جذاب‌تری کار کنیم و خلاصه اینکه امروزمان از دیروزمان و فردایمان از هر دوی اینها بهتر باشد. لینکدین می‌تواند چنین بستری را برایمان ایجاد کند.

بعد از اینستاگرام، لینکدین، دومین شبکه اجتماعی بزرگ محدود نشده در ایران به شمار می‌رود. افراد مختلف با هر سطحی از تجربه کاری می‌توانند راهی برای رشد خود در لینکدین پیدا کنند. اما چطور؟ اجازه بدهید چند مورد را با هم بررسی کنیم:

  • لینکدین، آغازی برای صفر کیلومترهای پر از انرژی

فردی را در نظر بگیرید که تاکنون هیچ تجربه کاری نداشته است. شاید به تازگی از دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و شاید هم تا حالا هدفی برای زندگی کاری‌اش انتخاب نکرده است. در هر حال، لینکدین می‌تواند فرصت‌هایی مناسب برای ورود به دنیای کار را در اختیارش قرار دهد. مثلا می‌تواند با شرکت‌های مختلف آشنا بشود، کار پیدا کند یا به عنوان کارآموز، تجربه کسب کند.

  • سرزمینی برای افزایش مهارت‌ها

همه در لینکدین، صفر کیلومتر یا جویای کار نیستند. بخش قابل توجهی از کاربران لینکدین، مشغول به کار هستند و از فعالیت خود احساس رضایت می‌کنند. در عوض، آنها به دنبال افزایش مهارت‌ها و ارتباط بیشتر با افرادی هستند که در زمینه کاری آنها فعالیت می‌کنند. این موضوع وقتی مهم می‌شود که بدانیم در فضای آفلاین به این راحتی‌ها نمی‌توانیم همکاران خود را دور هم جمع کرده و باب یک آشنایی سودمند را باز کنیم.

اما این محدودیت‌ها در لینکدین معنایی ندارند. شما حتی می‌توانید با همکاران خود که در شرکت‌های رقیب کار می‌کنند هم ارتباط برقرار کنید؛ مثلا برخی محتواها را با هم به اشتراک بگذارید، گفتگو کنید و از این راه، گریزی برای افزایش مهارت‌های خود بگشایید.افزایش مهارت در لینکدین

  • با لینکدین می‌توانید فرصت کار روی پروژه‌های مورد علاقه‌تان را به دست بیاورید

در این مورد، ما باز هم دنبال کار نیستیم اما بدمان نمی‌آید روی چند پروژه کار کنیم و از این راه، توانایی‌های خود را به نمایش بگذاریم. حتی شاید بعدا تصمیم بگیریم که به طور جدی و به عنوان یک کار به پروژه‌های خود فکر کنیم.

  • جستجوی کار در لینکدین

شاید چند سال از کاری که مشغول به آن هستیم می‌گذرد و حالا به دنبال یک کار جدید با تجربه‌های تازه‌تر و شرایط بهتر هستیم. در این زمینه هم می‌توانیم روی لینکدین حساب باز کنیم. چون شرکت‌های مختلفی در لینکدین فعال هستند و می‌توانیم به طور مستقیم با مدیران منابع انسانی یا مسئولان مجموعه‌ها در ارتباط باشیم، خودمان را معرفی کنیم و فرصتی برای یک کار تازه‌تر را به وجود بیاوریم.

  • مسیر ساخت برند شخصی در لینکدین هموارتر است

لینکدین، فضای مناسبی برای ساخت برند شخصی است. حتی می‌توانیم با تولید محتوای ارزشمند و برقراری ارتباط با دیگران به طور غیر مستقیم در لینکدین به کسب درآمد مشغول شویم. چطور این اتفاق می‌افتد؟ تصور کنید شما در زمینه خاصی در حال تولید محتوای تخصصی هستید. چند برند که در این زمینه مشغول کار هستند به سراغتان می‌آیند و از شما می‌خواهند که در مقابل پرداخت هزینه، به طور مستقیم در مورد برند آنها هم صحبت کنید.

داستان لینکدین و کسب و کارهاساخت اکانت بیزنسی کسب و کارها

تمام صحبت‌هایی که تا الان با هم داشتیم در مورد افراد متخصصی بود که می‌خواستند یک صفحه لینکدین شخصی برای خودشان داشته باشند. از اینجا به بعد، روی سخنمان با کسب و کارها یا شرکت‌هایی است که می‌خواهند یک صفحه لینکدین شرکتی برای خودشان دست‌و‌پا کنند. بیشتر شرکت‌های ایرانی و خارجی، هر کدام صفحه‌ای در لینکدین دارند. اگر نام آنها را در لینکدین سرچ کنید می‌توانید به راحتی صفحه‌شان را بیابید.

کمترین فایده داشتن صفحه لینکدین برای کسب و کارها این است که می‌توانند خیلی راحت‌تر افراد متخصص را استخدام کنند. تصور کنید مدیر منابع انسانی یک شرکت یا اصلا مدیر مجموعه‌ای کوچک این فرصت را به دست می‌آورد تا با افراد متخصص وارد ارتباط شود و آنها را به مجموعه خودش جذب کند. البته ماجرا به همین جا ختم نمی‌شود. گاهی شما می‌خواهید یک استارت‌آپ راه‌اندازی کنید و به دنبال تشکیل یک تیم یا حتی یک هم‌بنیانگذار می‌گردید. باز هم لینکدین می‌تواند به شما کمک کند.

چه کسب و کارهایی در لینکدین موفق خواهند بود؟

معمولا کسب و کارها در چند حالت اصلی در لینکدین به فعالیت مشغول هستند که ما در اینجا فقط با سه مورد آنها کار داریم:

  1. شرکت‌های «B2B» یا «business to business» یعنی شرکت‌هایی که محدوده تجارتشان با کسب و کارها است. مثلا «تپسل»، «ایران تلنت»، «کاربوم»، «وبسیما» و … شرکت‌های هستند که طرف حسابشان دیگر کسب و کارها هستند.
  2. شرکت‌های «B2C» یا «business to consumer» یعنی تجارت مستقیما بین فروشنده و خریدار که معمولا خریدارها افراد عادی جامعه را تشکیل می‌دهند. مثلا «دیجی کالا»، «اسنپ»، «تپسی»، «ایرانسل»، «همراه اول» و …
  3. وبسایت‌های آموزشی یا رسانه‌های محتوایی مانند «دیجیتالینگ»، «تکراسا» و …

معمولا این طور می‌گویند که لینکدین، یک فضای حرفه‌ای و خوب برای کسب و کارهای «B2B» است. چون کسب و کارهایی مثل «ایران تلنت» یا «کاربوم» که اصلا کارشان استخدام است یا «تپسل» و «وبسیما» که کارشان طراحی سایت و تبلیغات آنلاین است می‌توانند در بستر لینکدین، خدمات یا سرویس‌هایشان را معرفی کرده و مشتری‌های بیشتری را جذب کنند. اما با این وجود باز هم توصیه می‌شود که کسب و کارهای «B2C» و رسانه‌ها هم یک صفحه شرکتی در لینکدین داشته باشند.

البته نمی‌توانیم همان نسخه‌ای که برای کسب و کارهای «B2B» پیچیدیم را برای کسب و کارهای «B2C» و رسانه‌ها هم بپیچیم. مثلا دیجی کالا در لینکدین محصولاتش را نمی‌فروشد یا تپسی در لینکدین به دنبال مسافر نمی‌گردد. در عوض برای رسیدن به اهدافی مانند استخدام، HR برندینگ (برندسازی کارفرمایی) یا در کمترین حالت، نشان دادن خودشان در لینکدین فعالیت می‌کند. وبسایتی مانند مدرسه دیجیتالینگ هم برای ترویج محتوای خود از لینکدین استفاده می‌کنند. چون می‌دانند بخشی از مخاطبان محتوای آنها در لینکدین حضور دارند.اکانت بیزنسی دیجیتالینگ در لینکدین

کلاهتان را قاضی کنید

قبل از ساخت صفحه لینکدین باید مشخص کنید که کسب و کارتان در کدام دسته قرار می‌گیرد. سپس باید رویکردها و فعالیت‌هایی که در آینده می‌خواهید انجام دهید را روشن کنید. حتی اگر سرتان شلوغ‌تر از این باشد که بخواهید صفحه‌ای تمام عیار در لینکدین ایجاد کنید، دست‌کم اکانت خود را بسازید و عکس لوگویتان را بارگذاری کنید.

می‌توانید از همکاران خود در مجموعه‌تان بخواهید که اطلاعات این صفحه را در تجربیاتشان بگذارند و مثلا بگویند: «من الان کارشناس فلان مجموعه هستم.» در این صورت اگر کسی اسم کسب و کار شما را در لینکدین جستجو کند به صفحه‌تان می‌رسد و می‌تواند با شما ارتباط برقرار کند.

حرفه‌ای بودن در لینکدین چه سودی برایمان دارد؟اکانت حرفه‌ای لینکدین

قبل از هر چیزی باید منظور خود را از حرفه‌ای بودن روشن کنیم. حرفه‌ای بودن در لینکدین به این معنا است که در چت‌ها، پیام‌ها و محتواها کاملا رسمی و از درب کار و تجارت، با دیگران وارد ارتباط شویم. مثلا پست کردن عکس غذایی که در رستوران خوردیم یک کار غیر حرفه‌ای در لینکدین به شمار می‌رود. هر چیزی که در لینکدین وجود دارد مربوط به زندگی کاری افراد است.

طرز صحبت ما در لینکدین باید همان طوری باشد که از آن برای گفتگو با همکارانمان، صحبت‌های حرفه‌ای در همایش‌ها، رویدادها یا جلسه‌های کاری استفاده می‌کنیم. به همین ترتیب، شیوه نمایش پروفایل‌مان هم باید همان دقت ما در انتخاب لباس‌های رسمی برای کارمان را به دوش بکشد. ما در لینکدین در حال ساخت رزومه آنلاین خود هستیم.

بنابراین باید به همان اندازه که در محیط کارمان حرفه‌ای هستیم در پروفایل لینکدین‌مان هم حرفه‌ای به نظر برسیم. در این شبکه اجتماعی، تک‌تک کارهایی که می‌کنیم مثلا لایک کردن پست‌ها، کامنت‌هایی که می‌نویسیم و فعالیت‌هایی که می‌کنیم، ردپایی از زندگی کاری آنلاین ما را تشکیل می‌دهند و به طور مستقیم روی اهدافمان از حضور در لینکدین – مثلا ارتقای شغلی، ساخت تیم، پرسونال برندینگ، گرفتن پروژه و … – تاثیر می‌گذارند. امیدوارم شما هم فعالیت حرفه‌ای خود در لینکدین را آغاز کرده یا آن را با قدرت بیشتری ادامه دهید.

می‌خواهید یک صفحه حرفه‌ای در لینکدین بسازید؟

در این دوره ویدیویی ۷ ساعته یاد می‌گیریم که چطور در این شبکه اجتماعی آنلاین، لباسی رسمی بر تن کرده و با همکاران یا افرادی که در زمینه کاری ما مشغول به کار هستند ارتباط برقرار کنیم. گذشته از این، با راست‌ و‌ ریست کردن صفحه خود در لینکدین یک رزومه آنلاین برای خودمان می‌سازیم و کاری که ساعت‌ها حرف زدن نمی‌تواند انجام دهد را در دو دقیقه به تصویر می‌کشیم.

دوره آموزش کامل لینکدین مارکتینگ

در تکمیل این محتوا به شما پیشنهاد می‌کنیم مطلب «داشتن یک پیج حرفه‌ای در لینکدین» را هم مطالعه کنید.امیدواریم که موضوع برایتان شفاف شده باشد.

خلاصه‌ای از آنچه با هم در لینکدین گفتیم:

  • لینکدین بستری است که می‌تواند زندگی کاری آنلاین ما را سر و سامان دهد و شکلی حرفه‌ای به آن ببخشد.
  • همه آدم‌ها با هر سطحی از مهارت و دانش می‌توانند در شبکه اجتماعی لینکدین به فعالیت مشغول شوند و زمینه‌ای برای رشد خود فراهم کنند.
  • لینکدین شامل دو بخش اصلی می‌شود، صفحه‌های شخصی و صفحه‌های شرکتی.
  • در لینکدین باید لحن رسمی خود را حفظ کنیم و پروفایلمان را رخت و لباس کاری‌مان در نظر بگیریم.

چشممان با شما است

از حال و هوای صفحه لینکدین خود برایمان بگویید. آیا در نگاه اول، رسمی و حرفه‌ای به نظر می‌رسد؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

4.5/5 - (15 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
لینکدین چیست؟ در این شبکه اجتماعی حرفه‌ای چه می‌گذرد؟

. مقدماتی

«جبران خلیل جبران» می‌گوید: «هنگامی که کار می‌کنید همچون فلوتی هستید که زمزمه روزها را در قلبش می‌خواند. موسیقی وجود شما با کار کردن، جاودان خواهد شد. کدام‌یک از شما می‌خواهد که نی‌ای‌ خاموش و لال باشد، در حالی که دیگران در اطرافش با نغمه‌های هم‌آوا، آواز می‌خوانند؟» خوشبختانه ماجرای «کار» – البته اگر خوب به آن نگاه کنیم – هنوز هم همچون نوت‌های بالا و پایینی است که از گلوی خشک یک نی خارج

2
بازاریابی در لینکدین چیست؟ + ویدیوی چگونه در لینکدین بازاریابی کنیم؟

. مقدماتی

آغاز هر کار تازه با پرسش‌های فراوانی روبه‌رو است. فرقی نمی‌کند این کار تازه، یاد گرفتن یک زبان جدید باشد یا فعالیت کردن در یک شبکه اجتماعی. چون در هر صورت، حجم چیزهای که نمی‌دانیم ما را یک گوشه گیر می‌اندازد. برای پیروزی در این ماجرا باید خودمان را به سرآغاز آن چیز برسانیم و از سرچشمه کار، یادگیری را شروع کنیم. در این قسمت از دیجیتالینگ، شما را به نقطه صفر بازاریابی در لینکدین

3
آموزش ایجاد پروفایل پیج حرفه‌ای در لینکدین؛ ۱۸ نکته ریز ولی مهم!

.. متوسطه

ماجرای پروفایل پیج در لینکدین چیزی شبیه به داشتن یک رزومه آنلاین و به روز است که هر کسی از هر گوشه جهان می‌تواند آن را بررسی کند. این یعنی افراد متخصص از گوشه گوشه جهان، فرصتی ناب برای جمع شدن دور یکدیگر و استفاده کردن از اطلاعات دارند. با این حساب، نباید حرفه‌ای کردن پروفایل پیجمان را پشت گوش بیندازیم. چون این موضوع به طور مستقیم روی چهره حرفه‌ای ما در میان حرفه‌ای‌ها تاثیر

4
چه نوع محتوایی در لینکدین منتشر کنیم؟

.. متوسطه

هر شبکه اجتماعی، حال و هوای مخصوص به خود را دارد. مثلا اینستاگرام، سرشار از ماجراهای جالب و سرگرم‌کننده است؛ توییتر، مکانی برای متن‌های کوتاه اما پرمحتوا است یا تلگرام، مکانی برای گفتگوهای گروهی و حتی خواندن خبر و مطالب آموزشی است.  شبکه اجتماعی لینکدین هم ماجرای خاص خودش را دارد. برای گرفتن بهترین نتیجه از هر شبکه اجتماعی باید محتواهایی مرتبط با بستر آن شبکه را تولید و منتشر کرد. در این مقاله از

5
چگونه در لینکدین دیده شویم؟

چگونه در لینکدین دیده شویم؟

زمان مطالعه: 9 دقیقه

.. متوسطه

گاهی اصطلاح‌های پیچیده، به دنبال توضیح مفهوم‌هایی بسیار ساده هستند. مثلا «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» به معنای تعامل بیشتر مخاطبان با پست‌های ما در شبکه اجتماعی لینکدین است. رعایت کردن چند نکته و به کار بردن چند راهکار ساده می‌تواند این نتیجه دلپذیر را برایمان به ارمغان بیاورد.  در این مقاله از دیجیتالینگ با استفاده از مثال‌ها، نکته‌ها و توضیح‌های فراوان به دنبال «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» می‌گردیم. با ما همراه

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

4 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

دریا
نوشته شده در: ۲۲:۵۱ ۱۱/۰۳/۱۴۰۰

میشه در مورد دیجیتال مارکتینگ صحبت کنین ؟
من آخر نفهمیدم همون تبلیغاته یا نه…

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۲۲:۵۴ ۱۲/۰۳/۱۴۰۰

درود بر شما خانم دریا
برای آشنایی بیشتر و عمیق‌تر پیشنهاد می‌کنم نقشه راه آموزشی بازاریابی دیجیتال رو دنبال کنید
مطلب اول این نقشه راه به پاسخ شما را خواهد داد

مریم عسگری
نوشته شده در: ۰۰:۱۹ ۲۱/۰۲/۱۴۰۰

سلام بر شما
این مقاله خیلی برای من جذابه. میتونم ازتون خواهش کنم در مورد خود این لینکدین توضیح بدین؟ اینکه چه جور فضایی داره… یه توضیح کلی بدین که یه سرنخی بهم بده

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۱۴:۱۶ ۲۱/۰۲/۱۴۰۰

درود بر شما خانم عسگری
در این مقاله مشخصا راجع به ماهیت شبکه اجتماعی لینکدین صحبت شده
من پیشنهاد می‌کنم در لینکدین اکانت بسازید و از نزدیک هم فضا رو مشاهده کنین
اگر هم فصد فعالیت جدی در لینکدین رو دارید میتونین «دوره آموزشی لینکدین مارکتینگ» رو تهیه کنید که دید خوبی بهتون خواهد داد
موفق باشید

×