گاهی اصطلاحهای پیچیده، به دنبال توضیح مفهومهایی بسیار ساده هستند. مثلا «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» به معنای تعامل بیشتر مخاطبان با پستهای ما در شبکه اجتماعی لینکدین است. رعایت کردن چند نکته و به کار بردن چند راهکار ساده میتواند این نتیجه دلپذیر را برایمان به ارمغان بیاورد.
در این مقاله از دیجیتالینگ با استفاده از مثالها، نکتهها و توضیحهای فراوان به دنبال «افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین» میگردیم. با ما همراه باشید.
یک پیشنهاد کوچک
اگر مقاله قبلی این موضوع را که راجع به «پست گذاشتن در لینکدین» است هنوز مطالعه نکردهاید، قبل از مطالعه ادامه این مقاله، سری به آن مطلب بزنید. چون توضیحات این مقاله، ادامه موضوعی است که در آن گفتار با هم مطرح کردیم.
نسخهی صوتی مقاله در پادکست زیر گوش دهید:
بخش اول:
بخش دوم:
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم:
- با تاثیر منفی استفاده از محتوای کپی شده در لینکدین آشنا میشویم.
- طول محتوا در لینکدین را مورد بررسی قرار میدهیم.
- ماجرای لایک و کامنت در لینکدین را میخوانیم.
- راهکاری ساده را در مورد پاسخ دادن به کامنتهای لینکدین یاد میگیریم.
- تاثیر کامنتهای اسپم را روی افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین موشکافی میکنیم.
- استراتژی محتوا و اهمیت کار در قالب یک چهارچوب تعریف شده را مورد بررسی قرار میدهیم.
اگر به آینده فکر میکنید، کپی کردن را کنار بگذارید
نکته مهمی که باید به هنگام پستگذاری در شبکههای اجتماعی به یاد داشته باشیم این است که ما نباید محتواهای خود را از جاهای مختلف کپی کرده و دوباره آنها را در اکانت خود منتشر کنیم. حداقل میتوان یک محتوا را بازنشر داد. (در لینکدین بازنشر را توصیه نمیکنم) میتوان گفت بهترین کار این است محتوا را خودمان تولید کنیم تا ارزش افزودهای داشته باشد.
به این ترتیب که اگر متن است، خودمان آن را بنویسیم، خودمان عکسها را تهیه کرده یا با استفاده از نرمافزارهایی مثل فتوشاپ، عکسهای ساده را به عکسهایی جذابتر و جدید تبدیل کنیم. چنین محتواهایی بسیار بهتر از محتواهای کپی شده دیده میشوند.
از طرفی، موضوع پرسونال برندینگ هم مطرح است. اگر شما به عنوان شخصی که در حال شناساندن برند شخصی خود به دیگران است از پستهای کپیشده استفاده کنید، به اعتبار نامتان آسیب میزنید. این ماجرا با توجه به تخصصی بودن لینکدین و افرادی که در آن فعالیت میکنند بسیار اهمیت پیدا میکند.
لینکدین دقیقا مثل محیط کار، همایشها و دورهمیهای کاریتان است پس مراقب رفتار حرفهای خود هستیم.
ترجیحا محتوای کوتاه ننویسید
محدودیت طول محتوا در شبکه اجتماعی مثل توییتر کاملا طبیعی است. چون مبنای آن شبکه اجتماعی بر نوشتن متنهای کوتاه، تاثیرگذار و البته بیشتر منفی بنا شده است. اما در شبکه اجتماعی لینکدین تقریبا این گونه نیست. اگرمیخواهیدمحتوایتان دیده شود ترجیحا از متن کوتاه استفاده نکنید.
اگر میخواهید در لینکدین راجع به یک موضوع خاص صحبت کنید باید جنبههای گستردهای از آن را در نظر بگیرید و شفاف سخن بگویید.
داستان لایک و کامنت در لینکدین متفاوت از برخی شبکههای اجتماعی است
سالها است که مردم، علاقه خود به پستهای گوناگون را با لایک کردن نمایش میدهند. اینستاگرام یکی از نمونههای آشنای لایک کردن است که این روزها میخواهد سنتهای قدیمی را بشکند و لایک را از ویژگیهای خود حذف کند. در لینکدین مراقب باشید که چه پستهایی را لایک میکنید.تمام پستهایی که توسط شما لایک و کامنت میشود به کانکشنهای سطح یک شما اطلاع داده خواهد شد.
در تصویر زیر لایک یکی از کانکشنهای سطح یک من (اقای مجتبی سعادت) به من اطلاع داده شده است. با وجود اینکه آقای حسین قناعت که این پست را منتشر کرده کانکشن سطح دو من هست اما من پست ایشان را از این طریق مشاهده کردم. پس لایک پست شما توسط کانکشنهایتان تاثیر بسزایی در بیشتر دیده شدن آن پست خواهد داشت.
[color-box color=”#d6efeb” text-color=”#14234d” ]موضوع بعدی و مهم برای پستهای لینکدین، کیفیت کامنتهایی است که در زیر هر پست نوشته میشوند. اگر پست ما کامنتهای خوبی بخورد و ما نیز با آن کاربران تعامل خوبی داشته باشیم، «نرخ مشارکت» (Engagement Rate, ER) ما بهبود مییابد. [/color-box]
داشتن کامنتهای خوب به کیفیت پستهایمان برمیگردد. به هنگام تهیه این محتواها باید فکر کنیم که در حال صحبت کردن با آن مخاطبان هستیم. در نتیجه، نظر آنها و تجربه مشابهی که در این زمینه دارند، برای ما ارزشمند و راهگشا خواهد بود. اما این ماجرا در اینستاگرام کاملا متفاوت است. چون فضای آن شبکه اجتماعی، تفریح و سرگرمی است.
حقیقت را بخواهید کاربران در اینستاگرام، حال و حوصله دادن نظرهای تحلیل و کارشناسی را ندارند. ماهیت تخصصی بودن لینکدین باعث میشود تا کاربران برای خواندن و نوشتن کامنتهای خوب و تحلیلی زمان بگذارند. بنابراین میتوان از کامنتهای کاربران دیگر هم چیزهای تازهای یاد گرفت.
در مقایسه با اینستاگرام، لایک کردن پستها در لینکدین، تاثیر بسیار بیشتری دارد. چون کاربران لینکدین به راحتی پست کسی را لایک نمیکنند. پس اگر پست شما در لینکدین لایک خورد بدانید که موضوع شما برای آن کاربر دارای اهمیت بوده است.
چند نکته ساده که به هنگام پاسخ دادن به کامنتها به کارتان میآید
در لینکدین، کمتر کسی صرفا کامنت ایموجی در زیر پستها ارسال میکند. همان طور که کمی قبلتر برایتان گفتم، سبک کامنتهایی که برای پستهای لینکدین گذاشته میشود، تحلیلی است؛ یعنی کاربران، نظر شخصی یا تجربههای خود را در زیر یک پست ارسال میکنند. گاهی پیش میآید که یک کامنت، تعداد زیادی لایک میخورد و افراد دیگر به خاطر وجود آن کامنت، پست را دوباره تحلیل و بررسی میکنند.
معمولا در اینستاگرام کاربران به کامنت یکدیگر ریپلای میزنند و اگر دقت کرده باشید، محتوای به درد بخوری از این پرسش و پاسخها دستگیر آدم نمیشود. به همین دلیل شما به عنوان صاحب پست در لینکدین، باید زمان بگذارید و پاسخ افرادی که برایتان کامنت میگذارند را بدهید. این کار باعث میشود تا آن کاربر برای خواندن پاسخ کامنتش دوباره به پست شما سر بزند. شاید حتی بخواهد باز هم پاسخی برای کامنت شما بنویسید و این ماجرا همینطور ادامه پیدا میکند. من در مقاله دیگری در مورد «کامنت مارکتینگ و تجربیات دیجیتالینگ از آن» به طور مفصل توضیح دادهام.پیشنهاد میکنم این مطلب را مطالعه کنید.
از تصویر برای ایجاد ارتباطی عمیق استفاده کنید
بر اساس تجربههای خودم، پستهایی که در آنها از تصویر استفاده شده بود، نرخ مشارکت بالاتری داشتند. این موضوع درباره پستهایی که از یک ویدیوی مرتبط هم در آنها استفاده شده برقرار است. شاید یکی از دلایل چنین چیزی، ایجاد استراحتگاههای ذهنی و ارتباطی از نوع بصری و نه فقط متنی با ذهن مخاطب باشد.
بخشنده باشید و محتواهای خوب را به اشتراک بگذارید
به اشتراکگذاری محتواهای مفید، یکی دیگر از راههای افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین به شمار میرود. در لینکدین، موضوع share کردن محتواها به دو دسته تقسیم میشود:
- اشتراک گذاری به صورت خصوصی (Private sharing)
پستهایی که به این شکل Share میشوند ممکن است برای یک شخص ارسال شده باشند.
- اشتراک گذاری به صورت عمومی (public sharing)
این نوع از به اشتراک گذاریها را همه مشاهده میکنند که البته من توصیه میکنم آن را استفاده نکنید چون اینگیجمنت بالایی نخواهد داشت.
در لینکدین ممکن است پست شما در اثر تعامل افراد، همچنان بعد از یک هفته دیده شود. این اتفاق برای یکی از پستهای من در لینکدین افتاد. به طوری که بعد از گذشت سه هفته، هنوز هم برای این پست کامنت گذاشته میشد.
در چنین وضعیتی خیلی مهم است که شما هم با کاربرانتان در تعامل باشید و پاسخ آنها را بدهید. نکته دیگری که از دست و پنجه نرم کردن با لینکدین آموختم این بود که کمکم به کامنتهایی که برایتان ارسال میشود پاسخ بدهید. به یاد داشته باشید که هدف از فعالیت در لینکدین، افزایش کانکشن نیست. اگر عملکرد خوبی داشته باشیم، تعداد کانکشنهای ما خودبهخود افزایش پیدا میکند.
دور کامنتهای اسپم و تبلیغاتی را خط قرمز بکشید
لینکدین، یک شبکه اجتماعی حرفهای است که افراد حرفهای و متخصص را دور هم جمع میکند. در نتیجه، گذاشتن کامنتهای اسپم یا تبلیغاتی زیر پست افراد مختلف – به ویژه کسانی که پستهای خیلی خوبی میگذارند – نه تنها باب آشنایی و شناخت را با آنها باز نمیکند بلکه باعث میشود تا نگاهی منفی نسبت به ما و اکانتمان پیدا کنند.
استراتژی محتوا یعنی نشانهگیری دقیق به سمت هدف
داشتن یک استراتژی محتوا به شما کمک میکند تا در یک چهارچوب از قبل طراحی شده، پستهایتان را تولید و منتشر کنید. به این ترتیب، هم در زمانتان صرفهجویی میشود و هم بازخوردهایی ارزشمند دریافت میکنید . مثلا ممکن است به شما پیشنهاد همکاری بدهند، از شما مشاوره بگیرند یا حتی بخواهند که برای یک برند تبلیغ کنید. البته به یاد داشته باشید که نباید هر تبلیغی را بپذیرید.
در مطلب دیگری راجع به «مفهوم استراتژی محتوا» مفصل صحبت کردم که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید.
[posts-cta title=”در جمع حرفهایها جایی برای خودتان باز کنید” btn-text=”مشاهده دوره ویدیویی لینکدین مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/linkedin-marketing/” target=”_blank”]در این دوره راه و رسم بازاریابی محتوایی در لینکدین را به شما آموزش میدهیم تا با هدفگذاری مشخص و برنامه ریزی دقیق، محتوای موثر خلق کنید. بعد از خلق محتوا به شما یاد میدهیم که با تحلیل محتوای خود بیش از پیش رشد کنید. [/posts-cta]نظر شما چیست؟
چه راهکار دیگری برای افزایش نرخ تعامل در پست لینکدین به ذهنتان میرسد؟
آیا تاکنون برای پستهای شما در لینکدین، نظرهای تحلیلی و کارشناسی گذاشته شده است؟
خودتان به عنوان یک کاربر لینکدین، چقدر برای کامنت گذاشتن به پست دیگران زمان میگذارید؟
قلم+خلاقیت+هنر=مقالات دیجیتالینگ
چه تعریف زیبایی
مرسی خیلی به دل اهالی دیجیتالینگ نشست
سپاس از شما اقای امیری عزیز
البته معمولا طبق تجربه برای من پستهای بدون محتوای تصویری، بازدید و تعامل بهتری داشتن. اما به طور کلی این مقاله محتوای خوبی داشت. نکات کمککنندهای بود. ممنونم.
درود بر شما خانم میرفیضی عزیز
سپاس از اینکه تجربهتون رو با اهالی دیجیتالینگ به اشتراک گذاشتید
ممنون
عالی، از صبح نمیتونم از سایت برم بیرون
دارم تمامی مطالب رو پشت هم میخونم
شکر خدا خانم شکرخدارای عزیز
خوشحالم که محتوا براتون مفید بوده.
سلام وقت بخیر، چطور میتونم پستایی که تو لینکدین لایک کردم بعدا دوباره پیداشون کنم؟ ( ذخیره هم نکرده باشم)
سلام بر شما وقت بخیر
در بخش اکتیویتیها باید چک کنید
https://www.linkedin.com/in/alireza-ebrahimian/recent-activity/all/
در دوره لینکدین راجع به ردپای دیجیتال و کمکی که به ارتقای شغلیمون میکنه صحبت کردم.
سلام.وقت بخیر
سوال من در خصوص انتشار داکیومنت در لینکدین اگر داکیومنت برای کسی دیگری باشه با ذکر نام اون شخص داخل داکیومنت مشکلی نداره؟
سلام خیر موردی نیست
سلام
سوال من در خصوص انتشار داکیومنت در لینکدین اگر داکیومنت برای کسی دیگری باشه با ذکر نام اون شخص داخل داکیومنت مشکلی نداره؟
سلام ارادت چه مشکلی منظورتون هست؟