بستن

چطور با کامنت، مارکتینگ کنیم؟! (بهترین اصول کامنت مارکتینگ)

7,755 بازدید ۲ کامنت
کامنت مارکتینگ
راهنمای مطالعه 1

بیشتر ما دوست داریم نظرمان را راجع به موضوع‌هایی که به آنها علاقه‌مند هستیم به دیگران بگوییم یا از آن بهتر، نظرمان را در مورد آن موضوع‌ها از ما بپرسند. چون در این صورت، فرصت بیان فکرهایمان را پیدا خواهیم کرد. در دنیای وب می‌توانیم نظرات خود را در قالب کامنت‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی یا وب‌سایت‌ها می‌گذاریم به گوش بقیه برسانیم.

اکنون این موضوع بسیار مهم‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. چون گذاشتن کامنت‌ها به روشی تاثیرگذار برای مارکتینگ و بهبود سئوی سایت‌ها تبدیل شده است. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «کامنت مارکتینگ» می‌رویم، سازوکار استفاده از این روش را توضیح می‌دهیم، شما را همراه با خود به سراغ چند تجربه می‌بریم و به چند پرسش متداول در مورد کامنت مارکتینگ پاسخ می‌دهیم.

اگر می‌خواهید راهی برای استفاده کردن از الماس‌های نتراشیده کامنت‌های سایتتان پیدا کنید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

می‌توانید ماجرای کامنت مارکتینگ را در قالب پادکست هم گوش دهید. برای این کار از بخش زیر کمک بگیرید.

نسخه جدید از تجربیات دیجیتالینگ را  در اپیزود زیر گوش جان دهید.

منظور از کامنت مارکتینگ چیست؟

کامنت‌ها یا همان نظراتی که کاربران برای پست‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی – مثلا اینستاگرام، لینکدین یا توییتر – و صفحات مختلف وب مثل سایت های محتوایی، فروشگاه اینترنتی و… می‌گذارند نوعی تلاش برای برقراری ارتباط بیشتر با دیگران است. هر چقدر که این تعامل و تلاش، بیشتر صورت بگیرد، به این معنی است که آن پست در میان کاربران محبوب‌تر شده است.

کامنت مارکتینگ (Comment Marketing) یعنی ما بتوانیم از کامنت‌هایی که به سمت پیج یا سایتمان می‌آیند، به شیوه‌ای هوشمندانه استفاده کنیم تا هم خودمان و هم کاربران از این کار سود ببرند.

کامنت مارکتینگ و تاثیرات مثبت آن

ردپای کامنت مارکتینگ در شبکه‌های اجتماعی

همان‌طور که می‌دانید هر شبکه اجتماعی یک یا چند الگوریتم دارد. این شبکه‌ها با استفاده از الگوریتم‌هایشان در میان محتوای شما و دیگران به دنبال بهترین پست‌ها می‌گردند تا آنها را به کاربران بیشتری نشان دهند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در اینستاگرام، بهترین پست‌ها، یعنی پست‌هایی که نرخ مشارکت بالایی دارند، مربوط به مسابقه‌ها هستند. در واقع می‌توان گفت از بهترین پیج‌های بیزینسی اینستاگرام، پیج‌هایی هستند که در آنها مسابقه برگزار می‌شود. برای دانستن چم و خم «برگزاری مسابقه در شبکه‌های اجتماعی» می‌توانید به مقاله‌ای که در این مورد در دیجیتالینگ موجود است سری بزنید.

وقتی توپ در زمینتان است، خوب بازی کنید!

بسیاری از صاحبان پیج‌های بیزنسی، با وجود آنکه پست‌هایشان نرخ مشارکت بالایی دارند به کامنت کاربرانشان اعتنایی نمی‌کنند یا در بهترین شرایط، پاسخ آنها را با یک لایک کردن می‌دهند. وقتی کاربران برایتان کامنت می‌گذارند، از پیج یا پستتان تعریف می‌کنند یا حتی نظرشان را برایتان می‌نویسند، حتما برایشان وقت بگذارید و پاسخ آنها را بدهید.

شاید این پاسخ دادن باعث شود که کاربر دوباره وارد پست یا پیج شما شود و کامنت شما را ریپلای کند. وقتی کامنت کاربرانتان را جدی می‌گیرید و به تک‌تک آنها پاسخ می‌دهید، فرصتی برای قوی‌تر جلو بردن پیجتان پیدا می‌کنید. حتی ممکن است نرخ پروفایل ویزیت شما افزایش پیدا کند. در حقیقت، وقتی شما به کامنت‌های یک پست پاسخ می‌دهید، آن را زنده نگه می‌دارید.

نمونه کامنت حرفه‌ای در لینکدین

پاسخ به کاربران در شبکه‌های اجتماعی

پاسخ به کاربران در شبکه‌های اجتماعی

ماجرای کامنت‌ها و پاسخ دادن به آنها در لینکدین هم به همین ترتیب است با این تفاوت که کامنت‌هایی که در لینکدین گذاشته می‌شوند، تخصصی هستند و پاسخ دادن به آنها باعث می‌شود که خودتان را بهتر به دیگران معرفی کنید.

در توییتر، موضوع ریتوییت کردن هم مطرح است. در بسیاری از مواقع، موج‌هایی که از توییتر بلند می‌شوند در میان همین کامنت‌ها و ریتوییت‌ها اتفاق می‌افتند. وقتی شما در توییتر درباره یک بیزنس خاص، صحبت می‌کنید، آن را منشن هم می‌کنید و به این ترتیب از او می‌خواهید که پاسخش را در قالب یک کامنت برای شما بگذارد. برخی از بیزنس‌ها مثل «الو پیک» یا «اسنپ»، خیلی سریع پاسخ کاربران را می‌دهند.

داستان کامنت مارکتینگ در وب

کامنت‌ها فقط متعلق به شبکه‌های اجتماعی نیستند. شاید حتی خود شما به عنوان یک کاربر در وب‌سایت‌های گوناگون کامنت گذاشته باشید. اگر صاحب یک وب‌سایت هستید، موضوع کامنت را خیلی جدی بگیرید. چون کامنت‌هایی که کاربران در سطح وب برایتان می‌گذارند بیش از آنچه که فکرش را بکنید روی سئوی سایتتان تاثیر می‌گذارند. اجازه بدهید در این مورد یکی از تجربه‌های خودم را برایتان تعریف کنم.

وقتی یک کامنت کوچک، نتایج گوگل را دست‌کاری می‌کند

ما در حال کار روی یک صفحه وب بودیم که با وجود محتوای خوب، لینک‌سازی و حتی بک لینک‌هایی که به آن داده شده بود، هنوز در صفحه دوم گوگل گیر کرده بود. بعد از حدود یک هفته، کاربری آمد و یک کامنت در آن صفحه گذاشت. ما هم بلافاصله به آن کامنت جواب دادیم. سعی کردیم پاسخمان آن‌قدر جامع و کامل باشد که کاربرهای دیگر هم این مکالمه کوتاه را بخوانند.

بعد از این ماجرا و گذشت حدود سه روز، آن پیج وارد صفحه اول گوگل شد. دوباره یک کامنت دیگر به آن صفحه داده شد که باعث شد باز هم در نتایج گوگل رتبه بهتری بگیرد. در واقع، این ماجرا به دلیل اهمیت گوگل به آپدیت بودن صفحه‌های سایت‌ها رخ داد. چون وقتی شما یک پست را در وبلاگ خود منتشر می‌کنید، تا مدت‌ها تغییری در آن ایجاد نمی‌شود.

اما یادتان باشد، فقط شما نیستید که می‌توانید محتوا تولید کنید. کاربران و مخاطبان وب‌سایت شما هم با کامنت‌هایشان می‌توانند دست به تولید یک محتوای ناب و گوگل پسند بزنند. پس سعی کنید مثل یک شکارچی، مراقب تک‌تک کامنت‌هایی که برایتان می‌آید باشید و حتی یکی را هم از دست ندهید. در میان پاسخ به کامنت کاربران حتما صفحه‌های دیگر را هم به آنها پیشنهاد بدهید.

همه تولیدمحتوا می‌کنند! شما چطور؟

نگاهی دقیق‌تر به تاثیر کامنت‌ها در وب‌سایت

اگر بخواهیم کمی دقیق‌تر به تاثیر کامنت در وب‌سایت‌ها نگاه کنیم به دو مورد خیلی مهم می‌رسیم:

  1. تاثیر کامنت در سئو (که کمی قبل به آن نگاهی انداختیم.)
  2. افزایش Time On Page صفحه‌های شما

وقتی یکی از صفحه‌های سایتتان کامنت‌های زیادی داشته باشد و شما هم به آنها پاسخ داده باشید، کاربرانی که تازه وارد آن صفحه می‌شوند، بعد از خواندن محتوایتان، به سراغ کامنت‌ها می‌روند تا ببینند دیگران چه سوال‌هایی داشتند و شما چه پاسخی به آنها داده‌اید. همین موضوع باعث حضور طولانی‌تر کاربر در صفحه شما می‌شود. 

نکته‌های طلایی موثر در کامنت مارکتینگ

در ادامه صحبتمان در مورد کامنت مارکتینگ به سراغ نکته‌های مهمی می‌رویم که روی این نوع مارکتینگ تاثیرات مثبتی می‌گذارند. بیایید چند مورد از آنها را با هم مرور کنیم:

  • به هر کامنتی که دریافت می‌کنید، خیلی زود پاسخ دهید

پاسخ سریع به کامنت کاربران در دیجیتالینگ

تاریخ پاسخ دادن به کامنت‌ها

نکته مهم در این مورد، سرعت عمل شما به هنگام پاسخ دادن به کاربران است. پاسخ شما نه تنها باید سریع بلکه باید کامل و کاربردی هم باشد. سعی کنید حداکثر تاخیر شما در پاسخ دادن به کامنت‌ها کمتر از یک روز باشد.

  • مقدمات بازگشت کاربر به وب‌سایتتان را فراهم کنید

پاسخ دادن به کامنت کاربران در شبکه‌های اجتماعی، راحت‌تر از وب‌سایت است. چون وقتی شما به کامنت یک کاربر پاسخ می‌دهید، او اعلانی در این باره دریافت می‌کند و به پست شما بازمی‌گردد. به طور خودکار، چنین ویژگی در وب‌سایت‌ها وجود ندارد اما می‌توان آن را ایجاد کرد.

 به این ترتیب که با نصب افزونه یا نوشتن کد، کاری کنید که وقتی کاربر می‌خواهد برایتان کامنت بگذارد، سیستم از او نام و ایمیلش را دریافت کند تا وقتی که به کامنت او پاسخ می‌دهید، بتوانید به صورت سیستماتیک، چنین ایمیلی به او بفرستید: «کاربر عزیز ما به سوال شما پاسخ داده‌ایم پس لطفا برای مشاهده پاسخ خود به سایت مراجعه کنید.» با این کار، هم کاربر دوباره سوال خود و سایت شما را به یاد می‌آورد و هم نرخ بازدید سایتتان افزایش پیدا می‌کند. نمونه دعوت کاربر به مشاهده پاسخ کامنت

  • کامنت‌های منفی را هم منتشر کنید

منتشر کردن کامنت‌های منفی، البته اگر جنبه غیراخلاقی نداشته باشند شاید بتوانند به برند شما کمک می‌کنند. چون وقتی کاربران به وب‌سایت شما سر می‌زنند و می‌بینند که در کنار کامنت‌های مثبت یا سوالی، کامنت‌های منفی هم وجود دارند، به آنها این اطمینان را می‌دهد که شما با فیلتر کردن کامنت‌های منفی سعی در خوب جلوه دادن خودتان ندارید. 

می‌توان این مورد را در سایت دیجی کالا مشاهده کرد. در این سایت، نظرات خوب و بد کاربران در کنار هم قرار دارند. از طرفی، گوش دادن به انتقادها به شما کمک می‌کند تا بخش‌هایی که در آن ضعیف عمل کرده‌اید را شناسایی کرده و برای از میان بردنشان تلاش کنید. شاید هم موضوع، برداشت اشتباه کاربر از سخن یا حتی محصول شما باشد. در این صورت هم توضیح شما می‌تواند نظر آنها نسبت به برندتان را تغییر دهد.

کامنت منفی یک کاربر در دیجیتالینگ

نمونه کامنت انتقادی منتشر شده در سایت دیجیتالینگ

  • امکان کامنت گذاشتن را در تمام صفحه‌های سایتتان فراهم کنید

متاسفانه برخی از وب‌سایت‌ها در بخش زیادی از صفحه‌های سایتشان امکان کامنت‌گذاری را غیرفعال کرده‌اند. حتی این ماجرا برای خودم هم باعث زحمت شد. چون وقتی می‌خواستم سوالم را در مورد یک موضوع از نویسنده مقاله بپرسم، جایی برای نوشتن کامنتم در آن صفحه پیدا نکردم و به ناچار کامنت خود را در صفحه دیگری نوشتم.

 این مورد را در نظر داشته باشید که کامنت کاربران به عنوان یکی از بخش‌های اثرگذار در سئوی داخلی شما محسوب می‌شود. گوگل از سال 2018 این مورد را به طور رسمی اعلام کرده است. برقراری این مشارکت بین شما و کاربران می‌تواند به نفع هر دوی شما – البته بیشتر شما – باشد.

  • با کاربرانتان صمیمی باشید

لحنی که برای پاسخ دادن به کامنت کاربرانتان استفاده می‌کنید، به گروه مخاطبانتان بستگی دارد. این لحن می‌تواند عامیانه یا حتی ساده باشد. پیشنهاد می‌کنم که به هنگام پاسخ به کامنت کاربران، آنها را با نامشان – که معمولا در سایت وارد می‌کنند – خطاب کرده و به خاطر نوشتن این کامنت از آنها تشکر کنید. این موضوع می‌تواند باعث می‌شود که کاربر با سایت شما احساس نزدیکی کند و باز هم به آن سر بزند یا کامنت بگذارد.

پاسخ صمیمانه به کامنت در دیجیتالینگ

نمونه ارتباط به مخاطب در دیجیتالینگ (به کار بردن نام مخاطب در پیام)

  • به تالار گفتگو هم فکر کنید

اگر پرسش و پاسخ در سایت شما زیاد است می‌توانید یک فروم یا تالار گفتگو برای وب‌سایتتان درست کنید. به این ترتیب با یک تیر چند هدف را می‌زنید؛ اول اینکه داشتن یک تالار گفتگو خیلی به بهبود رتبه شما در گوگل کمک می‌کند؛ دوم اینکه به جز خودتان، کاربران دیگر هم می‌توانند به پرسش‌ها پاسخ بدهند. 

پیشنهاد می‌کنم اگر قصد بازاریابی در تالار گفتگو یا فروم را دارید، گفتار «فروم مارکتینگ» را در مدرسه دیجیتالینگ بخوانید.

  • مسیر کامنت گذاشتن را ساده‌سازی کنید

سعی کنید خودتان از دستگاه‌ها و حتی مرورگرهای مختلف، روند کامنت‌گذاری را چک کنید و تا حد امکان آن را برای کاربران ساده‌ کنید. برای مثال دیجیتالینگ، مسیر پیچیده‌ای را برای کامنت گذاری انتخاب می‌کند یا اینکه کاربر را مجبور می‌کنند تا برای گذاشتن کامنت، حتما در سایت ثبت نام کند. دلیل این کار این است که دیجیتالینگ یک سایت تخصصی محسوب شده و تلاش برای ارتباط مستمر با کاربران خود دارد.

سوالات و مواردی که در کامنت‌های سایت دیجیتالینگ مطرح می‌شود با سایت‌های عمومی متفاوت است. به همین علت ما نیاز به ثبت نام را برای کاربران حس کردیم.

اما اگر شما یک وبسایت در یک حوزه عمومی دارید، نیازی به این همه ماجرا نیست. به قول «انیشتین»، کارها را تا حد امکان ساده کنید اما نه خیلی ساده‌تر. می‌توانید به هنگام درج کامنت از کاربر بخواهید که فقط نام و نام خانوادگی یا ایمیلش را در اختیار شما قرار دهد. همین موارد کافی هستند. 

گذاشتن کامنت در دیجیتالینگ

  • صفحه‌ای برای پاسخ به پرسش‌های متداول در نظر بگیرید

یکی از کارهای خوبی که می‌توانید انجام دهید، ساخت صفحه‌ای برای پاسخ به پرسش‌های متداول کاربران است. در این صفحه، شما چند پرسش را در نظر می‌گیرید و به آنها پاسخ کاملی می‌دهید. البته این صفحه باید به گونه‌ای باشد که کاربران بتوانند پرسش‌های تازه را هم اضافه کنند و شما هم پاسخ آنها را بدهید. صفحه پرسش‌های متداول، یکی از بهترین صفحه‌های موجود در هر سایتی است. چون مدام توسط پرسش و پاسخ شما و کاربرانتان به روز می‌شود. 

تجربه یک موفقیت با طعم کامنت

یکی از تجربه‌های جالب من در مورد کامنت مارکتینگ به همین صفحه پرسش و پاسخ با کاربران برمی‌گردد. در آن زمان، صفحه‌ای داشتیم که به وسیله آن در مورد یک موضوع خاص به کاربران مشاوره می‌دادیم. به این ترتیب که از کاربرانمان می‌خواستیم سوالاتشان را بپرسند و ما هم به طور رایگان به آنها پاسخ می‌دادیم. 

آن صفحه نه تنها به یکی از بهترین صفحه‌های ما تبدیل شد بلکه خیلی سریع در نتایج گوگل بالا آمد. تعداد کامنت کاربران از مرز 300 عدد هم گذشت. بعد از مدتی، تصمیم گرفتیم که کامنت‌های این صفحه را ببندیم و کاربران را به یک صفحه دیگر ارجاع دهیم تا آن صفحه هم اعتبار پیدا کند. جالب آنجا بود که با وجود بسته شدن امکان کامنت‌گذاری، جذابیت آن صفحه برای کاربران هنوز هم ادامه داشت. کاربران می‌آمدند و از مطالعه پرسش و پاسخ‌ها استفاده می‌کردند. 

شما بازی را آغاز کنید، کاربران ادامه می‌دهندکاربران بازی را ادامه می‌دهند!

شاید یکی از بهترین راه‌ها برای تشویق کاربران به کامنت‌گذاری، پرسیدن یک سوال از آنها باشد. به این ترتیب در انتهای محتواهای خود، از کاربران یک سوال بپرسید و از آنها بخواهید که پاسخ را برایتان بنویسند. 

گاهی کاربران حال و حوصله دادن کامنت را ندارند اما اگر کسی از آنها سوال بپرسد، خیلی راحت‌تر و با میل بیشتری به آن پاسخ می‌دهند. این مورد نه تنها در وب‌سایت بلکه در شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام، توییتر و لینکدین هم کارساز است. 

پاسخ به چند پرسش متداول در مورد کامنت مارکتینگ

پرسش‌های زیر، نتیجه تجربه‌های تازه ما در زمینه بازاریابی کامنت‌ها هستند. بیایید آنها را با هم بررسی کنیم:

  • وقتی در پست‌های بلاگ یا شبکه‌های اجتماعی‌مان هیچ کامنتی گذاشته نمی‌شود باید چه کار کنیم؟

در این زمینه ما هم با شما همدرد هستیم. در دیجیتالینگ هم بیشتر وقت‌ها برای مطالبی که منتشر می‌کنیم، کامنتی گذاشته نمی‌شود. از طرفی نمی‌توانیم کاسه‌کوزه‌های این ماجرا را بر سر کیفیت محتوا بشکنیم.

چون با توجه به معیارهای خودمان و بازخوردهای خوبی که کاربران می‌دهند از این موضوع خبر داریم؛ اما مشکل اینجا است که دست و دلشان به کامنت گذاشتن نمی‌رود.

بهترین کاری که به ذهن من می‌رسد و بارها آن را تجربه کرده‌ایم این است که چراغ اول را خودمان روشن کنیم؛ یعنی اولین کامنت را خودمان بگذاریم.

در واقع، ما و اعضای تیم‌مان به عنوان خواننده محتوا می‌توانیم این کار را انجام دهیم. این ماجرا نه گول زدن کاربر است نه شیره مالیدن بر سر گوگل.

دیجیتالینگ را در نظر بگیرید. ما یک تیم تولید محتوا هستیم. من مغز اصلی محتوا را تولید می‌کنم و همکارانم بخش‌‌های دیگر محتوا را دست گرفته‌اند.

این یعنی تخصصشان در زمینه‌های دیگری است و شاید با خواندن این محتوا برایشان سوال پیش بیاید. این عالی است. من از همکارانم خواسته‌ام که پرسش‌های خودشان را در بخش کامنت‌های سایت از من بپرسند تا بقیه هم شاهد این ماجرا باشند.

پرسش‌هایی که از آن صحبت می‌کنم هیچ ارتباطی به تعریف و تمجید ندارد. چون در آن صورت، کامنت‌ها به سمت مصنوعی شدن و تقلبی بودن پیش می‌رفتند.

حرف من این است که شما و همکارانتان هم به عنوان خوانندگان آن محتوا می‌توانید برای خودتان کامنت بگذارید. اصلا شاید همکار شما تجربه‌ای داشته باشد که بخواهد آن را با بقیه در میان بگذارد. چه اشکالی دارد؟نمونه کامنت اعضای تیم دیجیتالینگ

  • چرا باید برای اولین کامنت، این‌قدر تلاش کنیم؟

وقتی خودتان کامنت گذاشتن را آغاز می‌کنید از نظر ذهنی، دیگران را تحت تاثیر قرار می‌دهید. چون کاربران دیگر می‌بینند که بله، یک نفر قبل از آنها دست به کار شده و نظر خودش را نوشته است.

به این ترتیب، آنها هم تشویق می‌شوند که چنین کاری را انجام دهند. هر چقدر که تعداد کامنت‌ها بیشتر شود، مشارکت کاربران تازه هم افزایش پیدا می‌کند.

نمونه پاسخ طولانی به کامنت

نمونه‌ای از پاسخ به کاربران در کامنت

البته فقط به جمع کردن کامنت، دل‌خوش نباشید. شما باید با حساب مجموعه و افراد خودتان، کامنت کاربران را ریپلای زده و به آن پاسخ دهید. این مورد، زیر ذره‌بین کاربران دیگر قرار دارد. آنها می‌خواهند ببینند که آیا شما به کامنت‌ها اهمیتی می‌دهید یا نه؟

  • منظور از مخزن کامنت‌ها چیست و به چه دردی می‌خورد؟

اجازه بدهید کمی بیشتر توضیح بدهم. گاهی پیش می‌آید که کاربران در دایرکت‌ها یا پی‌وی از شما سوال‌هایی می‌پرسند و همان‌جا هم به آنها پاسخ می‌دهید.

هیچ‌کدام از کاربران دیگر، این پرسش و پاسخ را نمی‌بینند. در این جور مواقع، اگر دیدید که سوال، سوال درستی بوده است و شما هم به آن جواب کاملی داده‌اید، آن سوال را به اسم همان کاربر در سایت درج کنید.

چون سوالی که منتشر می‌کنید، شخصی نیست و انتشار آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. به این ترتیب، شما راه دیگری برای افزایش واقعی تعداد کامنت‌ها پیدا خواهید کرد.

این مورد را هم در نظر داشته باشید که ماجرای وبلاگ و پست‌هایی که در آن منتشر می‌شوند چیزی سوا از پست‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی هستند.نمونه سوالی که برای کامنت شدن مناسب است

شاید پستی که در یک شبکه اجتماعی قرار می‌دهید بعد از دو ماه، دیگر بازدید کننده چندانی نداشته باشد اما محتواهایی که در وبلاگ نوشته می‌شوند، حتی بعد از چند سال باز هم خواننده دارند و حتی تعداد آنها بیشتر هم می‌شود.

  • انجام کامنت مارکتینگ، بسیار وقت‌گیر است، تا کی باید آن را ادامه دهیم؟

بله با شما موافقم. انجام این کار، واقعا وقت شما را می‌گیرد اما چاره‌ای نیست. شما باید تا زمانی که چرخ کامنت‌ها در سایتتان شروع به چرخیدن کند این کار را انجام دهید. تازه بعد از این ماجرا است که می‌توانید حجم این کار را کم کنید.

  • شیوه‌نامه پاسخگویی به کامنت‌ها چیست؟ آیا من به آن احتیاج دارم؟

ما در دیجیتالینگ شیوه‌نامه‌ای داریم که از آن به عنوان یک مرجع برای حفظ سَبک پاسخگویی به کاربرانمان کمک می‌گیریم؛ مثلا به هنگام پاسخ دادن به کاربران، حتما نامشان را به کار می‌بریم، از آنها تشکر می‌کنیم و سپس به سوال یا نظرشان پاسخ می‌دهیم. گاهی وقت‌ها هم توپ را به زمین کاربر باز می‌گردانیم و دوباره از او سوالی می‌پرسیم تا به ما پاسخ دهد.

به همین ترتیب، برای کامنت‌هایی با مفهوم تعریف و تمجید، پیشنهاد، انتقاد و شکایت، یک راه و روش ویژه داریم و به آن پایبند هستیم. پیشنهاد می‌کنم که شما هم یک چنین شیوه‌نامه‌ای را برای خودتان تهیه کنید تا روند پاسخگویی به کامنت‌ها در سایتتان یکسان باشند و آن یکپارچگی که مد نظرتان است حفظ شود.

راحت‌تر، سریع‌تر و حرفه‌ای‌تر، کامنت مارکتینگ را یاد بگیرید

ما در دوره سئو محتوا به شکلی کامل‌ و همراه با مثال‌های واقعی از خودمان به ماجرای کامنت مارکتینگ پرداختیم و کارهایی که تا امروز در سایت خودمان انجام دادیم را همراه با جزئیات فراوان به شما توضیح دادیم. اگر به دنبال راهی برای یادگیری واقعی کامنت مارکتینگ می‌گردید، حتما به دوره سئومحتوا سر بزنید.

ورود به دوره کامل سئو محتوا

خلاصه‌ای از آنچه با هم در کامنت مارکتینگ گفتیم:

  • کامنت مارکتینگ (Comment Marketing) یعنی ما بتوانیم از کامنت‌هایی که به سمت پیج یا سایتمان می‌آیند، به شیوه‌ای هوشمندانه استفاده کنیم تا هم خودمان و هم کاربران از این کار سود ببرند.
  • نادیده گرفتن کامنت کاربران یکی از اشتباه‌های رایج در میان مدیران وب‌سایت‌ها است.
  • کامنت‌ها با «تاثیر در سئو» و «افزایش Time On Page» صفحه‌های شما روی سایتتان تاثیر مثبت می‌گذارند.
  • شما می‌توانید با «کاهش زمان پاسخگویی به کامنت کاربران»، «انتشار کامنت‌های منفی»، «ایجاد صمیمیت با کاربران»، «ساده‌سازی مسیر کامنت گذاری» و «در نظر گرفتن صفحه‌ای برای پرسش‌های متداول» مسیر کامنت مارکتینگ را برای خودتان هموارتر کنید.
  • گذاشتن اولین کامنت از سوی خودتان باعث می‌شود که کاربران به سمت نوشتن کامنت تشویق شوند. این ماجرا از نظر ذهنی، کاربران را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
  • مخزن کامنت‌ها، مجموعه‌ای از پرسش و پاسخ‌ها یا گفتگوهایی هستند که میان شما و کاربرانتان در فضایی خارج از سایت انجام شده‌اند. می‌توانید از این مخزن برای نوشتن کامنت‌های واقعی در سایت استفاده کنید.
  • تهیه یک شیوه‌نامه برای پاسخگویی به کامنت کاربران از یکپارچگی عملکرد شما در این زمینه محافظت می‌کند.

نظر شما چیست؟

فکر می‌کنید مسیر کامنت‌گذاری در سایت‌ها می‌تواند از این هم ساده‌تر شود؟

لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

4.6/5 - (11 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

2
سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

. مقدماتی

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید

3
مفهوم سئو کلاه سفید، آن روی زیبای سئو

.. متوسطه

راه‌های گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا می‌گذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راه‌های مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده می‌کنند. برخی دنباله ‌روی سئو کلاه سفید هستند و می‌خواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر می‌خواهند با استفاده از روش‌های دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.

4
مخاطب شناسی در سئو، پیدا کردن راه از میان بیراهه‌ها

.. متوسطه

دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا می‌رویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذره‌ای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چاره‌ای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم.  چون وقتی او را بشناسیم، می‌توانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینه‌سازی کنیم. در این مقاله

5
کلمه کلیدی چیست و نسخه جدید آن در ماجرای سئو کدام است؟

.. متوسطه

تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد می‌کنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد می‌گرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقش‌های اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه می‌خواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفه‌ای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلم‌نامه و تماشاچیان می‌دادند. گوگل کم‌کم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتم‌های متفاوتی که ایجاد می‌کرد، این

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

2 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

فاطمه صادقی
نوشته شده در: ۰۰:۱۹ ۲۳/۰۷/۱۴۰۰

کامنت مارکتینگ یکی از روش‌های خیلی خوب برای ارتقای صفحات وب‌سایت محسوب می‌شه؛ ولی متاسفانه بسیاری از وب‌سایت‌ها به این روش توجهی ندارن. کامنت‌های مرتبط حتی می‌تونن تاثیر زیادی روی سئوی صفحات وب‌سایت بذارن.

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۱۲:۲۹ ۲۳/۰۷/۱۴۰۰

درود بر شما خانم صادقی
بله دقیقا همینطوره مخصوصا سایت‌های بزرگ در ایران به کامنت و کامنت مارکتینگ توجه زیادی ندارند چون ازشون زمان زیادی میگیره ولی کاش تاثیرش رو میدونستند

×