بستن

موشکافی تبلیغات در لینکدین برای کاربران ایرانی؛ چالش‌ها و فرصت‌ها

2,092 بازدید ۰ کامنت
تصویر شاخص مطلب تبلیغات در لینکدین

هر شبکه اجتماعی با پتانسیل قوی تبلیغات پا به میدان می‌گذارد. تبلیغات در لینکدین هم یکی از همین میدان‌داری‌ها است.

در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ تبلیغات در لینکدین می‌رویم، علت اهمیت تبلیغ کردن در لینکدین برای ایرانی‌ها را موشکافی می‌کنیم، با چالش‌ها و فرصت‌هایی که در این شبکه اجتماعی پیش‌روی کاربران قرار دارند آشنا می‌شویم و گام‌های اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین را می‌شماریم.

اگر به دنبال انجام یک تبلیغ با کیفیت در لینکدین (Linkedin) هستید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

پادکست تبلیغات و اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین، منتظر شنیده شدن از سوی شما است. برای شنیدن آن از بخش زیر کمک بگیرید.

نگاهی به چیستی تبلیغات در لینکدین

طبق تعریفی که قبلا راجع به تبلیغات داشتیم، وقتی پیامی را به یک عده خاص از مخاطبانمان می‌دهیم یا محصول و خدمت خودمان را به آنها ارائه می‌کنیم، تبلیغات کرده‌ایم. حالا همین تبلیغات می‌تواند در یک شبکه اجتماعی مثل لینکدین انجام شود.

تبلیغات لینکدین در ایران به چه شکلی است؟تفاوت واقعیت تبلیغات در لینکدین با گفته‌ها در ایران

قبل از اینکه به سراغ تهیه این محتوا بروم سری به محتواهای وب فارسی زدم تا ببینم چه مطالبی گفته شده‌اند و من چه حرف تازه‌ای می‌توانم برایتان داشته باشم. نکته مشترک بین تمام آن محتواها این بود تقریبا تمامشان ترجمه شده بودند.

مثلا وقتی وارد یک مقاله می‌شدم گام به گام روش انجام تبلیغ در لینکدین را به من نشان می‌داد. غافل از آنکه ایران همچنان تحریم است و ما نمی‌توانیم به این راحتی‌ها با کمک خود لینکدین تبلیغات هدفمند انجام دهیم.

من حتی با چند آژانس تبلیغاتی و چند اینفلوئنسر فعال در لینکدین هم صحبت کردم و از آنها خواستم اگر تجربه یا روشی در این زمینه دارند آن را به من هم نشان دهند. ولی تقریبا هیچ کدامشان نتوانسته بودند با استفاده از سیستم لینکدین برای کاربران ایرانی تبلیغات انجام دهند. البته یکی دو نمونه موفق از این ماجرا را دیدم که آن هم مربوط به کاربران خارج از کشور بود.

مشکل اینجا است که وقتی می‌خواهیم کشور مورد نظرمان را در بخش تبلیغات لینکدین انتخاب کنیم، طبق معمول، خبری از ایران نیست. لطفا اگر نمونه‌ای موفق از این ماجرا را پیدا کردید در بخش گپ و گفت همین مقاله آن را به من و همراهان دیجیتالینگ معرفی کنید.

اما این بدان معنا نیست که ما اصلا راهی برای تبلیغ کردن در لینکدین نداریم. چون می‌توانیم با کمک اینفلوئنسرهایی که در لینکدین برای خودشان رسانه‌ای دست و پا کرده‌اند پیام مورد نظرمان را به مخاطبانمان برسانیم. به زبان ساده، ماجرایی مثل تبلیغات در اینستاگرام، در لینکدین هم به راه است و ما باید به صورت دستی این تبلیغات را انجام دهیم.

چرا برای تبلیغ کردن در لینکدین، خودمان را به زحمت بیندازیم؟کاربران کم اما با ارزش در لینکدین

لینکدین، تخصصی‌ترین شبکه اجتماعی است. طبق آمارها تقریبا سه میلیون کاربر ایرانی در لینکدین فعال هستند. نکته مهم‌تر اینکه ما می‌توانیم در لینکدین به داده‌هایی دسترسی داشته باشیم که در هیچ جای دیگر پیدایشان نمی‌کنیم.

اجازه بدهید لینکدین دیجیتالینگ را برایتان مثال بزنم. اکنون که فروردین سال 1401 است، ما در لینکدین حدود هفت هزار فالوور داریم و جالب‌تر اینکه می‌دانیم دنبال کنندگانمان در چه حوزه‌ای کار می‌کنند، چه تخصصی دارند، در چه شرکت‌هایی مشغول به کار هستند و … . این‌ها اطلاعاتی نیستند که شما بتوانید آنها را از شبکه‌های اجتماعی دیگری مثل «اینستاگرام» به دست بیاورید. چون کاربران اینستاگرام اینگونه اطلاعات را در اختیار آن شبکه اجتماعی قرار نداده‌اند.

به نظر من، تبلیغات در لینکدین می‌تواند برای بسیاری از کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای «B2B» بسیار اثرگذار باشد. چون با وجود اینکه تعداد مخاطبان لینکدین کمتر از اینستاگرام است ولی از نظر کیفیت، یک سر و گردن از دیگر شبکه‌های اجتماعی بالاتر هستند.

می‌توانید برای بیشتر آشناتر شدن با حال و هوای شبکه اجتماعی لینکدین، سری به مقاله «لینکدین چیست؟» بزنید.

چه کسانی مخاطب لینکدین هستند؟

از نظر من مخاطبان لینکدین به چند دسته تقسیم می‌شوند:

  • دانشجوها

بیشتر موضوع‌های مربوط به درس و تحصیلاتشان، مهاجرت تحصیلی یا ورود به بازار کار را دنبال می‌کنند.

  • جونیورها

افرادی که تازه، وارد بازار کار شده‌اند.

  • سینیورها

افرادی که چندین سال است در یک حوزه مشغول به کار هستند.

  • کارشناس‌ها و مدیران منابع انسانی

این افراد به دنبال جذب نیرو برای مجموعه خودشان هستند.

  • صاحبان کسب و کارها

البته با پیشرفت کردن کاربرها جای آنها در این دسته‌ها تغییر می‌کند؛ مثلا اگر چند سال گذشته جونیور بودند امسال در دسته سینیورها قرار می‌گیرند.

چگونه در لینکدین، اینفلوئنسر مارکتینگ کنیم؟

از نظر من برای این کار شش مرحله کلی وجود دارد:

  1. اینفلوئنسرها و حتی کمپانی پیج‌هایی که تبلیغ می‌گیرند را پیدا کنید

برای این کار می‌توانید از چند روش کمک بگیرید:

  • از خود لینکدین (Linkedin) کمک بگیرید
  • از لیست اینفلوئنسرهای لینکدین که ما در دیجیتالینگ به کمک «نیما شفیع زاده» عزیز آماده کرده‌ایم استفاده کنید. در این لیست، اینفلوئنسرهای لینکدین به تفکیک حوزه‌ای که در آن فعالیت می‌کنند دسته‌بندی شده‌اند و مهم‌تر اینکه این لیست به صورت دوره‌ای آپدیت می‌شود.
  1. بررسی عملکرد پیج‌ اینفلوئنسرهای مورد نظرمان

برای این کار باید به سراغ محتواهای قبلی اینفلوئنسر برویم و آنها را بررسی کنیم.

  1. چرتکه به دست، به سراغ برآورد تعرفه بروید

گام بعدی، سردرآوردن از تعرفه تبلیغ این اینفلوئنسرها است. بعد از این ماجرا، تعرفه اینفلوئنسرهای مورد نظرمان را با بودجه‌ای که برای کمپینمان در نظر گرفته‌ایم بررسی کرده و از میان لیستمان چند مورد را انتخاب می‌کنیم.

  1. بریف کمپین را به اینفلوئنسر برسانید

البته لازم نیست دقیقا در همین مرحله به دنبال ارسال بریف به اینفلوئنسرها باشید. شاید لازم باشد که بریف را در مرحله «تعرفه» به دست اینفلوئنسرها بدهید تا بعد از بررسی، هزینه تبلیغ را به شما بگویند.

ما در دیجیتالینگ بریف کمپین خودمان در کمپین جمعه سیاه را مرتب کردیم و در بازارچه دیجیتالینگ گذاشتیم تا به اندازه خودمان در طی کردن این گام به شما کمک کرده باشیم. در این بریف کمپین تمام چیزهایی که باید به گوش اینفلوئنسرتان برسانید دور هم جمع شده‌اند.

مثلا اینکه شما که هستید و چه می‌کنید، به دنبال ارائه چه محتوایی هستید؟ انتظاری که از اینفلوئنسرتان دارید چیست و … . در کنار این بریف، نمونه خام آن را هم قرار دادیم تا با توجه به نکته‌هایی که از بریف کمپین ما آموختید بریف کمپین خودتان را بنویسید.

خرید و دانلود بریف کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

  1. حالا وقت انتشار محتوا است

از اینجا به بعد وارد فاز انتشار محتوا توسط اینفلوئنسر می‌شویم. به این ترتیب که شما زمان انتشار محتوا را با اینفلوئنسر یا اینفلوئنسرهایتان هماهنگ می‌کنید. فقط به او یادآور می‌شوید که قبل از انتشار محتوا آن را به شما بدهد تا پس از تایید شدن منتشر شود.

  1. بعد از انتشار محتوا از اینفلوئنسر گزارش بخواهید

از اینفلوئنسرتان بخواهید تقریبا 10 روز بعد از انتشار محتوا، گزارش بازدید و… را به شما بدهد. این موضوع به شما کمک می‌کند تا بفهمید اینفلوئنسرتان و محتوایی که منتشر کرده چقدر در جذب و پوشش دادن جامعه هدف شما موفق بوده است.

مثلا شاید شما با یک اینفلوئنسر مدیر کار کنید و برداشتتان این باشد که مخاطبان او هم افرادی از جامعه مدیران هستند. ولی بعد از این تبلیغ متوجه می‌شوید که بیشترین مخاطبان این فرد از جامعه توسعه دهندگان یا برنامه نویسان بوده‌اند. به این ترتیب با استفاده از این گزارش می‌توانید کمپین‌های بعدی خود را بهتر پیش ببرید.

آزمون و خطای تبلیغات آنلاین را قبل از کسب و کارتان با دیجیتالینگ تجربه کنید

ما در دوره تبلیغات آنلاین، کمپین جمعه سیاه خودمان را برایتان کالبدشکافی کردیم و در آن از تمام بخش‌هایی که استفاده کردیم با عدد و رقم سخن گفتیم؛ مثلا ماجرای تبلیغاتمان در لینکدین، اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغ در اینستاگرام، تبلیغ در گروه‌ها و کانال‌های تلگرام و … را با نشان دادن مستندات واقعی از قلب کمپینمان تعریف کردیم.

در این میان، از پیش‌بینی‌ها، اشتباه‌ها، درس‌ها و موفقیت‌هایمان در این کمپین برایتان گفتیم تا شما از نزدیک این ماجرا را تجربه کنید. نهایت تلاشمان را کردیم تا توضیح‌هایمان آموزشی و کاربردی باشند تا شما بتوانید توشه‌ای پر حاصل از این ماجرا بردارید.

ورود به دوره تبلیغات آنلاین

به دنبال حرفه‌ای شدن در لینکدین هستید؟

اگر می‌خواهید حضوری پررنگ در شبکه اجتماعی لینکدین داشته باشید و دغدغه‌تان تبلیغات نیست پیشنهاد می‌کنم در دوره «لینکدین مارکتینگ» که به طور ویژه برای این هدف آماده شده است شرکت کنید.

در این دوره، شما هفت ساعت آموزش ویدیویی تجربه محور را پیش رو خواهید داشت که در هر گام با تمرین‌هایی که برایان تدارک دیده شده است قدمی واقعی‌ برای حضوری حرفه‌ای در لینکدین برخواهید داشت.

ورود به دوره لینکدین مارکتینگ

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تبلیغات لینکدین گفتیم:

  • وجود سه میلیون کاربر ایرانی فعال در لینکدین، کیفیت بالای کاربران این شبکه اجتماعی و داده‌های جالبی که می‌توانیم در لینکدین از مخاطبانمان به دست بیاوریم سه مورد از دلیل‌های اهمیت تبلیغات در لینکدین هستند.
  • به دلیل تحریم‌ها نمی‌توانیم ایران را در تبلیغات اصلی لینکدین تارگت کنیم. به همین دلیل، برای تبلیغات در این شبکه اجتماعی به سراغ اینفلوئنسر مارکتینگ آن هم به صورت دستی می‌رویم.
  • افرادی مانند: «دانشجوها»، «کسانی که تازه وارد بازار کار شده‌اند»، «افراد متخصص»، «مدیران منابع انسانی شرکت‌ها» و «صاحبان کسب و کار» مخاطبان لینکدین را تشکیل می‌دهد.
  • برای اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین شش گام اصلی وجود دارد که شامل: «یافتن اینفلوئنسرها»، «بررسی عملکرد پیچ آنها»، «برآورد تعرفه»، «تحویل بریف کمپین به اینفلوئنسر»، «انتشار محتوا» و «دریافت گزارش بعد از انتشار محتوا» می‌شود.

 

برایمان بگویید

آیا تجربه‌ای از تبلیغات در لینکدین دارید؟

لطفا تجربه‌تان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (1 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تبلیغات اینترنتی و ۸ نوع رایج آن در فضای وب ایران

. مقدماتی

تبلیغات اینترنتی، راهی برای نمایش خدمات خوبِ پنهان و آوردن آنها جایی در تیررس نگاه دیگران است. در واقع، اگر تبلیغات آنلاین وجود نداشت، بسیاری از محصول‌ها، خدمات و حتی ایده‌هایی که اکنون می‌شناسیم‌ برایمان غریبه‌هایی بی ‌سروصدا بودند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات اینترنتی» می‌رویم، با مفهوم آن بیشتر آشنا می‌شویم، انواع روش‌های تبلیغ در فضای آنلاین را بررسی می‌کنیم، علت اهمیت تبلیغات آنلاین را جویا می‌شویم،  و سری به مزایا

2
تبلیغات نمایشی (CPM) چیست؟ نگاهی به چند و چون آن در فضای ایران

. مقدماتی

دیده شدن، یکی از خواسته‌های درونی و پنهان در وجود انسان‌ها است. ما می‌خواهیم دیگران ما را بشناسند، روی ما حساب باز کنند و توانایی‌هایمان را بپذیرند. به همین دلیل، گاهی دست به کار می‌شویم و با نمایش عملی توانایی‌های خود، توجه دیگران را به خودمان جلب می‌کنیم. درست مانند انسان‌ها، کسب و کارها نیز در دنیای دیجیتال مارکتینگ از روشی مشابه به نام «تبلیغات نمایشی» استفاده می‌کنند. آنها می‌خواهند کاربران از میان تمام کسب

3
تبلیغات بنری (Banner ads)؛ از مزیت‌ها و معایب تا انواع آن در ایران

. مقدماتی

تبلیغات بنری، شیوه‌ای جالب و نام آشنا در تبلیغات است که دو نوع آنلاین و آفلاین از آن وجود دارد. تبلیغات و انتقال پیام به هم گره خورده‌اند. در واقع، راه‌های زیادی برای انتقال یک پیام به دیگران وجود دارند. نکته مهم و مشترک در میان تمام روش‌های انتقال پیام این است که سعی کنیم، چیزی که در ذهن داریم را بی‌کم‌و‌کاست به فرد مورد نظرمان منتقل کنیم. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ

4
کوربنری چیست؟ چرا ذهن کاربران، تبلیغات بنری را فیلتر می‌کند؟

.. متوسطه

نابینایی، فقط به معنای از دست دادن توانایی چشم‌ها در دیدن نیست. شمار افراد بینایی که نمی‌دانند نابینا هستند بسیار زیادتر از روشن‌دلان واقعی است. مثلا عده‌ای از ما دچار نابینایی مهربانی هستیم و به همین علت نمی‌توانیم حجم جاری مهربانی در اطرافمان را ببینیم یا عده‌ای دیگر دچار خود_نابینایی هستند و هیچ فرصتی به خودشان و توانایی‌هایشان نمی‌دهند.  چون اصلا خودشان را نمی‌بینند. در دنیای وب نیز کاربران دچار نوعی نابینایی می‌شوند. در این

5
تبلیغات کلیکی (PPC) چیست؟ بررسی ویژگی‌ها، مزیت‌ها و معایب در وب ایران

. مقدماتی

یک دیجیتال مارکتر، فردی تا دندان مسلح به انواع روش‌های تبلیغات آنلاین مثل تبلیغات کلیکی است. او از زیر و بَم تمام آنچه که در دنیای دیجیتال می‌گذرد خبر دارد؛ همیشه در حال آموختن است و همچون سخن «امیل کوئه»: «روز به روز و در هر زمینه‌ای بهتر و بهتر می‌شود.» اگر غیر از این بود باید حرفه دیجیتال مارکتینگ را می‌بوسید و در یکی از طاقچه‌های آنلاین می‌گذاشت تا فرد دیگری آن را بردارد.

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×