بستن

چگونه متا تایتل و متا دیسکریپشن خلاقانه‌ای بنویسیم؟

6,382 بازدید ۲ کامنت
نوشتن متا تایتل و متا توضیحات حرفه‌ای

در دنیای وب، نکته‌های کوچک زیادی وجود دارند که توجه کردن به آنها می‌تواند مسیر رسیدن به موفقیت را هموارتر کند. «متا تایتل» و «متا دیسکریپشن» نیز دو بخش کوچک در وب‌سایت‌ها هستند که می‌توانند تاثیر زیادی روی موفقیت سایت و دیده شدن تلاش‌های شما بگذارند. در این مقاله از دیجیتالینگ به سراغ متاها می‌رویم و به دنبال نکته‌هایی برای حرفه‌ای نوشتن آنها می‌گردیم. با ما همراه باشید.

پادکست زیر برای شما دوست عزیز تهیه شده! چنانچه وقت برای مطالعه ندارید، گوش دهید:

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم:

  • با مفهوم متاتایتل و متادیسکریپشن، بیشتر آشنا می‌شویم.
  • تاثیر استفاده از پلاگین یوآست را در نوشتن متاهای سایت بررسی می‌کنیم.
  • رابطه بین نوشتن متاهای جذاب و افزایش رتبه صفحات در نتایج را موشکافی می‌کنیم.
  • دو نکته را پیرامون استفاده از کلمه‌های کلیدی کمکی یاد می‌گیریم.
  • اهمیت رعایت علائم نگارشی را در افزایش کیفیت توضیحات متا بررسی می‌کنیم.

منظور از متا تایتل و متا دیسکریپشن چیست؟

متای عنوان و توضیحات

وقتی عبارتی را در گوگل سرچ می‌کنید با صفحه‌ای از نتایج گوناگون روبه‌رو می‌شوید که شامل یکسری عنوان، توضیحاتی کوتاه و آدرس سایت هستند. در این صورت، به آن عنوان‌ها «متا تایتل» (Meta title) و به توضیحاتی که زیر هر بخش نوشته شده «متا دیسکریپشن» (Meta Description) می‌گویند. به‌ عنوان صاحب یک سایت خیلی مهم است که بتوانیم متای خوبی برای صفحه‌های سایتمان بنویسیم.

 

چگونه نوشتن عنوان و توضیحات متای جذاب به بهبود رتبه سایت کمک می‌کند؟

عنوان‌هایی که ما برای مقاله‌ها یا محتواهایمان انتخاب می‌کنیم، در محدوده سایت خودمان ارزشمند هستند. اگر یک کاربر به طریقی وارد سایتمان شود، با دیدن این تیترها و کلیک روی آنها می‌تواند به مطالب دسترسی پیدا کند. 

اما در خارج از سایت و در محدوده بسیار گسترده اینترنت، تنها برگ‌های برنده ما برای معرفی خودمان و جذب کاربر، همان متاهایمان هستند. اگر متاهایی که می‌نویسیم، جذابتر از بقیه باشند می‌توانند کاربر را به سمت سایت ما هدایت کنند و رتبه ما را بهبود ببخشند.

چطور می‌‌توانیم متا تایتل و متا دیسکریپشن جذابی بنویسیم؟

شما همزمان، هم یک کاربر هستید و هم صاحب یکی از وب‌سایت‌ها. در نظر گرفتن این مورد می‌تواند کار را برایتان راحت‌تر کند. قبل از هرچیز شما باید هدف کاربر از جستجوی عبارات را درک کنید.این که کاربر چه قصدی از این جستجو دارد به انتخاب متای مناسب شما کمک خواهد کرد.

می‌توانید یک واژه یا موضوع را در اینترنت سرچ کرده و ببینید که از میان سایت‌های مختلف، دلتان می‌خواهد روی کدام‌یک کلیک کنید؟

 از خودتان بپرسید: «چه چیز این عنوان جذاب است؟ چرا من را به سمت خودش جذب می‌کند؟ من از کلیک کردن روی این سایت، چه چیزی را به دست می‌آورم؟» بعد سعی کنید این بار خودتان در قالب کاراکترهای محدودی که در اختیار دارید، یک تایتل و دیسکریپشن جذاب بنویسید.

 در بسیاری از موارد، کاربران قبل از کلیک روی نتایج نمایش داده شده، کمی صفحه را بالا و پایین می‌کنند و متا را می‌خوانند. سپس از میان آنها روی یک سایت که به نظرشان بهتر و مفیدتر است کلیک می‌کنند. اگر تا الان به این متاهای مهم، اهمیت زیادی نمی‌دادید، پیشنهاد می‌کنم همین امروز کمی زمان بگذارید، این تغییر کوچک را روی یکی از مقاله‌هایتان اعمال کنید و نتیجه کار را تماشا کنید.

متا تایتل، ویترین سایت شماست؛ آن را زیبا بچینید

کاربری که در حال خواندن عنوان‌ها و توضیحات متا است، هیچ اطلاعی درباره کیفیت محتوای شما ندارد. او نمی‌داند که محتوای شما چقدر کامل است یا در آن به چه چیزهایی اشاره شده است. می‌توان این‌طور گفت که آن تعداد کاراکترهای محدود در صفحه نتایج گوگل، ویترین سایت شما به حساب می‌آیند. 

هر چقدر که شما برای زیبا و جذاب چیدن ویترینتان زمان بگذارید، کاربران بیشتری به سمت شما جذب می‌شوند. خود من گاهی پیش آمده که برای نوشتن یک متای جذاب 20 دقیقه زمان گذاشتم. البته این مورد ارتباط مستقیمی به زمینه کسب و کار شما دارد. 

چگونه یک ویترین دلرُبا بسازیم؟

همه سایت‌ها در پاساژ گوگل یک ویترین دارند. کاربران با نگاه به ویترین شما در مورد کلیک کردن یا نکردن تصمیم می‌گیرند. در این بخش با کمک مثال‌هایی از خودمان و سایت‌های دیگر، روش ساخت ویترینی جذاب و دلربا را به شما نشان می‌دهیم.

ما در دوره سئو محتوا از «متا تایتل‌ها» و «متا دیسکریپشن‌ها» برایتان می‌گوییم، پای ابزارهای کمکی را پیش می‌کشیم و حتی یک فایل گوگل شیت پر از واژه‌های قدرتمند در اختیارتان می‌گذاریم تا با کمک این واژه‌ها در میان دیگر ویترین‌ها بیشتر به چشم بیایید.

ورود به صفحه دوره آموزشی سئو محتوا

مفاهیم کلیدی کمکی را هم به رسمیت بشناسید

در بسیاری از موارد، علاوه بر اینکه باید کلمه کلیدی را در تایتل به کار ببرید، باید به سراغ واژه‌های مرتبط و به اصطلاح، «کلمه‌های کلیدی کمکی» هم بروید. انجام این کار به شما کمک می‌کند تا علاوه بر کلمه کلیدی مورد نظرتان، در نتایج بیشتری بالا بیایید. 

این ماجرا برای خودم هم اتفاق افتاده است. در بسیاری از مواقع، وقتی سرچ کنسول را بررسی می‌کنم، می‌بینم که علاوه‌بر کلمه کلیدی اصلی با چند کلیدواژه دیگر هم بالا آمده‌ام. البته در این مورد باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید.

من در یک مقاله مفصل راجع به «کلمات و مفاهیم کلیدی» صحبت کردم که پیشنهاد می‌کنم آن را مطالعه کنید.

نکته اول: از کلمه‌های کلیدی دروغین استفاده نکنید

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که روی یک سایت کلیک می‌کنید و می‌بینید که محتوای سایت با آن چیزی که در تایتلش نوشته شده بود، کاملا فرق دارد. برخی از صاحبان سایت از این ترفند برای بالا آمدن روی کلمه‌های کلیدی متفاوت و افزایش شانسشان برای کلیک استفاده می‌کنند. 

غافل از آنکه این کار هیچ کمکی به آنها نمی‌کند. کاربری که با این روش گول خورده باشد، خیلی سریع سایت را ترک می‌کند و گوگل برای این وب‌سایت نمره منفی درنظر می‌گیرد.

نکته دوم: مفاهیم کلیدی هم‌خانواده را هوشمندانه به کار بگیرید

گاهی پیش می‌آید – مثل موردی که برای خودم هم پیش آمده بود – که ما علاوه بر کلمه‌های کلیدی خودمان روی چند کلمه کلیدی دیگر هم بالا می‌آییم. اما چون آن کلمه‌ها در متا تایتل و متا دیسکریپشن ما وجود نداشتند، رتبه کمتری را در نتایج گوگل به دست آورده‌ایم.

 در این جور مواقع بهتر است که بعد از گذشت دو، سه یا حتی شش ماه که از انتشار مقاله‌مان گذشت و یکسری کلیک هم از این طریق دریافت کردیم، دست به کار شده و آنها را در متا نیز به کار بگیریم. در این مورد، متا تایتل بر توضیحات متا اولویت دارد. چون کاربر ابتدا عنوان را می‌خواند و اگر برایش جذاب بود به سراغ متا دیسکریپشن می‌رود. 

علائم نگارشی مهم هستند، آنها را جدی بگیرید

استفاده علائم نگرشی و درست نوشتن، بخش مهمی از تولید محتوا را به خود اختصاص می‌دهد. فرقی نمی‌کند که شما در حال نوشتن توضیحات متا هستید یا سرگرم تدوین مقاله‌ای 3000 کلمه‌ای. چون حتی جا انداختن یک ویرگول هم می‌تواند مفهوم جمله را تغییر دهد و کاربر را به زحمت بیندازد. غلط‌های املایی هم که جای خودشان را دارند. 

اهمیت ندادن به این موضوع می‌تواند کاربران و مشتریان شما را به سراغ سایت‌های رقیب بفرستد. اگر در این زمینه مهارت ندارید می‌توانید با مطالعه دو کتاب، تمام مطالب لازم در مورد اصول نگارش درست و خلاقانه را یاد بگیرید؛ کتاب «غلط ننویسیم» از «ابوالحسن نجفی» و کتاب «فرهنگ عوام» از «امیرقلی رفیعی‌» می‌توانند در این زمینه راهگشای شما باشند.

معرفی کتب نگترشی

سایتتان وردپرسی است؟ افزونه‌های کمکی را فراموش نکنید

اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید، حتما با پلاگین «یوآست» (Yoast SEO) آشنا هستید. یوآست به شما کمک می‌کند تا متای صفحات را خیلی راحت‌تر بنویسید. امیدوارم این جمله من اینطور برداشت نشود که وجود افزونه yoast تاثیر مستقیم در بهبود سئو سایت دارد.این افزونه یک ابزار کمکی برای سهولت کار ما است.جدا از این افزونه در وردپرس، افزونه‌های دیگری مثل rank math هستند که می‌توانند کمک حال شما باشند.

این پلاگین در حالت پیش‌فرض، عنوان شما را برمی‌دارد، اسم برندتان را هم کنارش می‌گذارد و این ترکیب را به جای متا تایتل قرار می‌دهد. برای توضیحات متا نیز حدود 40 کلمه از پاراگراف اول مقاله را برمی‌دارد و آن را به عنوان متا دیسکریپشن در نظر می‌گیرد. 

به یاد داشته باشید که نباید ریش و قیچی را به دست یوآست بسپارید. بلکه باید خودتان این دو بخش را به گونه‌ای جذاب و هوشمندانه بنویسید تا بتوانید توجه کاربران را به سمت خود جلب کرده و «نرخ کلیک» (CTR) بالایی را تجربه کنید. گاهی رعایت همین نکته ساده باعث می‌شود که از لینک هشتم به لینک اول نتایج گوگل برسید. من شخصا این مورد را تجربه کردم که فقط با بهبود متاها می‌توان نتایج را جابه‌جا کرد. اما چرا این اتفاق می‌افتد؟ برایتان خواهم گفت.

شما چه ایده‌ای دارید؟

فکر می‌کنید چه راه‌های دیگری برای خلاقانه نوشتن متاهای سایت وجود داشته باشند؟ آیا تجربه‌ای در مورد نوشتن متاهای سایت دارید؟ به عنوان یک کاربر، وجود چه ویژگی‌هایی در تایتل‌ها باعث می‌شود که شما روی آنها کلیک نکنید و به سراغ لینک بعدی بروید؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

4/5 - (9 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

2
سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

. مقدماتی

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید

3
مفهوم سئو کلاه سفید، آن روی زیبای سئو

.. متوسطه

راه‌های گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا می‌گذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راه‌های مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده می‌کنند. برخی دنباله ‌روی سئو کلاه سفید هستند و می‌خواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر می‌خواهند با استفاده از روش‌های دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.

4
مخاطب شناسی در سئو، پیدا کردن راه از میان بیراهه‌ها

.. متوسطه

دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا می‌رویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذره‌ای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چاره‌ای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم.  چون وقتی او را بشناسیم، می‌توانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینه‌سازی کنیم. در این مقاله

5
کلمه کلیدی چیست و نسخه جدید آن در ماجرای سئو کدام است؟

.. متوسطه

تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد می‌کنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد می‌گرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقش‌های اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه می‌خواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفه‌ای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلم‌نامه و تماشاچیان می‌دادند. گوگل کم‌کم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتم‌های متفاوتی که ایجاد می‌کرد، این

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

2 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

محمدحسین نادعلی
نوشته شده در: ۲۰:۲۹ ۰۳/۰۱/۱۴۰۰

سلام
امیدوارم حالتون عالی باشه ?

من هم پادکست هاتون رو از برنامه های پادکست گوش میدم و هم سایتتون رو از طریق کانال تلگرام چک میکنم و لذت میبرم از کارتون که فوق‌ العاده همه چی رو توضیح میدین

اگر توی محتوا هاتون نکات کلیدی رو‌ اول متن بیارن خیلی عالی میشه چون من به شخصه skim میکنم و کل متن رو‌ نمیخونم و این خیلی کمک‌ میکنه به ما

میدونم یکم زمان موندن توی سایت کمتر میشه و چندتا موضوع دیگه ولی سعی میکنیم با کامنت گذاری و حمایت از شما جبران کنیم ??

امیدوارم همیشه انقدر با انرژی و جذاب برید جلو ما بذت ببریم‌ ?

راستی لوگوتونم خیلی جذابه ?

علیرضا ابراهیمیان
نوشته شده در: ۲۰:۳۶ ۰۳/۰۱/۱۴۰۰

درود بر شما اقای نادلی بزرگوار?
مرسی از این همه انرژی که در یک پیام گنجوندید?
خوشحالم که از دنبال کنندگان پادکست‌ هستین
سعی ما بر این هست که نکات کلیدی رو با هایلایت پر رنگ کنیم تا بتونین راحت بهش دسترسی داشته باشید
همچنین خلاصه محتوا هم در انتهای مطالب قرار میگیره (الان حدود ۴۰ درصد محتواهای سایت خلاصه دارند و تا چند وقت دیگه تمام محتواها رو شامل میشه)

ثبت نظر شما در سایت یکی از بهترین کارهایی هست که برای حمایت از دیجیتالینگ میتونین انجام بدین و ما هم با جون و دل به تک تکشون پاسخ میدیم??

تشکر از شما
ممنونم بابت نظرتون راجع به لوگوی دیجیتالینگ
مرسی

×