لینک شکسته چیست؟

لینک شکسته چیست و چه علاجی برای برطرف کردنش وجود دارد؟

3 دقیقه

دنیای آدم‌ها پر از نخ است. هر کدام از ما با نخ‌هایی نازک یا ضخیم به دیگران متصل هستیم. هر چقدر که این ارتباط، عمیق‌تر باشد، کُلُفتی نخ ما هم بیشتر می‌شود و هر چقدر سست‌تر و سطحی‌تر باشد نازک‌تر می‌گردد. البته همه این نخ‌ها از جنس پنبه نیستند.

گاهی نخ‌های اتصال آدم‌ها به شیشه تبدیل می‌شوند و با کوچک‌ترین بی‌مِهری در هم می‌شکنند. آن هنگام است که باید راهی برای وصله‌پینه کردن آن ارتباط یا دست شستن از آن پیدا کنیم. در دنیای آنلاین هم ماجرای لینک‌های شکسته، ارتباط‌های قطع شده یا رها شده وجود دارد.

در این قسمت از دیجیتالینگ در مورد «لینک شکسته» با هم صحبت می‌کنیم، انواعش را موشکافی کرده و چندین راه برای برخورد هوشمندانه با آن به شما پیشنهاد می‌دهیم. اگر مدیر یا صاحب سایت هستید و در مورد لینک‌ها به ویژه نوع شکسته‌شان چیز زیادی نمی‌دانید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

گوش دادن به پادکست‌ها، دست کمی از خواندن متن‌ها ندارد. اگر با صداها بیشتر از واژه‌ها ارتباط برقرار می‌کنید می‌توانید پادکست این گفتار را از بخش زیر بشنوید.

لینک شکسته یا «Broken Links» چیست؟

برای اینکه حسابی دوزاری‌مان بیفتد که در ماجرای لینک شکسته چه خبر است، باید گریزی به قهرمان اصلی یعنی «لینک و لینک‌سازی» بزنیم.

اگر سایت خودمان را به عنوان یک شهر در نظر بگیریم، مسیرهای زیادی در آن وجود دارند که کاربر را از این طرف به آن طرف می‌برند. بر سر در هر کدام از این مسیرها هم تابلوهایی تمام‌قد، میخکوب شده‌اند که چند و چون مسیر را به کاربر نشان می‌دهند.

این تابلوهای مسیریابی، همان لینک‌سازی در سایت هستند. تا زمانی که اطلاعات این تابلوها صحیح باشند، همه کاربران به خیر و خوشی مقصدشان را پیدا می‌کنند. ولی امان از روزی که این تابلوها درست نباشند و اطلاعات رویشان ما را از جایی شناس به ناشناس حواله دهند.

به همین دلیل، چنین لینک‌هایی را «شکسته» صدا می‌زنند. چون در ماموریت خود برای رساندن کاربر به یک مقصد درست، شکست خورده‌اند و شکسته شده‌اند.لینک‌سازی صحیح یعنی مسیردهی درست

اگر مشتاق یادگیری بیشتر در خصوص لینک داخلی شده‌اید پیشنهاد می‌کنیم «استراتژی لینک‌سازی داخلی در دیجیتالینگ» را مطالعه کنید.

لینک‌های شکسته چطور به وجود می‌آیند؟

علت‌های زیادی می‌توانند دست در دست هم دهند و لینک‌های شکسته را تولید کنند. ولی با این وجود، پرونده دو متهم اصلی از بقیه سنگین‌تر است. اجازه بدهید سری به ماجرای اتهامات آنها بزنیم:

  1. عوض شدن آدرس صفحه

شاید ما قبلا صفحه‌ای داشتیم که اکنون آدرس آن را تغییر داده‌ایم. ولی یادمان رفته است که لینک‌سازی صفحه‌های سایتمان را اصلاح کنیم. به همین دلیل، آن لینک‌های شکسته قدیمی، هنوز هم کاربران را به همان صفحه قبلی می‌برند با این تفاوت که اکنون چیزی جز «404» یا «not found» برای ارائه ندارند.

دقیقا در شهر هم با همین ماجرا روبه‌رو هستیم. گاهی با وجود عوض شدن مسیرها، تابلوهای مسیریابی باز هم شما را به همان مسیر قبلی هدایت می‌کنند که البته دیگر وجود ندارد!

صفحات 404 آنقدر مهم بوده که برای آن یک گفتار جدا تدوین کردیم. برای درک آن گفتار «چیستی صفحه 404 و نمونه‌های خلاقانه صفحات 404 در ایران» را مطالعه کنید.

  1. حذف محتوایی که قبلا وجود داشته

این مورد هم مثل مورد اول، باعث می‌شود که کاربر، اسیر و سرگردان شود و در انتها دست خالی سایت ما را ترک کند.

چگونه سر از کار لینک‌های شکسته دربیاوریم؟

خوشبختانه، شناسایی لینک‌های شکسته، کار چندان سختی نیست. دو ابزار زیر به شما کمک می‌کنند تا خیلی سریع و راحت، لینک‌های شکسته سایت خود را کشف کنید:

  1. سرچ کنسول گوگل و راه‌هایی که پیش پای شما می‌گذارد

به کمک سرچ کنسول گوگل، لینک‌های 404 را شناسایی کنید و بعد با پیگیری این لینک‌ها متوجه خواهید شد که از چه صفحاتی به آن لینک داده‌اید.ابزار سرچ کنسول برای نمایش لینک‌های شکسته

  1. استفاده از ابزار «com»

این ابزار، وب‌سایتی است که برای کار با آن فقط باید آدرس سایتتان را وارد کنید. بعد از این ماجرا، تک‌تک صفحه‌های سایتتان توسط این ابزار بررسی می‌شوند، لینک‌ها چک می‌گردند و تمام لینک‌های شکسته شده در قالب یک اخطار به گوشتان می‌رسند.

وقتی روی این اخطارها کلیک می‌کنید شما را به صفحه آن خطا منتقل می‌کند.ابزار com

چگونه سرنوشت لینک‌های شکسته را تغییر دهیم؟

وقتی مخاطب به امید پیدا کردن یک محتوا یا اطلاعات، وارد یکی از صفحه‌های سایت می‌شود اما چیزی مثل دیوار جلویش ظاهر می‌گردد احتمال کمی وجود دارد که دوباره به شما اعتماد کند.

بنابراین، باید عزمتان را جزم کنید و بساط این لینک‌های درب و داغان را از سایتتان بِروفید و بیرون بریزید.

برای این کار باید از دو جبهه تلاش کنید. چون در کل، دو نوع لینک شکسته وجود دارند: «لینک شکسته داخلی» و «لینک شکسته خارجی».

لینک‌های شکسته داخلی، مسیرهای حذف شده یا اشتباه در سایت خودمان هستند. لینک‌های شکسته خارجی هم مسیرهایی به خارج از سایتمان هستند که دچار اشکال و شکستگی شده‌اند و کاربر را به ناکجاآباد هدایت می‌کنند.

  • سروسامان دادن به لینک‌های شکسته داخلی

وصلهپینه کردن لینک‌های شکسته در سایت خودمان کار ساده‌تری است. چون ما شهردار شهر خودمان هستیم و می‌توانیم به تنهایی، امورات شهر خودمان را رَتق و فَتق کنیم. همان‌طور که کمی بالاتر با هم گفتیم در این زمینه باید مراقب دو مورد باشیم:

  1. شاید آدرسمان تغییر کرده باشد

در این هنگام باید آدرس جدید را به آن بدهیم. درست مثل آنکه آدرس خیابان عوض شده باشد و ما تابلوی قدیمی را با تابلوی جدید جایگزین می‌کنیم.

  1. شاید لینکمان را به باد داده باشیم

دومین امکانی که باید آن را بررسی کنیم، از دست رفتن لینکمان است. شاید ما لینکمان را حذف کرده باشیم. در آن صورت، دو احتمال پیش پایمان گذاشته می‌شوند:

اول اینکه ما لینکمان را حذف کردیم ولی جایگزینی برای آن وجود دارد. در آن صورت می‌توانیم به شکلی غیر مستقیم، آب رفته را به جوی بازگردانیم و به جای حذف لینک، آن را به یک آدرس جدید تغییر دهیم.

حالت دوم به زمانی برمی‌گردد که ما لینک‌ها را حذف کردیم و دیگر صفحه مشابهی برایش نداریم. بنابراین، باید لینک‌ها را هم پاک کنیم.

چون وقتی صفحه‌ای وجود ندارد برای چه لینک‌هایش وجود داشته باشند؟

البته در نظر داشته باشید که گاهی این ماجرای حذف کردن صفحه در اثر یک خطای انسانی به وجود می‌آیند؛ مثلا ما به اشتباه، یک صفحه را حذف می‌کنیم. در این صورت می‌توانیم خیلی ساده، دوباره صفحه را بسازیم و همه‌چیز را حل کنیم.

  • جفت و جور کردن لینک‌های شکسته خارجی

وقتی پای شهرهای خارجی به میدان باز می‌شود دیگر دستمان آن‌قدرها هم باز نیست. چون آن شهرها برای خودشان برج و بارو و شهردار دارند. به همین دلیل، ماجرا کمی پیچیده‌تر می‌شود و گزینه‌های بیشتری جلویمان قطار می‌گردند؛ مثلا:

  • سایتی که به آن لینک داده بودیم از صحنه روزگار آنلاین، محو شده باشد

اگر چنین ماجرایی برایتان پیش آمد، راهی به جز حذف کردن لینک‌هایش ندارید. چون دیگر برای کاربر، هیچ فایده‌ای ندارد.

ما در دیجیتالینگ با همین ماجرا روبه‌رو شدیم. ماجرا از این قرار بود که به اپلیکیشنی در گوگل‌پلی لینک داده بودیم ولی اکنون حذف شده و دیگر خبری از آن نیست. ما هم به ناچار، لینک آن را حذف کردیم.(تصویر این ماجرا را چند پاراگراف بالاتر مشاهده کردیم)

  • سایت مورد نظر به جای دیگری کوچیده باشد

می‌گویند آب‌انبار شلوغ، کوزه بسیار می‌شکند. این ماجرا حکایت سایت‌هایی است که به یکباره، آدرس خود را عوض می‌کنند و در آن اوضاع قاتی‌پاتی، موجی از لینک‌های شکسته را روی دست سایت‌های دیگر باقی می‌گذارند. به هر حال، اگر چنین موردی برای یکی از لینک‌های خارجی شما اتفاق افتاد، با سرچ کردن در گوگل، آدرس جدید سایت را پیدا کنید و آن را جایگزین سازید.

پیشنهاد من این است که ماهی یک بار، سایت خود را از نظر لینک‌های شکسته، چک کنید. انجامش زمانی از شما نمی‌برد. تنها کافی است آدرس سایتتان را در ابزار «brokenlinkcheck.com» وارد کنید تا تمام صفحه‌های سایتتان را چک کند.

ما در دیجیتالینگ کمی دیر به سراغ این کار رفتیم و دو لینک از زیر دستمان دَر رفتند که بعد از دو ماه، آنها را اصلاح کردیم.مسیریابی اشتباه

لینک‌های شکسته چه بر سر سایت ما می‌آورند؟

لینک‌های شکسته، مثل شیشه‌های شکسته هستند. لبه‌های تیز آنها در دو بخش، سایت ما را زخمی می‌کنند:

  • تجربه‌ای بد را در ذهن کاربر به یادگار می‌گذارد

تصور کنید وارد شهری شده‌اید که تمام آدرس‌هایش اشتباه هستند. در چنین وضعیتی، مخاطب حس خوبی ندارد و حتی شاید این فکر از سرش بگذرد که با یک سایت مُرده و رها شده روبه‌رو شده است.

گذشته از محتوا، اگر محصولی در سایتتان داشته باشید لینک‌های شکسته، بذر بی‌اعتمادی را در سایتتان پخش می‌کنند.

  • کاسه اعتبارتان پیش گوگل، لَب‌پر می‌شود

وقتی سایتی داریم و سرمان گرم تولید محتوا است، هر روز با سئو و اصول آن دست و پنجه نرم می‌کنیم. حالا اگر سایتمان چند لینک شکسته داشته باشد، ناخواسته یک سیگنال منفی را به سمت گوگل می‌فرستیم.

نمی‌‌خواهم کار را سخت کنم و بگویم این ماجرا روی سئوی سایتتان تاثیر مستقیم می‌‌گذارد ولی شاید در آینده، این اتفاق هم بیفتد.

گذشته از این، وقتی تعدادی از کاربران را به صفحه «404» حواله می‌دهیم، درصد خروج از صفحه‌مان افزایش پیدا می‌کند و ناخواسته نوعی کاربر آزاری هم انجام می‌شود. چون این همه از خودمان مایه گذاشتیم تا کاربران وارد سایتمان شوند، سپس به همین راحتی، آنها را با صفحه‌هایی بی‌فایده روبه‌رو کردیم. پر واضح است که آنها هم با زدن دکمه ضربدر سایت و بستن آن از ما انتقام می‌گیرند!

[posts-cta title=”هرآنچه لازم است از لینک شکسته و سالم بدانید!” btn-text=”دوره آموزشی سئو محتوا” btn-link=”https://digitaling.org/product/seo-content/” target=”_blank”]

ما در مدرسه دیجیتالینگ دوره جامع سئو محتوا را ارائه دادیم تا تمام نکاتی که مربوط به محتوا و لینک‌سازی داخلی در سایت لازم است را با شما در میان بگذاریم.[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در لینک شکسته گفتیم:

  • «Broken Links»یا «لینک‌های شکسته» زمانی لینک‌هایی معمولی و فعال بودند که امروز به دلیل‌های گوناگون، دیگر فعال نیستند.
  • عواملی مانند «عوض شدن آدرس صفحه» و «حذف محتوا» دست به دست هم می‌دهند تا لینک‌ها بشکنند.
  • ابزارهایی مانند «سرچ کنسول» و «brokenlinkcheck.com» در کشف لینک‌های شکسته به شما کمک می‌کنند.
  • ترمیم لینک‌های شکسته در دو بخش «داخلی» و «خارجی» صورت می‌گیرد.
  • لینک‌های شکسته، تاثیر بدی روی تجربه کاربران از سایت می‌گذارند و در طولانی مدت، سئو را هم درگیر می‌کنند.

 

نظر شما چیست؟

آیا تجربه‌ای از برخورد با لینک‌های شکسته دارید؟

لطفا نظر خود را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

آموزش سئو محتوا
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط