بستن

اهمیت صفحه ۴۰۴ و نمونه‌های خلاقانه ایرانی

2,853 بازدید ۰ کامنت
صفحه 404 چیست؟

زمان، همواره در حال گذر است. تصمیم‌های گذشته ما نیز همراه با زمان، رنگ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرند؛ گاهی از گرفتنشان پشیمان می‌شویم و گاهی برای بهبودشان تلاش می‌کنیم. داستان زمان و تصمیم‌های ما در دنیای وب هم برقرار است.

 مثلا گاهی یک صفحه را می‌سازیم و زمان زیادی را برای طراحی و چینش محتوایش صرف می‌کنیم اما بعد از مدتی به این نتیجه می‌رسیم که باید آن صفحه را حذف کرده و مسیری تازه را امتحان کنیم. 

در حقیقت، گاهی سایت ما نیز مثل یک درخت، به هرس کردن نیاز پیدا می‌کند. حذف کردن صفحه‌هایی که دیگر کارایی خودشان را از دست داده‌اند می‌تواند به سبز ماندن باقی صفحه‌ها کمک کند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «صفحه 404» می‌رویم و از زاویه‌ای دیگر، آن را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

پادکست مقاله‌ی پیش رو را می‌توانید از اینجا گوش کنید:

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با صفحه 404 و کاربردهایش بیشتر آشنا می‌شویم.
  • می‌فهمیم که چرا هر وب‌‌سایتی به یک برگه 404 نیاز دارد.
  • رابطه بین صفحه 404 و سئوی سایت را بررسی می‌کنیم.
  • راه‌های داشتن یک برگه 404 ایده‌آل را با هم مرور می‌کنیم.

صفحه 404 یا Not Found چیست و اصلا چرا وجود دارد؟

همه ما دست کم یک بار گذرمان به صفحه 404 افتاده است؛ یک صفحه که معمولا همین عدد 404 با تیتر درشت در آن نمایش داده شده و معمولا چاره‌ای جز بستن صفحه برایمان باقی نمی‌گذارد. اما چرا این صفحه وجود دارد؟ برایتان خواهم گفت.

وقتی یک کاربر در مرورگر خود چیزی را سرچ می‌کند در واقع درخواستی را برای سرور می‌فرستد. اگر چیزی که کاربر به دنبال آن می‌گشت دیگر وجود نداشته باشد یک صفحه 404 به او نمایش داده می‌شود.در واقع سرور صفحه‌ای را پیدا نمی‌کند و این خطا را بر می‌گرداند.

چرا هر وب‌سایتی باید یک صفحه 404 داشته باشد؟

404، یکی از صفحه‌های پایه‌ای در هر وب‌سایتی به شمار می‌رود. این صفحه در موارد زیر به کاربر نمایش داده می‌شود:

  • زمانی که یک صفحه از سایتتان را حذف کرده‌اید.
  • وقتی اشتباهی در زمینه کدنویسی و طراحی فنی سایت ایجاد می‌شود و برخی صفحه‌ها دچار مشکل می‌شوند.
  • صفحه‌ای ناخواسته به وجود می‌آید که توسط ادمین سایت ساخته نشده‌ و سیستم مدیریت محتوای وب‌سایتتان آن را به اشتباه ایجاد کرده است. 
  • رپورتاژی به یک سایت می‌دهید، آنها لینک شما را اشتباه درج می‌کنند و همین باعث ایجاد یک صفحه 404 دیگر می‌شود. 
  • تغییر در آدرس صفحه‌های سایتتان (URL) هم باعث ایجاد پیج 404 می‌شود. چون آن آدرس قدیمی دیگر وجود ندارد.بایدی‌های داشتن صفحه 404

آیا وجود خطای 404 به سئوی سایت آسیب می‌زند؟

پاسخ این پرسش هم می‌تواند بله باشد و هم خیر. چون گوگل در حالت معمولی با صفحه 404 کاری ندارد. اما اگر کاربری که با امید یافتن یک محتوای کاربردی وارد سایتتان شده است با صفحه 404 روبه‌رو شود و سایتتان را ترک کند، آن وقت است که پای گوگل به میدان باز می‌شود و این صفحه را بررسی می‌کند.

همچنین اگر تعداد صفحات 404 بنسبت کل صفحات زیاد باشد این مورد می‌تواند دردسرساز شود.

در سرچ کنسول هم بخشی وجود دارد که کاملا مشخص می‌کند کدام‌یک از صفحه‌های سایتتان 404 هستند و گوگل نتوانسته‌ آنها را پیدا کند. بسیاری از کاربران فکر می‌کنند اگر سایتشان صفحه‌های 404 زیادی داشته باشد، نمره‌های منفی زیادی هم از گوگل خواهند گرفت. نمایش صفحات 404 در ابزار سرچ کنسول

اما گوگل آن‌قدرها هم به صاحبان سایت سخت نمی‌گیرد. خط قرمز گوگل، راحتی مخاطبان سایت است. اگر صفحه 404 سایتتان کاربر را به یک صفحه دیگر هدایت کند یا پیام خوبی را به کاربر انتقال دهد، نه تنها مشکلی پیش نمی‌آید بلکه یک نکته مثبت هم در نظر گرفته می‌شود. اما اگر باعث شود که کاربر چاره‌ای جز بستن صفحه نداشته باشد، در آن صورت گوگل هم به حساب سایت می‌رسد.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که همیشه لازم نیست کاربر را با صفحه 404 درگیر کنیم. در بسیاری از موارد می‌توان ماجرا را به یک ریدایرکت ساده ختم کرد. بهترین کار این است که هوشمندانه از صفحه 404 استفاده کنید.

چگونه می‌توانیم یک صفحه 404 ایده‌آل داشته باشیم؟

  • برای کاربرتان پیام بگذارید

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای بهتر شدن صفحه 404 خود انجام دهید، نوشتن یک پیام هوشمندانه برای کاربرانتان است. باید به کاربر خود توضیح دهید که چرا هیچ محتوای مفیدی در این صفحه وجود ندارد و به جای این صفحه به کدام صفحه دیگر می‌تواند مراجعه کند. 

بعضی از سایت‌ها به شیوه‌ای جالب به کاربرانشان توضیح می‌دهند که چرا گذرشان به این صفحه افتاده است. مثلا به آنها می‌گویند که شاید آدرس را اشتباه وارد کرده‌اند، صفحه‌ای که به دنبالش بوده‌اند حذف شده است و مواردی از این دست که می‌توانند علت روبه‌رو شدن با این صفحه را به کاربر توضیح دهند.

ما در دیجیتالینگ با نوشتن یک میکروکپی مناسب  صفحه 404 سعی بر حفظ مخاطب داریم و به کاربر پیشنهادات تصادفی می‌دهیم که شاید بتوانیم با یکی از مطالب پیشنهادی بازدیدکنندگان را قلاب کنیم.

صفحه 404 سایت دیجیتالینگ

نمونه صفحه ۴۰۴ در سایت دیجیتالینگ

  • به کاربرتان کمک کنید تا چیزی را که می‌خواهد پیدا کند

کمک‌های مفید، همیشه بزرگ و پیچیده نیستند. گاهی ساده‌ترین راه‌حل، بهترین کمک محسوب می‌شود. مثلا قرار دادن یک کادر جستجو در صفحه 404 می‌تواند به کاربرتان کمک کند تا صفحه مورد نظرش را راحت‌تر بیابد.

صفحه 404 سایت دیوار

نمونه صفحه ۴۰۴ در سایت دیوار

  • از خودتان بگویید

بر خلاف چیزی که به نظر می‌رسد، صفحه 404 یکی از مکان‌های خوب برای ارائه یک توضیح مختصر و مفید از خودتان، محصولاتتان یا کارهایی است که در وب‌سایتتان انجام می‌دهید. آپارات در این مورد اقدام جالبی کرده است.

 اگر چند وقت پیش گذرتان به صفحه 404 آپارات می‌خورد چند ویدیو مرتبط هم در پایین صفحه نمایش داده می‌شد تا کاربران آپارات چند گزینه برای کلیک کردن داشته باشند و دست خالی صفحه را ترک نکنند. می‌توان این کار را در مورد محتواهای گوناگون انجام داد. مثلا اگر وب‌سایت شما محتوا محور است می‌توانید چند مقاله‌های مرتبط را در صفحه 404 به کاربرانتان پیشنهاد دهید. البته در حال حاضر آپارات کاربران را به صفحه اصلی هدایت می‌کند.

صفحه 404 سایت آپارات

نمونه صفحه ۴۰۴ در سایت آپارات

  • یک راه را برای بازگشت به خانه باز بگذارید

ایجاد دکمه بازگشت به خانه یا بازگشت به صفحه اصلی هم روش مناسبی برای نگه داشتن کاربر در سایت است. به این ترتیب کاربر تشویق می‌شود که به صفحه اصلی سایت هم سری بزند و ببیند که اوضاع از چه قرار است و ما چه چیزی در چَنته داریم.

صفحه 404 سایت اسنپ فود

نمونه صفحه ۴۰۴ در سایت اسنپ فود

پس می‌توان این‌طور نتیجه‌گیری کرد که در صفحه 404 دو هدف اصلی داریم:

  • کاربر را متوجه کنیم که شاید در این بین اتفاقی از سمت ما یا خودش رخ داده است و ماجرا را برای او توضیح می‌دهیم.
  • سعی کنیم با هر چه که در توان داریم کاربر را به صفحه‌ای مرتبط یا حتی صفحه اصلی هدایت کنیم و او را به سادگی از دست ندهیم. 

چطور کاربران را در سایت حفظ کنیم؟

پاسخ به این سوال اینقدر مهم است که دیجیتالینگ بخشی از دوره سئو محتوا را به آن اختصاص داده و تجربیات خود را از حفظ کاربر در سایت برای شما عزیزان بیان کرده است.

دیدن دوره آموزشی سئو محتوا

نظر شما چیست؟

حال و هوای صفحه 404 سایت شما چگونه است؟

کاربر شما در آن صفحه با چه گزینه‌هایی روبه‌رو می‌شود؟

به عنوان یک کاربر، فکر می‌کنید وجود چه گزینه‌هایی در صفحه 404، می‌تواند برای شما مفید و کاربردی باشد؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (1 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

2
سئو محتوا چیست؟ ۱۱ نکته‌ای که باید در محتوای سئو شده رعایت کنیم

. مقدماتی

همه کسانی که در فضای دیجیتال دست به قلم می‌شوند دوست دارند که محتوایشان توسط کاربران خوانده شود. محتوایی که دیده نمی‌شود، انرژی، انگیزه، زمان و حتی هزینه تولید کننده آن را به هدر می‌دهد. یکی از راه‌هایی که می‌توان با کمک آن به دیده شدن محتواها کمک کرد، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو است. در این صورت می‌توانیم امیدوار باشیم که محتوای ما در صفحه نتایج جستجوی گوگل می‌نشیند و در معرض دید

3
مفهوم سئو کلاه سفید، آن روی زیبای سئو

.. متوسطه

راه‌های گوناگونی برای رسیدن به هدف وجود دارند. برخی از آنها اصولی و درست هستند و برخی دیگر اصول را زیر پا می‌گذارند تا با سرعت بیشتری به هدف برسند. در دنیای سئو هم تولیدکنندگان محتوا از راه‌های مختلفی برای جذب مخاطب موردشان استفاده می‌کنند. برخی دنباله ‌روی سئو کلاه سفید هستند و می‌خواهند از راه درست به هدفشان برسند و برخی دیگر می‌خواهند با استفاده از روش‌های دیگر، خیلی زودتر با اهدافشان ملاقات کنند.

4
مخاطب شناسی در سئو، پیدا کردن راه از میان بیراهه‌ها

.. متوسطه

دانستن، توانایی است. وقتی بدانیم کجا می‌رویم، مقصد را خواهیم یافت؛ وقتی بدانیم به دنبال چه کسی هستیم، او را پیدا خواهیم کرد. فضای وب، سرشار از کاربر است؛ کسانی که گاهی ذره‌ای به هم شباهت ندارند. پس برای اینکه بتوان در این بستر به موفقیت رسید، چاره‌ای جز شناخت مخاطب هدفمان نداریم.  چون وقتی او را بشناسیم، می‌توانیم با توجه به علاقه و نیازهایش محتوا، محصول یا خدماتمان را بهینه‌سازی کنیم. در این مقاله

5
کلمه کلیدی چیست و نسخه جدید آن در ماجرای سئو کدام است؟

.. متوسطه

تولید محتوا ماجرایی است که بازیگران زیادی در آن رفت و آمد می‌کنند. در گذشته، یعنی وقتی که گوگل تازه داشت راه رفتن را یاد می‌گرفت، سیاهی لشکران زیادی بدون آنکه استعدادی داشته باشند، جای نقش‌های اصلی را پُر کرده بودند. آنها نه می‌خواستند رشد کنند و به بازیگرانی حرفه‌ای تبدیل شوند و نه اهمیتی به فیلم‌نامه و تماشاچیان می‌دادند. گوگل کم‌کم رشد کرد، قوی شد و توانست با الگوریتم‌های متفاوتی که ایجاد می‌کرد، این

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×