انواع تبلیغات بنری

تبلیغات بنری (Banner ads)؛ از مزیت‌ها و معایب تا انواع آن در ایران

3 دقیقه

تبلیغات بنری، شیوه‌ای جالب و نام آشنا در تبلیغات است که دو نوع آنلاین و آفلاین از آن وجود دارد. تبلیغات و انتقال پیام به هم گره خورده‌اند. در واقع، راه‌های زیادی برای انتقال یک پیام به دیگران وجود دارند.

نکته مهم و مشترک در میان تمام روش‌های انتقال پیام این است که سعی کنیم، چیزی که در ذهن داریم را بی‌کم‌و‌کاست به فرد مورد نظرمان منتقل کنیم.

در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات بنری» می‌رویم، با انواع آن آشنا می‌شویم، نقطه‌های قوت و ضعف آن را موشکافی می‌کنیم و به دنبال راه‌هایی می‌گردیم تا بهترین نتیجه را از این روش تبلیغاتی بگیریم.

اگر به دنبال یک روش جالب و آشنا برای تبلیغات می‌گردید، چند دقیقه از وقتتان را برای خواندن این مقاله، کنار بگذارید.

تبلیغات بنری، تماشایی است؛ ولی شما هنوز هم می‌توانید با گوش دادن به این پادکست، سهم شنیداری خودتان را از این ماجرا بردارید.

منظور از تبلیغات بنری چیست؟

به هر نوع پیامی که بتوانیم آن را به مخاطب خود منتقل کنیم، تبلیغات گفته می‌شود. می‌توانید در مقاله «تبلیغات اینترنتی چیست؟» با جزئیات بیشتری از این ماجرا با خبر شوید. وقتی این تبلیغات، در فضای دیجیتال – مثلا وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها – به صورت یک بنر قرار می‌گیرد و در مقابل دیدگان مخاطب به نمایش درمی‌آید، تبلیغات بنری خوانده می‌شود.

نمونه آفلاین تبلیغات بنری، همان بیلبوردهایی هستند که در سطح شهر نصب می‌شوند؛ اما چون هزینه این کار برای کسب و کارهای کوچک زیاد است و از طرفی، تبلیغات در فضای آنلاین مزایای زیادی دارد به سراغ تبلیغات بنری در دنیای دیجیتال می‌روند.

روش پرداخت تبلیغات بنری انعطاف‌پذیر است. یعنی شما می‌توانید هزینه تبلیغ بنری خود را به ازای هر بار نمایش، کلیک یا انجام یک اکشن بپردازید. می‌توانید در مقاله «روش‌های پرداخت اینترنتی در ایران» با این موضوع آشنایی بیشتری پیدا کنید.

چند نوع تبلیغ بنری داریم؟

انواع گوناگونی از «Banner ads» در وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های مختلف وجود دارند. در ادامه این گفتار با چند مورد از آنها آشناتر می‌شویم:

  1. بنرهای ساده

برای دیدن این مورد، نیازی نیست که راه دوری برویم. چون بیشتر وب‌سایت‌هایی که روزانه به آنها سر می‌زنیم بنرهای مختلفی را در گوشه و کنار خود جای داده‌اند. حتی وقتی یک اپلیکیشن رایگان را باز می‌کنیم، باز هم می‌توانیم تبلیغات متنوعی را در آن ببینیم؛

 مثلا ممکن است این تبلیغ در گوشه پایین اپ یا بالای آن به نمایش درآمده باشد. ما از بنرهای ساده برای کمپین جمعه سیاه خودمان استفاده کردیم. می‌توانید تصویر این بنرها را در بخش زیر ببینید.

نمونه تبلیغات بنری در یک سایت خبری
نمونه‌ای از تبلیغات بنری در سایت
  1. بنرهای Interstitial

نوع دیگری از تبلیغات بنری به شکل تبلیغات پاپ‌آپ «Pop-up» هستند که به صورت یک پنجره مزاحم در وب‌سایت‌ها ظاهر می‌شوند. معمولا وقتی تبلیغات پاپ‌آپ در اپ‌ها اتفاق می‌افتند باعث ایجاد وقفه در استفاده شما از آن اپلیکیشن می‌شوند. در اصطلاح به این مورد «Interstitial ads» می‌گویند.

  1. تبلیغات بنری در ویدیو

این مورد از تبلیغات بنری وقتی به نمایش درمی‌آیند که شما در میان تماشای یک ویدیو برای چند لحظه آن را متوقف می‌کنید. البته این اتفاق بیشتر در یوتیوب رخ می‌دهد.

نمونه تبلیغات بنری در ویدئو آپارات
نمونه‌ای از تبلیغات بنری در ویدیو

حتی ممکن است بدون اینکه ویدیو را متوقف کنید هم مجبور به تماشای این بنر تبلیغاتی باشید. در اصطلاح به آنها تبلیغات غیر خطی در فضای ویدیو «Overlay Ad» می‌گویند.

 با انواع مختلف کمپین‌های تبلیغات بنری آشنا شوید

ما در ایران سه نوع کمپین تبلیغات بنری داریم:

  1. کمپین تبلیغات بنری به صورت عادی
  2. کمپین تبلیغات بنری ریتارگتینگ
  3.  کمپین تبلیغات بنری هدفمند

این سه نوع کمپین در ظاهر یکی هستند ولی اهداف متفاوتی را نشانه رفته‌اند؛ مثلا در تبلیغات بنری ریتارگتینگ به دنبال این هستیم که مخاطبان خودمان را به سمت مجموعه یا سایت خودمان باز گردانیم.

پیشنهاد می‌کنیم برای درک بهتر این ماجرا به سراغ مقاله «تبلیغات ریتارگتینگ» بروید. در تبلیغات هدفمند هم هدفمند بودن مخاطب‌ها خیلی برایمان مهم است.

آیا تبلیغات بنری چهره دیگری هم دارند؟

«Banner ad» می‌تواند به سه شکل متفاوت ظاهر شود:

  1. بنر ثابت

در این حالت، مخاطب یک بنر ثابت را در سایت می‌بیند.

  1. بنر متحرک

این بنرها یک فایل گیف دارند. به این ترتیب، یک عنصر – مثلا یک عکس، دکمه یا یک متن – در آنها حرکت می‌کند؛ مثلا جلو عقب می‌رود، کمرنگ و پررنگ می‌شود و … .

  1. بنر تعاملی

این‌گونه بنرها با مخاطب وارد تعامل می‌شوند؛ مثلا بنری تعاملی که تبلیغ یک نوع بازی است به کاربر اجازه می‌دهد که کمی آن بازی را انجام دهد و پس از آن کاربر را به سایت بازی هدایت می‌کند. این نوع بنرها با وجود کاربردی بودنشان جای اندکی در میان وب‌سایت‌ها و اپلیکیشن‌های ایرانی دارند.

تبلیغات بنری بیشتر با چه اهدافی پیش می‌روند؟

تبلیغ بنری می‌تواند با توجه به هدفی که از کمپین تبلیغاتی خود داریم رنگ و بوی متفاوتی به خود بگیرد. مثلا:

  1. آگاهی از برند

گاهی هدف ایجاد کمپین تبلیغاتی فقط دیده شدن برند و آگاهی یافتن کاربران از وجود کسب و کارمان است. در این صورت، تبلیغات بنری می‌توانند بسیار کمک کننده باشند.

  1. افزایش ترافیک

گاهی هدفمان از تبلیغ، افزایش ترافیک سایت است. در این حالت هم تبلیغات بنری می‌توانند به ما کمک کنند؛ اما برای این هدف، گزینه بهتری هم وجود دارد و آن انجام «تبلیغات همسان» است.

  1. فروش محصول

وقتی هدفمان از تبلیغات، فروش محصول یا خدمات باشد باید به سراغ تبلیغات «Retargeting» یا «Google Remarketing»  برویم. البته در اینجا هم بنر می‌تواند به عنوان یکی از روش‌های تبلیغاتی حضور داشته باشد.

چون تبلیغات ریتارگتینگ، یک شیوه تبلیغاتی است که به شکل‌های گوناگونی مانند تبلیغات بنری، ویدیویی و … انجام می‌شود.

  1. افزایش نصب

وقتی اپلیکیشنی داشته باشیم می‌توانیم از تبلیغات بنری در اپلیکیشن برای افزایش نصب آن کمک بگیریم. البته در کنار آن باید از روش‌های دیگری مانند تبلیغات ویدیویی هم برای رسیدن به هدفمان استفاده کنیم.

بنرهای تبلیغاتی چه نقطه ضعف‌هایی دارند؟

  1. کاهش عملکرد و آزار مخاطب

برخی از انواع تبلیغات بنری مانند تبلیغات پاپ‌آپ یا «Interstitial ads» به علت مزاحمتی که برای کاربران ایجاد می‌کنند بنظرم رد شده‌اند و می‌توان گفت که دیگر کارایی گذشته را ندارند.

  1. ناتوانی در مقابل اد بلاکرها

چند سالی است که در مرورگرها، برنامه‌هایی با عنوان (Ad Blocker) حضور پیدا کرده‌اند که هدفشان جلوگیری از نمایش تبلیغات بنری است. وجود ادبلاکر باعث شده است که تبلیغ دهنده‌ها نتوانند از تبلیغات بنری برای برقراری ارتباط با مخاطب مورد نظرشان استفاده کنند. با وجود آنکه حضور اد بلاکرها باعث آسیب به تبلیغات بنری شده است اما برای کاربرانی که از دست این نوع تبلیغات خسته شده بودند، مفید بوده است.

نیم‌نکته طلایی

همیشه قبل از اینکه به سراغ یک روش تبلیغاتی بروید بازخوردهای آن را در فضای آنلاین بررسی کنید و ببینید که مخاطبان چه نظری در مورد آن شیوه تبلیغاتی دارند؛ مثلا اگر در گوگل در مورد اس‌ام‌اس مارکتینگ سرچ کنید می‌بینید که افراد زیادی به دنبال راه‌حل‌هایی می‌گردند تا این تبلیغات را دریافت نکنند. در مورد تبلیغات بنری هم باید این کار را انجام دهید.

گذشته از گوگل می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی مانند: «توییتر» و «اینستاگرام» هم به فارسی و انگلیسی سرچ کنید و ببینید مخاطب‌ها در مورد این تبلیغات چه نظری دارند.

  1. کور بنری

مشکل دیگری که گریبان تبلیغات بنری را گرفته، مسئله «کور بنری» است. من در مقاله دیگری در مورد موضوع «کور بنری و فیلتر شدن ذهن کاربران» مفصل صحبت کرده‌ام. در اثر این ماجرا، ذهن کاربران، تبلیغات بنری را از چشم آنها پنهان می‌کند. درست مانند اینکه اصلا آن تبلیغات وجود ندارد. در نتیجه، توجه آنها به محتوای بنر جلب نمی‌شود.

با سه بخش اصلی در تبلیغات بنری آشنا شوید

هر بنر تبلیغاتی از سه بخش اصلی تشکیل شده است:

  1. طراحی بنر

بهتر است این موضوع را از همان ابتدا به دست یک فرد حرفه‌ای که از دانش طراحی و گرافیک اطلاع دارد بسپارید. با این کار هم در هزینه و زمان صرفه‌جویی می‌کنید و هم از تبلیغی که انجام می‌دهید آورده مناسبی دریافت خواهید کرد. البته بیشتر کاربران راه سخت‌تر را انتخاب می‌کنند.

آنها به جای اینکه فکر خود را به یک طراح منتقل کنند و انتظار دریافت یک کار حرفه‌ای را داشته باشند، خودشان دست به کار می‌شوند و سعی می‌کنند با دانلود کردن یک عکس و چسباندن یک جمله روی آن، بنر تبلیغاتی درست کنند. بعد از آن هم شکایت می‌کنند که چرا تبلیغات بنری اصلا کارایی ندارد. پاسخ روشن است. چون آنها از ابتدا قدم اول را اشتباه برداشته‌اند.

با وجود اینکه باید طراحی بنر خود را به دست افراد حرفه‌ای بسپارید اما بد نیست چند نکته را در نظر داشته باشید:

  • به دنبال سادگی باشید

شاید شما هم تبلیغاتی را دیده باشید که بسیار شلوغ و گیج کننده هستند. یادتان باشد، کاربران به دنبال پیچیدگی و شلوغی نیستند. اگر می‌خواهید پیامتان در عرض چند ثانیه به مخاطب منتقل شود، باید آن را ساده و گویا طراحی کنید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که در یک وب‌سایت، به جز بنر شما عوامل حواس پرت‌کن بسیار زیادی وجود دارند. در این نبرد، سادگی پیروز می‌شود.مثال از انواع پیش نمایش تبلیغات نیتیو

  • تبلیغ خود را ایرانیزه کنید

سعی کنید برای تبلیغ خود از کاراکترهای ایرانی استفاده کنید. مثلا می‌توانید از همکاران مجموعه خود به عنوان مدل تبلیغاتی عکس‌هایتان استفاده کنید. یادتان باشد، بنرهایی که در آنها از یک کاراکتر یا شخص استفاده می‌شود نرخ کلیک بهتری دارند و اگر آن کاراکتر یا شخص ایرانی باشد یا حداقل به نظر برسد باز هم در مقایسه با مورد اول نرخ کلیک بهتری خواهد داشت.

  • از رنگ‌های برند خود استفاده کنید

هر برندی از چند رنگ مشخص ساخته شده است. می‌توانید آن رنگ‌ها را در اختیار طراح بنر خود قرار دهید تا از آنها در طراحی تبلیغ شما استفاده کند. اگر هدف شما از تبلیغ «Brand awareness» باشد این کار می‌تواند به موفقیت تبلیغتان کمک زیادی کند.

اگر هم کمپین تبلیغاتی شما در بازه زمانی خاصی مثلا شب یلدا برگزار می‌شود می‌توانید از المان‌ها و رنگ‌های ویژه آن روز در طراحی بنر خود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که بنر شما باید با صفحه فرود کمپینتان یکسان باشد. این نکته بسیار مهمی است.

  1. پیام بنر

متنی که در بنر خود قرار می‌دهید نباید خیلی طولانی باشد. اگر می‌خواهید سایت خود را معرفی کنید باید یک شعار داشته باشید و پیام خود را در قالب یک جمله کوتاه، ساده اما قدرتمند بیان کنید. یادتان باشد اگر تخفیف یا ماجرای جالبی در کمپین تبلیغاتی‌تان وجود دارد حتما آن را در متن بنر خود اطلاع دهید.

می‌توان بخش کال تو اکشن را هم در قسمت پیام بنر در نظر گرفت. البته در بسیاری از موارد می‌گویند که باید نگاه جداگانه‌ای به این موضوع داشت. یعنی بعد از توضیح بسیار کوتاهی که در مورد کمپین خود می‌دهید باید دکمه یا متن کال تو اکشن را قرار دهید. مثلا بگویید: «همین حالا از ما خرید کنید»، «ثبت‌نام کنید» یا «دانلود کنید».

چند نکته ریز ولی مهم در مورد پیام بنر

این نکته را در نظر داشته باشید که تمام بنرهای تبلیغاتی نیازی به کال تو اکشن ندارند. در واقع، شما باید به هدف خود از ایجاد کمپین تبلیغاتی دقت کنید. معمولا کال تو اکشن‌هایی که در تبلیغات بنری اپلیکیشن‌ها هستند با جمله‌هایی مانند: «Install Now» به نمایش درمی‌آیند.

گاهی توصیه می‌شود که از علامت‌های تعجب، سوالی یا واژه‌هایی مانند «عالی»، «تخفیف»، «هیجان‌انگیز» و «حراج» در متن تبلیغ خود استفاده کنید.

درست است که استفاده از این موارد می‌توانند تاثیر خوبی در افزایش نرخ کلیک بگذارند اما شما باید به تصوری که مخاطب از برندتان دارد هم توجه کنید. شاید استفاده از این گزینه‌ها از ارزش برند شما در نظر مخاطب بکاهد و در اصطلاح، برندتان در فهرست برندهای زرد قرار بگیرد. پس نباید به هر قیمتی به دنبال افزایش نرخ کلیک باشید.

  1. جایگاه انتشار بنر

مکان‌های زیادی برای نمایش دادن تبلیغات بنری وجود دارند؛ مثلا: «یوتیوب»، «سایت‌های ایرانی، خارجی» و «اپلیکیشن‌ها» مواردی از این دست هستند. اما در هر صورت باید به ابعاد آن فضای تبلیغاتی توجه کنید. گاهی دقت نداشتن به این نکته باعث می‌شود که بنرتان بد جلوه کند و از کیفیتش کاسته شود.

این نکته کوچک می‌تواند به راحتی نرخ کلیک و حتی مشاهده بنر را به شدت کاهش دهد. پس باید با توجه به مکانی که بنرتان می‌خواهد در آن به نمایش دربیاید آن را طراحی کنید.

شاید حتی لازم باشد برای طراحی با ابعاد متفاوتی که مد نظرتان است کمی بیشتر هزینه کنید. اما با توجه به تاثیر مستقیم این کار روی نتیجه کمپین، مطمئن باشید که ارزشش را دارد.

این مقاله، قسمتی کوتاه از بخش تبلیغات آنلاین بود. ما در نقشه راه تبلیغات آنلاین به شما کمک می‌کنیم تا اطلاعات بیشتری از این ماجرا به دست بیاورید.

 

[posts-cta title=”تبلیغات بنری را در یک کمپین واقعی یاد بگیرید” btn-text=”ورود مستقیم به دوره تبلیغات آنلاین” btn-link=”https://digitaling.org/product/online-ads/” target=”_blank”]

ما در دوره تبلیغات آنلاین که با محوریت کمپین بلک فرایدی خودمان آماده شده است برایتان از بودجه تبلیغات بنری گفتیم. در این کمپین ما تبلیغات بنری را در سه دسته «عادی»، «ریتارگتینگ» و «هدفمند» تست کردیم و نتیجه این ماجرا را با عدد و رقم برایتان توضیح دادیم. پیشنهاد می‌کنیم حتما در این دوره شرکت کنید.[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تبلیغات بنری گفتیم:

  • تبلیغات بنری، نوعی از تبلیغات در فضای دیجیتال هستند.
  • «بنرهای ساده»، «بنرهای متحرک» و «بنرهای موجود در ویدیو» از انواع بنرهای تبلیغاتی به شمار می‌روند.
  • بنرهای تبلیغاتی به سه شکل «بنرهای ثابت»، «بنرهای متحرک» و «بنرهای تعاملی» دیده می‌شوند.
  • «آگاهی از برند»، «افزایش ترافیک»، «افزایش فروش» و «افزایش نصب» در شمار اهداف تبلیغات بنری قرار می‌گیرند.
  • رعایت اصل سادگی در طراحی بنر می‌تواند تاثیر خوبی در افزایش نرخ کلیک تبلیغ شما داشته باشد.
  • پیام بنر باید ساده، خلاصه و قدرتمند باشد.
  • رعایت نکردن ابعادی که جایگاه‌های تبلیغاتی مختلف در اختیار برندتان قرار می‌دهند می‌تواند به دیده نشدن یا نادیده گرفتن تبلیغ شما منجر شوند.

نظر شما چیست؟

چه پیشنهادی برای بهتر شدن تبلیغات بنری دارید؟

لطفا پیشنهادتان را با ما و همراهان دیجیتالینگ در میان بگذارید.

آموزش تبلیغات آنلاین
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
رضا خیری
1399/10/10
پاسخ دهید

سلام. خدا قوت. تبلیغات Retargeting دقیقا چه نوع تبلیغیه و چه کمکی به فروش محصولمون می‌کنه؟

علیرضا ابراهیمیان
1399/10/11

درود بر شما رضا خیری عزیز
طبق برنامه محتوایی دیجیتالینگ در تاریخ 16 دی ماه 99 یک مطلب بنسبت جامع راجع به این نوع تبلیغات، اهمیتش و اینکه چه کمکی به فروش محصولات و سرویس‌ها می‌کند داریم که پیشنهاد می‌کنیم حتما آن را مطالعه کنید.

نسترن دشتی
1400/12/16
پاسخ دهید

دقیقا نباید بنر های تبلیغاتی خیلی شلوغ باشند، بعضی از افرادی که داخل شبکه تبلیغاتی دیما (deema.agency) هم تبلیغ میکنند به این نکته توجه نمیکنند و نتیجه خوبی نمیگیرند

علیرضا ابراهیمیان
1400/12/17

خیلی هم خوب
ممنون از شما که تجربه‌تون رو بیان کردید خانم دشتی عزیز?

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط