تبلیغات گوگل ادز یکی از روش‌های اثربخش در ماجرای تبلیغات آنلاین است که ریزه‌کاری‌های خاص خودش را دارد.

ما در این قسمت از دیجیتالینگ، نگاهی ساده به این نوع از تبلیغات می‌اندازیم، در مورد مکان‌های نمایش تبلیغات در گوگل صحبت می‌کنیم، روش کار با (Google Ads) را موشکافی کرده و نگاهی سبک به روش انجام تبلیغات در این سرویس می‌اندازیم.

اگر می‌خواهید با ماجرای تبلیغات گوگل یک سلام و احوال‌پرسی ساده اما شیرین داشته باشید تا پایان این گفتگو ما را همراهی کنید.

گوگل ادز چیست؟تبلیغ آنلاین با گوگل ادز

گوگل ادز (Google Ads) نام سرویس تبلیغاتی شرکت گوگل است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا با راه‌اندازی کمپین‌های تبلیغاتی، کسب و کارشان را رونق بدهند. نام سابقش « گوگل ادوردز» یعنی «تبلیغات به کمک گوگل» بوده که الان به «گوگل ادز» یا «تبلیغات در گوگل» تبدیل شده است.

تبلیغات گوگل ادز در کجا نمایش داده می‌شود؟

دو بستر اصلی برای نمایش تبلیغات گوگل وجود دارند:

  • شبکه نمایش گوگل یا (Google Display Network)

در این بخش، گوگل، مکان‌های مختلفی مثل «گوگل پلی»، «جیمیل» و «یوتیوب» را دارد.

  • موتور جستجوی گوگل یا (Google Search Network)

داغ‌ترین بخشی که گوگل از آن برای نمایش تبلیغاتش استفاده می‌کند «موتور جستجوی گوگل» است.

تبلیغات گوگل ادز در موتور جستجوی گوگل چگونه کار می‌کند؟

کار کردن با تبلیغات گوگل خیلی ساده است. به این ترتیب که شما عبارتی را سرچ می‌کنید و باید در اثر این سرچ کردن نتیجه‌ای در گوگل نمایش داده شود.

در این میان، تبلیغ شما هم همراه با آن نتیجه‌های مرتبط نشان داده می‌شود. برای روشن‌تر شدن این ماجرا به تبلیغ ما در گوگل ادز توجه کنید.سرپ گوگل و نتیجه گوگل ادز دیجیتالینگ

ما در دیجیتالینگ، تبلیغی را در (Google Ads) اجرا کردیم. به این ترتیب که عبارت مورد نظرمان را «دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ» گذاشتیم.

به زبان ساده از گوگل خواستیم که اگر کلیدواژه‌ای مثل این مورد یا شبیه به آن وجود داشت دیجیتالینگ را نمایش بدهد.

گوگل هم با توجه به اینکه ما چقدر سر کیسه را شُل کرده‌ایم، قصد نشان دادن چه صفحه‌ای را با چه محتوایی به مخاطبان داریم و موارد ریز و درشت دیگر، تبلیغ ما را در نتیجه جستجوهایش نمایش می‌دهد.

چرا تبلیغات در گوگل، اثربخش است؟

یکی از پررنگ‌ترین دلیل‌های اثربخشی تبلیغات گوگل در این است که برعکس بیشتر روش‌های دیگر، مخاطب به دنبال خدمت و محصول ما است و وقتی مخاطب به دنبال یک سرویس یا محصول می‌‌گردد، تبلیغ مرتبط ما به او نمایش داده می‌شود. به همین دلیل، تبلیغات در گوگل، یکی از روش‌های اینباند مارکتینگ است.

ما در نقشه راه تبلیغات آنلاین در مورد روش‌های دیگر تبلیغات با هم صحبت کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی بیشتر این ماجرا سری به این نقشه راه بزنید. در کل، اگر تبلیغات گوگل به خوبی انجام شود اثربخش خواهد بود.

از دریچه‌ای دیگر می‌توانیم تبلیغات در موتور جستجوی گوگل را در شمار روش‌های تبلیغات  همسان هم در نظر بگیریم.

می‌توانید در مقاله «تبلیغات همسان چیست؟» اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست بیاورید.

روش‌های پرداخت تبلیغات گوگل ادز؛ دلار، درهم یا ریال؟!

شما معمولا می‌توانید کمپین‌هایتان را به روش‌های مختلفی مثل (PPC)، (CPA) و … پیش ببرید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه به مقاله «انواع روش‌های پرداختی رایج در تبلیغات آنلاین ایران» سر بزنید.

آیا در ایران هم می‌توان تبلیغات گوگل ادز را انجام داد؟

بله البته. برای این کار باید چند کار را انجام دهیم:

  • چراغ فیلترشکنمان را روشن کنیم

البته این چراغ برای دیجیتال مارکترها به صورت شبانه‌روزی روشن است.

  • هزینه را در جیب گوگل بریزیم

برای پرداخت هزینه تبلیغات توسط گوگل، طبق معمول نمی‌توانیم روی ریال خودمان حساب باز کنیم. به همین دلیل باید از یک آژانس یا مجموعه‌ای که کار پرداخت ارزی را انجام می‌دهد کمک بگیریم و حسابمان را در گوگل، شارژ کنیم.

چند نکته ریز اما مهم در مورد دامنه و لوکیشن

قبل از تصمیم برای راه‌اندازی تبلیغات (Google Ads) به نکته‌های زیر توجه کنید:

  • برای استفاده از تبلیغات گوگل ادز نمی‌توانیم از دامنه‌های (ir) استفاده کنیم
  • نمی‌توانیم لوکیشنمان را روی «ایران» قرار دهیم؛ اما خدا را شکر به لطف کشورهای دیگری که زبانشان فارسی است هنوز زبان فارسی در تبلیغات گوگل پشتیبانی می‌شود و می‌توانیم کمپینمان را اجرا کنیم.
  • باید لوکیشن را (Exclude) کنید؛ یعنی با وجود اینکه زبان ما فارسی است ولی مثلا نمی‌خواهیم افراد کشورهای دیگر – مثل افغانستان – که مشتری ما نیستند و از خدمات ما استفاده نمی‌کنند این تبلیغ را ببینند.

دیجیتالینگ و تجربه تبلیغات در گوگل ادزگوگل ادز و دیجیتالینگ

ما در کمپین بلک فرایدی، تبلیغات گوگل ادز را اجرا کردیم. در این میان چند اشتباه داشتیم که از آنها چند درس گرفتیم و مثل همیشه دوست داریم که آنها را با شما به اشتراک بگذاریم:

  1. زمان بدی را برای تست کردن گوگل ادز انتخاب کردیم

ما در میانه‌های کمپین بلک فرایدی به سراغ راه‌اندازی کمپین گوگل ادز رفتیم. بهتر آن بود که قبل از کمپینمان به سراغ این ماجرا می‌رفتیم تا هوش مصنوعی گوگل بتواند ما را بهتر درک کند.

  1. لوکیشن‌ها را اکسکلود نکردیم

به همین دلیل از دیگر کشورهای فارسی زبان هم ورودی داشتیم که به دردمان نمی‌خورد.

  1. وقت کم آوردیم

اصرار داشتیم که خودمان کمپین گوگل ادز را مدیریت کنیم. این در حالی بود که به دلیل کمپین بلک فرایدی، وقت چندانی برای اینکار نداشتیم و رشته ماجرا از دستمان خارج شد.

  1. از آنالیتیکس غافل شدیم

ما فراموش کردیم که از روز اول، کمپینمان را با آنالیتیکس پیش ببریم تا بتوانیم داده‌ها را خوب رصد کنیم.

[posts-cta title=”تبلیغات آنلاین را آنلاین بیاموزید” btn-text=”دوره تبلیغات آنلاین؛ 11 ساعت آموزش بر پایه یک کمپین واقعی” btn-link=”https://digitaling.org/product/online-ads/” target=”_blank”]

ما در دوره تبلیغات آنلاین، چند دقیقه‌ای در مورد تبلیغات گوگل ادز و راه‌اندازی کمپین صحبت کردیم. ولی تمرکز اصلی‌مان روی تبلیغات در فضاهای آنلاین است.

اگر می‌خواهید با تماشای یک دوره آموزشی پروژه‌محور، ماجرای تبلیغات آنلاین را همراه با تمرین و استفاده از مثال‌های واقعی یاد بگیرید در دوره زیر شرکت کنید.

[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تبلیغات گوگل ادز گفتیم:

  • گوگل ادز (Google Ads) نام سرویس تبلیغاتی شرکت گوگل است که در گذشته، آن را با نام «گوگل ادوردز» یعنی «تبلیغات به کمک گوگل» صدا می‌زدند.
  • «شبکه نمایش گوگل» و «موتور جستجوی گوگل» دو بستر اصلی هستند که گوگل از آنها برای نمایش تبلیغات خود استفاده می‌کند.
  • یکی از مهم‌ترین دلیل‌های اثربخش بودن تبلیغات گوگل ادز، معکوس بودن فرایند تبلیغ است. به این ترتیب که وقتی مخاطب به دنبال محصول یا خدماتمان می‌گردد، تبلیغ ما را هم می‌بیند.
  • «استفاده از فیلترشکن» و «شارژ کردن حساب گوگل» دو گام اصلی برای آغاز تبلیغات در گوگل ادز هستند.
  • دامنه‌های (ir.) و کشور ایران از سوی گوگل تحریم شده‌اند. به همین دلیل ما نمی‌توانیم برای تبلیغات در گوگل از آنها استفاده کنیم.
  • «فرصت ندادن به هوش مصنوعی گوگل»، «اکسکلود نکردن لوکیشن»، «اشکال در مدیریت زمان» و «غافل شدن از گوگل آنالیتیکس» از اشتباه‌های دیجیتالینگ هنگام راه‌اندازی تبلیغات گوگل ادز بودند.

از تجربه‌تان برایمان بگویید

آیا تجربه‌ای از راه‌اندازی تبلیغات گوگل ادز دارید؟

لطفا تجربه‌تان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

آموزش تبلیغات آنلاین
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط