بستن

انواع روش‌های پرداختی رایج در تبلیغات آنلاین ایران

روش های پرداخت تبلیغات

آگاهی و به روز بودن اطلاعات، برگ‌های برنده‌ای هستند که مسیر یک فعالیت حرفه‌ای را برای دیجیتال مارکترها باز می‌کنند. بنابراین حتی اگر این داده‌ها به زمینه تخصصی آن دیجیتال مارکتر ارتباط چندانی نداشته باشند اما از او انتظار می‌رود که دست‌کم با شنیدن آن اصطلاح‌ها تعجب نکند و اطلاعات پایه‌ای را بداند. «انواع روش‌های پرداختی در تبلیغات آنلاین» یکی از همین موارد هستند که در این قسمت از «دیجیتالینگ» به آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی مقاله گوش دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با روش (CPM) که ساده‌ترین روش پرداخت تبلیغات است آشنا می‌شویم.
  • روش پرداخت به ازای کلیک را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • با روشی مناسب برای پرداخت تبلیغات اپلیکیشن‌ها آشنا می‌شویم.
  • پیچیده‌ترین روش پرداخت در تبلیغات آنلاین را موشکافی می‌کنیم. 
  • زیرشاخه‌های روش پرداخت (CPA) را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • مزیت آشنا شدن با روش‌های پرداخت در تبلیغات آنلاین را موشکافی می‌کنیم.

 

چه روش‌هایی برای پرداخت تبلیغات آنلاین وجود دارند؟

مدل های پرداخت

روش‌های گوناگونی برای پرداخت تبلیغات آنلاین وجود دارند. بهترین روش، روشی است که با نوع کسب و کار شما و هدفی که از تبلیغات دارید بیشترین هماهنگی را داشته باشد. در ادامه به انواع روش‌های پرداختی در تبلیغات آنلاین اشاره می‌کنیم: 

  • روش CPM چیست؟   

روش (CPM) کوتاه شده عبارت (Cost per mile) است. به این معنا که شما باید به ازای هر هزار بار نمایش تبلیغ، پول پرداخت کنید. برای مثال بنر تبلیغاتی شما در فضای وب در حال نمایش است و شما به ازای هر 1000 بار نمایشی که این بنر دارد به ناشر (صاحب وبسایت یا اپلیکیشن) یا شبکه تبلیغاتی پول پرداخت می‌کنید.

  • روش  CPCچیست؟

پرداخت به ازای کلیک

در روش (Cost Per Click) که به آن (PPC) یا (Pay Per Click) هم می‌گویند شما هزینه را به ازای هر کلیک روی تبلیغ، پرداخت می‌کنید. یعنی اگر یک محتوای تبلیغاتی داشته باشید که هزار بار نمایش داده شود اما تنها دو بار کلیک بخورد، شما هزینه همان دو بار کلیک را پرداخت می‌کنید. 

  • روش CPI چیست؟

پرداخت به ازای نصب اپلیکیشن

(Cost per Install) یا «هزینه به ازای هر نصب» روشی است که در آن شما به ازای هر بار نصب اپلیکیشن‌تان توسط کاربران، هزینه پرداخت می‌کنید. در این روش، کاربر محتوای تبلیغاتی شما را در اپلیکیشن یا سایت‌های مختلف می‌بیند، روی آن کلیک می‌کند، وارد اپ استور مثلا بازار، گوگل پلی و … – می‌‌شود و آن را نصب می‌کند. 

بعد از نصب و زمانی که کاربر برای اولین بار اپلیکیشن را باز کرد یک مورد نصبی برای شما در نظر گرفته می‌شود که باید هزینه آن را بپردازید. این نکته را در نظر داشته باشید که هزینه این تبلیغات بیشتر از تبلیغات به ازای نمایش یا به ازای کلیک است. چون شما تا قبل از باز شدن اپلیکیشن‌تان توسط کاربران، پولی پرداخت نمی‌کنید. 

  • روش CPA چیست؟

این روش پرداخت که (Cost per Action) هم نامیده می‌شود، نکته‌های زیادی دارد. در (CPA) شما به ازای عملی که کاربر انجام می‌دهد پول پرداخت می‌کنید.

 باید قبل از اجرای کمپین تبلیغاتی با آن ادنتورک (شبکه تبلیغاتی) یا جایی که تبلیغات را به آن می‌سپارید نوع عملی که انتظار دارید از سوی کاربران انجام شود را مشخص کنید. مثلا فروش محصول، کلیک روی یک دکمه، ثبت‌نام در سایت یا اپلیکیشن، اسکرول کردن صفحه، دریافت لید از کاربران و … مواردی از این دست به شمار می‌روند. 

 

آیا (CPA) زیرشاخه‌های دیگری هم دارد؟

در ادامه به معرفی چند مورد از زیرشاخه‌های (CPA) می‌پردازیم:

  • (CPL) یا (Cost Per Lead)

پرداخت به ازای لید

یعنی «پرداخت به ازای لید». در واقع، شما وقتی هزینه را می‌پردازید که کاربر سرنخی ایمیل، شماره تماس و … از خود بر جای گذاشته باشد. 

  • (CPO) یا (Cost Per Order)

یعنی «پرداخت به ازای سفارش». در این روش، وقتی کاربر سفارش خود را در سایت شما ثبت می‌کند هزینه را پرداخت می‌کنید. در این روش معمولا اولین سفارش کاربر در نظر گرفته می‌شود.البته این مورد همیشگی نیست.

  • (CPS) یا (Cost Per Sale)

یعنی «پرداخت به ازای فروش». در این روش وقتی کاربر فرآیند خرید را به طور کامل انجام داد و یک خرید ثبت شد، هزینه تبلیغات را پرداخت می‌کنید. 

روش‌هایی که برای (CPA) توضیح دادم، بیشتر از این‌ها هستند. اما تا همین مقدار هم می‌تواند به شما کمک کند تا به درک درستی از روش‌های پرداخت دست پیدا کنید. ناگفته نماند که می‌توانید از روش (CPA) در اپلیکیشن‌ها هم استفاده کنید. مثلا وقتی هزینه تبلیغ را بپردازید که کاربر در اپ شما ثبت‌نام کند.

 

مزیت آشنا شدن با روش‌های پرداخت در تبلیغات آنلاین

یاد گرفتن روش‌های پرداخت مفید است. چون به ما کمک می‌کند به هنگام راه‌اندازی کمپین و انتخاب نوع تبلیغ، راحت‌تر و دقیق‌تر تصمیم بگیریم. پیشنهاد می‌کنم نتایج هر تبلیغ را در یک برگه اکسل ثبت کنید تا از این راه بتوانید داده‌های به دست آمده از کمپین‌های تبلیغاتی خود را اندازه‌گیری کنید و با تحلیل این اندازه‌گیری‌ها در آینده تصمیم‌های بهتری بگیرید.

 مثلا ممکن است به این نتیجه برسید که محتوا یا محصول فعلی شما از نظر کاربران مفید نیست یا روشی که برای ارائه آنها در نظر گرفته‌اید جذابیت لازم را ندارد. 

در دوره تبلیغات آنلاین به دنبال اصل ماجرا باشید

چیزی که در این مقاله با آن آشنا شدید تنها یک بخش بسیار کوچک از دوره تبلیغات آنلاین بود که به صورت سطحی با شما در میان گذاشته شد.

اگر به دنبال اصل ماجرا هستید و می‌خواهید تبلیغات آنلاین را به صورتی عمیق‌تر، در قالب یک کمپین واقعی، همراه با مثال‌ها، توضیح‌ها و تمرین‌هایی واقعی و کاربری یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم که به سراغ دوره آموزشی ویدیویی 11 ساعته تبلیغات آنلاین بروید و فرصت یادگیری متفاوت تبلیغات آنلاین را از آن خود کنید.

ورود به دوره آموزشی تبلیغات آنلاین

نظر شما چیست؟

معمولا از کدام روش پرداخت در تبلیغات آنلاین استفاده می‌کنید؟

آیا تجربه‌ای از پرداخت آنلاین تبلیغات دارید؟ لطفا آن را با من و خوانندگان دیجیتالینگ در میان بگذارید.

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

4/5 - (4 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
تبلیغات اینترنتی و ۸ نوع رایج آن در فضای وب ایران

. مقدماتی

تبلیغات اینترنتی، راهی برای نمایش خدمات خوبِ پنهان و آوردن آنها جایی در تیررس نگاه دیگران است. در واقع، اگر تبلیغات آنلاین وجود نداشت، بسیاری از محصول‌ها، خدمات و حتی ایده‌هایی که اکنون می‌شناسیم‌ برایمان غریبه‌هایی بی ‌سروصدا بودند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات اینترنتی» می‌رویم، با مفهوم آن بیشتر آشنا می‌شویم، انواع روش‌های تبلیغ در فضای آنلاین را بررسی می‌کنیم، علت اهمیت تبلیغات آنلاین را جویا می‌شویم،  و سری به مزایا

2
تبلیغات نمایشی (CPM) چیست؟ نگاهی به چند و چون آن در فضای ایران

. مقدماتی

دیده شدن، یکی از خواسته‌های درونی و پنهان در وجود انسان‌ها است. ما می‌خواهیم دیگران ما را بشناسند، روی ما حساب باز کنند و توانایی‌هایمان را بپذیرند. به همین دلیل، گاهی دست به کار می‌شویم و با نمایش عملی توانایی‌های خود، توجه دیگران را به خودمان جلب می‌کنیم. درست مانند انسان‌ها، کسب و کارها نیز در دنیای دیجیتال مارکتینگ از روشی مشابه به نام «تبلیغات نمایشی» استفاده می‌کنند. آنها می‌خواهند کاربران از میان تمام کسب

3
تبلیغات بنری (Banner ads)؛ از مزیت‌ها و معایب تا انواع آن در ایران

. مقدماتی

تبلیغات بنری، شیوه‌ای جالب و نام آشنا در تبلیغات است که دو نوع آنلاین و آفلاین از آن وجود دارد. تبلیغات و انتقال پیام به هم گره خورده‌اند. در واقع، راه‌های زیادی برای انتقال یک پیام به دیگران وجود دارند. نکته مهم و مشترک در میان تمام روش‌های انتقال پیام این است که سعی کنیم، چیزی که در ذهن داریم را بی‌کم‌و‌کاست به فرد مورد نظرمان منتقل کنیم. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ

4
کوربنری چیست؟ چرا ذهن کاربران، تبلیغات بنری را فیلتر می‌کند؟

.. متوسطه

نابینایی، فقط به معنای از دست دادن توانایی چشم‌ها در دیدن نیست. شمار افراد بینایی که نمی‌دانند نابینا هستند بسیار زیادتر از روشن‌دلان واقعی است. مثلا عده‌ای از ما دچار نابینایی مهربانی هستیم و به همین علت نمی‌توانیم حجم جاری مهربانی در اطرافمان را ببینیم یا عده‌ای دیگر دچار خود_نابینایی هستند و هیچ فرصتی به خودشان و توانایی‌هایشان نمی‌دهند.  چون اصلا خودشان را نمی‌بینند. در دنیای وب نیز کاربران دچار نوعی نابینایی می‌شوند. در این

5
تبلیغات کلیکی (PPC) چیست؟ بررسی ویژگی‌ها، مزیت‌ها و معایب در وب ایران

. مقدماتی

یک دیجیتال مارکتر، فردی تا دندان مسلح به انواع روش‌های تبلیغات آنلاین مثل تبلیغات کلیکی است. او از زیر و بَم تمام آنچه که در دنیای دیجیتال می‌گذرد خبر دارد؛ همیشه در حال آموختن است و همچون سخن «امیل کوئه»: «روز به روز و در هر زمینه‌ای بهتر و بهتر می‌شود.» اگر غیر از این بود باید حرفه دیجیتال مارکتینگ را می‌بوسید و در یکی از طاقچه‌های آنلاین می‌گذاشت تا فرد دیگری آن را بردارد.

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×