رشد کانال تلگرام

تبلیغات در تلگرام + آموزش ویدیویی تبلیغات در پلتفرم تبلیغاتی تلگرام

3 دقیقه

تبلیغات، بخشی جدایی‌ناپذیر از روند پیشرفت یک کسب و کار به شمار می‌روند. در حقیقت، تبلیغات به ما و مشتریانمان این فرصت را می‌دهد تا با هم آشنا شویم. در این میان، گاهی هزینه تبلیغات و نتیجه آن با هم ارتباط چندانی پیدا نمی‌کنند. 

شاید ما بودجه زیادی را برای تبلیغات در نظر می‌گیریم اما آن فرصت آشنایی که برایش لحظه شماری می‌کردیم، ایجاد نمی‌شود.در این مقاله از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات در تلگرام» می‌رویم، روش‌های رسیدن به تبلیغات کم هزینه و پر بازده را پیدا می‌کنیم و با سرویس جدید تبلیغ مستقیم در تلگرام آشنا می‌شویم. اگر به دنبال تبلیغات حرفه‌ای و پر بازده در تلگرام هستید تا انتهای این مقاله کاربردی با ما همراه باشید.

برای دنبال کردن ردپای راز تبلیغات پر بازده در سرزمین آواها، پادکست زیر را گوش فرا دهید.

 

 

تبلیغات در تلگرام چگونه صورت می‌گیرد؟

بهترین تبلیغات در تلگرام

تبلیغ در تلگرام، معمولا ترکیبی از یک محتوای تبلیغاتی شامل متن، تصویر و یک لینک یا آیدی کانال است. اگر این تبلیغ جذاب باشد و در جای درستش به نمایش درآید، باعث می‌شود که کاربر روی لینک تبلیغاتی ما کلیک کند و وارد کانالمان شود. هدف ما برای تبلیغ در تلگرام به سه بخش تقسیم می‌شود:

  • افزایش ممبر (که باعث افزایش اعتبار و فرصت‌های فروش می‌شود.)
  •  فروش یک محصول، خدمت یا فروش بلیط کارگاه و همایش
  • جذب نیرو با درج آگهی تبلیغاتی استخدام

راه و رسم تبلیغات در تلگرام

«کانال تلگرام»، «گروه تلگرام»، «ربات‌های تلگرامی» و «پروکسی تلگرام» همه و همه مسیرهایی هستند که می‌توانید برای تبلیغتان روی آنها حساب باز کنید. تا الان ما برای گرفتن تبلیغ به سراغ مدیر گروه، کانال، ربات تلگرامی یا آن مجموعه می‌رفتیم و از آنها می‌خواستیم که تعرفه تبلیغات خودشان را برای ما ارسال کنند.

ما هم بعد از کمی سبک و سنگین کردن ماجرا تعرفه مورد نظر خودمان را انتخاب کرده و تبلیغ را انجام می‌دادیم. به تازگی روش دیگری هم به این قافله اضافه شده است. در این روش ما با کمک پلتفرم تلگرام کار تبلیغ را انجام می‌دهیم.

با سرویس تبلیغات تلگرام آشناتر شوید

این سرویس که در نوامبر 2021 در دسترس کاربران تلگرام قرار گرفته یک نسخه آزمایشی از تبلیغات در پلتفرم تلگرام است. ما هم بعد از بررسی آن یک ویدیو را برای شما آماده کردیم تا بتوانید در مورد این سرویس جدید اطلاعات بیشتری داشته باشید. قبل از تماشای ویدیو به این نکته‌ها توجه کنید:

  1. این سرویس در حال حاضر فقط در کانال‌های تلگرامی انجام می‌شود.
  2. تلگرام، تبلیغاتش را به صورت هدفمند پیش می‌برد. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنیم. تصور کنید دیجیتالینگ می‌خواهد با استفاده از پلتفرم تلگرام تبلیغ کند. در این صورت فقط می‌تواند در کانال‌هایی با موضوع بیزینس و آموزش آن هم به زبان فارسی پست منتشر کند.

حتی می‌تواند تعدادی کانال را هدف قرار دهد و برخی دیگر را حذف کند؛ یعنی کسی که «Include» یا «Exclude» دارد می‌تواند بگوید که مثلا در «Include» کانال «کار و کسب» باشد و در «Exclude» کانال «اسنپ» اصلا نباشد.

  1. محتوای تبلیغاتی تلگرام به 160 کاراکتر، محدود شده است.
  2. تلگرام نمی‌خواهد کاربرها را از خودش دور کند. به همین دلیل شما برای تبلیغ کردن فقط می‌توانید از یک راه ارتباطی استفاده کنید آن هم گذاشتن آیدی تلگرامی است. از نظر دیجیتالینگ این یک نقطه ضعف به شمار می‌رود.

شروع تبلیغ در تلگرام با یک مبلغ گردن کلفت

تلگرام برای شروع تبلیغات در خودش یک فیلتر هزینه‌ای دانه درشت را بر سر راه کسب و کارها گذاشته است. ماجرا از این قرار است که شما برای آغاز تبلیغ در تلگرام باید مبلغ دو میلیون یورو را بپردازید. از این دو میلیون یورو، نصف آن – یعنی یک میلیون یورو – نزد تلگرام می‌مانند و شما کار تبلیغتان را با یک میلیون یوروی باقی مانده آغاز می‌کنید.

این طور که از شواهد پیدا است تلگرام نمی‌خواهد بیخود و بی‌جهت اعتماد چندین و چند ساله کاربرانش را با تبلیغات خرده‌پا از دست بدهد. به همین دلیل این فیلتر سنگین را بر سر راه کسب و کارهای کوچک گذاشته است تا فقط تعداد کم اما پُرباری از شرکت‌ها، مجموعه‌ها و کسب و کارها را به سمت خود جذب کند.

البته ما امیدواریم که تلگرام در این مورد کمی تجدید نظر کرده و پیچ ماجرا را شُل کند تا کسب و کارهای دیگر هم بتوانند بسته به نیاز و بازار هدفشان تبلیغات درست و درمانی را به راه بیندازند.

ما در ویدیویی که برایتان آماده کردیم ماجرای تبلیغ در تلگرام را با جزئیات بیشتری توضیح دادیم. اگر در مورد این موضوع کنجکاو شدید پیشنهاد می‌کنیم که حتما این ویدیوی 9 دقیقه‌ای را تماشا کنید.

 

 

آیا راهی برای انجام تبلیغات پربازده با هزینه کم وجود دارد؟

تصور کنید که ما یک کانال تلگرام نوپا داریم و می‌خواهیم از طریق تبلیغ در کانال‌های دیگر، باعث رشد آن شویم. برای این کار باید از دو مسیر عمل کنیم:

  1. در کانال خود چندین محتوای خوب و با ارزش قرار دهیم تا زمانی که کاربر وارد کانال می‌شود به خاطر وجود محتوای مناسب در کانال بماند و ما را دنبال کند.
  2. گام بعدی مخاطب شناسی است. ما باید بدانیم که مخاطب ما در چه کانال‌هایی عضو است و به چه چیزهایی علاقه دارد. اگر کانال ما در حوزه بازاریابی فعالیت می‌کند بهتر است در کانال‌هایی تبلیغ کنیم که در زمینه‌های بازاریابی فعالیت دارند. 

تبلیغ کردن در کانال‌هایی با موضوع‌های متفاوت که با موضوع کاری ما همخوانی ندارند تنها باعث هزینه اضافی می‌شود و کمکی به رشد کانالمان نمی‌کند.

 

چگونه کانال‌های مرتبط را پیدا کنیم؟

درآمد و تلگرام

پیدا کردن کانال‌های هدف برای تبلیغ، نیازمند جست‌وجوی فراوان است.من برای جستجوی کانال‌ و گروه‌های عمومی تلگرام از ابزار ایده کاو استفاده می‌کنم.

بهترین کار این است که یک فایل اکسل درست کرده و کانال‌های هدف را از جهت‌هایی مانند:

  • تعداد ممبر
  • تعرفه‌ (مقدار هزینه‌ای که برای تبلیغات در کانالشان دریافت می‌کنند.)
  • فعالیت کاربران 

 زیر نظر بگیریم. یادتان باشد، مهم‌ترین نکته برای انتخاب کانال هدف، «فعالیت کاربران در کانال» است. در تلگرام کانال‌های زیادی با ممبرهای بالا وجود دارند. اما پست‌های این کانال‌ها ویوی خوبی ندارند و کاربران در آن فعالیت نمی‌کنند. ویو مناسب برای یک کانال با توجه به فیلتر بودن این پیام رسان، حدود 10-20 درصد تعداد کاربران است. اگر تعداد ویو کمتر از این مقدار بود، کانال مورد نظر برای تبلیغ دادن مناسب نیست. پیشنهاد می‌کنم مقاله بررسی اثربخشی کانال‌های تلگرام را هم بخوانید که در تکمیل این صفحه است.

یک پست تبلیغاتی خوب در تلگرام چه ویژگی‌هایی دارد؟

پست خوب در تلگرام

پست تبلیغاتی که در کانال قرار می‌دهیم باید یک عنوان جذاب ولی واقعی داشته باشد که در آن هدف کانال و ارزش افزوده‌ای که کاربر از تعامل با ما به دست می‌آورد را خیلی ساده و روشن مشخص کند. در دنیای تبلیغات تلگرامی، دو گام اصلی وجود دارد:

  1. کشاندن کاربر به کانال 
  2. نگه داشتن کاربر در کانال

 یادتان باشد، هرگز از عنوان‌های دروغین برای کشاندن کاربر به کانال خود استفاده نکنید. چون کاربری که به علت دیدن یک عنوان دروغین، جذب کانال ما می‌شود، حتما دیر یا زود از کانال لفت می‌دهد. در نتیجه، تنها سری که بی‌کلاه باقی مانند، سر ما است. چون با وجود هزینه‌ و تلاشی که برای کشاندن کاربر به کانالمان کردیم، نتوانستیم او را حفظ کنیم.   

  

همچنان به تکمیل کردن فایل اکسل ادامه دهید

بعد از تبلیغ کانالمان در کانال‌های مناسب باید فایل اکسلمان را نیز تکمیل کنیم. شاید کامل کردن فایل اکسل، کمی زمان‌بر باشد. اما جمع‌آوری این اطلاعات به ما کمک می‌کند تا با چشمانی باز به کانال‌هایی که ارزش تبلیغ دادن دارند مراجعه کنیم و بهترین بازخورد را بگیریم. گذشته از این‌ها می‌توانیم بفهمیم که کدام کانال بهترین بازخورد را داشته، به طور دقیق از هر کانال چند ممبر به کانال‌ ما اضافه شده و ویوی پست تبلیغاتی ما چقدر بوده است.

 بهتر است که برای هر کانال، پست تبلیغاتی جداگانه‌ای در نظر بگیریم تا بتوانیم مقدار ویو آن را بشماریم. این روند باید آن‌قدر ادامه پیدا کند تا بهینه‌ترین کانال‌ها را برای تبلیغات پیدا کنیم. به این ترتیب می‌توانیم با هزینه کم، بازخوردی قابل قبول بگیریم. برای رسیدن به این هدف بهتر است که تبلیغات را همزمان و با یک پست تبلیغاتی تکراری انجام ندهیم. زیرا متوجه نخواهیم شد که کدام کانال بهترین بازخورد را داشته است.

 

نکته‌هایی که باید در تبلیغ با هدف معرفی و فروش محصولات در نظر داشته باشید

تبلیغات در کانال تلگرامی

  • مجهز به اطلاعات باشید

داشتن اطلاعات، یکی از گزینه‌هایی است که همیشه باعث موفقیت می‌شود. اگر ما در جمع‌آوری این داده‌ها کوتاهی کرده باشیم بدون شک در تبلیغ‌های بعدی شکست خواهیم خورد. بهتر است قبل از اینکه تبلیغ را برای کانال بفرستید، از ادمینش بپرسید که شما تا به حال چنین تبلیغی را در کانال‌تان داشتید یا نه؟

 واکنش‌ ادمین‌های مختلف به این پرسش متفاوت است؛ برخی جواب می‌دهند و برخی دیگر شما را با پرسشتان تنها می‌گذارند. در هر صورت، تیری در تاریکی است که ممکن است به هدف بخورد. پس به امتحان کردنش می‌ارزد. حالا که تیرتان را پرتاب کردید، پرسش دیگری هم از ادمین بپرسید: «آیا کانال مشابهی مانند کانال خودتان وجود دارد که ما بتوانیم به آن تبلیغ بدهیم و نتیجه بگیریم؟» در این صورت اگر جواب شما را بدهند لیست شما برای کانال‌های مرتبط تکمیل‌تر می‌شود. 

  • هرس کردن اطلاعات قبلی را از قلم نیندازید

به ساعتی که پست تبلیغاتی شما آخر از همه باقی می‌ماند دقت کنید. اگر کانال‌هایی هستند که تبلیغ شما را پست آخر قرار نمی‌دهند، شما هم آن‌ها را در انتهای لیست خود قرار دهید. همچنین بهتر است در فایل اکسلتان یک بخش دیگر اضافه کنید و کانال‌هایی که پست آخر آن‌ها زیاد یا کم باقی می‌ماند را از هم تفکیک کرده و کانال‌هایی که پست شما را زمان زیادی به عنوان پست آخر خود می‌گذارند در اولویت قرار دهید.

  • یک محتوای حرفه‌ای برای تبلیغتان بنویسید

نکته مهمی که معمولا خیلی مهم در نظر گرفته نمی‌شود، کیفیت محتوایی است که برای تبلیغ آماده می‌کنیم. بیایید فرض را بر این بگذاریم که هدف شما از تبلیغ در کانال‌های تلگرامی، هدایت کاربر به سمت وب‌سایت است. در این صورت، کیفیت و جذابیت کپشنی که برای مخاطب خود می‌نویسید، تاثیر بسیار زیادی در موفقیت این عملیات دارد.

 در واقع، شما باید به کاربر یک دلیل بدهید تا روی لینکتان کلیک کند. اگر در این زمینه حرفه‌ای عمل کنید نرخ تبدیل شما بالا می‌رود. در غیر این صورت نباید انتظار داشته باشید که کاربرها روی لینک کلیک کرده و از سایت شما بازدید کنند. بهترین کار این است که برای هر تبلیغ یک لینک کوتاه ویژه بسازید، تا بتوانید حساب تعداد لینک‌های کلیک خورده را داشته باشید. 

حتی می‌توانید یک لینک (UTM) بسازید تا کاملا کاربر را زیر نظر بگیرید و ردپای کنجکاوی‌هایش در سایتتان را پیگیری کنید. اگر برای یک رویداد، همایش یا سمینار تبلیغ می‌کنید، یا حتی هدفتان فروش محصولات یا خدمات است،  یک ویدیوی تبلیغاتی بسیار کوتاه مثلا یک دقیقه‌ای برای آن بسازید. چون ویدیو بسیار بیشتر از یک بنر ساده روی مخاطب شما تاثیر می‌گذارد. به دنبال آن شانس کلیک کاربر روی آگهی، نرخ تبدیل و فروش شما افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد. 

 

[posts-cta title=”برای حضوری قدرتمند در تلگرام آماده هستید؟” btn-text=”مشاهده دوره آموزشی بازاریابی در تلگرام” btn-link=”https://digitaling.org/product/telegram-marketing-online-cource/” target=”_blank”]

برای نتیجه گرفتن از تلاش‌هایتان در تلگرام باید آنها را در مسیری هدفمند پیش ببرید. مسلط بودن بر چم و خم تلگرام و آگاهی داشتن از نکته‌هایی که تنها از طریق تجربه پیش چشمتان هویدا می‌شوند تنها بخشی از آموزش موجود در دوره تلگرام مارکتینگ را در بر می‌گیرند.

در دوره آموزش بازاریابی در تلگرام راجع به نوشتن محتوای تبلیغاتی اثربخش، بررسی کانال‌های پر بازده برای کسب و کار شما و تحلیل محتوای تبلیغاتی به صورت ویدیویی صحبت کرده‌ایم و بیش از ۱۰ تبلیغ را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تبلیغات پر بازده در تلگرام گفتیم:

  • کانال تلگرام، گروه تلگرام، ربات‌های تلگرامی و پروکسی تلگرام همه و همه مسیرهایی هستند که می‌توانید برای تبلیغتان روی آنها حساب باز کنید.
  • از نوامبر 2021 پلتفرم تلگرام به طور مستقیم وارد صحنه تبلیغات شد.
  • «قرار دادن محتوای مناسب در کانال»، «مخاطب شناسی» و «تبلیغ در کانال‌هایی با محتوای مرتبط» سه راه طلایی برای انجام تبلیغات پر بازده با هزینه اندک هستند.
  • دو گام اصلی در تبلیغات تلگرامی «کشاندن کاربر به کانال» و «نگه داشتن او در کانال» است.
  • «مجهز بودن به اطلاعات»، «به روز نگه داشتن داده‌های قبلی» و «نوشتن یک محتوای تبلیغاتی حرفه‌ای» سه گام مهم برای داشتن یک تبلیغ حرفه‌ای به شمار می‌روند.

نظر شما چیست؟

آیا برای شناسایی کانال‌های پر بازده از روش خاصی استفاده می‌کنید؟

لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

 

آموزش بازاریابی در تلگرام
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط