بستن

۹ روش‌ کسب درآمد از تلگرام + فوت کوزه‌گری

2,996 بازدید ۰ کامنت
کسب درآمد از تلگرام

اگر از یک فرد بازاری که موهایش را در میان حجره‌ها و تیمچه‌ها سپید کرده است بپرسید که: «پول کجا است؟» بی برو برگرد به شما می‌گوید: «جایی که مردم هستند.» این موضوع در دنیای آنلاین هم بر قرار است و فقط به بازارهای فیزیکی محدود نمی‌شود.

در میان تب و تاب شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار در ایران می‌توان یک سوپرمسنجر را پیدا کرد که شاید در نگاه اول جایی در میان شبکه‌های اجتماعی نداشته باشد اما آن‌قدر بزرگ و پرطرفدار است که میلیون‌ها کاربر ایرانی حتی با وجود محدودیت‌ها هنوز در آن حضور دارند.

در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «روش‌های کسب درآمد از تلگرام» می‌رویم و بهترین گزینه‌ها برای درآمدزایی را به شما پیشنهاد می‌دهیم. اگر به دنبال یک فرصت مناسب برای افزایش درآمدتان هستید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

ما می‌دانیم که گاهی وقت تنگمان اجازه دنبال کردن رد واژه‌ها و خواندن محتواهای متنی را به ما نمی‌دهد. به همین دلیل، پادکست این گفتار را تنگ واژه‌هایش چسبانده‌ایم تا در هر فرصتی که توانستید آن را گوش دهید.

چرا هنوز هم در مورد کسب درآمد از تلگرام می‌گوییم؟

شاید این پرسش در هوای ذهن شما هم بچرخد که چرا باید به سراغ کسب درآمد از تلگرام برویم؟ مگر این سوپر پیام‌رسان فیلتر نشده است؟ پس چطور هنوز در مورد درآمدزایی از آن حرف می‌زنید؟ اجازه بدهید قبل از اینکه به سراغ پاسخ این پرسش برویم توجه شما را به چند آمار جلب کنم.

طبق آمار رسمی منتشر شده در سال 1399 بیش از 49 میلیون کاربر ایرانی هنوز در تلگرام حضور دارند و بیش از دو میلیون کانال ایرانی فعال داریم که سالانه بیش از 500 پست منتشر می‌کنند. همه این آمارها به ما نشان می‌دهند که ایرانی‌ها هنوز هم در تلگرام حضور پررنگی دارند.آمار استفاده ایرانیان از پیام‌رسان تلگرام

شاید شدت این حضور، کمتر از زمان آزاد بودن استفاده از تلگرام باشد اما مهم این است که کاربران، تلگرام را کنار نگذاشته‌اند. درست مانند یوتیوب که آن هم مسدود شده اما کاربران ایرانی هنوز در آن وجود دارند و از آن استفاده می‌کنند.

با این حساب، به دست آوردن درآمد از تلگرام، چیزی دور از ذهن یا عجیب و غریب نیست. اگر هنوز قانع نشده‌اید می‌توانید سری به مقاله «بازاریابی در تلگرام» بزنید. ما در آن مقاله به طور مفصل در مورد این ماجرا صحبت کرده‌ایم و مو را از ماست، بیرون کشیده‌ایم.

تلگرام چه دریچه‌هایی برای درآمدزایی دارد؟

سه بخش اصلی در تلگرام وجود دارد که می‌توانیم از آنها درآمدزایی کنیم. این سه بخش شامل موارد زیر هستند:

  1. کانال
  2. گروه
  3. ربات

گذشته از این، برای کسب درآمد یا باید کسب و کار خودمان را در تلگرام راه بیندازیم یا آنکه برای کسی، مجموعه‌ای یا تیمی کار کنیم. اجازه بدهید اول به دنبال روش‌های کار کردن برای دیگران در تلگرام برویم. اما چگونه؟ برایتان خواهم گفت.

راه‌های کسب درآمد از تلگرام از طریق کار کردن برای دیگران

بیایید این را‌ه‌ها را با هم بشماریم:

  • فعالیت به عنوان برنامه‌نویس

اگر شما برنامه‌نویس باشید می‌توانید با توسعه ربات‌های تلگرامی به کسب درآمد بپردازید. به این ترتیب که با توجه به خواسته‌های آن فرد یا تیم، ربات را بنویسید و هزینه انجام این کار را دریافت کنید.

  • مدیریت گروه یا کانال تلگرامی دیگرانادمین تلگرام یا مدیر کانال تلگرامی

البته همه راه‌های کسب درآمد در تلگرام به پیچیدگی توسعه ربات‌ها نیستند. شما می‌توانید به عنوان ادمین یک کانال یا گروه تلگرامی هم به فعالیت بپردازید. برای موفقیت در این کار باید چم و خم مدیریت کانال و گروه‌های تلگرامی را یاد بگیرید.

این ماجرا ریزه‌کاری‌های زیادی دارد. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنم که برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر حتما سری به مقاله «نکات طلایی برای مدیریت کانال تلگرام که احتمالا از آن بی‌خبر هستید!» بزنید.

  • تولید محتوا برای ربات، گروه یا کانال تلگرامی

از مدیریت که بگذریم به تولید محتوا می‌رسیم. شاید شما برای یک ربات، گروه یا کانال تلگرامی دست به تولید محتوا بزنید.

البته ممکن است که مسئولیت تولید محتوا به طور اختصاصی به شما سپرده شود یا اینکه در کنار ماجرای مدیریت گروه یا کانال تلگرامی، مسئول تولید محتوا برای آن هم باشید. در هر حال، محتوا حرف اول را در شبکه‌های اجتماعی و حتی سوپر مسنجری مانند تلگرام می‌زند.

به جز این سه مورد، روش‌های دیگری هم وجود دارند که دوست ندارم به آنها بپردازم. چون نه تنها اصولی نیستند بلکه باعث آزار و اذیت کاربران هم می‌شوند؛ مثلا گرفتن ممبر به روش غیراصولی برای کانال، تبلیغ کردن به صورت دادن پیام به افراد ناشناس و مواردی از این دست که در گفتگوی منطقی ما جایی ندارند.

روش‌های کسب درآمد از تلگرام وقتی که می‌خواهیم برای خودمان و نه دیگران کار کنیم

همه آدم‌ها دوست ندارند برای دیگران کار کنند. تلگرام برای این افراد خودکفا نیز راه‌های جالبی برای درآمدزایی دارد؛ اما قبل از هر چیزی باید دست به کار شویم و یک کانال، گروه یا ربات برای خودمان بسازیم. تنها پس از انجام این کار و ساخت پایگاهمان در تلگرام می‌توانیم به سراغ روش‌های کسب درآمد از تلگرام برویم.

این نکته را به یاد داشته باشید که وقتی شما یک پایگاه – ربات، کانال یا گروه – در تلگرام می‌زنید افراد مختلف به عضویت آن در می‌آیند و در اصطلاح جوین می‌شوند.

هر چقدر که تعداد این افراد بیشتر باشد، دست شما برای کسب درآمد بازتر خواهد بود. با این توضیح به سراغ بخش دوم روش‌های کسب درآمد می‌رویم:

  • تبلیغات؛ اولین و ساده‌ترین راه برای کسب درآمد از تلگرام

وقتی رسانه یا پایگاه خودمان را در تلگرام می‌سازیم و با قدرت سرگرم تولید محتوا می‌شویم اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد این است که از طریق تبلیغات به درآمد برسیم. در کل، سه روش برای کسب درآمد از طریق تبلیغ کردن در تلگرام وجود دارد:

  1. تبلیغ مستقیم دیگران؛ رُک و راست!

در این روش شما با فوروارد کردن پست تبلیغاتی دیگران در کانال یا گروهتان و دریافت هزینه به درآمد می‌رسید.

  1. همکاری در فروش؛ کمک به فروش دیگران و گرفتن پورسانت

روش دیگری که در دل همین تبلیغات قرار می‌گیرد، همکاری در فروش یا تبلیغات به ازای فروش محصول است. اجازه بدهید بیشتر برایتان توضیح بدهم. تصور کنید که ما خودمان را به عنوان یک رسانه در مثلا دیجی‌کالا یا سایت‌ها و شرکت‌هایی که ویژگی «همکاری در فروش» را دارند، ثبت‌ می‌کنیم.

نمونه حضور دیجیتالینگ در افیلیت دیجیکالا

کانال تلگرام دیجیتالینگ در سرویس افیلیت دیجیکالا

دیجی کالا، کانال ما را بررسی می‌کند و اگر مطابق با معیارهایش باشد، به عنوان یک همکار فروش، تایید می‌شویم. پس از این ماجرا ما مشغول تبلیغ محصولاتی از دیجی کالا می‌شویم که به محتوای اصلی کانالمان ارتباط داشته باشند.

مثلا اگر ما تولیدکننده محتوای آموزشی باشیم، کتاب‌های آموزشی دیجی کالا را در کانال خودمان قرار می‌دهیم و آنها را تبلیغ می‌کنیم. وقتی کاربرانمان روی آن محصول کلیک کرده و آن را خریداری می‌کنند به ما نیز درصدی از آن خرید تعلق می‌گیرد. این نمونه‌ای ساده از همکاری در فروش بود که عده زیادی از آن خبر ندارند.معرفی کتاب در کانال تلگرامی دیجیتالینگ

  1. اسپانسر گرفتن برای محتوا

مثلا اگر ما اینفوگرافیک تولید می‌کنیم و آن را در کانال تلگراممان می‌گذاریم می‌توانیم اسپانسر بگیریم و او یا کسب و کارش را در قالب اینفوگرافیک معرفی کنیم. البته این فقط یک مثال بود. شما می‌توانید در هر قالبی که محتوا تولید می‌کنید به معرفی اسپانسرتان بپردازید.

  • راه‌اندازی فروشگاه آنلاین؛ فروش مستقیم توسط خودتان

شما می‌توانید فروشگاه آنلاین خودتان را در تلگرام ایجاد کنید و با قرار دادن محصولاتتان در آن کانال به کسب درآمد بپردازید. شاید فروشگاه تلگرامی‌تان را در حالی افتتاح کنید که نه سایتی دارید و نه در جایی مشغول به کار هستید.

این ماجراها اصلا مهم نیستند. مهم این است که بتوانید محصول خود را به درستی بازاریابی کرده و آن را به دست خریداران یا کسانی که به آن نیاز دارند بسپارید. محصول شما هر چیزی می‌تواند باشد، از صنایع دستی و زیورآلات دست‌ساز بگیر تا لوازم خانگی و حتی رخت و لباس.

روش کار هم ساده است. شما محصولتان را در کانال می‌گذارید، مشتری مبلغ آن را به حسابتان واریز می‌کند و شما هم آن را برایش پست می‌کنید. چالشی که در این میان وجود دارد، موضوع اعتمادسازی است. با این وجود، افراد زیادی مشغول این کار هستند. ناگفته نماند که اکنون تب و تاب فروش مستقیم محصول در اینستاگرام بسیار بیشتر از تلگرام شده است.نمونه فروش محصول یک کانال تلگرامی ایرانی

  • پروموت محصول یا سرویس از طریق کانال تلگرام

نمونه تبلیغ دوره آموزشی در کانال تلگرامی دیجیتالینگ

معرفی دوره تلگرام مارکتینگ در کانال دیجیتالینگ

اجازه بدهید این ماجرا را با یک مثال برایتان توضیح دهم. کانال تلگرام «دیجیتالینگ» را در نظر بگیرید. وقتی ما دوره‌ای را در سایت منتشر می‌کنیم بهترین مکان برای ترویج آن همین کانال تلگرام خودمان است. درست است که فروش ما به طور مستقیم از طریق سایت و نه کانال تلگرام صورت می‌گیرد اما کاربران را از کانال تلگراممان به سمت سایت حواله می‌دهیم.

شرکت‌هایی مانند «زرین پال» نیز پروموت سرویس‌هایش را از طریق کانال تلگرامشان انجام می‌دهند. چیزی که برایتان مثال زدم، نوعی محصول دیجیتالی بود.

شاید شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید که در آن محصولات فیزیکی را به فروش می‌رسانید. در این صورت هم می‌توانید از کانال تلگرامتان برای پروموت محصولاتتان کمک بگیرید.

  • ارائه مشاوره تخصصی و فروش راهکارهایتان

شما می‌توانید با راه‌اندازی یک کانال تلگرام و ارائه مشاوره در زمینه‌ای که در آن تخصص دارید هم به درآمد برسید؛ اما قبل از هر کاری دیگران باید از وجودتان با خبر شوند.

برای این کار می‌توانید خودتان را در مجموعه‌های مختلف معرفی کنید یا در گروه‌های مختلف حاضر شوید و به سوال‌های دیگران پاسخ دهید.

از این راه می‌توانید باب آشنایی میان خودتان و دیگران را باز کنید و با مشورت دادن به دیگران و دریافت هزینه به صورت مثلا ساعتی به کسب درآمد مشغول شوید.

البته استفاده از این روش فقط محدود به مشاوره دادن نمی‌شود. شما می‌توانید با معرفی و شناساندن خودتان به دیگران، پروژه‌های خوبی را برای کار کردن بگیرید یا حتی تا مرز استخدام شدن در یک مجموعه هم پیش بروید.

نباید فرصت پنهان در این ماجرا را دست‌کم بگیرید. من به طور مفصل در مقاله دیگری به نام«اهمیت گروه‌های تلگرامی در بازاریابی و ایجاد درآمد» در مورد این موضوع صحبت کرده‌ام. پیشنهاد می‌کنم که حتما سری به آن بزنید.

  • راه‌اندازی یک کانال خصوصی و فروش اطلاعات ناب

اگر شما در یک زمینه تخصص خوبی داشته باشید به اندازه‌ای که اطلاعات و تحلیلتان برای عده‌ای واقعا ارزشمند باشد، می‌توانید با راه‌اندازی یک کانال خصوصی و گذاشتن اطلاعاتتان در آنجا به کسب درآمد بپردازید.

به این ترتیب که هر کسی خواست در آن کانال عضو شود مبلغی را به صورت هفتگی، ماهانه و سالانه واریز می‌کند تا بتواند از اطلاعات کانال بهره بگیرد.

اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید که شما یک متخصص بازار بورس هستید. به احتمال زیاد، تحلیل‌ها و سیگنال‌هایی دارید که می‌خواهید آنها را در ازای دریافت هزینه با دیگران به اشتراک بگذارید.

نمونه اطلاع‌رسانی در یک کانال تلگرامی بورسی

نمونه‌ای از یک کانال خصوصی بورس در تلگرام

بدون شک دوست ندارید که تمام این اطلاعات ناب را به طور رایگان در کانالی عمومی منتشر کنید. به همین دلیل با راه‌اندازی یک کانال یا گروه خصوصی و دریافت حق اشتراک به هدف خود می‌رسید.

شاید تعداد ممبرهای کانال شما کم باشند اما هر ممبر با پرداخت هزینه جوین شده است و به همین دلیل تک‌‌تک آن کاربران ارزشمند هستند. من حتی یک کانال خصوصی در مورد سئو هم دیدم. پس خودتان را دست‌کم نگیرید و با افزایش اطلاعاتتان یک راه درآمدی تازه را برای خودتان باز کنید.

  • کسب درآمد از طریق ویژگی‌های رُباتتان

آخرین روش برای کسب درآمد از تلگرام این است که یا به تیمی بسپارید که برایتان ربات بسازند یا خودتان ربات بسازید و از طریق ویژگی‌های خاصی که در آن ربات وجود دارد به کسب درآمد بپردازید.

موضوع ربات‌ها هم می‌تواند متفاوت باشد؛ مثلا برخی از ربات‌ها استیکرساز هستند، برخی درباره چت و حتی برخی به تحلیل تلگرام می‌پردازند. اجازه بدهید بیشتر برایتان توضیح بدهم.

تصور کنید شما رباتی برای مدیریت آسان‌تر گروه‌های تلگرامی ساخته‌اید که می‌شد با کمک آن به طور خودکار پیام‌های تبلیغاتی ارسال شده از طریق اعضا را پاک کرد یا اضافه شدن عضو به گروه و کانال را به صورت خودکار انجام داد و … . هر کسی که بخواهد از این ربات استفاده کند باید هزینه‌ای را به شما بپردازد.

با توجه به اینکه چند سالی از مسدودسازی تلگرام می‌گذرد اما این روش همچنان کاربرد دارد و از آن کسب درآمد می‌کنند.

به دنبال یادگیری عمیق‌تر تلگرام هستید؟

در دوره تلگرام مارکتینگ می‌توانید خودتان را به دانسته‌هایی عمیق‌تر از تلگرام و روش‌های بازاریابی آن مجهز کنید. در این دوره ویدیویی با جزئیات فراوان به توضیح ریزه‌کاری‌های تلگرام مارکتینگ پرداخته‌ایم. اگر به دنبال افزایش درآمد و مهارت خود در تلگرام هستید، حتما سری به این دوره بزنید.

ورود به دوره تلگرام مارکتینگ

خلاصه‌ای از آنچه با هم در کسب درآمد از تلگرام گفتیم:

  • 49 میلیون کاربر ایرانی هنوز در تلگرام حضور دارند. این رقم برای کسی که به دنبال راه‌اندازی یک کسب و کار واقعی است فرصت‌هایی ناب را نوید می‌دهید.
  • اولین قدم برای کسب درآمد از تلگرام، انتخاب مسیرتان است. آیا می‌خواهید برای دیگران کار کنید یا اینکه به دنبال یک فعالیت اقتصادی مستقل می‌گردید؟
  • «برنامه‌نویسی، ساخت و توسعه ربات‌ها»، «مدیریت گروه یا کانال تلگرامی دیگران» و «تولید محتوا برای ربات، گروه یا کانال تلگرامی» راه‌های کسب درآمد در تلگرام از طریق کار کردن برای دیگران به شمار می‌روند.
  • «تبلیغات در تلگرام»، «راه‌اندازی فروشگاه آنلاین تلگرامی»، «پروموت محصول یا سرویس خودتان»، «مشاوره دادن به دیگران و راهنمایی تخصصی آنها»، «راه‌اندازی کانال خصوصی همراه با تعیین حق اشتراک» و «کسب درآمد از طریق ویژگی‌های رباتتان» مهم‌ترین روش‌های درآمدزایی مستقیم از تلگرام هستند.

نظر شما چیست؟

شما از چه روشی برای کسب درآمد از طریق تلگرام استفاده می‌کنید؟

لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید

این مطلب برای شما مفید بود؟

3.5/5 - (2 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
مفهوم و اهمیت بازاریابی در تلگرام با وجود محدودیت‌ها

. مقدماتی

اهمیت بازاریابی در تلگرام، ماجرایی است که با وجود محدودیت‌ها هنوز هم حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. بازاریابی در تلگرام، یکی از شاخه‌های درخت هزار ساله بازاریابی به شمار می‌رود که با وجود تازه بودن، استحکام قابل قبولی دارد. وجود کاربران ایرانی فراوان در این پیام‌رسان قدرتمند، فرصت مناسبی به کسب و کارها و دیجیتال مارکترها می‌دهد تا راهی برای تبدیل آنها به مشتری وفادار پیدا کنند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «بازاریابی

2
چگونه اثربخش‌ترین کانال تلگرام را برای تبلیغات انتخاب کنیم؟

... پیشرفته

گاهی فقط حضور داشتن در میان یک جمع، یک گروه یا حتی در میان مردمان یک کشور، کافی نیست. چون نیاز اصلی و چیزی که باعث ایجاد تغییرهای ماندگار می‌شود، داشتن تاثیری مفید است. حضور موثر در یک جمع می‌تواند ما را به فردی ابدی تبدیل کند که در یادها می‌ماند. این ماجرا در دنیای دیجیتال مارکتینگ هم اتفاق می‌افتد. مثلا تبلیغات در تلگرام با وجود آنکه یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود.

3
تبلیغات در تلگرام + آموزش ویدیویی تبلیغات در پلتفرم تبلیغاتی تلگرام

.. متوسطه

تبلیغات، بخشی جدایی‌ناپذیر از روند پیشرفت یک کسب و کار به شمار می‌روند. در حقیقت، تبلیغات به ما و مشتریانمان این فرصت را می‌دهد تا با هم آشنا شویم. در این میان، گاهی هزینه تبلیغات و نتیجه آن با هم ارتباط چندانی پیدا نمی‌کنند.  شاید ما بودجه زیادی را برای تبلیغات در نظر می‌گیریم اما آن فرصت آشنایی که برایش لحظه شماری می‌کردیم، ایجاد نمی‌شود.در این مقاله از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات در تلگرام» می‌رویم، روش‌های رسیدن

4
چرا باید از ترک کنندگان رسانه خود ممنون باشیم؟

.. متوسطه

سپاسگزاری کردن کاری پسندیده و اقدامی مثبت است که ما در قبال کسانی که محبت یا لطفی را شامل حالمان کرده‌اند انجام می‌دهیم. اما نکته جالب و در بیشتر موارد، پنهان این است که گاهی دیگران با کارهای به ظاهر منفی خود هم به ما لطف می‌کنند. شاید بتوان نمونه جالب این موضوع را در کاربرانی پیدا کرد که رسانه ما را ترک می‌کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» اهمیت تشکر از ترک کنندگان رسانه

5
چگونه در کانال تلگرام لینک‌سازی کنیم؟

.. متوسطه

داشتن ممبر با کیفیت، یکی از دغدغه‌های همیشگی صاحبان کانال‌های تلگرامی است. آنها به هر دری می‌زنند تا بتوانند ممبرهای جدید را به سمت کانال خود جذب کنند. مثلا تبلیغ می‌دهند، هزینه می‌کنند و ساعت‌های زیادی را برای تولید محتوای حرفه‌ای کنار می‌گذارند. اما باز هم نمی‌توانند در بخش دوم این کار، یعنی حفظ ممبرهایشان موفق عمل کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» با بررسی چند نکته مهم به دنبال روش‌هایی برای «جلوگیری از ریزش

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×