بستن

تحلیل کانال تلگرام به‌همراه ویدیوی آموزشی آنالیز Telegram Channel

6,620 بازدید ۸ کامنت
تحلیل کردن یک کانال تلگرامی چگونه است؟

تحلیل کردن یعنی بررسی موقعیتی که اکنون در آن هستیم و یافتن راه‌هایی برای بهتر و با کیفیت‌تر طی کردن این مسیر. این موضوع در مورد تحلیل کانال تلگرام هم برقرار است. در چند وقت گذشته، آپدیت‌های جدید تلگرام، دست ما را برای تحلیل و بررسی دقیق‌تر عملکردمان و دریافت بازخوردهای مختلف بازتر کرده‌ است.

البته با ابزارهای دیگر مثل «Tgstat»، «Popsters» و «Telega» هم می‌توان این تحلیل را انجام داد. اما ما در این قسمت از دیجیتالینگ به ماجرای تحلیل کانال تلگرام با استفاده از «Telegram Statistics» می‌پردازیم، نگاهی به بخش‌های مختلف داده‌های کانال تلگرامی دیجیتالینگ می‌اندازیم و آن را تا جای ممکن، بررسی می‌کنیم.

 اگر ادمین کانال تلگرام هستید یا به هر شکل با تلگرام سر و کار دارید، مطالعه این مقاله و تماشای ویدیوی آن را به آینده کانالتان هدیه بدهید.

به هنگام تحلیل کردن، این دو نکته را آویزه گوشتان کنید

نکته اول: به دنبال دلیل‌ها بگردید

وقتی در حال تحلیل هستید به جای خوشحال یا غمگین شدن از دیدن آمار و ارقام به دنبال چرایی ماجرا باشید و ببینید که چرا چنین اتفاقی برای کانال شما افتاده است. در این صورت می‌توانید راهی برای تقویت یا بهبود آن پیدا کنید. البته ناگفته نماند که گاهی وقت‌ها کنترل کردن ماجرا از دست و بال ما خارج است.

نمونه‌اش همین طرح صیانت که با هدف پنبه کردن رشته‌های ما در فضای وب، پا به میدان گذاشته است. سر و صدای به وجود آمدن و تصویب این طرح باعث افت بازدید برخی از کانال‌ها و افزایش بازدید برخی دیگر شده است.

نکته دوم: کلیدی‌ترین معیارهای تحلیل را برای کانال خودتان انتخاب کنید

اجازه بدهید از دیجیتالینگ برایتان مثالی بزنم. زمانی برای دیجیتالینگ، کلیدی‌‌ترین معیار «اشتراک گذاری پست‌ها» بود؛ اما اکنون معیار مهم‌تر ما نرخ کلیک است که اگر دقت کنید از این معیار خبری در داده‌های تحلیل ارائه شده توسط تلگرام دیده نمی‌شود و باید در جای دیگری به دنبال آن بگردیم.

بنابراین، بهتر است با توجه به کسب و کار یا برندتان یک یا چند معیار کلیدی را در نظر بگیرید و بر اساس آن پیش بروید.

در مقاله «نرخ کلیک چیست» بیشتر راجع به این معیار، اندازه‌گیری و اهمیت آن صحبت کردیم.

تحلیل تلگرام، بولدوزری برای باز کردن مسیر موفقیت در تلگرام

سرآغاز ماجرای ما و دستیابی به داده‌های تحلیل در تلگرام با کلیک روی اسم کانال، زدن روی گزینه سه نقطه و باز شدن یک فهرست کشویی شروع می‌شود. اگر تعداد ممبرهایمان بالاتر از 1000 باشد گزینه «Statistics» برایمان به نمایش در می‌آید. در ادامه این ماجرا بخش‌های مهم این قسمت را با هم بررسی می‌کنیم:

Overview و اطلاعات سریعی که به ما می‌دهد

در قسمت «Overview» چهار معیار اصلی به نمایش درآمده‌اند. این معیارها عبارتند از:

  • Followers

در این بخش تعداد فالوورها مشخص شده‌اند. علامت مثبت یا گاهی منفی که در کنار این عدد به نمایش در می‌آید نشان دهنده افزایش یا کاهش تعداد فالوورها در هفت روز گذشته است.

  • Ennabled Notificationd

تعداد افرادی که نوتیفیکیشن این کانال را روشن کرده‌اند به صورت درصدی در این بخش به نمایش در می‌آید. تلگرام در حالت پیشفرض کاربران تازه را به صورت «Mute» قرار می‌دهد؛ اما کاربران زیادی هستند که بلافاصله وضعیت آن را به «Unmuted» تغییر می‌دهند. با این حساب می‌توانیم بالا بودن درصد این گزینه را به فال نیک بگیریم.

  • Views Per Post

در این بخش می‌بینید هر پستی که منتشر می‌شود چند بار ویو می‌خورد و آیا افت یا رشد داشته است یا نه؟

  • Shares Per Post

درصد اشتراک گذاری هر پست و میزان افت یا رشد آن در این بخش به نمایش در می‌آید.

روند رشد کانال چگونه است؟

در این بخش یک دید کلی از روند رشد یا افت کانال در روزهای اخیر را شاهد هستیم که بهتر است دنبال علت هر کدام باشیم.مثالی از بخش روند رشد کانال تلگرام دیجیتالینگ به تفکیک زمان معین

گول زمان گفته شده در تلگرام را نخوریدنمایش تحلیل تلگرام بر اساس ساعت جهانی است.

قسمت «Views by hours» بازدید را بر اساس ساعت به ما نشان می‌دهد؛ مثلا می‌گوید که ساعت شش صبح، پست‌های ما بیشترین بازدید را تجربه می‌کنند.

اما زمان ارائه شده در این بخش بر اساس کشور ما نیست و باید حدود سه ساعت و نیم یا چهار ساعت و نیم (براساس نیمه اول یا دوم سال) را به آن اضافه کنیم تا اصل ماجرا دستمان بیاید؛ مثلا ساعت شش صبح یعنی همان 10 و نیم خودمان به وقت ایران. یادتان باشد که این بخش را هم با هفته‌های گذشته خودتان مقایسه کنید.

یک نکته از آب گذشته در مورد ساعت‌های انتشار پست

بر اساس تجربه به این نتیجه رسیدم که بهتر است مخاطبانمان را به یک یا چند زمان مشخص در روز عادت بدهیم و پست‌های خودمان را در آن ساعت منتشر کنیم.

البته بهتر آن است که اول چندین بار تست انجام دهید تا بفهمید پست‌هایتان در چه ساعتی بیشترین بازدید را دارند. سپس بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده‌اید زمان مشخصی را برای انتشار پست‌هایتان در نظر بگیرید و به آن پایبند باشید.

به جز فالوورهایمان چه کسانی ما را می‌بینند؟مثالی از بخش منابع بازدید از کانال تلگرام دیجیتالینگ

قسمت «View by source» بخش جالبی است که حرف‌های تازه‌ای در مورد بیننده‌های ما می‌زند. این قسمت به ما نشان می‌دهد که ویوی کانال ما فقط از طرف کسانی که ما را دنبال می‌کنند نیست و جریا‌ن‌های دیگری هم در این میان دست دارند؛ مثلا:

  • PM

این قسمت به ما می‌گوید که پست‌های ما در پرایوت مسیج کاربران قرار دارد؛ مثلا شاید کسی پست ما را برای دوستش ارسال کرده باشد.

  • Search

وقتی آدم‌ها از طریق سرچ کردن در تلگرام به پست یا کانال ما رسیده باشند آمار این بخش بالا می‌رود.

  • Groups

پست‌هایی که در انواع و اقسام گروه‌‌ها، چه خصوصی، چه عمومی، چه خانوادگی، چه خبری و … قرار می‌گیرند و بازدید می‌خورند آمار این بخش را تشکیل می‌دهند.

  • Channels
وقتی پست‌های ما در کانال‌های عمومی و خصوصی منتشر می‌شوند آمار این بخش بالا می‌رود. بر اساس تجربه‌هایم به این نتیجه رسیدم که برخی از کاربران برای خودشان کانال‌های خصوصی ایجاد کرده‌اند و محتوای ما را به کانال خصوصی خودشان فوروارد می‌کنند. بنابراین می‌توانند روی آمار این بخش تاثیرگذار باشند.

 

  • URL

هر پست تلگرامی یک آدرس منحصر به فرد دارد. این آمار نشان می‌دهد که کاربران با استفاده از آدرس منحصر به فرد آن پست و حتی سرچ در گوگل به آن رسیده‌اند.

  • Other

این بخش، آمار منابعی را نشان می‌دهد که ابزارهای تحلیلی تلگرام هم نمی‌توانند از آنها سر در بیاورند.

بخش View by source به چه کارمان می‌آید؟

این بخش به ما نشان می‌دهد که کانالمان چه پتانسیل‌هایی برای جذب گروه‌های مختلف کاربران دارد. بر اساس نتیجه‌ای که از این بازدیدهای خارج از برنامه‌ریزی به دست می‌آوریم می‌توانیم برای تبلیغاتی که در آینده انجام می‌دهیم، موضوع‌هایی که برای تولید محتوا انتخاب می‌کنیم یا حتی مسیری که برای آینده کانالمان در نظر گرفته‌‌ایم تصمیم‌های هوشمندانه‌تری بگیریم.

فالوورهای جدیدمان از کجا آمده‌اند؟مثالی از بخش منابع اضافه شدن فالووهای جدید در کانال تلگرام دیجیتالینگ

شاید برایتان جالب و البته بسیار استراتژیک باشد که بدانید فالوورهای جدیدتان از چه دریچه‌ای وارد کانالتان می‌شوند. بخش «New followers by source» این اطلاعات را در اختیارتان قرار می‌دهد.

در این قسمت هم بخش‌هایی مانند: «Search»، «URL»، «PM»، «Groups» و «Channels» را داریم که به عنوان منبع‌های ورودی فالوور جدید عمل می‌کنند. به‌ترتیب به معنای ورودی از سرچ تلگرام، آدرس یک پست یا کانال، چت خصوصی، گروه و دیگر کانال‌ها است.

البته این موارد برای هر کانالی متفاوت از دیگری است؛ اما در کل، با بررسی این بخش می‌توانید فرصت‌های جذب فالوور از منبع‌های مختلف را کشف کرده و تصمیم‌های بهتری برای آینده کانالتان بگیرید.

بررسی ویژه آمار View و Sharesمثالی از بخش تعامل مخاطبان با دیجیتالینگ در کانال تلگرام‌مان

بخش «Interactions» چهره تعاملی کانال ما را نمایش می‌دهد که بیشترین نگاهش به «View» و «Shares» است. بالا و پایین رفتن این آمار به دلیل‌های گوناگونی گره خورده است. البته بد نیست این نکته را هم در نظر بگیرید که گاهی وقت‌ها اصلا نیازی نیست پست‌ها به اشتراک گذاشته شوند.

معمولا بیشترین نوع پست‌هایی که در تلگرام با دیگران به اشتراک گذاشته می‌شوند ویدیوهای کوتاه و کم حجم یا حتی انواع فایل‌ها (صوتی،  پی‌دی‌اف و …) هستند. در واقع، خیلی کم پیش می‌آید که یک متن بتواند به تنهایی Share بالایی داشته باشد.

درآوردن آمار پست‌های اخیر در بخش Recent postsمثالی از بخش میزان به اشتراک‌گذاری در کانال تلگرام دیجیتالینگ

در این بخش با کلیک روی هر کدام از پست‌ها آمار ویژه همان پست را مشاهده می‌کنیم؛ مثلا چند بار بازدید خورده، به اشتراک گذاشته شده و … . بالا و پایین رفتن‌های آمار این پست‌ها دلیل‌های مختلفی دارند که باید با بررسی دقیق به علت آنها پی ببرید. شاید در انتها تصمیم بگیرید که روی برخی از پست‌ها بیشتر مانور دهید یا رویه خودتان را در تولید برخی دیگر عوض کنید.مثالی از بخش میزان بازدید و به اشتراک‌گذاری کانال تلگرام دیجیتالینگ

براساس تجربه دیجیتالینگ معمولا ویدیو، پادکست، اینفوگرافیک و بعد محتوای تصویری و متنی به‌ترتیب بیشترین به اشتراک‌گذاری را دارند.

روی پله‌های تجربه قدم بگذارید

تحلیل‌هایی که انجام می‌دهیم، نتیجه‌هایی که می‌گیریم و اقدام‌های تازه‌ای که به کار می‌بندیم به ما کمک می‌کنند تا از خودمان یاد بگیریم و رشد کنیم. برای این کار فقط کافی است به هر بخشی که می‌رسیم به دنبال دلیل ایجاد آن باشیم و علت واقعی رشد یا افت خود را بیابیم.

در این میان شرکت کردن در دوره ویدیویی تلگرام مارکتینگ می‌تواند بسیاری از مسیرهای ناشناخته را برایتان چراغانی کند و چشمتان را به جمال زیر و بم ناگفته این ماجرا روشن سازد.

ما در طول این دوره ویدیویی کاربردی، نکته‌ها، اندوخته‌ها و تجربه‌های خودمان را همراه با مثال‌های فراوان برایتان مهیا ساختیم و با تمام ابزارهای دیگر تحلیل کانال تلگرام کار خواهیم کرد تا آنها را به صورت عملی یاد بگیرید.

چون قرار است به جز کانال خودتان کانال رقبایتان را هم بررسی کنید. در کنار این ماجرا شما را به سمت انجام تمرین‌های واقعی سوق می‌دهیم تا ماجرا را در کنار مدرس دوره به شکلی واقعی بیاموزید.

ورود به دوره تلگرام مارکتینگ

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تحلیل کانال تلگرام گفتیم:

  • به هنگام تحلیل کردن داده‌های کانال تلگرامتان قبل از هر واکنشی به دنبال دلیل بگردید. این مورد را هم در نظر بگیرید که شاید علت‌های بیرونی باعث و بانی این تغییرها باشند.
  • تعیین کردن معیارهای کلیدی برای رصد پیشرفت یا افت عملکردتان می‌تواند مسیر پیش رو را برایتان روشن کند.
  • عادت دادن مخاطبان به انتشار پست در یک ساعت مشخص می‌تواند تاثیر مثبتی روی ویوی پست‌هایتان داشته باشد.
  • قسمت «View by source» به ما نشان می‌دهد که ویوی کانال ما فقط از طرف کسانی که ما را دنبال می‌کنند نیست و جریا‌ن‌های دیگری هم در این میان دست دارند.
  • بخش «New followers by source» به شما نشان می‌دهد که فالوورهای جدیدتان از چه دریچه‌ای وارد کانالتان شده‌اند.
  • برای ردگیری میزان واقعی تعامل مخاطبان با کانالتان می‌توانید از بخش «Interactions» کمک بگیرید.

نظر شما چیست؟

آیا تجربه‌ای از کار با ابزار درونی تحلیل کانال تلگرام دارید؟

لطفا تجربه‌تان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

این مطلب برای شما مفید بود؟

4.5/5 - (8 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
مفهوم و اهمیت بازاریابی در تلگرام با وجود محدودیت‌ها

. مقدماتی

اهمیت بازاریابی در تلگرام، ماجرایی است که با وجود محدودیت‌ها هنوز هم حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. بازاریابی در تلگرام، یکی از شاخه‌های درخت هزار ساله بازاریابی به شمار می‌رود که با وجود تازه بودن، استحکام قابل قبولی دارد. وجود کاربران ایرانی فراوان در این پیام‌رسان قدرتمند، فرصت مناسبی به کسب و کارها و دیجیتال مارکترها می‌دهد تا راهی برای تبدیل آنها به مشتری وفادار پیدا کنند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «بازاریابی

2
چگونه اثربخش‌ترین کانال تلگرام را برای تبلیغات انتخاب کنیم؟

... پیشرفته

گاهی فقط حضور داشتن در میان یک جمع، یک گروه یا حتی در میان مردمان یک کشور، کافی نیست. چون نیاز اصلی و چیزی که باعث ایجاد تغییرهای ماندگار می‌شود، داشتن تاثیری مفید است. حضور موثر در یک جمع می‌تواند ما را به فردی ابدی تبدیل کند که در یادها می‌ماند. این ماجرا در دنیای دیجیتال مارکتینگ هم اتفاق می‌افتد. مثلا تبلیغات در تلگرام با وجود آنکه یکی از روش‌های دیجیتال مارکتینگ به شمار می‌رود.

3
تبلیغات در تلگرام + آموزش ویدیویی تبلیغات در پلتفرم تبلیغاتی تلگرام

.. متوسطه

تبلیغات، بخشی جدایی‌ناپذیر از روند پیشرفت یک کسب و کار به شمار می‌روند. در حقیقت، تبلیغات به ما و مشتریانمان این فرصت را می‌دهد تا با هم آشنا شویم. در این میان، گاهی هزینه تبلیغات و نتیجه آن با هم ارتباط چندانی پیدا نمی‌کنند.  شاید ما بودجه زیادی را برای تبلیغات در نظر می‌گیریم اما آن فرصت آشنایی که برایش لحظه شماری می‌کردیم، ایجاد نمی‌شود.در این مقاله از دیجیتالینگ به سراغ «تبلیغات در تلگرام» می‌رویم، روش‌های رسیدن

4
چرا باید از ترک کنندگان رسانه خود ممنون باشیم؟

.. متوسطه

سپاسگزاری کردن کاری پسندیده و اقدامی مثبت است که ما در قبال کسانی که محبت یا لطفی را شامل حالمان کرده‌اند انجام می‌دهیم. اما نکته جالب و در بیشتر موارد، پنهان این است که گاهی دیگران با کارهای به ظاهر منفی خود هم به ما لطف می‌کنند. شاید بتوان نمونه جالب این موضوع را در کاربرانی پیدا کرد که رسانه ما را ترک می‌کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» اهمیت تشکر از ترک کنندگان رسانه

5
چگونه در کانال تلگرام لینک‌سازی کنیم؟

.. متوسطه

داشتن ممبر با کیفیت، یکی از دغدغه‌های همیشگی صاحبان کانال‌های تلگرامی است. آنها به هر دری می‌زنند تا بتوانند ممبرهای جدید را به سمت کانال خود جذب کنند. مثلا تبلیغ می‌دهند، هزینه می‌کنند و ساعت‌های زیادی را برای تولید محتوای حرفه‌ای کنار می‌گذارند. اما باز هم نمی‌توانند در بخش دوم این کار، یعنی حفظ ممبرهایشان موفق عمل کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» با بررسی چند نکته مهم به دنبال روش‌هایی برای «جلوگیری از ریزش

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

8 دیدگاه در این مقاله ثبت شده است

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

ماهان
نوشته شده در: ۲۱:۴۸ ۱۹/۰۷/۱۴۰۲

سلام.
۱ فیلم آموزشی کجاست؟ من فیلمی نمی‌بینم.
۲ میشه دقیقا نشانی این ابزار تحلیل Telegram Statistics رو بفرمایید. این کلمه رو توی گوگل می‌نویسم، نتایج نامرتبط فراوانی میاره.

نازنین تشکری
نوشته شده در: ۱۴:۵۵ ۲۰/۰۷/۱۴۰۲

سلام آقای ماهان وقتتون بخیر
لینک ویدیوی آموزشی خدمت شما👇 در ابتدای همین صفحه هم می‌تونید پیداش کنید.
http://www.aparat.com/video/video/embed/videohash/PKeqQ/vt/frame?t=13

ابزار Telegram Statistics در داخل اپلیکیشن تلگرام هستش و می‌تونید در کانالتون از منوی more یا سه نقطه بالای صفحه گزینه Statistics رو ببینید.

ماهان
نوشته شده در: ۰۰:۲۴ ۲۱/۰۷/۱۴۰۲

تشکر از شما، الان متوجه شدم که من با فیلترشکن وارد صفحه که میشم، کلا چارچوب پخش فیلم آپارات ظاهر نمیشه. اصلا معلوم نمیشه که فیلمی قرار دادین. / حالا نمی‌دونم به خاطر فیلترشکن من اینجوریه، یا برای همه کاربران اینطوری میشه. امیدوارم برطرف بشه، توی اینترنت ایران بدون فیلترشکن روشن نمیشه جستجو کرد.
—————————–
نمی‌دونستم ابزار Telegram Statistics وجود داره، برای کانالم هم نمیاد، منتها همونطور که در فیلم توضیح داده میشه، گویا باید حداقل ۱۰۰۰ نفر عضو کانال‌مون باشند.
—————————–
تشکر بابت این محتوای آموزشی و همینطور راهنمایی شما.

نازنین تشکری
نوشته شده در: ۱۲:۲۲ ۰۸/۰۸/۱۴۰۲

برای دسترسی به ویدیوهای آپارات بهتر هستش که از ابتدا بدون فیلتر.شکن وارد بشید.
درسته، فقط ادمین کانال‌هایی با ۱۰۰۰+ ممبر از این ابزار تلگرام میتونن استفاده کنن.
موفق باشید🌹

رضا زمانی
نوشته شده در: ۲۱:۲۵ ۲۸/۰۸/۱۴۰۰

مرسی بابت به اشتراک‌گذاری این پست

دیجیتالینگ
نوشته شده در: ۲۱:۴۷ ۲۸/۰۸/۱۴۰۰

خوشحالیم که براتون مفید بوده آقای زمانی عزیز

امیرحسین محتشم
نوشته شده در: ۰۹:۴۲ ۲۲/۰۸/۱۴۰۰

خیلی مطلب مفید و کاربردی بود، چیزی که من ازش یاد گرفتم اون قسمت شرطی کردن بود.
البته با توجه به اینکه تو کسب و کار ما (صرافی ارز دیجیتال) بعضی از روزها خبرهای مهم بابت برخی از ارزها داریم که قسمتی از این شرطی بودن را از بین میبره.
مورد دیگه ای هم که اشاره کردید درباره share کردن محتوا و پست ها بود که طبق تحلیل هایی هم که ما داریم اینفوگرافیکی که به کاربر چیزی یاد بده(ارزشی به اون انتقال بده) بیشتره و بازخورد بهتری داره. و حتا این مورد را هم داشتیم که اینفوگرافیکمون از طرف رقیبامون با تغییر منتشر شده

دیجیتالینگ
نوشته شده در: ۱۰:۴۲ ۲۲/۰۸/۱۴۰۰

سلام بر شما آقای محتشم عزیز
ممنون از شما ما هم از بیان تجربه‌تون در این بخش یاد گرفتیم?

×