آغاز هر کار تازه با پرسشهای فراوانی روبهرو است. فرقی نمیکند این کار تازه، یاد گرفتن یک زبان جدید باشد یا فعالیت کردن در یک شبکه اجتماعی. چون در هر صورت، حجم چیزهای که نمیدانیم ما را یک گوشه گیر میاندازد. برای پیروزی در این ماجرا باید خودمان را به سرآغاز آن چیز برسانیم و از سرچشمه کار، یادگیری را شروع کنیم.
در این قسمت از دیجیتالینگ، شما را به نقطه صفر بازاریابی در لینکدین میبریم، سری به چرایی فعالیت در لینکدین میزنیم، شما را با مهمترین دستهبندی کاربران فعال در لینکدین آشنا میکنیم و راه فعالیت حرفهای در این شبکه اجتماعی را نشانتان میدهیم. اگر هنوز فعالیت خود را در لینکدین آغاز نکردهاید حتما تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.
برای سر درآوردن از سر آغاز فعالیت در لینکدین میتوانید از دروازه صداها هم کمک بگیرید. سراغ پادکست این گفتار را از بخش زیر بگیرید.
نقطه صفر بازاریابی در لینکدین چیست و اصلا چرا باید به آن اهمیت بدهیم؟
پیشفرض من در این مقاله آن است که شما در مورد چند و چون لینکدین اطلاعات کافی دارید. به همین دلیل دور توضیحاتی مانند: «لینکدین چیست؟» یا «چرا باید در لینکدین فعالیت کنیم؟» را قلم میگیرم و شما را برای یافتن پاسخ این پرسشها به مقاله «لینکدین چیست؟» حواله میدهم.
بسیاری از ما دوست داریم خیلی زود سر از کار همه چیز دربیاوریم. به همین دلیل، به جای اینکه کار را از نقطه صفر یا همان سرآغازش شروع کنیم، خیلی زود به سراغ گامهای بعدی میرویم.
غافل از آنکه برداشتن هر گام رو به جلو به دانشی نیاز دارد که در سرآغاز از یاد گرفتن آن سر باز زدیم. با این حساب، اهمیت یادگیری نقطه صفر بازاریابی در لینکدین، چیزی کمتر از فوت کوزهگری انتهایش ندارد.
اما برای اینکه بتوانیم مفهوم بازاریابی در لینکدین را به درستی درک کنیم باید بدانیم که اصلا بازاریابی چیست؟ من همیشه برای توضیح بازاریابی به سراغ تعریفی که پدر علم بازاریابی یعنی «فیلیپ کاتلر» داشته میروم.
آقای کاتلر، بازاریابی را اینگونه تعریف میکنند: «بازاریابی دانش و هنر کشف، خلق و ارائه ارزش با هدف تامین نیازهای یک بازار هدف همزمان با کسب سود است.»
ویدیو آموزشی بازاریابی در لینکدین(قسمت اول دوره Linkedin Marketing)
پیشنهاد میکنیم قبل از رفتن به ادامه مطلب ویدیو آموزشی بازاریابی در لینکدین را تماشا کنید و از چیستی و چرایی آن سر در بیاورید
حالا من این تعریف را به فضای لینکدین میبرم و واژه به واژه آن را در آنجا معنا میکنم. در کنار این ماجرا تعدادی پرسش هم مطرح میکنم که شما باید آنها را از خودتان بپرسید. خب، آمادهاید؟
گام اول: من چه چیزی را میدانم و این دانستن به درد چه کسی میخورد؟
در این بخش باید از خودمان دو سوال مهم را بپرسیم:
- من چه مهارتهایی دارم؟
- با مهارتهایی که دارم قادر به تولید چه ارزش یا ارزشهایی هستم؟
این دو پرسش به بخش اول تعریف آقای کاتلر از بازاریابی برمیگردد که میگوید: «بازاریابی دانش و هنر کشف، خلق و ارائه ارزش است.»
مثلا مهارت من تولید محتوا است. حالا اگر این تولید محتوا را برای کسب و کارها انجام دهم در نهایت به خلق یک ارزش منتهی میشود. با وجود اینکه پاسخ دادن به این دو پرسش، زمان زیادی را میطلبند اما سعی کنید تا رفتن به بخش بعدی مقاله، پاسخی کوتاه به آنها بدهید.
گام دوم: چگونه از دانستن به توانستن پُل بزنیم؟
در این گام، به سراغ ارائه دادن میرویم. حالا باید ببینیم که چطور میتوانیم راهی برای ارائه دادن ارزش مورد نظرمان در فضای لینکدین پیدا کنیم. در واقع، سوال بعدی این است که:
-
بازار هدف ما چه کسانی را در بر میگیرد؟
این بخش، همان تکه دوم تعریف بازاریابی است که میگوید: «دانش و هنر کشف، خلق و ارائه ارزش با هدف تامین نیازهای یک بازار هدف» یعنی باید ببینیم مهارتهایی که داریم میتوانند نیازهای یک بازار هدف را بر طرف کنند یا خیر.
در بخش آخر هم اشاره به «کسب همزمان سود» دارد. اگر ما مهارتی داریم که آن مهارت، بازار هدفی دارد باید بتوانیم از این ماجرا سودی هم به دست بیاوریم. البته این سود، همیشه به صورت مادی نیست.
تمام این ماجرا در کنار هم میتوانند تعریف بازاریابی در لینکدین را تشکیل دهند. شاید خواندن این بخشها چندان برایتان جذابیتی نداشته باشد اما این تنها راهی است که به شما نشان میدهد، جای دقیقتان در لینکدین کجا است و باید از چه نقطهای کارتان را آغاز کنید.
چه افرادی در لینکدین فعال هستند؟
دانستن این مورد بسیار به شما کمک میکند. چون شاید کسانی که خواهان مهارتتان هستند به جای لینکدین در بستر دیگری حضور داشته باشند.
در این صورت، فعالیت در لینکدین برای شما بیفایده خواهد بود. برای اینکه کار دستهبندی گروههای مختلف حاضر در لینکدین برایتان سادهتر شود، من دستهبندی خودم را با شما به اشتراک میگذارم:
-
دانشجوها
این افراد به احتمال زیاد هنوز وارد بازار کار نشدهاند ولی به دلیلهای مختلفی در لینکدین حضور دارند که میتوان بعضی از آنها را حدس زد.
-
افراد تازهکار
معمولا افراد این دسته چیزی حدود یک سال سابقه کار دارند یا اینکه کارآموز هستند.
-
افراد متخصص
این دسته شامل افراد متخصصی میشود که چندین سال سابقه کار دارند. افرادی مانند مدیر بخشهای مختلفی از سازمانها و … نیز در این بخش قرار میگیرند.
-
مدیران منابع انسانی
این افراد در لینکدین به دنبال استخدام افراد مناسب میگردند.
-
صاحبان کسب و کار
در این دسته، کسب و کارهای یک نفره – مثلا سخنران یا افرادی که به دنبال پرسونال برندینگ هستند و از این راه کسب درآمد میکنند – تا کسب و کارهایی چند هزار نفره را در برمیگیرد. حتی مدیران عامل مجموعههای مختلف هم در این دستهبندی جای میگیرند.
حالا من باید ببینم، ارزشی که در پی خلق و ارائه آن هستم کدام یک از این دستهها یا چند مورد از آنها جای میگیرد؟ هر چقدر که بیشتر روی این موضوع زمان بگذاریم و آن را برای خودمان بازتر کنیم، دقیقتر میفهمیم که اوضاع از چه قرار است و مخاطب ما چه کسی است.
چرا من میخواهم در لینکدین حضور داشته باشم؟
برای پاسخ دادن به این پرسش باید به سراغ هدفمان برویم. هدفگذاری برای من موضوع کسل کنندهای است و خیلی برایم سخت است؛ اما با این وجود راهی به جز انجامش ندارم.
شما هم اگر میخواهید در لینکدین فعالیت جدی و سودمندی داشته باشید باید هدف مشخصی را برای خودتان دست و پا کنید. من همیشه از مدل «SMART» برای هدفگذاری استفاده میکنم. هدفگذاری در تعیین استراتژی هم به دادمان میرسد و مسیرهای پیش رو را برایمان روشنتر میکند.
چه راههایی برای ارائه ارزشهای خلق شده در لینکدین وجود دارند؟
وقتی به این بخش میرسیم، پرسشهای زیادی در ذهنمان چرخ میخورند. از خودمان میپرسیم آیا من باید محتوا تولید کنم؟ آیا باید به طور مستقیم با آدمها صحبت کنم؟ آیا باید کمپانی پیج داشته باشم؟ اینجا است که تازه باید به سراغ بازاریابی محتوایی در لینکدین برویم؛ یعنی همان دورهای که ما در دیجیتالینگ برای شما مهیا کردهایم.
[posts-cta title=”در دوره ویدیویی بازاریابی در لینکدین چه خبر است؟” btn-text=”من را به دوره لینکدین مارکتینگ ببر” btn-link=”https://digitaling.org/product/linkedin-marketing/” target=”_blank”]در این دوره از آداب حرفهای ارتباط در لینکدین، سازوکار لینکدین پریمیوم، روش ساخت کمپانی پیج، روشهای افزایش فالوور، اصطلاحهای تخصصی لینکدین، شبکهسازی، سر درآوردن از الگوریتم لینکدین و موارد بسیاری که حتما به هنگام فعالیت در لینکدین به کارتان میآیند با شما صحبت کردهایم و به صورت عملی شما را در جریان اصل ماجرا گذاشتهایم. گذشته از این، در تمام مراحل یادگیری، درست در کنارتان هستیم و به شما کمک میکنیم تا پیجی درست و حسابی برای خودتان راهاندازی کنید. [/posts-cta]
البته راه دیگری هم برای آشنا شدن با ماجرای لینکدین مارکتینگ وجود دارد و آن سر زدن به نقشه راه لینکدین مارکتینگ است. در این بخش میتوانید به چندین مقاله و پادکست رایگان در مورد لینکدین دسترسی پیدا کنید.
خلاصهای از آنچه با هم در بازاریابی در لینکدین گفتیم:
- بازاریابی در لینکدین، ماجرایی است که در طی آن با کمک مهارتهایتان ارزشی را برای گروهی از افراد ایجاد میکنید و در نهایت به سود میرسید.
- قبل از آغاز فعالیت در لینکدین باید بفهمید که آیا مخاطبان مهارت شما در لینکدین حضور دارند یا نه.
- افرادی که در لینکدین فعال هستند به پنج دسته «دانشجوها»، «تازه کارها»، «افراد متخصص»، «مدیران منابع انسانی» و «صاحبان کسب و کار» تقسیم میشوند.
- «تعیین هدف» و «تدوین استراتژی» دو گام مهم برای داشتن فعالیت اثربخش در لینکدین به شمار میروند.
نظر شما چیست؟
هدف شما از فعالیت در لینکدین چیست؟
لطفا نظرتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.
تیم سازی رو من متوجه نشدم.میشه بیشتر توضیح بدید
سلام بر شما خانم هدایت زاده عزیز
بعضی از افراد به جهت ایجاد تیم و انجام یک سری کارهای پروژه محور یا انجام یک پروژه شخصی در لینکدین فعالیت میکنند
این مورد رو در «دوره آموزشی بازاریابی در لینکدین» شرح دادیم
موفق باشید
ممنون از محتواهای ارزشمندی که تولید می کنید. خیلی استفاده کردم.
خوشحالیم که محتوا برای شما مفید و ارزشمند بوده خانم احمدی عزیز