پادکست و تاثیر آن بر سئو

تاثیر استفاده از پادکست در سئو، چگونه پادکست‌ها به رشد سایت ما کمک می‌کنند؟

3 دقیقه

جسم انسان، یک گیرنده و فرستنده متحرک صدا است. ما می‌توانیم با کمک تارهای صوتی‌مان صداهای مختلفی را تولید کرده و آن را به گوش دیگران برسانیم. دنیای آنلاین، این امکان را به ما می‌دهد تا ماجرای به گوش رساندن را بسیار گسترده‌تر از گذشته‌ها به سرانجام برسانیم.

ما می‌توانیم بدون فریاد زدن، صدای سخنمان را در تمام جهان پخش کنیم؛ امکانی که اجداد ما در 200 سال پیش، آن را در خواب هم نمی‌دیدند.

در این قسمت از دیجیتالینگ به «تاثیر استفاده از پادکست در سئو» می‌پردازیم و رابطه میان گوگل و صداها را موشکافی می‌کنیم. اگر از اهالی صدا هستید یا دوست دارید در این زمینه فعالیت کنید، تا انتهای این گفتار همراهمان باشید.

این گفتگو در مورد پادکست است. با این حساب، پادکست زیر که ترجمه دنیای واژه‌ها به زبان آواها است، سوگلی مقاله کنونی به شمار می‌رود. کافی است برای شنیدنش روی بخش زیر کلیک کنید.

لطفا به گوش باشید

در این گفتگو می‌خواهم راجع به تجربه‌هایم از پادکست و تاثیر استفاده از آن در سئو برایتان بگویم. اگر بر حسب اتفاق، در لابه‌لای واژه‌های این مقاله به دنبال مفهوم‌هایی مانند «چیستی پادکست» می‌گردید، چیزی کاسب نخواهید شد.

چون من در مقاله مفصل دیگری به نام «پادکست چیست؟» تمام چیزهایی که باید از هست و نیست پادکست‌ها بدانید را برایتان توضیح داده‌ام. پیشنهاد می‌کنم قبل از مطالعه این مقاله، حتما سری به آن گفتار بزنید. بعد از این توضیح کوتاه و مشخص کردن محدوده گفتگو به سراغ اصل مطلب می‌رویم.

چرا فقط محتوای متنی، کار ما را راه نمی‌اندازد؟کدام فرمت بهترین است؟

شاید این توصیف که «فلانی یه آدم شنیداریه» به گوشتان آشنا باشد. چنین توصیفی که معمولا یک تعریف مثبت از فرد به حساب می‌آید بدان معنا است که چنین آدم‌هایی طرف‌دار دو آتشه محتواهای شنیداری هستند؛ از کتاب‌های صوتی گرفته تا پادکست‌ها و طیف گسترده‌ای از موسیقی‌ها هیچ کدام از زیردستشان دَر نمی‌روند.

این افراد مدت زیادی در سایت‌ها نمی‌مانند و خیلی زود آنها را ترک می‌کنند. ما به روشنی، تجربه روبه‌رو شدن با چنین افرادی را در سایت دیجیتالینگ داریم. به احتمال زیاد، بخشی از مخاطبان شما هم در این دسته جای می‌گیرند. به همین دلیل است که ما به سراغ محتوای ترکیبی رفته‌ایم. شاید با دیدن این عبارت از خودتان بپرسید: «محتوای ترکیبی چیه؟»

در پاسخ به این پرسش تو دِلی شما باید بگویم که محتواهای ترکیبی، ترکیبی از چند نوع محتوای اصلی هستند؛ مثلا ما در دیجیتالینگ از پادکست‌ها که نوعی محتوای صوتی هستند، از تصویرهای گرافیکی که نوعی از فرمت تصویرها به شمار می‌روند، از متن و در صورت نیاز، داده‌های واقعی استفاده می‌کنیم. به این ترتیب، ما با یک تیر، دو نشان می‌زنیم.

از یک طرف، گستره بیشتری از مخاطبان با سلیقه‌های محتوایی گوناگون را پوشش می‌دهیم و از طرف دیگر یک وجه تمایز خوب بین همکارانمان ایجاد کرده‌ایم.

چون این اقدام، کاری است که هنوز بسیاری از همکاران به سمت آن کوچ نکرده‌اند یا تعداد انگشت شماری به جُرگه تولیدکنندگان محتواهای ترکیبی پیوسته‌اند.

اگر می‌خواهید بیش از این با انواع فرمت‌های محتوایی آشنا شوید پیشنهاد می‌کنم گفتار «انواع محتوا» را مطالعه کنید.

بررسی یک فاکتور جنجالی: تاثیر استفاده از پادکست در سئو

این تاثیر به دو بخش تقسیم می‌شود:

  1. تاثیر مستقیم پادکست در سئو

مواردی که در این بخش به موشکافی آنها می‌پردازیم عواملی هستند که به طور مستقیم تاثیر پادکست در سئو را توضیح می‌دهند:

  • گوگل به شنونده خوبی تبدیل شده است

تقریبا دو سال از زمانی که گوگل به سمت درک محتواهای صوتی رفته است می‌گذرد. گوگل این کار را از سال 2019 آغاز کرد و هر روز در حال پیشرفت در این زمینه است. در واقع، دلیل اصلی روی خوش، نشان دادن گوگل به پادکست‌ها هم از همین‌جا آب می‌خورد.

نمایش پادکست در گوگل
نمایش اسنیپت پادکست در نتایج فارسی گوگل

حتی شاید وقتی در حال سرچ هستید در میان نتیجه‌های به دست آمده با پادکست‌ها روبه‌رو شوید و با کلیک روی آنها به «Google Podcast» هدایت گردید. بنابراین، ما فقط به دلیل علاقه مخاطبانمان سروقت پادکست نرفتیم و رفتار گوگل هم در این ماجرا دخیل بوده است.

دور بخش پادکست در تصویر بالا را خط بکشید و در عنوان اشاره کنید که نمایش اسنیپت پادکست در نتایج فارسی گوگل

  • استفاده از پادکست، Time on page را افزایش می‌دهد

همه ما می‌دانیم که «Time on page» مخاطب‌ها – اینکه هر کاربر چقدر در صفحه‌های سایت می‌ماند – برای گوگل مهم است. چون رضایت کاربر را نشان می‌دهد.

این ماجرا درست مانند زمانی است که کاربر وارد مغازه من – در اینجا منظورمان همان سایت است – شده و به جای پنج دقیقه ماندن و دیدن چهار محصول، نیم ساعت مانده، چند محصول را امتحان کرده و حالا در حال چک‌وچانه زدن با من است. به همین ترتیب، مخاطبی که در سایت می‌ماند، سیگنالی از رضایت را به سمت گوگل می‌فرستد. وجود پادکست می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

اجازه بدهید از تجربه دیجیتالینگ در مورد تاثیر استفاده از پادکست در سئو برایتان بگویم. همان‌طور که می‌دانید تمام مقاله‌های دیجیتالینگ، ترکیبی از محتوای متنی و پادکست هستند. ما روی یکی از محتواهای سایتمان «A/B Test» گرفتیم و در آن مشخص کردیم که فقط به درصد خاصی از مخاطبانمان، محتوای متنی را با پادکست را نشان بدهد و در باقی موارد فقط یک محتوای متنی را به نمایش بگذارد.

آمار به دست آمده از این تست، بسیار جالب بودند. کسانی که فقط محتوای متنی مقاله را دیده بودند پنج دقیقه در صفحه ماندند. ولی کسانی که ترکیب متن و پادکست را دیدند، 11 دقیقه در صفحه حضور داشتند. این بدان معنی است که حضور یک پادکست، مدت زمان حضور در صفحه را به بیش از دو برابر افزایش داده است.نمونه تست a/b در دیجیتالینگ

  • به دست آوردن بک‌لینک‌ برای مخاطب و بعد گوگل

وقتی پادکست خود را در پادگیرهای مختلف می‌گذاریم می‌توانیم در توضیحات آن پادکست به سایت خودمان لینک بدهیم. البته شاید بعضی از پادگیرها این امکان را در اختیار کاربران قرار ندهند اما اگر پادکست‌های خود را در پادگیرهایی مانند «Castbox» منتشر می‌کنید خیالتان از بابت گذاشتن بک‌لینک راحت است.

شما می‌توانید به مطلبی که در مورد پادکست‌تان است لینک بدهید. با این کار، لینک‌ها را فقط برای گوگل نمی‌سازید. چون شاید کاربران به واسطه آن لینک به سایت شما هم سر بزنند.

این ماجرا در دیجیتالینگ هم رخ می‌دهد و ما به روشنی، شاهد آن هستیم. ناگفته نماند که گوگل هم در حال کراول و ایندکس کردن است و به این لینک‌های ارزشمند پی می‌برد.دریافت بک‌لینک از کست‌باکس

  1. تاثیر غیر مستقیم پادکست در سئو

این مقاله، مثل تمام مقاله‌هایی که تاکنون در دیجیتالینگ منتشر شده‌اند، ابتدا یک پادکست بوده است. من در ابتدای آن پادکست به شنوندگان گفتم که از گوگل، سراغ مقاله «پادکست چیست؟» را بگیرند.

تصور کنید اگر 2000 نفر به آن پادکست گوش داده باشند و درصدی از آنها در گوگل به دنبال دیجیتالینگ بگردند باز هم این ماجرا و تلاش کوچک، برایم نتیجه‌بخش خواهد بود. چون عده‌ای نام برند را در گوگل جستجو می‌کنند.

من این کار – اشاره به سایت دیجیتالینگ در پادکست – را از یک آذر 99 شروع کردم و در تمام اپیزودهایم کاربران را تشویق کردم تا مقاله‌ها را از سایت بخوانند. نتیجه این ماجرا به روشنی در سرچ کنسول ما نمایان شده است. انجام این کار هم نوعی سیگنال مفید را به گوگل می‌فرستد و می‌گوید که برند ما در حال سرچ شدن به دست دیگران است.

درباره سئو پادکست و این موضوع خاص به‌طور مفصل در «دوره آموزشی سئو محتوا» صحبت کردم که پیشنهاد می‌کنم آن را مشاهده کنید.
مقایسه سرچ دیجیتالینگ نسبت به گذشته خود

همین موضوع، یکی از دلیل‌های موفقیت سئو سایت‌هایی مثل «دیجی‌کالا» یا «دیوار» هم به شمار می‌رود. در واقع، برند آنها خیلی زیاد سرچ می‌شود. پس وقتی این کار کوچک این همه تاثیر مثبت دارد، چرا آن را پشت گوش بیندازیم یا آن را از برندمان دریغ کنیم؟

آیا پادکست‌ها در آینده سئو جایی دارند؟

به نظر من، آینده سئو فقط روی متن‌ها تاکید ندارد. ما همین حالا هم شاهد رشد تولید پادکست‌ها در دوران کرونا هستیم. تولیدکننده‌های پادکست، چه در ایران و چه در کشورهای دیگر مانند آمریکا، خیلی بیشتر شده‌اند.

تقریبا مطمئن هستیم که گوگل، محتواهای انگلیسی زبان را بهتر درک می‌کند؛ اما این بدان معنا نیست که سر از کار محتواهای صوتی فارسی درنمی‌آورد. مطمئن باشید که اگر الان کارتان را شروع کنید در آینده نتیجه‌های خیلی خوبی خواهید گرفت.

چگونه کار ساخت پادکست‌ها را شروع کنیم؟

تولید پادکست به تجهیزات زیادی نیاز ندارد. حتی لازم نیست که زمان زیادی برای تولید آن در نظر بگیرید. چون به پیچیدگی محتواهای ویدیویی نیست.

تنها کاری که باید انجام دهید این است که شروع کنید. به کسانی که سایت دارند پیشنهاد می‌کنم که ابتدا به سراغ موضوع‌های پر بازدیدشان یا محصولاتی که فروش خوبی دارند بروند و روی آنها تست کنند.

چون باید بفهمید که آیا تولید پادکست به درد کسب و کار شما می‌خورد یا نه؟ شاید مخاطبان شما با محتواهای ویدیوی بهتر از پادکست‌ها ارتباط برقرار کنند. تا زمانی که دست به آزمایش نزنید، نمی‌توانید به اصل این ماجرا پی ببرید.

[posts-cta title=”در جستجوی یادگیری تولید پادکست هستید؟” btn-text=”دریافت دوره آموزشی تولید پادکست” btn-link=”https://digitaling.org/product/make-your-podcast/” target=”_blank”]

اگر در مورد اینکه چطور محتوای پادکست خود را آماده کنید، سوال‌هایی بی‌پاسخ در ذهنتان سرگردان هستند می‌توانید به دوره «تولید پادکست» سر بزنید.

این دوره تقریبا شش ساعت آموزش است که من به طور کامل، چرخه تولید پادکست را با جزئیات فراوان در آن به اشتراک گذاشته‌ام. می‌توانید با تهیه این دوره، کلید دستیابی به ریز تجربه‌ها و دانشی که در زمینه تولید محتوای صوتی به دست آورده‌ام را از آن خود کنید.[/posts-cta]

حالا فرض را بر این می‌گذارم که یا دوره را دریافت کردید و می‌خواهید از تجربه‌های من پُلی برای موفقیت خودتان بسازید یا آنکه تصمیم گرفتید در سرزمین آزمون و خطا اردو بزنید و از نزدیک با ماجرای ساخت پادکست آشنا شوید.

در هر صورت، شما قدم اول را برداشته‌اید. نکته مهم این است که پادکست‌های خود را هم در پادگیرها و هم در سایتتان منتشر کنید. تجربه به من ثابت کرده است که آپلود مستقیم پادکست در سایت، نسبت به استفاده از سایت‌های واسطه و قرار دادن کد آنها در سایت، انتخاب بهتری است. چون دست‌کم می‌توانید کار تحلیل را هم انجام دهید.

روند تولید محتوای مقاله در دیجیتالینگ چگونه است؟

ما در دیجیتالینگ، ابتدا موضوع‌ها را بررسی می‌کنیم، محتواها را آماده می‌سازیم، پادکست‌ها را ضبط می‌کنیم و پس از آن به سراغ مقاله‌های متنی می‌رویم. شاید شما تجربه متفاوت‌تری در این زمینه داشته باشید و حتی برعکس این رویه را در پیش بگیرید. هیچ فرقی نمی‌کند.

مهم این است که از ترکیب این دو فرمت، یعنی متن و صدا در محتوای خود استفاده کنید و بعد از انتشار، حتما به گوگل بگویید که محتوای شما را بررسی کند، یعنی درخواست ایندکس بدهید.

پس از مدتی هم به سراغ تحلیل نتیجه‌ها بروید تا متوجه شوید که روی کدام اپیزودها توانستید به بهترین نتیجه دست پیدا کنید.

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تاثیر استفاده از پادکست در سئو گفتیم:

  • تکیه کردن فقط بر محتوای متنی، کار هوشمندانه‌ای نیست. چون گوگل و کاربران، پادکست‌ها را هم دوست دارند.
  • درک گوگل از محتواهای صوتی، افزایش قابل توجهی یافته است.
  • سرمایه گذاری کردن زمان و تلاشتان روی تولید پادکست، نتیجه مثبت خود را در آینده نشان می‌دهد.
  • برای تولید پادکست به تجهیزات زیادی نیاز ندارید و می‌توانید با یک گوشی هم کار خود را آغاز کنید.

نظر شما چیست؟

از تجربه خودتان در زمینه تولید و انتشار پادکست برایمان بگویید؛ آیا از تکنیک خاصی برای تولید پادکست استفاده می‌کنید؟

لطفا نظر خود را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.

آموزش سئو محتوا
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط