بستن

چرتکه‌ی نرخ کلیک (CTR)

3.6/5 - (7 امتیاز)
نرخ کلیک (CTR)
نرخ کلیک شما: %
نرخ کلیک (CTR)

در چرتکه نرخ کلیک کافی است میزان نمایش و تعداد کلیک را وارد کنید تا نرخ را برای شما محاسبه کنیم.

«نرخ کلیک» (Click Through rate, CTR) نسبت تعداد کلیک‌های زده شده به کل نمایش‌ها است. اجازه بدهید برای روشن‌تر شدن ماجرا یک مثال برایتان بزنم. تصور کنید شما یک تبلیغ را در کانال تلگرامی می‌بینید. این تبلیغ در کل ۱۰۰ بار نمایش داده شده و در نتیجه آن تعداد نمایش، کاربران ۱۰ بار روی لینک تبلیغ کلیک کرده‌اند. به همین سادگی، نرخ کلیک ما می‌شود ۱۰ درصد.

 در واقع، روش محاسبه این نرخ به صورت یک تقسیم ساده است. در صورت این تقسیم، تعداد کلیک‌های کاربران و در مخرج آن کل نمایش‌های تبلیغ قرار می‌گیرد. وقتی جواب این تقسیم را ضربدر ۱۰۰ کنیم، مقدار واقعی نرخ کلیک ما به درصد به دست می‌آید. 

در مثالی که زدیم، ما ۱۰ کلیک داشتیم و ۱۰۰ نمایش تبلیغ، اگر آنها را بر هم تقسیم کنیم، حاصلش می‌شود (۰.۱) که وقتی آن را در عدد ۱۰۰ ضرب می‌کنیم، نتیجه نهایی همان ۱۰ درصدی می‌شود که برایتان گفتم. نرخ کلیک، فقط به تبلیغات محدود نمی‌شود.

نسخه صوتی همین مقاله آماده برای شنیدن!


دانستن نرخ کلیک چه فایده‌ای دارد؟

دانستن نرخ کلیک از هدر رفتن زمان و هزینه ما جلوگیری می‌کند. برای مثال وقتی بخواهیم در کانال‌های تلگرامی تبلیغ کنیم، اگر بدانیم که پست‌های تبلیغاتی ما در هر کانال چه نرخ کلیکی داشته، در واقع به این نکته پی می‌بریم که تبلیغ در کانال مثلا (A) چقدر باعث جذب کاربران به سمت کانال یا حتی وب‌سایتمان شده است. بهبود نرخ کلیک در محتوا، بیشتر موضوعی تجربی است. 

 یعنی نمی‌توان با مطالعه کتاب‌ها، گذراندن دوره‌ها و حتی گوش دادن به پادکست‌ها مقدار آن را به دست آورد. بهترین روش استفاده از نرخ‌های کلیک، ثبت آنها در یک برگه اکسل – یا هر جایی که خودتان با آن راحت‌تر هستید  است تا وقتی که دوباره به داده‌های آن نیاز پیدا کردید بتوانید از آنها استفاده کنید. 

مثلا اگر نرخ کلیک یک تبلیغ در کانال (A)، یک درصد بوده و در کانال (B) هفت درصد، به هنگام اجرای کمپین تبلیغاتی بعدی، خیلی راحت‌تر می‌توانیم کانالی که بازده خوبی برای ما به دنبال دارد را انتخاب کرده و از هدر رفت بی‌دلیل هزینه‌هایمان پیشگیری کنیم. چنین داده‌هایی بسیار خاص، ناب و ارزشمند هستند که هیچ جای دیگری نمی‌توانید آنها را پیدا کنید. 

دانستن نرخ کلیک، فرآیند اشکال‌یابی را آسان‌تر می‌کندبهبود نرخ کلیک با اندازه‌گیری مرتب آن میسر می‌شود

گاهی می‌توان با استفاده از درصد نرخ کلیک، اشکال‌های پنهان در کار را پیدا کرد. مثلا گاهی پیش می‌آید که درصد نرخ کلیک در همه کانال‌هایی که به آنها تبلیغ داده‌ایم افت می‌کند. این ماجرا به ما نشان می‌دهد که باید جای دیگری به دنبال اشکال کارمان بگردیم. شاید محتوای ما آن‌قدرها هم که فکرش را می‌کردیم برای کاربران جذابیت نداشته و آنها را به کلیک کردن تشویق نکرده است.

 به این ترتیب می‌توانیم یک قدم به عقب برگردیم، محتوایمان را بهبود بدهیم و دوباره نرخ‌های کلیک را محاسبه کنیم و ببینم که آیا تغییرات ما باعث بهبود ماجرا شده است یا نه؟ متاسفانه بسیاری از کارشناسان حوزه دیجیتال مارکتینگ، اهمیتی به نرخ کلیک تبلیغات خود نمی‌دهند. 

بهبود نرخ کلیک، زمانی معنی پیدا می‌کند که ما در ابتدا امکان اندازه گیری نرخ کلیک را داشته باشیم. بدون داشتن این اطلاعات، سرنخی در دستمان نداریم که با آن علت افت یا حتی بهبود یک حرکت تبلیغاتی را پیدا کنیم. 

پیگیری نرخ کلیک در سئو هم به دادمان می‌رسدنرخ کلیک و سئو به هم مرتبط‌اند.

همان طور که کمی قبل‌تر با هم گفتیم، محاسبه و پیگیری نرخ کلیک تنها به کانال‌های تلگرامی محدود نمی‌شود. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید شما یک کتاب آشپزی نوشته‌اید و می‌خواهید با کلیدواژه «خرید کتاب آشپزی» وارد صفحه اول گوگل شوید. برای رسیدن به این هدف، زمان زیادی می‌گذارید، مطالب قوی منتشر می‌کنید و صفحه فرود مناسبی برای سایتتان در نظر می‌گیرید. 

با وجود تمام این کارها و ورودتان به صفحه اول گوگل، شما در هفتمین نتیجه قرار می‌گیرید. ممکن است در این هنگام با خودتان بگویید: «مهم اینه که من تو صفحه اول گوگل هستم.» اما با این وجود، شما فروش خوبی ندارید. وقتی نرخ کلیک خود را بررسی می‌کنید می‌بینید که این درصد، خیلی پایین‌تر از چیزی است که باید باشد. این نتیجه می‌تواند چند دلیل داشته باشد. مثلا:

  • چون جزو چند نتیجه اول نیستید، احتمال کمتری برای کلیک روی سایت شما وجود دارد.
  • ویترینی که برای سایت خود تهیه کرده‌اید، آن‌قدر جذاب نیست که کاربر را به سمت خودش جذب کند. منظورم از ویترین، توضیحات متا، متا تایتل و… است. یعنی آن چیزی که گوگل و کاربران در صفحه نتایج، مشغول تماشای آن هستند. 
  • ……

به دنبال این ماجرا دستی به سر و گوش متاهای خودتان می‌کشید و تغییراتی را در سایتتان ایجاد می‌کنید. انجام این موارد احتمالا می‌تواند باعث شود که بعد از مدت کوتاهی از لینک هفتم به لینک دوم و حتی اول برسید. بررسی نرخ کلیکتان هم این مورد را تایید خواهد کرد. 

پارامتر CTR را در دوره دیجیتال مارکتینگ، عمیق‌تر کشف کنید

فصل 5/6 در دوره دیجیتال مارکتینگ بخشی است که در آن از ماجرای CTR برایتان گفتیم. در کنار توضیح‌هایی که در مورد این پارامتر دادیم، از خودمان برایتان مثال زدیم و با دادن تمرین، شما را به چالش کشیدیم. البته کار ما با این پارامترها فقط در این نیم‌فصل تمام نمی‌شود. در بخش‌های دیگر این دوره باز هم به آنها سر می‌زنیم.

ورود مستقم به دوره دیجیتال مارکتینگ

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×