انسان، موجودی اجتماعی است. این بدان معنی است که ما برای نشان دادن استعدادهای خود، پیشرفت کردن و تجربه یک زندگی شاد به حضور در کنار یکدیگر نیاز داریم. هر چقدر که دایره ارتباط ما با دیگر انسان‌ها گسترده‌تر باشد، احساس بسیار بهتری خواهیم داشت.

 این مورد در دنیای مجازی هم به چشم می‌خورد. شاید یکی از دلیل‌هایی که کاربران، مشتاقانه به دنبال روش‌های جدیدتر افزایش ممبر در صفحه، پیج یا کانالشان می‌گردند همین باشد. در این قسمت از «دیجیتالینگ» راهکارهای افزایش ممبر واقعی در تلگرام را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.  

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی آن گوش دهید.

 

چرا افزایش ممبر در تلگرام هنوز هم موضوع مهمی است؟

چرا افزايش ممبر تلگرام مهم است

اجازه بدهید این موضوع را با تجربه خودم آغاز کنم. حدود سه سال پیش در سال ۹۶، کانال تلگرام دیجیتالینگ را راه‌اندازی کردم. مخاطبان هدف این کانال، دیجیتال مارکترها یا علاقه‌مندان به این زمینه بودند. بعد از مدتی که از آغاز کار کانال گذشت خبرهایی از محدود شدن این پیام رسان در ایران منتشر شد. 

البته من خیالم راحت بود. چون مخاطب کانالم دیجیتال مارکترها بودند و آنها می‌دانستند که چطور دوباره به کانال دسترسی پیدا کنند. همین‌طور هم شد. البته این محدودیت‌ها در ابتدای ماجرا کمی روی تعداد بازدیدها تاثیر گذاشت اما بعد از مدتی تقریبا دوباره همه‌چیز به حالت قبل بازگشت. این موضوع به من نشان داد که باید فعالیت خودم را در تلگرام ادامه دهم. 

اما در این میان، کانال‌هایی هم بودند که با آغاز محدودیت‌ها دست از فعالیت کشیدند. برخی هم کلا قید تلگرام را زدند و به سوشال‌های دیگری مانند اینستاگرام، پیام‌رسان‌های ایرانی و … کوچ کردند. ولی در نهایت بعد از گذشت یکی دو سال، کانال‌ها از شوک این موضوع بیرون آمدند و تقریبا مثل قبل در حال فعالیت هستند.

 تلگرام هنوز هم یکی از پُر استفاده‌ترین پیام‌رسان‌ها در ایران است که با وجود محدودیت‌هایی که روی آن اعمال شد، هنوز هم طرفداران زیادی دارد. فکر می‌کنم در ایران بعد از تلگرام، واتساپ صدرنشین پیام‌رسان‌ها باشد. 

با راه‌های افزایش ممبر در تلگرام آشنا شوید

در کل، دو راه برای افزایش ممبر در تلگرام وجود دارد:

  1. طبیعی
  2. غیر طبیعی

اجازه بدهید ابتدا سری به روش‌های افزایش غیرطبیعی ممبر تلگرام بزنیم.

  • اد اجباری دوستان و آشنایان

اد اجباري تلگرام

 وقتی شما یک کانال تلگرام را راه‌اندازی می‌کنید، ابتدا فقط خودتان در آن حضور دارید. بعد احساس می‌کنید که فعالیت کردن برای فقط خودتان چندان جالب نیست. به همین دلیل هر دوست و آشنایی که می‌شناسید را در کانالتان اضافه می‌کنید. بیایید فرض کنیم که با این کار، تعداد ممبرهای شما از یک نفر به 200 نفر افزایش پیدا می‌کند.

 از نظر من این ممبرها کاملا غیرطبیعی وارد کانال شده‌اند و نباید از آنها انتظار داشته باشید که فعالیت خاصی در کانالتان انجام دهند. حضور آنها در رسانه شما فقط به دلیل رودربایستی است و برای اینکه ناراحت نشوید از کانال لفت نمی‌دهند. در اصطلاح، به این تیپ ممبرها، ممبر روح یا «ghost» می‌گویند. این بدان معنا است که هم ممبر وجود دارد و هم وجود ندارد. چون او هیچ کاری در کانال انجام نمی‌دهد و حتی پست‌ها را سرسری هم نگاه نمی‌کند.  

  • خرید ممبرهای فیک

خرید ممبر فیک، روش دیگری برای افزایش غیر طبیعی تعداد ممبرهای کانال تلگرام است. روش‌های گوناگونی هم برای این کار وجود دارند. مثلا استفاده از نرم‌افزارها، ساخت اکانت مجازی و … . این ممبرها حتی از ممبرهای روح هم بدتر هستند. چون حتی به شکل واقعی در کانال حضور ندارند و فقط عدد ممبرهای کانال به صورت نمادین بالا می‌رود. در نتیجه، خبری از بازدید و … در کانال نخواهد بود. 

 

چگونه به صورت طبیعی تعداد ممبر کانال تلگرام را افزایش دهیم؟

افزايش طبيعي ممبر تلگرام

بعد از بررسی ممبرهای فیک، حالا نوبت راهکارهای افزایش ممبر واقعی در تلگرام است. بیایید نگاهی به آنها بیندازیم:

  • دعوت از دوستان و آشنایان

بد نیست در ابتدای کار، تجربه خودم را از کانال تلگرام دیجیتالینگ برایتان بگویم. وقتی کانال را راه‌اندازی کردم، فقط خودم به عنوان مدیر کانال در آن عضو بودم. همان شب، دست به کار شدم و چند محتوا در کانال گذاشتم تا اگر عضو جدیدی به سراغ کانال آمد، چند محتوا وجود داشته باشد. 

سپس فهرستی از دوستان و آشناها تهیه کردم. کسانی را در این فهرست قرار دادم که فکر می‌کردم به موضوع دیجیتال مارکتینگ علاقه دارند. در انتها نام 50 نفر در فهرست قرار گرفت. سپس به جای آنکه آنها را به صورت اجباری اد کنم، در قالب یک پیام به آنها گفتم که کانال تلگرامم را راه‌اندازی کردم و اگر دوست داشتید سری به آن بزنید. 

دقت کنید من در پیام به آنها نگفتم که اگر دوست داشتید در کانال عضو شوید. فقط به آنها پیشنهاد دادم که کانال را برانداز کنند. در نهایت حدود نیمی از کسانی که به آنها پیام دادم با میل خودشان وارد کانال شدند. 

  • فعالیت در سوپر گروه‌ها

حضور در گروه‌ها یا سوپر گروه‌های مرتبط با موضوع کانالتان را می‌توان به عنوان یکی دیگر از راهکارهای افزایش ممبر واقعی در تلگرام در نظر گرفت. در این روش بدون صرف هزینه می‌توانید باب آشنایی افراد دیگر را با کانالتان باز کنید. 

من هم در آغاز کار دیجیتالینگ در چند سوپر گروه عضو شدم، در آنها فعالیت کردم، هر از چند گاهی یکی از پست‌های مرتبط با کانال را به گروه ارسال کردم و گفتم که می‌توانید نگاهی به این پست‌ها بیندازید. کم‌کم آدم‌های غریبه با کانال آشنا شدند و تقریبا روزی 10 نفر به عضویت کانال تلگرام دیجیتالینگ در می‌آمدند. 

این ماجرا تقریبا دو ماه به صورت پیوسته انجام شد. دقت داشته باشید که فوروارد کردن تمام پست‌های کانالتان در سوپر گروه‌ها کار درستی نیست و حتی ممکن است با واکنش منفی اعضای گروه روبه‌رو شوید. ولی اگر در این گروه‌ها فعالیت خوبی داشته باشید و برایش زمان بگذارید به راحتی می‌توانید ممبرهای ارگانیک و با کیفیت را به سمت کانال تلگرام خود روانه کنید. کم‌کم وقتی تعداد ممبرها به 1000 تا رسید، احتمالا ممبرهای کانالتان پست‌ها را برای یکدیگر می‌فرستادند و حتی در گروه‌ها فوروارد می‌کردند.  

  • تبلیغ در کانال‌ها و گروه‌ها

در این روش با پرداخت هزینه، تبلیغ کانال خود را در گروه‌های حرفه‌ای و کانال‌های تلگرامی می‌گذارید. من هم این کار را کردم. مثلا در یک گروه حرفه‌ای که کسی اجازه فوروارد کردن نداشت هزینه‌ای را پرداخت کردم تا بتوانم یکی از پست‌هایم را در گروه فوروارد کنم. این کار تاثیر خوبی در افزایش ممبر کانال تلگرامم داشت. البته این موضوع ریزه‌کاری‌های زیادی دارد. من در مقاله دیگری به طور مفصل راجع به شیوه تبلیغ در کانال تلگرام صحبت کردم که می‌توانید آن را مطالعه کنید.

  • تبادل با کانال‌های مرتبط 

تبادل کردن با کانال‌های مرتبط، روشی بود که بعدها به آن رسیدم. وقتی تعداد ممبرهای کانال شما به مقدار قابل توجهی می‌رسد، می‌توانید با کانال‌های هم‌رده و هم‌موضوع خودتان تبادل کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر در این زمینه به جای فوروارد کردن یکی از پست‌های کانالتان یک پست تازه برای تبادل بسازید. شاید کمی از زمان شما را بگیرد اما اثربخشی کار نهایی را افزایش می‌دهد. 

  • ربات تلگرامی

ربات تلگرام

شاید اکنون استفاده از ربات‌های تلگرامی به شدت گذشته نباشد اما هنوز هم وجود دارند. وقتی شما دکمه استارت در هر رباتی را می‌زنید به عضویت آن ربات درمی‌آیید و صاحب ربات یا سازنده‌اش می‌تواند برای شما پوش بفرستد. درست مانند آنکه به عضویت یک کانال تلگرامی در آمده باشید. می‌توانید با مدیر ربات صحبت کنید و از او بخواهید که پست تبلیغاتی شما را برای عده‌ای از مخاطبانش ارسال کند. 

  • ثبت کانالتان در دایرکتوری‌ها

تا قبل از اعمال محدودیت‌ها روی تلگرام، می‌توانستید کانال تلگرام خود را در دایرکتوری‌ها ثبت کنید. به این ترتیب، کاربرانی که وارد آن سایت می‌شدند می‌توانستند با کانال شما آشنا شوند. 

  • استفاده از لینکدین، اینستاگرام، وب‌سایت خودتان و ایمیل مارکتینگ

در ایمیل مارکتینگ می‌توانید بخشی را به کانال تلگرام خود اختصاص دهید. این موضوع در وب‌سایت و پیج اینستاگرام هم به همین شکل است. نکته مهم در این زمینه که معمولا از قلم می‌افتد این است که باید به مخاطبان خود یک دلیل خوب برای عضو شدن در کانال تلگرامتان بدهید.

 بیشتر کاربران فقط به این جمله تکراری که: «در کانال تلگرام ما عضو شوید.» بسنده می‌کنند. باید خودتان را به جای مخاطب بگذارید و به این پرسش پاسخ دهید که چرا دیگران باید عضو کانال شما شوند؟ مثلا می‌توانید بگویید اینجا قرار است پادکست‌های جذابی بگذاریم، اینفوگرافیک‌های کاربردی قرار دهیم یا حتی داده‌هایی را به اشتراک بگذاریم که در جاهای دیگر منتشر نمی‌شوند.

 

[posts-cta title=”به دنبال یادگیری عمیق بازاریابی در تلگرام هستید؟” btn-text=”مشاهده دوره آموزشی بازاریابی در تلگرام” btn-link=”https://digitaling.org/product/telegram-marketing-online-cource/” target=”_blank”]در دوره آموزشی بازاریابی در تلگرام در طول 5 ساعت به مدیریت کانال تلگرام، بررسی رقبا، مخاطب شناسی، بازاریابی محتوایی، راه‌های اصولی افزایش ممبر، کار با ابزارهای تحلیلی، بازاریابی به کمک گروه‌ها و ربات‌های تلگرامی پرداخته‌ایم و از تجربیات و اشتباه‌هایمان صحبت کرده‌ایم.[/posts-cta]

 

خلاصه‌ای از آنچه با هم در راهکارهای افزایش ممبر واقعی در تلگرام گفتیم:

  • سوپر پیام‌رسان تلگرام هنوز هم با وجود محدودیت‌هایی که روی آن اعمال شده مهم‌ترین پیام‌رسان فعال در ایران است.
  • روش‌هایی مانند «اد اجباری دوستان و آشناها» و «خرید ممبر فیک» در شمار راه‌های افزایش غیرطبیعی و ناکارآمد ممبر برای کانال تلگرام هستند. 
  • روش‌هایی مانند «دعوت از دوستان و آشناها»، «فعالیت در سوپر گروه‌ها»، «تبلیغ در کانال‌ها، گروه‌ها یا حتی ربات‌ها»، «تبادل با کانال‌های مرتبط» و «انتشار آدرس و لینک کانال در ایمیل مارکتینگ، اینستاگرام، لینکدین و وب‌سایت خودتان» در شمار روش‌های طبیعی جذب ممبر برای کانال تلگرام قرار می‌گیرند. 
  • باید به کاربران یک دلیل قانع کننده برای عضویت در کانال تلگرامتان بدهید. در غیر این‌ صورت تلاشتان برای تشویق آنها به پیوستن در کانالتان بی‌فایده خواهد بود.

 

نظر شما چیست؟

شما از کدام یک از روش‌های گفته شده در این گفتار برای جذب ممبر در کانال تلگرام خود استفاده کرده‌اید؟

آیا تجربه‌ای از جذب ممبر در کانال تلگرامی دارید؟ لطفا آن را با ما در میان بگذارید. 

آموزش بازاریابی در تلگرام
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
محمدرضا سلیمانی
1400/01/13
پاسخ دهید

سلام آقای ابراهیمیان روزتون بخیر
بنده برای کسب و کارم احتیاج به افزایش ممبر دارم ولی هر روشی رو امتحان میکنم نتیجه نمیگیرم خصوصا که تلگرام فیلتر هم هست، از این جهت که شما تجربه زیادی دارین خواستم بدونم چه راهی رو پیشنهاد میکنین. ممنون از شما

علیرضا ابراهیمیان
1400/01/14

درود بر شما اقای سلیمانی عزیز
آیا تمام روش‌های گفته شده در این مطلب رو تجربه کردید؟
این ها تمام روش های ارگانیک افزایش ممبر در تلگرام هستند که در دوره جامع تلگرام مارکتینگ تمام این موارد را با مثال و بیان تجربه توضیح دادیم
موفق باشید

بهنام
1400/02/29
پاسخ دهید

ما یک شرکت بورسی هستیم و یک کانال تلگرامی داریم از اول سال 99 کار کردیم چون تلگرام برامون مهم هست
اول با حرف شما پیش رفتیم و به نزدیکانی که میشناختیم کانال رو معرفی کردیم
بعد رفتیم به سراغ تبلیغات در کانال‌های مرتبط که بد نبود
الان دنبال راه‌های دیگه هستیم
این محتوای شما کمک کننده بود
ممنونم

علیرضا ابراهیمیان
1400/02/29

سپاس از شما آقای بهنام
خوشحالیم که محتوا براتون مفید بوده و تجربه‌تون رو با من و اهالی دیجیتالینگ به اشتراک گذاشتید

mahshad.rezapour
1400/07/09
پاسخ دهید

یه سوال جناب ابراهیمیان
با توجه به فیلتربودن تلگرام و تعدادی از کاربرا که دیگه بیخیال استفاده از این پیام رسان فوق العاده شدن، اگر مدت اعتبار اکانت تلگرام کاربری گذشته باشه، اون اکانت حذف میشه؟
میخام دلیل ریزش کاربرا توی کانال تلگرامیمون رو پیدا کنم. به نظرتون میتونه یکی از دلایل این باشه؟ اطلاعی دارین درباره این موضوع؟

علیرضا ابراهیمیان
1400/07/09

سلام خانم رضاپور
جدا از بحث فیلترینگ وقتی شما 6 ماه (به‌صورت پیش فرض) به تلگرامتون سر نزنید اکانتتون حذف میشه اما میتونین این 6 ماه رو به 1 سال هم ارتقا بدید
موضوع بعدی هم بله متاسفانه وقتی اکانت حذف بشه اون شخص در کانال تلگرام شما هم حضور نخواهد داشت این رو هم در نظر بگیرید که ممکنه یک نفر آگاهانه اکانت خودش رو حذف کرده باشه

دقیقا درسته میتونه یکی از دلایل ریزش ممبر این باشه که بنظرم خوبه که اعداد ممبرها دقیق باشه تا بتونیم نرخ کلیک و نرخ تبدیل و درصد واقعی ویوها رو به درستی بررسی کنیم
در انتها پیشنهاد می‌کنم مطلب «ریزش ممبر کاربران در تلگرام» رو هم مطالعه کنید

موفق باشید

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط