چیزهای کوچک، قدرتمند هستند. اما به خاطر کوچکیشان خیلی جدی گرفته نمیشوند. به همین دلیل، پتانسیلهای نهفته در آنها تا زمانی که کسی به سراغشان برود، در گوشهای خاک میخورند. تگها در وبسایت نیز بخشهای کوچکی هستند که اگر درست و حرفهای از آنها استفاده شود میتوانند ترافیک را به سمت وبسایت ما روانه کنند و دستی به سر و گوش سئوی ما بکشند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «برچسبها» میرویم. با ما همراه باشید.
اگر تمایل به خواندن ندارید، گوش دهید!
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- با مفهوم تگ (Tag) در وبسایت آشنا میشویم.
- شیوه ایجاد برچسبهای حرفهای و کاربردی در وبسایت را بررسی میکنیم.
- موضوع لینک دادن به صفحه تگ را موشکافی میکنیم.
تگ (برچسب) چیست؟
تگ یا برچسب، دستهبندیهایی کوچکتر برای وبسایت شما به شمار میروند. وقتی یک تگ را به وبسایت خود اضافه میکنید، صفحهای ویژه برای آن ساخته میشود. اگر تگ گذاشتن هدف مشخصی داشته باشد میتواند مزیتهای خود را به شما نشان دهد. تصور کنید شما در وبسایت خود تقریبا 25 دستهبندی مختلف ساختهاید. از طرفی، مطلب جدیدی برای انتشار دارید اما نمیخواهید برای آن دسته تازهای بسازید. در نتیجه به سراغ تگها میروید. این تگها باید چند ویژگی مهم را داشته باشند:
-
تک واژهای نباشند
مثلا نباید واژه «سئو»، «ایمیل» و … را به عنوان تگ به کار گرفت.
-
همنام دستهبندیهای سایت نباشند
-
با دستهبندیهای سایت نقطههای مشترکی داشته باشند
مثلا اگر دستهبندی «ایمیل مارکتینگ» دارید دیگر نباید تگی با همین عنوان بسازید. این کار هیچ کمکی به سئوی سایت شما نمیکند. در واقع، شما با این کار فقط صفحه اضافه دیگری به وبسایت خود افزودهاید که در صفحه نتایج گوگل با دستهای که قبلا ساختهاید وارد رقابت میشود.
تصویر زیر مربوط به دوره آموزشی سئو محتوا بوده و اشتباهات رایج در برچسبگذاری حکایت میکند.
[posts-cta title=”میخواهید فوت کوزهگری نظم در سایت را بدانید؟” btn-text=”مشاهده دوره کامل محتوای سئو شده” btn-link=”https://digitaling.org/product/seo-content/” target=”_blank”]
ماجرای برچسب در محتوا، کلکسیونی جاندار از اشتباههای ریز و درشت است که کاربران و گوگل را به دردسر میاندازد.در یک فصل از دوره سئو محتوا نقاب را از چهره این اشتباهات برمیداریم و با آنها چاقسلامتی میکنیم!
[/posts-cta]
استراتژی تگ گذاری چیست؟ اصلا چرا باید استراتژی تگ داشته باشیم؟
تگ نیز در کنار صفحه اصلی سایت، دستهبندیها و موضوعها یکی از اجزای سایتتان به شمار میرود که باید برای آن استراتژی داشته باشید. استراتژی تگ به این ترتیب است که شما با در نظر گرفتن مطالب موجود در سایتتان تگهایی چند کلمهای میسازید که رقابت چندانی بر سر آنها وجود ندارد. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. سایت «تخفیفان» را در نظر بگیرید. در این وبسایت، دهها رستوران و … وجود دارند که میتوانید با خریداری بلیط آن مکان با قیمتی کمتر از خدماتشان استفاده کنید. فکر میکنید تگگذاری برای این وبسایت چگونه باشد؟
اگر فرض کنیم که این وبسایت دستهبندی رستوران را داشته باشد، تگ مناسب برای آن میتواند چیزی شبیه به «رستورانهای سنتی دربند» یا «رستورانهای سنتی شهران» باشد. به این ترتیب، اگر کسی عبارت «رستورانهای سنتی دربند» را جستجو کند وارد صفحهای از تخفیفان میشود که یک تگ است اما در آن فهرستی از چندین رستوران فعال در دربند وجود دارد.
تیر نهایی برای ساخت تگهای حرفهای
شما میتوانید با کمک ابزار «keyword tool.io» عبارتهای کلیدی سوالی را پیدا کرده و آنها را به عنوان یک تگ در وبسایت خود قرار دهید. مثلا ممکن است شما پاسخ یک پرسش مهم را در چند مقاله به صورت جسته و گریخته داده باشید. ساخت تگ با این پرسش میتواند تمام این مقالهها را در یک صفحه جداگانه دور هم جمع کند. حتی میتوانید در صفحه تگ، توضیح کوتاهی در مورد آن پرسش برای کاربران تهیه کنید. به این ترتیب، وقتی کاربر همان تگ را سرچ میکند، با یک صفحه که در آن چند مقاله مختلف وجود دارد روبهرو میشود.
[color-box color=”#d6efeb” text-color=”#14234d” ]اگر تا الان تگهای خود را اشتباه انتخاب کردهاید میتوانید با صرف کمی زمان و پیادهسازی نکتههای که در این گفتار برایتان توضیح دادیم، سروسامانی به تگها و دستهبندیهایتان بدهید. حتی میتوانید با لینک دادن به صفحه تگ، اعتبار آن را در گوگل بالاتر ببرید و به این ترتیب از تاثیر برچسب گذاری در سئو هم استفاده کنید. من به تجربه دیدم که ساخت تگ چقدر در افزایش ترافیک سایت موثر است. پس موضوع تگگذاری را فراموش نکنید. [/color-box]
نظر شما چیست؟
آیا تگهایی که برای وبسایت خود ساختهاید ترافیک خوبی را برایتان ایجاد کردهاند؟
کدام یک از اشتباههای شیوه برچسب گذاری که در این گفتار به آنها اشاره کردیم در وبسایت شما دیده میشوند؟
?جدید بود و جالب
سپاس از همراهی شما آقای یحیی پور عزیز
چقدر با این مقاله تون دارم کیف میکنم... حتما توی سایت خودم ازش استفاده میکنم.. انگار یه تعریف دیگه ای از برچسب ها بهم نشون دادین... به نظرم اصلا مقدماتی نیست... دلم میخواد همه جاشو مارک و بولد کنم همزمان! خدا قوت?
سلامت باشید خانم رضاپور عزیز
میدونم که مقالات رو با دقت زیادی مطالعه میکنید
و خوشحالم که بهصورت ویژه یار و همراه دیجیتالینگ هستید?
من درمورد ابزار keywordtools متوجه نشدم چجوری به ساخت تگ کمک میکنه. اگه میشه یه کم بیشتر توضیح بدین
سلام بر شما
این ماجرا بهصورت موردی اتفاق میفته
برای مثال در یک حوزه خاص کلیدواژههایی را مشاهده میکنید که میتوانید یک صفحه تگ با آن بسازید نه یک مطلب و صفحه محصول
موفق باشید