انتخاب هاست مناسب

اقدامات لازم برای انتخاب یک هاستینگ مناسب که احتمالا نمی‌دانید

3 دقیقه

فرآیند دیجیتال مارکتینگ، مانند حل کردن یک پازل بزرگ است. هر قطعه در آن پازل، نقش خود را بازی می‌کند و بدون آن، پازل به تصویر نهایی دست نمی‌یابد. برای یک دیجیتال ، نحوه انتخاب شرکت هاستینگ هم یکی از پازل‌های مارکتینگ به شمار می‌رود. غفلت از انتخاب درست این تکه، شکلی ناکامل را در دنیای وب به نمایش می‌گذارد. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به دنبال «معیارهای انتخاب هاستینگ خوب» می‌گردیم. با ما همراه باشید.

پادکست زیر، نسخه‌ی صوتی همین مقاله است. گوشِ جان!

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • علت اهمیت انتخاب یک سرویس هاستینگ خوب برای موفقیت سایت را بررسی می‌کنیم.
  • معیارهای انتخاب هاستینگ خوب را موشکافی می‌کنیم.
  • رابطه بین زمان (Down) شدن سایت و کیفیت خدمات هاستینگ را کشف می‌کنیم.
  • اهمیت وجود سیستم پشتیبانی فنی برای سایت را مورد بررسی قرار می‌دهیم. 
  • یک تجربه جالب از کار با یک شرکت هاستینگ را می‌خوانیم. 

چه رابطه‌ای میان دیجیتال مارکتینگ و معیارهای انتخاب هاستینگ وجود دارد؟

شاید این پرسش برایتان پیش بیاید که انتخاب هاستینگ چه ارتباطی با دیجیتال مارکتینگ دارد؟ در واقع، انتخاب و استفاده از یک هاست مناسب می‌تواند روی سئوی سایت ما تاثیر مستقیم بگذارد. از طرفی، به عنوان یک دیجیتال مارکتر یا حتی مدیر ‎سایت باید تا اندازه‌ای از دانش فنی وب‌سایت‌ها سردربیاوریم؛ انتخاب هاست هم از این غافله مستثنا نیست. 

اولین قدم برای انتخاب هاست مناسب این است که بدانیم چه انتظاری از سرویس هاستینگ خود داریم. بیشتر وقت‌ها کاربران بدون آگاهی از نیازهای واقعی خود با کنجکاوی فراوان به دنبال بهترین سرویس ارائه‌دهنده هاستینگ می‌روند. در حالی که بهترینی وجود ندارد. این ما هستیم که باید بر اساس نیاز خود هاست مناسبمان را انتخاب کنیم. بر اساس نیاز سایتتان هاست مناسب تهیه کنید

داستان متفاوت هاستینگ برای مدیران سایت 

انتخاب هاستینگ برای تمام وبمستران به یک شکل تکراری انجام نمی‌شود. چون هر صاحب سایت یا دیجیتال مارکتر، برای وب‌سایت خود به ویژگی‌های متفاوتی نیاز دارد. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید که ما می‌خواهیم یک وب‌سایت را راه‌اندازی کنیم. بنابراین باید تخمین بزنیم که بر اساس برنامه‌ریزی‌مان، محتوایی که تولید کرده‌ایم و میزان سرچ کلیدواژه‌هایمان مثلا تا سه ماه آینده چقدر ترافیک خواهیم داشت؟ این موضوع به ما کمک می‌کند تا پلن مناسب خود را انتخاب کنیم. 

ماجرای انتخاب هاست مناسب برای برخی دیگر از مدیران سایت کمی پیچیده‌تر است. چون از زمان بالا آمدن وب‌سایتشان مدتی می‌گذرد و حالا دغدغه آنها تغییر هاست کنونی‌شان است. در این مورد هم ما باید نیازهای وب‌سایت خود را بررسی کنیم و بر اساس آن به دنبال یک هاستینگ مناسب بگردیم.

 مثلا شاید سایتمان چندین ساب دامین (Subdomain) داشته باشد و ما قبل از خرید هاست باید چندو‌چون پشتیبانی از ساب دامنه‌ها را مورد بررسی قرار بدهیم. پیشنهاد می‌کنم یک فهرست از موارد مورد نیاز برای وب‌سایت خود و انتظارهایی که از هاستینگتان دارید را تهیه کنید تا هیچ نکته‌ای از قلم نیفتد. 

اگر در مورد انتخاب هاست خود دچار تردید هستید می‌توانید از یک متخصص کمک بگیرید یا حتی سوال‌های خود را به طور مستقیم از مشاوران آن هاستینگ بپرسید. اما یادتان باشد نباید فقط روی پیشنهادهای مشاوران هاستینگ مورد نظرتان حساب باز کنید.

چندوچون انتخاب یک شرکت هاستینگ

به احتمال زیاد بعد از بررسی‌هایی که در مورد نیازهای خود و انتظاراتی که از شرکت هاستینگ دارید به چند شرکت می‌رسید و حالا باید از میان آنها یکی را انتخاب کنید. در این میان باید مراقب یک نکته باشید و آن مشتری‌های هاستینگ است که معمولا فهرستی از آنها را در صفحه اصلی هر هاستینگی مشاهده می‌کنید. 

معمولا این فهرست، بهترین وب‌سایت‌ها را در برمی‌گیرد و یکی دو نهاد بزرگ هم در آن دیده می‌شود. من هم به خاطر دیدن این مشتری‌ها دست به انتخاب‌های اشتباهی زدم. پس لطفا مواردی که در ادامه برایتان می‌گویم را با دقت بیشتری در نظر بگیرید:

  • راستی آزمایی کنید

حتما قبل از اقدام به خرید هاستینگ، چک کنید که آیا مشتری‌هایی که در سایت از آنها نام برده شده است واقعا از خدمات همین هاست استفاده کرده‌اند؟ یا آیا اکنون هم از خدمات همین هاستینگ استفاده می‌کنند؟راستی آزمایی هاست ها

  • موضوع سایت‌ مشتری‌های هاستینگ را بررسی کنید

حتی اگر آن وب‌سایت‌ها از خدمات همین هاستینگ استفاده کرده باشند باز هم ملاکی برای انتخاب به شمار نمی‌رود. چون شاید موضوع آن وب‌سایت‌ها و نیازشان با سایت شما کاملا متفاوت باشد. در نتیجه، هاستی که آنها استفاده می‌کنند به کار شما نیاید.

  • پارامترهای سایت‌ مشتریان شرکت هاستینگ را زیر نظر بگیریم

یکی دیگر از کارهایی که من بعد از تجربه هاستینگ‌های نامناسب به فهرست کارهای خود اضافه کرده‌ام، بررسی پارامترهایی مانند «سرعت» است. به این ترتیب که با کمک ابزارهایی مانند (GTMetrix) سرعت آن وب‌سایت‌ها را بررسی می‌کنم تا از کیفیت سرور لود آن هاستینگ مطمئن شوم. سایت جی تی متریکس

  • کشف زمان‌های (Down) شدن سایت

آپ تایم (Uptime) بودن سایت هم مورد مهمی است. به این معنا که در طول 24 ساعت شبانه روز در چند درصد موارد سایت ما بالا است؟ شاید سرویسی که در حال بررسی آن هستیم از نظر سرعت در وضعیت خوبی باشد اما حتی بهترین مشتری‌های آنها هم دو ساعت در روز با مشکل داون شدن روبه‌رو می‌شوند.

 شاید با خودتان بگویید که: «چطور می‌توان ساعت‌های مشکل‌دار این هاستینگ را پیدا کرد؟»

ما که نمی‌توانیم تمام روز پای وب‌سایت مشتریان آن هاستینگ منتظر بمانیم.» حق با شما است. به همین دلیل باید از یک ابزار کمک بگیریم. سایت آپ تایم روبوت (Uptimerobot) می‌تواند این اطلاعات را به صورت رایگان به ایمیل شما ارسال کند. 

برای این کار باید آدرس وب‌سایت مورد نظرتان حتی وب‌سایت خودتان –  را به آن بدهید و درخواست خودتان را ثبت کنید. بقیه کارها توسط این ربات و به صورت خودکار انجام می‌شوند. شما تنها کافی است نتیجه کار را در ایمیل خود بررسی کنید.  سایت آپ تایم رباط

  • بک‌آپ سایت، گزینه‌ای حیاتی برای وب‌سایت‌ها

گزینه مهم بعدی در هر شرکت هاستینگ، موضوع بک آپ یا گرفتن نسخه پشتیبان از سایت است. این مورد بسیار مهم است. چون اگر وب‌سایت شما با مشکل روبه‌رو شود و شما بک آپی از سایت خود نداشته باشید، نمی‌توانید داده‌های خود را بازیابی کنید و به همین راحتی سایت شما به همراه تمام زحمت‌هایی که برایش کشیدید، از بین می‌رود.

 متاسفانه برخی از شرکت‌های هاستینگ در این مورد هیچ خدماتی ارائه نمی‌دهند. از طرفی، برای خود شما هم سخت است که بک‌آپ گرفتن از سایتتان را به فهرست بلندبالای کارهای روزانه خود اضافه کنید. 

  • داشتن یک سیستم پشتیبانی قوی

برای فهمیدن اینکه یک شرکت هاستینگ تا چه اندازه در زمینه خدمات پشتیبانی قوی عمل می‌کند باید به سراغ کاربرانی که از این هاست استفاده می‌کنند یا کرده‌اند بروید. می‌توانید آنها را در گروه‌های تلگرامی، انجمن‌ها یا مواردی از این دست پیدا کنید. 

مواردی مانند شیوه پاسخ دادن به مشتری‌ها، بازه زمانی که طول می‌کشد تا پشتیبان به سوال شما پاسخ بدهد و پشتیانی فنی از کاربران، موضوع بسیار مهمی است. چون اگر شما در تیم خود کسی را ندارید که مسئولیت کارهای فنی وب‌سایت را بر عهده داشته باشد، حتما در برخی موارد به کمک احتیاج پیدا می‌کنید. در این صورت اگر شرکت هاستینگ پشتیبانی فنی نداشته باشد، دچار دردسر می‌شوید. پس حتی اگر لازم است هزینه بیشتری را برای خرید پلن یک شرکت هاستینگ که پشتیبانی فنی قوی دارد بپردازید. 

تجربه من از انتخاب یک سرویس هاستینگگنجه هاست

می‌خواهیم در انتهای گفتگویمان در مورد سرویسی که دیجیتالینگ از آن استفاده می‌کند هم صحبت کنیم. ما از سرویس هاستینگ گنجه (ganje.host) استفاده می‌کنم. این سرویس ویژگی‌های قابل توجهی دارد. مثلا مشتری‌هایی که در صفحه اصلی وب‌سایتش معرفی کرده واقعی هستند؛ من حتی با چند مورد از آنها صحبت کردم. 

موارد دیگری مانند سرعت بالای سایت، پشتیبانی فنی قوی، ضمانت بازگشت وجه در صورت ناراضی بودن از سرویس خریداری شده هم جزو نکته‌های خوب این شرکت هاستینگ به شمار می‌رود. پیشنهاد می‌کنم شما هم این سرویس را بررسی کرده و اگر آن را همراستا با نیازهای وب‌سایتتان دیدید از آن استفاده کنید.

[posts-cta title=”دوست دارید به عنوان یک حرفه‌ای در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید؟” btn-text=”دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/digital-marketing/” target=”_blank”]

می‌گویند سالی که نکوست از بهارش پیداست. شما بهار آموزش دیجیتال مارکتینگتان را چگونه آغاز کردید؟ ما در دیجیتالینگ، آغازی اصولی و بهاری سرسبز را به شما پیشنهاد می‌دهیم تا سال‌های پیش روی مارکتینگ خودتان را در حال و هوایی سرشار از اعتماد به نفس و مهارت سپری کنید.

در دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ که بیش از ۲۲ ساعت آموزش ویدیویی پروژه‌محور را تشکیل می‌دهد شما یاد می‌گیرید که چگونه باید در مسیر دیجیتال مارکتینگ قدم بگذارید و در ادامه چگونه مسیر را برای پیشرفت خودتان برنامه‌ریزی کنید. اگر اهل عمل هستید و تصمیمتان برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر کاردرست و درجه‌یک، جدی است دستتان را به ما بدهید و بگذارید در قدم‌های آغازین مسیرتان در کنارتان باشیم.

ما به شما تجربه، مهارت و دانشی که در طول هفت سال به دست آورده‌ایم را پیشنهاد می‌دهیم. شما بدون شک، برنده اصلی این پیشنهاد خواهید بود.

[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم گفتیم:

  • کشف انتظار ما از یک سرویس هاستینگ، اولین قدمی است که باید به هنگام انتخاب هاست برای وب‌سایت خود در نظر بگیریم.
  • شرکت هاستینگ را چشم‌بسته و از روی مشتری‌هایی که در وب‌سایت خود معرفی کرده انتخاب نکنید. 
  • یکی از راه‌های سنجش کیفیت و کارایی شرکت‌های هاستینگ، بررسی دقیق مشتری‌هایی است که در وب‌سایت خود از آنها نام برده است. مشتریان هاست مورد نظر خود را از نظر واقعی بودن، سرعت، زمان‌های داون شدن و … مورد بررسی قرار دهید.
  • یک هاستینگ خوب باید در بازه‌های قابل قبولی از وب‌سایت شما بک‌آپ بگیرد و به پشتیبانی فنی هم مجهز باشد.
  • دیجیتالینگ از سرویس گنجه هاست استفاده می‌کند و از آن رضایت دارد.

نظر شما چیست؟

آیا تجربه‌ای از خرید و انتخاب هاست دارید؟ لطفا آن را برایمان تعریف کنید.

به نظر شما یک هاست مناسب باید چه ویژگی‌های دیگری داشته باشد؟

آموزش دیجیتال مارکتینگ
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
الهه دمرچی
1400/02/10
پاسخ دهید

چقدر این مطلبتون جالبه...
در کل خیلی ممنونم... کانالتون و سایتتون دغدغه دسترسی من به محتوا رفع کرد و این خیلی برای من اهمیت داره. خدا قوت

علیرضا ابراهیمیان
1400/02/10

ممنون خانم دمرچی
خوشحالیم که اینطور بوده?

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط