تمام چیزهایی که در این جهان حضور دارند، مکانی – هر چند کوچک – را به خود اختصاص دادهاند. این بدان معنا است که هر کدام از آنها، آدرسی دارند که با دنبال کردنش میتوان آن چیزها را پیدا کرد. در این میان، آدرسها نیز انواع گوناگونی دارند؛ برخی از آنها ساده و سرراست هستند و برخی دیگر مانند آدرسهای پنهان در نقشه گنج دزدان دریایی، لابهلای خروارها پیچوتاب، پنهان شدهاند.
در دنیای وب نیز کاربران از آدرسها استفاده میکنند و با آنها مسیر خود را به سمت وبسایتها مییابند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «آدرس صفحه (URL)» میرویم و میان دوراهی آدرسهای فارسی یا انگلیسی، بهترین گزینه را پیدا میکنیم. با ما همراه باشید.
وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ راه حل اینجاست! به نسخه صوتی این مطلب گوش جان دهید:
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- به دو راهی انتخاب (URL) فارسی یا انگلیسی سر میزنیم.
- مهمترین نکته برای انتخاب آدرس صفحه را مییابیم.
- سه مزیت استفاده از آدرس صفحه به زبان انگلیسی را بررسی میکنیم.
- تاثیر (URL) انگلیسی روی بهبود سئو را موشکافی میکنیم.
آدرس صفحه (URL) فارسی باشد یا انگلیسی؟
معمولا بر سر این که آدرس صفحه وبسایت، فارسی باشد یا انگلیسی، سخنان ضد و نقیض زیادی گفته و شنیده میشوند. برخی طرفدار استفاده از آدرس صفحه به زبان انگلیسی هستند و برخی دیگر روی نوشتن فارسی این آدرس پافشاری میکنند.
در این میان، عدهای نیز هر دو شیوه نوشتن آدرس را درست میدانند. اما واقعیت ماجرا این است که گوگل، هر دو شیوه آدرسنویسی – به زبان فارسی و انگلیسی – را متوجه میشود. در واقع، معیارهای دیگری هستند که فارسی یا انگلیسی بودن آدرس صفحه را مشخص میکنند. اما آنها چه هستند؟ برایتان خواهم گفت.
در جستجوی یافتن یک حلقه اتصال میان آدرس و محتوای صفحه
اولین نکتهای که باید به هنگام انتخاب (URL) در نظر بگیریم این است که آدرس صفحه باید با محتوای صفحه، ارتباط داشته باشد. بعضی از کاربران به جای انتخاب یک آدرس مرتبط با محتوای صفحهشان از تعدادی عدد استفاده میکنند.
پیشنهاد من این است که اصلا این کار را انجام ندهید و حتما از یک عبارت مناسب برای این کار بهره بگیرید.پس مهم ترین موضوع ارتباط معنایی آدرس با محتوای آن صفحه است نه فارسی یا انگلیسی بودن آن.
اما میان فارسی یا انگلیسی نوشتن آدرسها، ترجیح من زبان انگلیسی است و برای این کار چند دلیل دارم:
- ظاهر مناسب و آراسته
هنگامی که آدرس صفحه شما به زبان فارسی باشد به هنگام شِیر کردن آن – مثلا در شبکههای اجتماعی – ظاهر به هم ریخته و نامرتبی به خود میگیرد. چون به تعدادی کُد هش شده تبدیل میشود که با نگاه کردن به آن نمیتوان چیزی متوجه شد.
- طول زیاد واژهها در URL فارسی
اگر زمانی بخواهید لینک سازی خارجی داشته باشید با طول آدرسهایی که به زبان فارسی نوشته شدهاند به مشکل برمیخورید.
- سخت شدن کار تحلیل صفحهها در سرچ کنسول
وقتی در سرچ کنسول به سراغ تحلیل صفحههای سایت خودتان میروید، آدرسهایی که به زبان فارسی نوشته شدهاند برایتان دردسرساز میشوند. چون همانطور که گفتیم، آدرسها به صورت کدهای رمزنگاری شده درمیآیند و اصلا متوجه نمیشوید که آمار روبهرویتان به کدام صفحه از سایت شما مربوط میشود.البته سرچ کنسول گوگل اخیرا برای این موضوع راه حلی ارائه داده و شاید برای سایت شما این مشکل برطرف شده باشد.
در کل، کار کردن با (URL) فارسی سختتر است. پس شاید بهترین کار این باشد که به عنوان یک اصل، همیشه از (URL) انگلیسی استفاده کنیم و چند کلمه کلیدی هم داخل آن بگنجانیم تا هر چه بهتر بتواند مفهوم صفحه مورد نظرش را منتقل کند.
استفاده از (URL) انگلیسی و ابهام ایندکس شدن بهتر صفحهها!
برخی از صاحبان وبسایتها بر این باور هستند که استفاده از (URL) انگلیسی باعث میشود تا صفحههای سایت، بهتر ایندکس شوند. من این مورد را تجربه نکردهام و شک دارم که این موضوع درست باشد پس نمیتوانم به شما بگویم که خوب ایندکس شدن صفحههای سایت به دلیل وجود (URL) انگلیسی آن است. چون علتهای زیادی پشت این ماجرا پنهان شدهاند.
شاید تنها دلیلی که باعث میشود تا ما از (URL) فارسی برای صفحههای وبسایت خود استفاده کنیم، ناسازگاری سیستم مدیریت محتوای سایتمان با (URL)های انگلیسی باشد. در آن صورت، سیستم به صورت خودکار از واژههای فارسی داخل آدرس صفحه استفاده میکند.
[posts-cta title=”چرا باید روی یادگیری سئو محتوا سرمایهگذاری کنیم؟” btn-text=”دوره ویدیویی سئو محتوا” btn-link=”https://digitaling.org/product/seo-content/” target=”_blank”]سئو به ما کمک میکند تا محتوایمان را از میان انبوه محتواهای دیگر، پیش چشم مخاطب بیاوریم.ما در دوره سئو محتوا هرآنچه در چنته داشتیم را تقدیم شما کردیم تا با یادگیری عمیق سئو، از رقبای خود پیشی بگیرید.
[/posts-cta]نظر شما چیست؟
چند درصد از آدرسهای سایت شما به صورت فارسی هستند؟
به عنوان یک کاربر، کدام نوع آدرسدهی را ترجیح میدهید؟ آدرسهایی که به زبان فارسی هستند یا آدرسهای انگلیسی؟
سلام، ممنون از سایت و کانال خوب و بهخصوص پادکستهای عالیتون. ?
تقریبا تموم پادکستهای شما رو گوش دادم و از شنیدنشون لذت میبرم، کانالتون رو بالای تلگرامم پین کردم که هرموقع پادکست جدیدی میذارید از دستش ندم.
پادکستهای تخصصی سئو رو بیشتر کنید لطفا (البته نظر شخصی منه)
هرچند دیجیتالمارکتینگ فقط به معنای سئو نیست، ولی به شخصه از پادکستهای تخصصی و سطح بالا که درمورد سئو میذارید خیلی لذت میبرم.
امیدوارم روز به روز پیشرفت کنید و همیشه موفق باشید ?
سلام آقای گوهری عزیز
سپاس از نظر شما واقعا دلگرمکننده بود
ممنون
فارسی یا انگلیسی بودن یو آر ال بستگی به نوع کسب و کار سایت هم داره. مثلا توی سایتای محتوا محور، رقابت بالاست و حتی گذاشتن کلمه کلیدی توی یو آر ال پست بلاگ، میتونه جایگاهشون رو توی صفحه سرپ تعیین کنه.
درود بر شما
استفاده از کلمه کلیدی در آدرس صفحه تاثیر میکروسکپی در سئو داره و در زمان رقابت تنگاتنگ بسیار جوابگو هست.
فارسی یا انگلیسی بودن هم تقریبا یکسان هست از نظر گوگل
موفق باشید آقای فتاحی عزیز