بستن

گوگل ترندز، ابزاری رایگان برای کشف واژه‌های گران!

3,022 بازدید ۰ کامنت
گوگل ترندز چیست؟ چرا گوگل ترندز؟

نوع نگاه ما به ماجراهای اطرافمان، سبک و عمق موفقیتمان را می‌سازد. این موضوع در دنیای دیجیتال هم مطرح است. مثلا وقتی به عنوان یک تولیدکننده محتوا به کلمه‌های کلیدی فقط به عنوان واژه‌هایی که در نهایت باید چند بار در متن تکرار شوند نگاه می‌کنیم، یعنی به یک موضوع مهم، نگاهی سطحی داشته‌ایم.

به دنبال همین نگاه سطحی، مقاله‌هایی که برایشان زحمت بسیاری کشیده‌ایم، آن‌چنان که باید، دیده نمی‌شوند. اما چاره کار چیست؟ چگونه می‌توان نوع نگاه به کلیدواژه‌ها را تغییر داد؟ اصلا مگر چه استفاده دیگری از کلیدواژه‌ها می‌توان کرد؟ در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «گوگل ترندز» می‌رویم. ابزاری که برگ جدیدی از داستان کلیدواژه‌ها را رقم می‌زند. تا انتهای این ماجرا با ما همراه باشید. وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید به نسخه صوتی مقاله گوش دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با مفهوم گوگل ترندز و سرچ کلمه کلیدی در آن آشنا می‌‌شویم.
  • مفهوم داده‌های نمایش داده شده در گوگل ترندز را بررسی می‌کنیم.
  • با ریلیتد کوئری و شیوه استفاده از آن آشنا می‌شویم.
  • روش‌های مقایسه کردن کلیدواژه‌ها در Google Trends را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • روش شناسایی کلیدواژه‌های ترند در گوگل ترندز را یاد می‌گیریم.
  • با ویژگی پیش‌بینی میزان سرچ کلیدواژه‌ها در Google Trends آشنا می‌شویم.

گوگل ترندز چیست؟

گوگل ترندز

«گوگل ترندز» (Google Trends)، یک ابزار رایگان است که توسط گوگل در اختیار کاربران قرار گرفته است. از طریق این ابزار می‌توانیم روند سرچ هر کلیدواژه‌ای در گوگل که در ذهنمان می‌گذرد را به تفکیک زمان و مکان مشخصی مشاهده کنیم. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم.

تصور کنید شما می‌خواهید بدانید که سرچ کلمه کلیدی «قیمت دلار» در طول یک سال گذشته در ایران چطور بوده است؟ برای این کار باید وارد ابزار گوگل ترندز شوید – پیدا کردن این ابزار، خیلی ساده است. تنها کاری که باید انجام دهید این است که گوگل ترندز را به انگلیسی سرچ کنید – سپس در نوار جستجوی این سایت می‌زنید: «قیمت دلار» و بازه زمانی آن را دوازده ماه گذشته انتخاب می‌کنید. حالا باید دسته‌بندی موضوعی آن را مشخص کنید؛ مثلا برای قیمت دلار، دسته خبرها، انتخاب مناسبی به نظر می‌رسد.

در گام بعدی باید بخشی که می‌خواهیم محدوده جستجو در آن انجام شود را انتخاب ‌کنیم؛ مثلا بخش وب که همه ما با آن آشنا هستیم یا بخش عکس‌ها، بخش اخبار و حتی بخشی به نام «گوگل شاپینگ» (Google Shopping) و سرچ یوتیوب هم جزو گزینه‌های انتخابی ما هستند. بیایید این‌طور تصور کنیم که ما فقط به دنبال قیمت دلار در سرچ وب هستیم. به این ترتیب، وقتی این سرچ را انجام می‌دهیم، روند مشخصی از جستجوی قیمت دلار در ایران به ما تحویل داده می‌شود.

رفع یک سوءتفاهم در مورد آمار گوگل ترندز

بعضی از کاربران، اعدادی که در آمار گوگل ترندز می‌بینند را به حساب تعداد سرچ این کلیدواژه‌ها می‌گذارند. در صورتی که ماجرا چیز دیگری است. در واقع، آمار و ارقام گوگل ترندز به صورت درصد و نسبی هستند. یعنی وقتی قیمت دلار در فلان ماه عدد 30 را نمایش می‌دهد و در ماه دیگر عدد 90، منظور از 30 و 90 نسبت این دو در بازه های زمانی متفاوت است. بهترین کاری که می‌توان با این درصدها کرد، گرفتن یک نسبت تقریبی از میزان سرچ یک کلمه کلیدی در طول یک بازه زمانی مشخص است.

مثلا متوجه می‌شویم که در یک بازه زمانی مشخص، افراد زیادی این کلمه را سرچ کرده‌اند. گوگل ترند بخش‌های مهم دیگری هم دارد که به شما کمک بسیاری می‌کند. مثلا اینکه در ایران کدام شهرها بیشترین تعداد سرچ در این زمینه را داشتند. باز هم این مورد، عددی بین صفر تا صد را در اختیار شما قرار می‌دهد.

کوئری مرتبط (Related Query) چیست و چه کاربردی در گوگل ترندز دارد؟

مثالی از نمایش عبارات مرتبط توسط گوگل ترندز

بخش مهم دیگری که در گوگل ترندز وجود دارد «Related Query» است. در این بخش، علاوه بر کلیدواژه‌ای که شما سرچ کردید، کلمه‌های کلیدی دیگری هم که کاربران آن را زیاد سرچ کرده‌اند به نمایش درمی‌آیند. اگر به مثال دلار برگردیم، کلیدواژه‌هایی مثل «قیمت دلار»، «قیمت امروز دلار»، «قیمت ارز» و مواردی از این دست را مشاهده خواهیم کرد.

پس مهم‌ترین نکته‌ای که یاد گرفتیم این است که گوگل ترندز فقط برای سئوکارها نیست و مدیران وب‌سایت‌ها هم می‌توانند از آن به خوبی استفاده کنند. مثلا می‌توانند بفهمند که در طول یک‌سال گذشته در ایران و در زمینه کاری آنها چه کلمه کلیدی بیشترین سرچ را داشته است؟

حتی به هنگام راه‌اندازی یک کسب و کار جدید هم می‌توانیم از این ابزار کمک بگیریم. مثلا اگر می‌خواهیم یک کسب و کار را در زمینه فروش غذای گربه راه‌اندازی کنیم – جدا از موضوع‌هایی مثل «تحقیقات بازار»  (market research) و بررسی رقبا که باید انجام دهیم – خیلی راحت می‌توانیم با استفاده از ابزار گوگل ترندز روند سرچ‌های کاربران در آن زمینه را مشاهده کنیم.

شاید از این طریق متوجه شویم که روند سرچ غذای گربه در ایران نسبت به سال‌های 2017 و 2018، رشد قابل توجهی داشته است. این مورد حتی درباره کلیدواژه‌های جدیدی مثل «بیت کوین» هم صورت می‌گیرد. با یک بررسی ساده در گوگل ترندز متوجه می‌شویم که روند سرچ این کلیدواژه در یکی دو سال گذشته بسیار افزایش یافته است.

روش‌های مقایسه کردن کلیدواژه‌ها در گوگل ترندز

در گوگل ترندز، حداکثر می‌توانید پنج کلیدواژه را با هم مقایسه کنید و ببینید که در یک بازه زمانی خاص هر کدامشان چقدر سرچ می‌شوند؟ مثلا اگر کلیدواژه «قیمت دلار» را با کلیدواژه «قیمت یورو» مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که در یک ماه خاص از سال 2018، عدد قیمت دلار 14 و عدد قیمت یورو 1 بوده است.

یعنی به ازای هر یک باری که قیمت یورو سرچ می‌شده، قیمت دلار 14 بار مورد جستجو قرار می‌گرفته است. در گوگل ترندز می‌توان از چند دریچه مختلف، کلیدواژه‌ها را با هم مقایسه کرد:

  • مقایسه دو کلیدواژه شبیه به هممقایسه سرچ کلمات کلیدی در گوگل ترندز

مثلا کلیدواژه «دیجیتال مارکتینگ» و «بازاریابی دیجیتال» یکی از همین موارد هستند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید کلمه کلیدی «دیجیتال مارکتینگ» بسیار بیشتر از معادل فارسی‌اش یعنی «بازاریابی دیجیتال» جستجو می‌شود. این بررسی‌ها برای کسانی که می‌خواهند روی یک کلمه خاص بالا بیایند اهمیت زیادی دارد.

چون به آنها نشان می‌دهد که باید تلاش و زمان خود را صرف چه کلمه کلیدی کنند یا حتی ادبیات مورد نظر کاربران در حوزه دیجیتال مارکتینگ به کدام سمت گرایش دارد؛ فارسی یا انگلیسی؟ درست است که باید هر دو کلیدواژه را در نظر گرفت. اما به احتمال زیاد، کلیدواژه دیجیتال مارکتینگ، ورودی بیشتری برای سایت خواهد داشت.

  • مقایسه میزان سرچ برندها نسبت به یکدیگررقابت اسنپ و تپسی در میزان جستجوی افراد!

در گوگل ترندز می‌توانید ببینید که یک برند در مقایسه با برند رقیبش چقدر سرچ می‌شود؟ مثلا می‌توانیم «اسنپ» و «تپسی» را با هم مقایسه کنیم و ببینیم کاربران نسبت به کدام‌یک از آنها تمایل بیشتری دارند؟ با وجود آنکه هر دو برند برای موفق شدن و جذب مخاطب تلاش زیادی می‌کنند.

اما در این میان، شاید موضوع‌های دیگری مانند «برندینگ» و «سهم بازار» در روند افت و خیز این برندها تاثیرگذار باشند. به حدی که میزان استقبال کاربران اسنپ و تپسی در شهرهای مختلف کشور با هم تفاوت دارند. مثلا در برخی شهرها کاربران تمایل بیشتری به استفاده از اسنپ دارند و در برخی دیگر طرفدار تپسی هستند.

در این شرایط، مشاهده Related Query هم داده‌های جالبی را در اختیار ما قرار می‌دهد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید بیشترین آمار Related Query در این مقایسه مربوط به «اسنپ کیو» بوده است.

از طرفی Related Query تپسی هم بیشتر در مورد «تپسی سازگار با اسنپ» یا «دانلود تپسی سازگار با اسنپ» بوده است. در واقع، کسانی که این کلیدواژه‌ها را سرچ کردند، رانندگانی بودند که می‌خواستند در هر دو اپلیکیشن به طور همزمان کار کنند.

با گوگل ترندز می‌توانید کلیدواژه‌های ترند را شناسایی کنید

امکان دیگری که گوگل ترندز در اختیار کارشناسان تولید محتوا قرار می‌دهد این است که به راحتی از کلیدواژه‌های ترند اطلاع پیدا کنند. این موضوع به آنها کمک می‌کند تا در آن بازه زمانی که یک کلیدواژه بسیار مورد توجه قرار گرفته است، روی آن کار کنند و بالا بیایند.

اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید که ما می‌خواهیم برای ابتدای اسفند ماه مقاله‌ای راجع به ماهی قرمز بنویسیم. با توجه به عید نوروز و علاقه مردم به خرید ماهی قرمز، این مقاله، موضوعی جذاب به شمار می‌رود. برای این کار از گوگل ترندز استفاده می‌کنیم تا ببینیم چه کلیدواژه‌هایی برای بهتر نوشتن این موضوع وجود دارند.

مثلا سرچ می‌کنیم، «ماهی قرمز»، «ماهی عید»، «ماهی نوروز» و این کلیدواژه‌ها را با هم مقایسه می‌کنیم. بعد متوجه می‌شویم که کلیدواژه «ماهی قرمز» بیشتر از همه در سال گذشته و این چند ماهی که مثلا تا عید باقی مانده بیشترین سرچ را داشته است. رتبه‌های بعدی متعلق به کلمه‌های کلیدی «ماهی عید» و «ماهی نوروز» بوده‌اند.

برتری ماهی قرمز در گوگل ترندز

در گام بعدی به سراغ Related Query ها می‌رویم و می‌بینیم که موضوع‌هایی مانند «نگهداری ماهی قرمز»، «غذای ماهی قرمز»، «ماهی قرمز من»، «تعبیر خواب ماهی قرمز» و حتی «بیماری ماهی قرمز» سرچ شده‌اند. تمام این موارد به ما کمک می‌کنند محتوایی بنویسیم که تا یک ماه بعد از عید هم زنده بماند.

کوئری های مرتبط با ماهی قرمز

چون کسانی که بعد از عید نوروز هنوز ماهی‌های قرمز خود را دارند، به دنبال روش‌های نگهداری آن خواهند گشت. با منتشر کردن این موضوع در اینستاگرام، تلگرام و توییتر هم می‌توانیم به مخاطبان بیشتری دست پیدا کنیم. حتی می‌توانیم برای این موضوع یک موشن گرافیک کوچک، اینفوگرافیک یا ویدیوی کوتاه بسازیم و در آن از روش‌های نگهداری ماهی قرمز برای کاربران بگوییم.

 

وقتی گوگل ترندز پیشگو می‌شود!

پیش بینی گوگل ترندز از آینده با استفاده از گذشته!

یکی از بخش‌های بسیار جالب گوگل ترندز، پیش‌بینی سرچ یک کلیدواژه در یک ماه یا چند روز آینده است. مثلا اگر زمانی که یک ماه تا عید نوروز باقی مانده، کلیدواژه «چهارشنبه سوری» را سرچ کنید، متوجه می‌شوید که این کلیدواژه از سال گذشته تا الان، روند معمولی را سپری کرده است.

اما نقطه‌های اوجی هم داشته است؛ مثلا در اسفند و فروردین سال گذشته و دوباره اسفند همین امسال، آمار جستجویش بسیار افزایش پیدا کرده و حتی در طول یک هفته، رشد 50 درصدی را از سر گذرانده است. گوگل با توجه به تاریخچه‌ای که از سرچ این کلیدواژه در روزهای خاصی دریافت کرده، متوجه می‌شود که این کلمه کلیدی یک روز خاص در یک کشور خاص است که آداب و رسوم خاصی هم دارد و کاربران زیادی در آن روز خاص به دنبال چنین کلیدواژه‌ای هستند.

معمولا گوگل ترندز پیش‌بینی‌های متفاوت و تقریبا دقیقی راجع به کلیدواژه‌های مختلف دارد. البته تمام کلمه‌های کلیدی قابلیت پیش‌بینی ندارند. این ویژگی مربوط به کلمه‌هایی است که سال‌های گذشته هم بسیار سرچ می‌شدند.

همکاری کنید و به پیش روید!

ما به عنوان یک کاربر معمولی، دیجیتال مارکتر، سئوکار یا مدیر سایت، می‌توانیم از گوگل ترندز و قابلیت‌های آن استفاده‌های زیادی بکنیم. همان‌طور که با هم دیدیم در مورد اتفاق‌های ریز و درشت داخل ایران، زمینه کاری‌مان و مواردی که می‌خواهیم آنها را سئوسازی کرده یا حتی محتواهایی که می‌خواهیم تولید کنیم، همکار و کمک‌حال قابل اعتمادی به نام گوگل ترندز را در کنارمان داریم.

دوست دارید به عنوان یک حرفه‌ای در دنیای دیجیتال مارکتینگ فعالیت کنید؟

می‌گویند سالی که نکوست از بهارش پیداست. شما بهار آموزش دیجیتال مارکتینگتان را چگونه آغاز کردید؟ ما در دیجیتالینگ، آغازی اصولی و بهاری سرسبز را به شما پیشنهاد می‌دهیم تا سال‌های پیش روی مارکتینگ خودتان را در حال و هوایی سرشار از اعتماد به نفس و مهارت سپری کنید.

در دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ که بیش از ۲۲ ساعت آموزش ویدیویی پروژه‌محور را تشکیل می‌دهد شما یاد می‌گیرید که چگونه باید در مسیر دیجیتال مارکتینگ قدم بگذارید و در ادامه چگونه مسیر را برای پیشرفت خودتان برنامه‌ریزی کنید. اگر اهل عمل هستید و تصمیمتان برای تبدیل شدن به یک دیجیتال مارکتر کاردرست و درجه‌یک، جدی است دستتان را به ما بدهید و بگذارید در قدم‌های آغازین مسیرتان در کنارتان باشیم.

ما به شما تجربه، مهارت و دانشی که در طول هفت سال به دست آورده‌ایم را پیشنهاد می‌دهیم. شما بدون شک، برنده اصلی این پیشنهاد خواهید بود.

دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ

خلاصه‌ای از آنچه با هم در گوگل ترندز گفتیم:

  • گوگل ترندز یک ابراز رایگان از شرکت گوگل است که به شما امکان تحقیق عمیق روی کلیدواژه‌های گوناگون را می‌دهد.
  • این ابزار، نسبتی تقریبی از میزان سرچ یک کلمه کلیدی در طول یک بازه زمانی مشخص را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • مواردی مانند: «مقایسه دو کلیدواژه شبیه به هم» و «مقایسه میزان سرچ برندها نسبت به یکدیگر» دو روش اصلی برای مقایسه کردن کلمه کلیدی در گوگل ترندز به شمار می‌روند.
  • با استفاده از ابزار گوگل ترندز می‌توانید کلیدواژه‌های ترند در یک بازه زمانی خاص را استخراج کنید.
  • گوگل ترندز از تاریخچه سرچ کلیدواژه‌ها برای پیش‌بینی تعداد سرچ آنها در آینده استفاده می‌کند.

نظر شما چیست؟

آیا کلیدواژه‌های پرکاربرد در زمینه کسب و کار خودتان را می‌شناسید؟

به عنوان مدیر سایت یا تولیدکننده محتوا از 1 تا 10 چه نمره‌ای به میزان استفاده خود از گوگل ترندز می‌دهید؟

این مطلب برای شما مفید بود؟

5/5 - (2 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
دیجیتال مارکتینگ چیست؟(به زبان ساده) از مزایا تا معرفی شاخه‌ها در ایران

. مقدماتی

«دیجیتال مارکتینگ چیست؟» شاید بتوان گفت این یکی از داغ‌ترین پرسش‌هایی است که به هنگام کار در فضای وب برای کاربران پیش می‌آید. چون از هر دری که وارد دنیای وب می‌شویم، سرنخی از دنیای دیجیتال مارکتینگ پیدا می‌کنیم و شستمان خبردار می‌شود که همه چیز به بازاریابی دیجیتال، گره خورده است. در حقیقت، بازاریابی دیجیتال، راز بقای کسب و کارها در قرن ۲۱ است. کسب و کارهایی که به حضور در دنیای سنتی اصرار

2
بازاریابی در شبکه اجتماعی چیست و در ایران چگونه است؟

. مقدماتی

در روزگاری که ما زندگی می‌کنیم، شبکه‌های اجتماعی به بخشی از ماجرای روزمره‌مان تبدیل شده‌اند. هر کدام از ما زمان زیادی در این شبکه‌ها می‌گذرانیم و حتی با استفاده از آنها دریچه‌های تازه‌ای برای کسب درآمد باز می‌کنیم. اما این تمام ماجرا نیست. چون کسب و کارهای دیگر به ویژه کسانی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند هم در این شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. برای پیروزی در این مسابقه باید از چم‌وخم این ماجرا

3
اینفلوئنسر کیست؟ اینفلوئنسرمارکتینگ چیست؟ (تعریف به زبان ساده)

.. متوسطه

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است بپرسیم، «اینفلوئنسر» کیست؟ اگر کمی خوب نگاه کنیم، در زندگی هر کدام از ما حداقل یک فرد تاثیرگذار وجود دارد. او کسی است که مسیر اصلی زندگی‌مان را به ما نشان داده است و ما خواسته یا ناخواسته جا پای قدم‌های او گذاشته‌ایم. می‌توانیم غبار تاثیر این فرد را در تک‌تک تصمیم‌هایی که برای خودمان و زندگی‌مان می‌گیریم احساس کنیم. کم‌کم، آن‌قدر به او شبیه

4
تعریف دقیق سئو و ماجرای تکنیک‌ها و کلاه‌های آن

. مقدماتی

در طول تاریخ بشر، از زمان دایناسورها گرفته تا انسان‌های هوشمند، فقط گونه‌هایی فرصت زندگی را از آن خود کرده‌اند که به جای مقاومت در برابر شرایط تازه، انرژی خود را صرف سازگاری و یافتن هر چه زودتر جایگاه خود در تقسیم‌بندی جدید کرده‌اند. در دنیای وب هم سایت‌هایی که خودشان را با اصول گوگل و الگوریتم‌های آن سازگار می‌کنند، در میان بهترین‌ها باقی می‌مانند. سئو، این ماجرا را شدنی می‌کند. در این قسمت از

5
مفهوم بازاریابی موتور جستجو و نقاط ضعف و قوت آن

.. متوسطه

در کارزار حضور در موتور جستجوی گوگل، دو راه برای مبارزه وجود دارد. راه اول که آن را «سئو» می‌نامند مسیری سنگلاخی است که باید با بیل و کُلنگ، عزمی راسخ و انگیزه‌ای لبریز، آن را برای خود هموار کنید. اما وقتی این جاده هموار شود می‌توانید با سرعت در آن پیش بروید. راه دوم «بازاریابی در موتور جستجو» نام دارد. مسیر آن کوتاه و از قبل هموار شده است. اما تا وقتی می‌توانید در

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×