سپاسگزاری کردن کاری پسندیده و اقدامی مثبت است که ما در قبال کسانی که محبت یا لطفی را شامل حالمان کرده‌اند انجام می‌دهیم. اما نکته جالب و در بیشتر موارد، پنهان این است که گاهی دیگران با کارهای به ظاهر منفی خود هم به ما لطف می‌کنند.

شاید بتوان نمونه جالب این موضوع را در کاربرانی پیدا کرد که رسانه ما را ترک می‌کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» اهمیت تشکر از ترک کنندگان رسانه خود را جویا می‌شویم، به دنبال علت‌های رها شدن رسانه خود می‌گردیم و راهکارهایی را در این باره پیشنهاد می‌دهیم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی مقاله گوش دهید.

 

چرا باید از کاربرانی که رسانه ما را ترک می‌کنند تشکر کنیم؟

چرا باید از ترک کنندگان کانال تشکر کنیم

هر رسانه‌ای – مثلا پیج اینستاگرام، کانال تلگرام و … – که محتوایی را ارائه می‌کند، تعدادی فالوئر یا دنبال کننده دارد. برخی از این فالوئرها تصمیم می‌گیرند که آن رسانه را ترک کنند. جدا از این موضوع که باید به دنبال علت این اقدام از سوی کاربران بگردیم باید به عنوان صاحب آن رسانه از کسانی که تاکنون کاربرمان بوده‌اند تشکر کنیم. چون آنها با این اقدام خود به ما نشان می‌دهند که مشکلی جدی در رسانه ما وجود دارد و تاکنون از آن بی‌خبر بوده‌ایم.

در چند سالی که کانال تلگرام دیجیتالینگ را مدیریت می‌کردم، شاهد این موضوع بودم که افراد زیادی وارد کانال می‌شدند و عده زیادی هم آن را ترک می‌کردند. البته برای کسانی که بیرون از ماجرا هستند، تعداد اعضای کانال تغییری نمی‌کرد و حتی در حال رشد بود. چون یا تعداد کسانی که وارد کانال می‌شدند، بیشتر از کسانی بود که از کانال لفت می‌دادند یا اینکه تعداد افراد جدید با کسانی که از کانال می‌رفتند، برابر بود. در هر صورت، من همیشه به دنبال علت‌ لفت دادن کاربران از کانال می‌گشتم. در این مسیر به چند دلیل مهم رسیدم. اما این‌ دلیل‌ها چه بودند؟ برایتان خواهم گفت.

چرا کاربران از رسانه ما خارج می‌شوند؟

ترک کنندگان رسانه ما و افراد ناراضی

خب، این موضوع چند دلیل مهم دارد:

  1. محتوای کانال برای آنها جذابیتی ندارد یا دست‌کم مانند گذشته ارزشمند نیست

وقتی یک کاربر وارد رسانه شما می‌شود محتواهای قدیمی را می‌بیند. شاید در ابتدا آن محتواها برایش جذاب و حتی مفید باشند. اما بعد از گذشت زمان و آشنا شدن کاربر با چم‌وخم محتواهای رسانه، دیگر برایش جذاب و ارزشمند نیستند. به همین دلیل تصمیم می‌گیرد که رسانه را ترک کند.

البته کاربری که درباره آن صحبت می‌کنیم فردی است که با اختیار خودش و به علت جذابیتی که در محتواها دیده بوده وارد رسانه شده است. این موضوع در مورد کاربرانی که به زور وارد کانال‌ها یا پیج‌ها می‌شوند صادق نیست.

اگر علت ترک کردن رسانه، محتوای بی‌کیفیت یا ضعیف باشد، نباید به کاربر خُرده بگیرید. چون کمترین حق او این است که محتوای باکیفیتی را از رسانه شما دریافت کند. صاحب یک رسانه باید خروج کاربران از رسانه‌اش را به عنوان یک زنگ خطر در نظر بگیرد. این موضوع می‌تواند یکی از دلیل‌های تشکر از ترک کنندگان رسانه شما باشد. چون آنها به شما نشان دادند که محتوایتان خوب و جذاب نیست و باید فکری به حال خودتان بکنید.

  1. کاربران محتوای کانال را درک نمی‌کنند

دلیل دیگری که به وسیله تجربه‌ام در کانال تلگرام دیجیتالینگ به آن رسیده‌ام این است که گاهی کاربران تازه‌وارد، متوجه مفهوم محتواهای کانال نمی‌شوند. مثلا برای من پیش آمده است که کاربران پرسیده‌اند: «آیا دیجیتال مارکتینگ همان نتورک مارکتینگ است؟» من هم موضوع را برایشان توضیح می‌دادم. بعد متوجه می‌شدم همان فردی که از من در مورد دیجیتال مارکتینگ پرسیده بود، کانال را ترک کرده است.

این ماجرا در تمام رسانه‌ها اتفاق می‌افتد و فقط محدود به کانال تلگرام نیست. در بسیاری از موارد، به ویژه زمانی که ما از ربات‌ها برای جذب فالوئر در اینستاگرام استفاده می‌کنیم، کاربر به علت زیبایی آیدی پیج، عکس پروفایل، پست جذاب یا بیوی جالب، پیج را فالو می‌کند. اما بعد از مدتی به علت سردرنیاوردن از موضوع پیج به راحتی آن را آنفالو می‌کند یا اصلا اهمیتی به پست‌های جدید نمی‌دهد و به این ترتیب دیگر پست‌های آن پیج برای او نمایش داده نمی‌شوند.

معمولا تعداد کسانی که از کانال‌های تلگرامی لفت می‌دهند خیلی بیشتر از پیج‌های اینستاگرامی است. چون شاید کاربر یک پیج اینستاگرام نتواند راحت پیج را آنفالو کند. مثلا شاید نمی‌خواهد صاحب پیج که او را می‌شناسد ناراحت شود. به همین دلیل به جای آنفالو کردن پیج، به یک کاربر غیرفعال تبدیل می‌شود. یعنی پست‌ها را لایک نمی‌کند، کامنت نمی‌گذارد و … . این هم نوعی آنفالو کردن به شمار می‌رود. اما در تلگرام این طور نیست. چون ماهیت تلگرام، پیام‌رسانی است. به همین دلیل، کاربران حوصله این را ندارند که پیام‌های نخوانده مدام روی هم تلنبار شوند و خیلی راحت لفت می‌دهند.

  1. تعداد پست‌های روزانه، خارج از حوصله کاربر است

خسته شدن کاربر از پست زیاد کانال

تعداد زیاد پست‌ها هم دلیل دیگری است که باعث می‌شود کاربران، رسانه شما را ترک کنند. بیشتر رسانه‌های خبری درگیر این مشکل هستند. وقتی روزانه پست‌های زیادی را در رسانه خود منتشر می‌کنید، شاید گول آمار و ارقام را بخورید و فکر کنید که ویوی پست‌ها به معنی دیده شدن آنها از طرف کاربران است. این موضوع زمانی برایتان روشن می‌شود که از پست‌های لینک‌دار استفاده کرده و با بررسی نرخ کلیک به میزان واقعی بازدیدها و اهمیت کاربران دست پیدا کنید.

برای رسیدن به بهترین نتیجه و جلوگیری از زیاده‌روی در تعداد پست‌های روزانه باید قبل از هر چیز، شناخت خوبی از زمینه کاری خودتان داشته باشید.

من در کانال دیجیتالینگ سعی می‌کنم که حداکثر روزی سه تا چهار پست بگذارم. شاید این تعداد خیلی کمتر از دیگر کانال‌ها باشد. اما دست‌کم خیالم از این بابت راحت است که کاربرانم واقعا پست‌ها را می‌بینند.حتی بعضا به این نکته رسیده‌ام که در برخی روزها این تعداد را به ۲ یا ۱ پست کاهش دهم.

در واقع، این تعداد را از فیدبک‌های کاربرانم گرفتم که می‌گفتند روزی به یک پادکست گوش می‌دهند یا یک اینفوگرافیک را باز می‌کنند. شما هم می‌توانید این کار را انجام دهید و در مورد تعداد پست‌های رسانه خود در یک نظرسنجی از کاربران سوال بپرسید.

  1. کاربر، اکانت خود را حذف کرده است

البته من این مورد را بسیار کم مشاهده کرده‌ام ولی واقعا وجود دارد. برخی از کاربران به دلیل‌های گوناگون حساب کاربری خود را در تلگرام یا اینستاگرام و توییتر حذف می‌کنند. به احتمال زیاد کاربری که قید اکانت خود را می‌زند، تمایلی ندارد که از تک‌تک کانال‌ها لفت بدهد. به همین دلیل وقتی اکانت خود را حذف می‌کند در میان کاربران رسانه شما به عنوان یک حساب کاربری حذف شده نمایش داده می‌شود.

  1. ممبرهای فیک در کانال یا پیج، جا خشک کرده‌اند

ممبرهای فیک در دو حالت وارد کانال می‌شوند. در حالت اول، صاحب رسانه خودش به سراغ خرید ممبرهای فیک می‌رود و در حالت دوم، به دلیل‌های گوناگون ممبرهای فیک وارد یک کانال یا رسانه می‌شوند. خوشبختانه تلگرام خودش در حال حذف ممبرهای فیک از کانال‌ها است.این اتفاق در اینستاگرام هم در حال انجام است.

گاهی جدا از ممبرهای فیک، ممبرهای غیرفعال هم می‌توانند روی رسانه شما تاثیر منفی داشته باشند. چون تعداد ممبرها بالا می‌ماند اما پست‌ها ویو نمی‌خورد و روی لینک‌ها کلیک نمی‌شود.در اینستاگرام هم نرخ تعامل (Engagement Rate) پایین است.

یک آزمایش ساده برای کشف علت ترک کردن رسانه‌ام

آزمایش ساده

من برای درک علت واقعی لفت دادن کاربران از کانال تلگرامم یک آزمایش ساده انجام دادم و از کاربرانی که از کانال می‌رفتند علت این کار را جویا ‌شدم. پاسخ‌های جالب کاربران در بهتر کردن وضعیت کانال به من کمک زیادی کرد. برخی از آنها در پاسخ گفتند: «من یک هفته عضو کانال بودم اما اصلا نفهمیدم که موضوع کانال چیه؟» شاید بخشی از این مشکل به اطلاعات گُنگی که در قسمت توضیحات کانال نوشته بودم برمی‌گشت. به همین دلیل سعی کردم آن قسمت را ویرایش کرده و از اطلاعات روشن‌تری برای توضیح مفهوم و موضوع کانال استفاده کنم. شما هم می‌توانید چنین کاری را برای رسانه خود انجام دهید.

قبل از هزینه کردن، علت‌ها را بیابید

اگر ممبرها از رسانه شما می‌روند یا آن را آنفالو می‌کنند ناراحت نشوید. به جای آن به دنبال علت این مشکل بگردید و سعی خود را بر این بگذارید که آنها را برطرف کنید. من پیج‌های زیادی را دیدم که تعداد ممبرهایشان مدام کم می‌شود اما آنها علت این موضوع را نمی‌دانند.

به همین دلیل، دوباره هزینه می‌کنند تا ممبرهایش بالا بیاید اما دوباره ممبرها دچار ریزش می‌شوند. بهتر است قبل از هزینه کردن برای تبلیغات، علت لفت دادن کاربران را کشف کنید؛ مشکل را برطرف کرده و پس از آن از تبلیغ کردن برای رشد رسانه خود و نه جبران کاربران رفته، کمک بگیرید.

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تشکر از ترک کنندگان رسانه گفتیم:

  • ترک کنندگان رسانه ما آنها با این کار وجود مشکلی را به ما گوشزد می‌کنند پس باید حداقل پیش خود از آنان سپاسگزار باشیم.
  • اگر محتوایی که تولید می‌کنید برای کاربران جذاب نباشد، به راحتی مخاطب‌های خود را از دست می‌دهید.
  • همخوانی محتوای تبلیغاتی با موضوع رسانه هم می‌تواند تاثیر مستقیمی روی کیفیت کلی رسانه شما بگذارد. مراقب باشید که محتوای شما به سمت حاشیه کشانده نشود و از موضوع اصلی رسانه خود دور نشوید.
  • اگر کاربران نتوانند محتوای رسانه شما را درک کنند دلیلی برای دنبال کردن شما نمی‌بینند.
  • در انتشار تعداد پست‌های روزانه خود زیاده‌روی نکنید. این کار به حفظ کاربرانتان و جلوگیری از ترک کردن رسانه شما کمک می‌کند.
  • ممبرهای فیک و کاربرانی که اکانت خود را حذف کرده‌‌اند هم می‌توانند در کاهش تعداد کاربران رسانه شما تاثیرگذار باشند.

نظر شما چیست؟

آیا شما شیوه خاصی برای تشکر کردن از کاربرانی که رسانه‌تان را ترک می‌کنند در پیش گرفته‌اید؟ لطفا روش خودتان را برایمان توضیح دهید.

به عنوان یک کاربر، چه دلیل دیگری باعث می‌شود که شما یک رسانه را ترک کنید؟

آموزش بازاریابی در تلگرام,
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
محمد نوری
1400/02/15
پاسخ دهید

salam o khaste nabashid be shoma va timetun

inke option speede voice ro ezafe kardin kheili khube
benzaram age beyne sorate 2 va 4 chand sorate dige ezafe konin behtar ham mishe
(masalan 2.5 - 3)

Tashakor

علیرضا ابراهیمیان
1400/02/18

سلام آقای نوری عزیز
خیلی ممنون که بهمون فیدبک می‌دید
بله این امکان خیلی راهگشا است
موردی که گفتین رو به فنی انتقال دادم
سپاس

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط