ایمیل مارکتینگ، یکی از روشهای برقراری ارتباط با کاربران و فرصتی برای تبدیل کردن آنها به مشتریان وفادار است. اما با این وجود، بسیاری از کسب و کارها در انجام ایمیل مارکتینگ دچار مشکل میشوند و به نتیجهای که مد نظرشان بود نمیرسند. به همین علت در این قسمت از «دیجیتالینگ» نکتههای کوچک اما مهمی که باید در مورد ایمیل مارکتینگ بدانید را برایتان مهیا کردهایم. اگر شما هم در این زمینه مشکل دارید، تا پایان این گفتار با ما همراه باشید.
وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ میتوانید از این قسمت به نسخه صوتی آن گوش دهید.
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- مزایای استفاده از یک موضوع جذاب برای ایمیل مارکتینگ را بررسی میکنیم.
- اهمیت درج اطلاعات تماس در ایمیل را مورد بازبینی قرار میدهیم.
- دکمه لغو اشتراک و مزایای وجود آن را موشکافی میکنیم.
- با چند راهکار ساده برای یافتن زمان مناسب ارسال ایمیلها آشنا میشویم.
- اهمیت بررسی دادههای به دست آمده از واکنش کاربران را بررسی میکنیم.
- با چند نمونه از ایمیل مارکتینگهای خوب در ایران آشنا میشویم.
ده نکته مهم در ایمیل مارکتینگ که معمولا از قلم میافتند
-
موضوعی مناسب برای ایمیل خود در نظر بگیرید
اگر «موضوع ایمیل» (subject) خود را مشخص نکنید، اصلا نمیتوانید ایمیل ارسال کنید. از طرفی، ایمیلهای که موضوعهای جذابی دارند، بیشتر مورد استقبال کاربران قرار میگیرند. فقط یادمان باشد در نوشتن موضوع ایمیل کاربر را گمراه نکنیم.
-
لوگو، امضای شرکت شما پای ایمیل است، آن را جدی بگیرید
وجود یک لوگو در ایمیل به آن هویت میدهد. سعی کنید حتما لوگوی سایت یا شرکت خود را در ایمیل مارکتینگ درج کنید.
-
اطلاعات تماس و شبکههای اجتماعیتان را فراموش نکنید
معمولا این اطلاعات در بسیاری از ایمیلهای ارسالی به کاربران جا میافتند. وجود شماره تلفن و آدرس وبسایت، شرکت یا سایر شبکههای اجتماعی که در آن حضور دارید، مانند لوگو به ایمیل شما اعتبار و هویت میدهد. عدهای فکر میکنند فقط گذاشتن لوگوی شبکههای اجتماعی بدون اینکه لینکی در آن وجود داشته باشد، کافی است. چون کاربران روی آنها کلیک نمیکنند. ولی ماجرا کاملا برعکس است. اگر نگاهی به گزارشهای ابزاری که با آن ایمیل مارکتینگ را انجام میدهید مثلا میلرلایت (Mailerlite) بیندازید خواهید دید که چند درصد از کاربران روی آیکون سوشالها کلیک کردهاند.
-
متنی جذاب و گیرا برای ایمیلتان بنویسید
درست است که نکته بسیار مهم در متن ایمیل، دکمه کال تو اکشن است. اما این بدان معنا نیست که از متن خیلی کوتاهی استفاده کنید و به کاربر وعده بدهید که برای خواندن ادامه متن، روی دکمه کلیک کند. پیشنهاد میکنم اگر اطلاعات خاصی دارید، توضیحات لازم در مورد آن را در همان متن ایمیل به کاربر بدهید. مجبور کردن کاربر به کلیک کردن باعث نمیشود که کمپین، جشنواره یا هر هدف خاصی که مد نظر شما است به نتیجه مطلوب برسد.
-
با استفاده از تصاویر در ایمیل، حافظه بصری کاربر را درگیر کنید
استفاده از تصویر در متن ایمیل باعث افزایش جذابیت بصری ایمیل میشود. اما در استفاده از آن زیادهروی نکنید. یک یا دو عکس برای هر ایمیل کافی است.
-
به ریسپانسیو بودن ایمیل توجه کنید
این مورد که بسیار هم مهم است متاسفانه خیلی کم مورد توجه قرار میگیرد. بر اساس آمارهای جهانی، حدود 60 درصد کاربران، ایمیلهای دریافتی را با گوشی خود باز میکنند. اگر ایمیلی که ارسال میکنید ریسپانسیو نباشد، تمام زحمتی که برای جذاب بودن متن و عکسها کشیدید به هدر میرود.
-
دکمه لغو عضویت و احترام به تصمیم مشتری
یکی از بهترین کارهایی که در بیشتر ایمیلها از قلم میافتد، قرار دادن دکمه «لغو عضویت» (Unsubscribe) است. حذف این گزینه از ایمیلهای ارسالی، بر خلاف اصول دیجیتال مارکتینگ است. شما با قرار دادن این گزینه در ایمیل خود به حق انتخاب کاربران اهمیت میدهید. بهتر است این دکمه را در انتهای ایمیلتان قرار دهید تا هر وقت کاربر خواست بتواند روی دکمه لغو عضویت کلیک کند. این دکمه را با فونت مناسب، ساده و خوب بنویسید تا کاربر بتواند سریع آن را پیدا کند. از طرف دیگر، وجود این دکمه و حتی کلیکی که کاربران روی آن میکنند به ما نشان میدهد که چه تعداد از آنها عضویت ایمیل را لغو کردهاند. این به ما کمک میکند تا به دنبال کم و کاستیهای کارمان بگردیم و آن را بهبود ببخشیم.
-
میزان پوشش سرور ایمیل را بررسی کنید
باید مطمئن شویم که ایمیل ما به تمام سرورهای ایمیل مثل یاهو، جیمیل و ایمیلهای دیگر به راحتی ارسال میشود و همه کاربران مورد نظر ما آن را دریافت میکنند.
-
با آزمون و خطا، زمان ارسال ایمیل را کشف کنید
در نگاه اول، شاید نتوان به درستی زمان مناسب برای ارسال ایمیلها را پیدا کرد. یکی از بهترین کارهایی که برای پیدا کردن این زمان میتوانید انجام دهید استفاده از «A/Bتست» است. با کمک این تست میتوانید ساعت و روزهای مناسب برای ارسال ایمیل به کاربران مورد نظرتان را پیدا کنید. شاید لازم باشد زمان بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید. اما در نهایت، پیدا کردن این آیتم به شما کمک زیادی میکند.
-
با توجه به دادهها قدم بردارید
اگر متوجه شدید که روند باز شدن ایمیل در بازهای که در نظر گرفتید کاهش پیدا کرده است باید مواردی مثل زیر را بررسی کنید:
- تعداد ایمیلهای ارسالی در طول هفته را کاهش دهید.
- زمان ارسال ایمیل را جابهجا کنید.
- در مورد موضوعهای ارسالی تجدید نظر کنید.
- متنها و پیامهایی که خیلی ساده هستند و کمکی به کاربر نمیکنند را ارسال نکنید.
- ایمیلها را برای کاربرانتان سفارشی کنید.
سعی خود را بر این بگذارید که ایمیلها را با توجه به کاربران متفاوتی که دارید سفارشیسازی کنید. این کار، احتمال باز شدن ایمیل توسط کاربران را افزایش میدهد و به دنبال آن باعث افزایش کلیک روی دکمه کال تو اکشن میشود.
حرف برای کال تو اکشن بسیار است برای همین در مقاله دیگری به مفهوم کال تو اکشن و چگونگی طراحی آن پرداختیم. پیشنهاد میکنیم آن را مطالعه کنید.
[posts-cta title=”چقدر با تحلیل در ایمیل مارکتینگ آشنا هستید؟” btn-text=”ورود به دوره ایمیل مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/email-markering/” target=”_blank”]استفاده از دادهها در ایمیل مارکتینگ میتواند در زمان، تلاش و هزینه شما صرفهجویی کند. ما در دوره ویدیویی و تجربهمحور ایمیل مارکتینگ، چند فصل را برای توضیح موشکافانه «تحلیل ایمیل مارکتینگ»، «مشخص کردن KPI» و «بررسی نمونه ایمیلهای واقعی برای درس گرفتن و کسب تجربههای واقعی» کنار گذاشتیم.
میتوانید با شرکت کردن در دوره ایمیل مارکتینگ، تمام این تجربهها را از آن خود کنید.
[/posts-cta]دو نمونه موفق ایمیل مارکتینگ در ایران
یکی از بهترین ایمیل مارکتینگهایی که در ایران دیدم، مربوط به وبسایت «ایوند» (evand.com) است. با توجه به علاقه من در زمینه دیجیتال مارکتینگ و مدیریت کارآفرینی، میتوانم با کمک ایمیلهایی که از این سایت دریافت میکنم از رویدادهای مختلف در زمینه مورد علاقهام با خبر شوم.
سایت «جابینجا» (jobinja.ir) هم ایمیل مارکتینگ خوبی دارد. اگر دنبال کار باشید میتوانید با ثبتنام در آن سایت و نوشتن رزومه کاری و تخصصتان آگهیهای استخدامی را در ایمیل خود دریافت کنید.
یادتان باشد، یکی از روشهای یادگیری ایمیل مارکتینگ، عضویت در سایتهای مختلف و دریافت خبرنامه ایمیل از آنها است. من با استفاده از این روش، چیزهای زیادی را درباره ایمیل مارکتینگ یاد گرفتم. پیشنهاد میکنم شما هم همین کار را انجام دهید.
نظر شما چیست؟
از میان 10 نکتهای که در این مقاله گفته شد، کدام یک را در ایمیل مارکتینگ خود از قلم انداختهاید؟
آیا تاکنون با بررسی ایمیل مارکتینگ سایتهای خارجی به نکتهای جالب برخورد کردهاید؟ لطفا آن را با ما و خوانندگان دیجیتالینگ در میان بگذارید.