ستارههای زیادی در آسمان وجود دارند. اما این ستارهها تمام حجم کهکشان را تشکیل نمیدهند. آنها به چشم میآیند چون روشن و درخشان هستند. اگر دنیای وب را کهکشان در نظر بگیریم، آنگاه وبسایتهایی که سئوی خوبی دارند، همان ستارههای پُر نور و درخشان خواهند بود که در ورای آنها حجم عظیمی از وبسایتهای خاموش قرار گرفتهاند.
به همین دلیل، سئو کردن وبسایت یکی از دغدغههای همیشگی مدیران وبسایتها است. چون اگر از اصول سئو پیروی نکنند فرصتی برای دیده شدن نخواهند یافت. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ یکی از پلاگینهای محبوب در زمینه سئو یعنی یوآست (Yoast Seo) میرویم. با ما همراه باشید.
شرایط مطالعه ندارید؟ پس گوش دهید:
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- با پلاگین (Yoast Seo) و ویژگیهای آن آشنا میشویم.
- رابطه میان چراغهای سبز و قرمز افزونه یوآست و نمره سئو را بررسی میکنیم.
- به دنبال مزیتها و معایب کنار گذاشتن افزونه یوآست میگردیم.
پلاگین یوآست (Yoast Seo) چیست؟
(Yoast Seo) پُر نصبترین و محبوبترین پلاگین وردپرس در زمینه سئو است. با وجود این پلاگین، دیگر لازم نیست خودتان «سایت مپ» را بسازید یا به دنبال ایجاد فایل «robot.txt» باشید. در عوض میتوانید خیلی راحت، آنها را مدیریت کنید. گذشته از این، افزونه یوآست در ساخت خودکار متاتگهایی مانند «عنوان صفحه» (Meta title tag) و «توضیحات متا» (Meta Description) به شما کمک میکند؛ حتی میتوانید خودتان آنها را شخصیسازی کرده و بر اساس استانداردهایی که دارید، آنها را بنویسید.
ریدایرکت (Redirects) کردن صفحههای وبسایت با کمک افزونه یوآست به کار سادهای تبدیل میشود و به راحتی میتوانید «ریدایرکت 301» را در وبسایتتان مدیریت کنید. موارد دیگری مانند چگالی کلمه کلیدی، متن جایگزین تصویر و چراغهایی که به ادیتور وردپرس شما افزوده میشوند تا بتوانید مثل یک چک لیست هوشمند بخشی از نکتههای مهم سئوی متن خود را رعایت کنید ویژگیهایی هستند که در افزونه یوآست وجود دارند. این پلاگین، آپدیتهای خوبی ارائه میدهد و تقریبا با تمام الگوریتمهای گوگل سازگاری دارد. البته برای گرفتن بهترین نتیجه از این افزونه، پیشنهاد میکنم که نسخه حرفهای آن را خریداری کنید.
آیا سبز و قرمز شدن چراغهای افزونه یوآست به معنای خوب و بد بودن سئو است؟
یکی از اشتباههای رایج در پلاگین (Yoast) خلاصه کردن تمام داستان سئو در این پلاگین است. در واقع، بسیاری از صاحبان وبسایتها فکر میکنند که تمام ماجرای سئو با نصب افزونه یوآست تمام میشود. چون این افزونه بیشتر کارهای لازم برای سئوی سایت را به صورت خودکار انجام میدهد. در حقیقت، اصلا اینطور نیست.
پلاگین یوآست به شما کمک میکند تا کارها را راحتتر انجام دهید. بهترین کار این است که چراغهای سبز یا قرمز در یوآست را تنها به عنوان یک یادآوری برای کارهایی که باید انجام دهید در نظر بگیرید. مثلا اگر قرار باشد با یک کلیدواژه بالا بیایید، سبز بودن آن چراغها تضمینی از موفقیت در انجام این کار نخواهند بود.
[color-box color=”#d6efeb” text-color=”#14234d” ]چون نکتههای دیگری در این میان وجود دارند که یوآست به آنها توجهی ندارد. به عنوان مثال، افزونه یوآست نمیتواند به شما بگوید که محتوایی که در حال نگارش آن هستید نسبت به رقبایتان در چه سطحی از کیفیت قرار دارد یا چه کلیدواژههایی هستند که رقبایتان از آنها استفاده کردهاند اما شما آنها را در نظر نگرفتهاید، یا میزان مرتبط بودن صفحههایی که در محتوای شما لینک شدهاند چقدر است.[/color-box]
من وبسایتهای زیادی را میشناسم که در چند کلیدواژه مهم در صفحه اول و لینکهای یک تا سه قرار دارند اما وقتی وارد بهترین صفحه سایتشان – یعنی صفحه اصلی – شدم دیدم که بیشتر چراغهای یوآست آن قرمز است و از نظر این افزونه، کاملا ناخوانا به شمار رفته است. اما هیچ کدام از این اخطارها باعث نشدند که رتبه آن وبسایت دچار افت شود.
از طرف دیگر، سایتی را میشناختم که تمام محتوای خود را از وبسایتهای دیگر کپی میکرد. با وجود آنکه تمام چراغهای یوآست در محتوای او سبز شده بودند، وبسایت او از طرف گوگل به شدت جریمه شد. شاید اگر خود گوگل پلاگین سئو را منتشر میکرد و به صفحهها و محتواها نمره میداد، ماجرا بسیار متفاوت میشد. اما فعلا چنین امکانی در دسترس نیست.
جبههگیری بیدلیل نسبت به یوآست
برخی از کاربران، نسبت به یوآست نظرهای عجیبی دارند. مثلا برخی از آنها باور دارند که اگر این افزونه را در وردپرس خود نصب کنند، باعث افت رتبه سایتشان خواهند شد؛ یا اینکه فکر میکنند به صورت دستی خیلی بهتر میتوانند مطالب خود را سئو کنند.
به نظر من، وقتی سایت ما روی یک سیستم مدیریت محتوا قرار دارد، باید بپذیریم که بخش قابل توجهی از کارها میتوانند به صورت خودکار انجام شوند و این چیز بسیار خوبی است. افزونه یوآست، انجام کارهای زیادی را برای ما ساده میکند و مقاومت در برابر آن، کار هوشمندانهای نیست. کنار گذاشتن این افزونه و انجام دادن دستی تکتک کارها باعث کاهش سرعت ما میشود.
آیا سئو کردن سایت بدون یوآست امکان پذیر است؟
گاهی این پرسش مطرح میشود که اگر سایت ما وردپرسی نباشد یا اگر این افزونه را در وردپرس خود نداشته باشیم، دیگر نمیتوانیم در سئو خوب عمل کنیم؟ در واقع، بسیاری از سایتهای بزرگ و مطرح در ایران – مثل دیجی کالا یا برخی وبسایتهای خبری – و جهان که از صفر کُد زده شدهاند و جایگاه بسیار قدرتمندی در نتایج جستجوی گوگل را از آن خود کردهاند از این افزونه استفاده نمیکنند.
موضوع مهم این است که ما نکتههای مهم در سئو داخلی و خارجی را خوب بدانیم، آنها را اجرا کرده و محتواهای کاربردی و جذاب را مرتب در سایتمان منتشر کنیم. در این صورت، حتما از فعالیت خودمان نتیجه خوبی میگیریم.
[posts-cta title=”چطور با سئو، چراغ محتوایمان را روشن نگه داریم؟” btn-text=”دوره محتوای سئو شده” btn-link=”https://digitaling.org/product/seo-content/” target=”_blank”]
برای پاسخ به این سوال ۸ ساعت ویدیو آموزشی از تجربیاتمان در زمینه سئو محتوا آماده و در قالب یک دوره در سایت دیجیتالینگ منتشر کردیم.در این دوره نگاه عمیقتری به سئو محتوا داریم و از نگاه ابزاری و پلاگینی به سئو، دوری کردیم.
[/posts-cta]
نظر شما چیست؟
آیا در وبسایت خود از افزونه یوآست برای سئو کردن استفاده میکنید؟
فکر میکنید چند درصد از موفقیت سایتتان را به این افزونه مدیون هستید؟
به نظر شما چرا گوگل تاکنون افزونهای برای سئو کردن منتشر نکرده است؟
مقاله خیلی خوبو کاربردی بود.
ازش یاد گرفتم
دمتون گرم
خوشحالیم که اینطور بوده آقای ولی زاده عزیز