سئو تصاویر چگونه انجام می‌شود؟

آموزش سئو تصویر و تکنیک‌های سئو عکس با انتقال تجربه دیجیتالینگ

3 دقیقه

تصاویر، زبان قدرتمندی برای بیان پیچیده‌ترین مفاهیم دارند و می‌توانند بیشتر از چندین مقاله حرف برای گفتن داشته باشند. استفاده از تصاویر برای وب‌سایت‌ها می‌تواند میزان ارتباط مخاطب با سایت را بسیار افزایش دهد. 

در این میان، نباید از بهینه‌سازی تصاویر برای موتورجستجو غافل شد. چون بهترین عکس‌ها وقتی تاثیر خودشان را روی مخاطب می‌گذارند که دیده شوند. در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ «سئو تصاویر» یا «image SEO» می‌رویم و راهکارهای ایجاد تصاویر سئو شده را با هم بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید. 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • تاثیر حجم و کیفیت بالا را روی سئو تصاویر بررسی می‌کنیم.
  • چند ترفند جالب را در مورد انتخاب اسم تصاویر یاد می‌گیریم.
  • به موضوع کپی رایت می‌پردازیم و با روشی برای محافظت از عکس‌هایمان آشنا می‌شویم. 
  • تگ alt برای تصاویر و تاثیر آن روی سئوی سایت را مورد بررسی قرار می‌دهیم. 

عکس با کیفیت، خیلی خوب است اما اول باید دیده ‌شود

اولین نکته‌ای که در مورد سئو تصاویر باید در نظر بگیریم، حجم تصویر است. حجم تصویر باید به اندازه‌ای باشد که کاربران مختلف با سرعت‌های متفاوت اینترنت بتوانند به راحتی تصویر ما را ببینند. در بسیاری از سایت‌ها تصاویر باکیفیتی وجود دارند اما بارگذاری آن تصاویر خیلی طول می‌کشد. شاید کاربر اصلا نتواند آن تصویر را ببیند یا حتی تصویر مورد نظر، نصفه و نیمه لود شود. 

بهترین کار این است که حجم تصویر خود را پایین بیاوریم. اگر سایت شما در بستر سیستم مدیریت محتوای وردپرس راه‌اندازی شده است می‌توانید از پلاگین‌های مختلفی برای کاهش حجم عکس‌های خود استفاده کنید. مثلا پلاگین (WP Smush) به صورت خودکار، حجم تصاویر آپلود شده را کاهش می‌دهد و کیفیت عکس را هم در حد قابل قبولی نگه می‌دارد. پلاگین مناسب برای کاهش حجم تصاویر سایت

به هنگام انتخاب اسم تصاویر، سلیقه و هوشمندی را با هم ترکیب کنید 

اسم تصاویر(نام فایل تصویر) یکی از مواردی است که معمولا توجه زیادی به آن نمی‌شود. خیلی از کاربران به جای انتخاب نامی که به مفهوم تصویرشان بخورد، از چند عدد یا حروف بی‌ربط برای نام‌گذاری تصاویرشان استفاده می‌کنند. 

انتخاب نام مناسب برای عکس‌ها از نظر گوگل هم مهم است؛ چون به این ترتیب می‌فهمد که عکس مورد نظر به چه چیزی اشاره می‌کند. بهتر است علاوه بر انتخاب نام مرتبط، آدرس سایتمان را هم به دنبال نام عکسمان بنویسیم.

 در این صورت اگر یک کاربر، عکستان را دانلود کند، خودبه‌خود آدرس سایت شما نیز در سیستمش ذخیره می‌شود. این کار، احتمال بازگشت کاربر به سایت را افزایش می‌دهد. تکنیک‌های کلاژ و اسکرین‌شات برای سئو تصویریر

داستان راستان کپی رایت در ایران 

کپی رایت در ایران موضوع مهمی به شمار نمی‌رود. به همین دلیل وقتی می‌خواهیم برای مقاله خود عکسی بگذاریم یک سرچ ساده در گوگل می‌کنیم، اولین عکسی که به نظرمان خوب می‌آید را انتخاب کرده و در سایتمان می‌گذاریم. پیشنهاد می‌کنم در این مورد دو نکته را در نظر بگیرید: 

  1. اگر سایت شما فروشگاهی است، به احتمال زیاد عکاسی محصولاتتان را خودتان انجام می‌دهید. بنابراین بهتر است قسمتی از عکستان را برای واترمارک در نظر بگیرید تا اگر زمانی عکس شما دانلود شد حداقل بدانند که متعلق به سایت شما بوده است.
  2. به دنبال عکس‌های کمیاب باشید. در الگوریتم‌های جدید گوگل، وقتی یک کلمه‌کلیدی را جستجو می‌کنید، تصاویر مشابه یا تکراری برای شما نمایش داده نمی‌شوند. 

بنابراین نمی‌توانید از طریق سرچ فارسی به عکس‌های کمیاب دسترسی پیدا کنید. بهترین کار این است که کلیدواژه خود را به صورت انگلیسی سرچ کنید و به دنبال تصاویری بروید که اصلا در سرچ فارسی پیدا نمی‌شوند. چون به این ترتیب می‌توانید از طریق «تصاویر گوگل» (Google image) هم ورودی داشته باشید. من هم این موارد را امتحان کردم و نتیجه خوبی گرفتم. استفاده از تکنیک ترکیب و کپشن نویسی تصاویر در دیجیتالینگ

نمونه ترکیب محتوای بصری در دیجیتالینگ

در ویدیو زیر یک تایم لپس کوتاه از ترکیب چند تصویر و ایجاد یک تصویر اختصاصی در دیجیتالینگ را مشاهده می‌کنید که با خلاقیت خانم مهشاد رضاپور یکی از اعضای تیم دیجیتالینگ طراحی شده است.

 

متن جایگزین عکس را از قلم نیندازید

یکی از ویژگی‌های تصاویر سئو شده، وجود «متن جایگزین تصویر» (Alt images) است. برای گرفتن بهترین نتیجه، این متن را به صورت برداشتی از آن تصویر و در قالب چند کلمه بنویسید تا اگر زمانی عکستان برای یک کاربر لود نشد بداند که موضوع تصویر از چه قرار بوده است.

در تصویر زیر که مربوط به یکی از اسلایدهای دوره سئو محتوا است سه متن جایگزین را انتخاب کردیم و به هر کدام نمره دادیم.

نمونه متن توصیفی برای ویژگی ALT تصویر

این موضوع به گوگل هم کمک می‌کند تا از مفهوم تصویر سردربیاورد و عکستان را در نتایج جستجوی آن کلیدواژه‌ها قرار دهد. مثلا اگر شما تصویر یک هواپیما را در محتوای خود قرار می‌دهید به جای اینکه خیلی ساده در متن جایگزین تصویر بنویسید: «هواپیما» از جزئیات بیشتری کمک بگیرید و مثلا بنویسید: «هواپیمای ایرباس سفید رنگ.»

 به این ترتیب اگر یک کاربر در گوگل سرچ کند: «ایرباس» احتمال اینکه عکس شما هم جزو نتایج جستجو باشد افزایش پیدا می‌کند. شاید لازم باشد زمان بیشتری را برای این کار در نظر بگیرید. اما بعد از مدتی می‌توانید نتیجه زحمتتان را ببینید.

من این مورد را در یک وب‌سایت پزشکی دیدم. آنها با رعایت همین موارد، یعنی انتخاب عکس خوب و کمیاب، نوشتن متن جایگزین تصویر مناسب، کاهش حجم عکس و تغییر هوشمندانه اسم فایل عکس توانستند روزانه حدود 700 ورودی فقط از طریق عکس‌هایشان داشته باشند. 

مورد دیگری که برخی می‌گویند روی سئوی عکس‌ها تاثیر می‌گذارد، اسم عکس است. منظورم از اسم عکس، همان متن کوتاهی است که وقتی کاربر با موس روی تصویر می‌آید برایش نمایش داده می‌شود. بد نیست روی آن هم زمان کمی بگذارید. چون شاید روی بهبود سئو تاثیرگذار باشد. 

[posts-cta title=”چطور تصاویر را سئو کنیم؟” btn-text=”مشاهده دوره سئو محتوای متنی، تصویری، صوتی و ویدیویی” btn-link=”https://digitaling.org/product/seo-content/” target=”_blank”]

سئو تصاویر آنقدر مهم بوده که ما در دوره سئو محتوا یک فصل کامل را به آن اختصاص دادیم.در این فصل از دوره، درک گوگل از تصاویر را با مثال‌هایی واقعی برایتان توضیح می‌دهیم و پس از آن به سراغ بخش هیجان‌انگیز ماجرا می‌رویم؛ یعنی ساخت تصاویر اختصاصی و روش‌های ارائه یک توصیف عالی از عکس‌ها.

ناگفته نماند که تمام روش‌های آشکار و پنهان خودمان برای ساخت تصاویر را هم روی دایره ریخته‌ایم!

[/posts-cta]

نظر شما چیست؟

چقدر به موضوع سئو کردن تصاویر وب‌سایتتان اهمیت می‌دهید؟

کدام‌یک از راهکارهای سئو تصاویر را در وب‌سایت خود اجرا کرده‌اید؟

آیا برای کاهش حجم تصاویر از افزونه یا وب‌سایت خاصی استفاده می‌کنید؟ 

آموزش سئو محتوا
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
رضا مولایی
1400/03/27
پاسخ دهید

سلام چقدر سایتون باحاله! من توی کانال تلگرامتون هم عضو شدم مطالب خیلی عالی بود.
فقط یه سوال برای سایتمون دارم ، ما الان داریم مطالب رو خودمون تولید میکنیم ولی عکس هارو داریم از سایت های دیگه برمیداریم و نتونستیم خودمون تهیه کنیم... این چقدر میتونه توی سئو سایت تاثیر منفی داشته باشه؟

علیرضا ابراهیمیان
1400/03/28

سلام بر شما آقای مولایی عزیز
این موردی که گفتین تاثیر منفی در سئو سایت شما نخواهد داشت و شما جریمه نخواهید شد .
ایجاد تصویر اختصاصی باعث بهبود رتبه سایت شما در نتایج google image خواهد شد.
این مورد را با مثال‌های فراوان در دوره سئو محتوا ذکر کردیم.
موفق باشید.

مهرگان
1400/03/31
پاسخ دهید

با سلام
ممنون از محتوای خوبی که منتشر کردین.
سوالی داشتم. وردپرس متا دیتایی که در فوتوشاپ وارد عکس کردم رو پاک میکنه. از چه پلاگینی برای آپلود عکس استفاده کنم تا داده‌های اکسیف حفظ بشن؟

علیرضا ابراهیمیان
1400/04/01

سلام جناب مهرگان
امیدوارم که خوب باشید
برای آپلود عکس نیاز به پلاگین خاصی نیست؛ مواردی که برای سئو تصویر مهم است عبارتند از : نام تصویر، حجم تصویر، متن جایگزین تصویر.
من تا به حال جایی مطالعه نکردم و تجربه هم نکردم که داده‌هایی مثل exif در سئو تاثیرگذار هستند.
سپاس از توجهتون به محتوای دیجیتالینگ

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط