راه‌اندازی یک کسب و کار در اینستاگرام، بدون مشارکت فعال کاربران هدفمان، راه به جایی نمی‌برد. در واقع، زمانی می‌توانیم با غرور از پیج خود در این شبکه اجتماعی صحبت کنیم که «نرخ مشارکت» (engagement rate) بسیار خوبی در اینستاگرام داشته باشیم. 

در این قسمت از «دیجیتالینگ» به دنبال راه‌هایی برای «افزایش نرخ تعامل به کمک بیزنس پروفایل اینستاگرام» می‌گردیم. اگر شما هم صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.

پادکست زیر را می‌توانید در جهت تکمیل محتوای متنی گوش جان دهید.

بخش اول

بخش دوم

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با ویژگی‌های بیزنس پروفایل اینستاگرام بیشتر آشنا می‌شویم.
  • بخش (Activity) بیزنس پروفایل اینستاگرام را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • در بخش (content) به دنبال ماجرای پست‌های تولید شده می‌گردیم.
  • با فیلترهای بخش کانتنت و آمار آنها آشنا می‌شویم.
  • چند نکته مهم در مورد استوری اینستاگرام را می‌خوانیم.
  • پیگیر آمار رشد کاربران در بخش (Audience) می‌شویم. 

 

بیزنس پروفایل اینستاگرام چه ویژگی‌هایی دارد؟

پروفايل بيزينس اينستاگرام

اولین امکانی که بیزنس پروفایل اینستاگرام در اختیار شما قرار می‌دهد، امکان درج شماره تماس، ایمیل و لوکیشنتان است. به این ترتیب، کاربران می‌توانند به طور مستقیم و خیلی راحت با شما ارتباط برقرار کنند. این قابلیت در پیج‌هایی که بیزنسی نیستند، غیرفعال است. مهم‌ترین بخشی که در بیزینس پروفایل اینستاگرام وجود دارد، (Insights) است. این بخش به سه قسمت:

  • (Activity)
  • (content)
  • (Audience)

تقسیم می‌شود. در ادامه راجع به تک‌تک این بخش‌ها برایتان خواهم گفت. در مطلب دیگری مفصل راجع به بیزنس پروفایل اینستاگرام صحبت کردیم و از چیستی و مزایای آن گفتیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه کنید.

 (Activity)، بخشی که فعالیت کاربران را زیر نظر می‌گیرد 

اينستاگرام activity

بخش اکتیویتی اینستاگرام به ما می‌گوید که کاربرها در پیجمان چه کارهایی را انجام داده‌اند و این اطلاعات را در قالب آمار در اختیارمان قرار می‌دهد. مثلا وقتی به ما می‌گوید که پروفایل ویزیتمان در طول هفته گذشته (100+) بوده است، یعنی کاربران بیش از 100 بار از پروفایلمان دیدن کرده‌اند. 

بخش اکتیویتی بیزنس پروفایل اینستاگرام

آمار دیگری که در بخش اکتیویتی در اختیار ما قرار می‌گیرد، website clicks است. این آمار مربوط به کلیک‌های لینکی است که در بخش بیو صفحه قرار داده‌ایم. آخرین بخشی که باید در قسمت (Activity) به آن بپردازیم، (impression) و (reach) است. شاید این پرسش برایتان به وجود آید که این دو چه تفاوتی با هم دارند؟ 

ایمپرشن، تعداد دفعاتی است که کاربر پست ما را دیده است. مثلا اگر یک کاربر، 10 مرتبه پست ما را ببیند، ایمپرشن آن 10 خواهد بود. اما ریچ، تنها یک بار، بازدید کاربر از پست را می‌شمارد. بیایید به مثال قبل بازگردیم. اگر کاربر 10 بار پست ما را ببیند، ریچ عدد 1 و ایمپرشن عدد 10 را به ما نشان خواهد داد. به این ترتیب، کاملا طبیعی است که آمار ایمپرشن  بیشتر از ریچ باشد. 

(content) و ماجرای پست‌های تولید شده

بخش Content بیزنس پروفایل اینستاگراماینستاگرام در قسمت کانتنت به ما می‌گوید که در طول هفته گذشته چه تعداد محتوا تولید کرده‌ایم و نتیجه آن چه بوده است. محتوا در اینستاگرام به دو دسته تقسیم می‌شود:

  1. پست‌هایی که در قالب عکس یا ویدیو می‌گذاریم.
  2. استوری‌هایی که در قالب عکس یا ویدیو پست می‌کنیم.

قبل از پرداختن به ادامه موضوع، بد نیست نکته‌ای را به یاد داشته باشید. تمام داده‌های موجود در (Insights) ایسنتاگرام، مربوط به مقایسه با هفته قبل هستند. البته این مقایسه می‌تواند به شما کمک کند تا به یک آمار قابل قبول از میزان رشد خود دست پیدا کنید و با ریشه‌یابی علت‌های رشد یا افت خود، تصمیم‌های بهتری بگیرید. 

فیلترهای بخش کانتنت که ممکن است شما را شوکه کنند

در بخش‌ کانتنت، فیلترهای گوناگونی به شما کمک می‌کنند تا وضعیت تولید محتوای خود را از جنبه‌های متفاوتی بررسی کنید. مثلا فیلترهایی مانند زیر را می‌توانید در بخش (content) ببینید:

  • امکان مشاهده پست‌ها تا حداکثر دو سال گذشته
  • فیلتر پست‌ها بر اساس تعداد لایک، ایمپرشن یا اینگیجمنت
  • نمایش آمار پست‌هایی که منجر به جذب فالوئر جدید شده‌اند
  • و …

شاید از دیدن این آمارها کمی شوکه شوید. چون ممکن است ببینید پست‌هایی که به نظرتان بسیار جذاب بودند، هیچ نقشی در جذب فالوئر نداشتند یا حتی نرخ مشارکت در آنها بسیار پایین بوده است. در عوض، پست‌هایی که به نظرتان معمولی بودند، مثلا به علت tumbnail خوبی که داشتند توانستند وارد اکسپلور اینستاگرام شوند و چند فالوئر برایتان جذب کنند. 

گذشته از این‌ها می‌توانید بفهمید که مخاطبان هدف شما در چه ساعت‌هایی به پست‌ها بیشتر واکنش نشان می‌دادند یا اینکه چه هشتگ‌هایی برای شما مفیدتر بوده‌اند. استخراج الگوی موفقیت پست‌ها به شما کمک می‌کند تا یک نقشه راه برای تولید محتوای استراتژیک در اینستاگرام داشته باشید. ماجرای محتوا در بخش استوری هم به همین شکل است. با این تفاوت که در بخش استوری، علاوه بر ایمپرشن و ریچ، ویژگی‌های دیگری مانند موارد زیر را داریم:

  • فوروارد (forward)

وقتی کاربر به تماشای استوری بعدی (در سمت چپ یا راست یک استوری) می‌رود، یک فوروارد را انجام داده‌ است. 

  • خروج (Exit)

کاربر از استوری‌ها بیرون آمده و دیگر به تماشای آنها ادامه نداده است. 

  • استوری بعدی (Next story) 

مربوط به زمانی است که کاربر از این استوری اسکیپ کرده و به سراغ استوری اکانت بعدی رفته است. 

در این بخش میتوانید تک‌تک استوری‌های خودتان را بررسی کنید و ببینید که کدام‌یک از استوری‌هایتان بیشتر فوروارد شده یا کدام‌یک، خروج بیشتری داشته است؟ سپس به دنبال علت ایجاد این آمار بگردید. توجه کردن به داده‌هایی که درباره استوری‌ها هستند بسیار مهم است. چون ایمپرشن و دیده شدن استوری‌ها بیشتر از پست‌ها صورت می‌گیرد. اگر در این قسمت ضعیف عمل کنید، ممکن است به پیج شما آسیب وارد شود و فرصت‌های رشد را به راحتی از دست بدهید. 

 

چند نکته مهم در مورد استوری اینستاگرام 

استوري اينستاگرام

  • در یک بازه زمانی محدود، تعداد زیادی استوری را پست نکنید. سعی کنید روندی مشخص برای ارسال استوری‌ها داشته باشید.
  • استوری‌های خود را به یکدیگر ربط بدهید. به این ترتیب، موضوعی که در مورد آن صحبت می‌کنید در ذهن کاربر نقش می‌بندد. 
  • باید تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا کاربر استوری‌هایتان را (Mute) نکنند. چون در این صورت، احتمال خیلی کمی وجود دارد تا دوباره به سراغ استوری شما بیاید. 
  • برای بیشتر دیده شدن استوری‌ها از هشتگ و لوکیشن استفاده کنید. به این ترتیب، کاربرهایی که از طریق هشتگ و لوکیشن به شما می‌رسند می‌توانند استوری‌هایتان را ببینند. 
  • اگر پیجتان بیشتر از 10k فالوئر داشته باشد، می‌توانید در استوری خود از لینک استفاده کنید. 

 

پیگیری آمار رشد کاربران با بخش (Audience)

اينستاگرام Audience

 

در این بخش می‌توانید آمار خوبی ز رشد کاربرانتان نسبت به هفته گذشته به دست آورید. مثلا می‌توانید ببینید:

بخش audience بیزنس پروفایل اینستاگرام

  • کاربرانتان بیشتر خانم هستند یا آقا؟
  • از چه شهرهایی هستند؟
  • در چه ساعت‌های فعال هستند؟
  • و …

بررسی این آمار به ما کمک می‌کند تا با توجه به جزئیاتی که از مخاطبانمان فهمیده‌ایم، پست‌های خوبی در پیجمان قرار دهیم و با یک اقدام هوشمندانه که نه بر پایه آزمون و خطا بلکه بر پایه دانش و داده‌های واقعی است، دست به تولید و انتشار محتوا بزنیم. 

نظر شما چیست؟

چقدر از مخاطبان هدف خود در اینستاگرام اطلاعات دارید؟ آیا می‌دانید آنها دقیقا چه کسانی هستند؟

آیا از آمار کنونی مشارکت کاربران در پیج خود راضی هستید؟

چه برنامه‌ای برای بهبود این عملکرد در نظر گرفته‌اید؟

آموزش بازاریابی در اینستاگرام
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط