هر شبکه اجتماعی با پتانسیل قوی تبلیغات پا به میدان میگذارد. تبلیغات در لینکدین هم یکی از همین میدانداریها است.
در این قسمت از دیجیتالینگ به سراغ تبلیغات در لینکدین میرویم، علت اهمیت تبلیغ کردن در لینکدین برای ایرانیها را موشکافی میکنیم، با چالشها و فرصتهایی که در این شبکه اجتماعی پیشروی کاربران قرار دارند آشنا میشویم و گامهای اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین را میشماریم.
اگر به دنبال انجام یک تبلیغ با کیفیت در لینکدین (Linkedin) هستید، تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.
پادکست تبلیغات و اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین، منتظر شنیده شدن از سوی شما است. برای شنیدن آن از بخش زیر کمک بگیرید.
نگاهی به چیستی تبلیغات در لینکدین
طبق تعریفی که قبلا راجع به تبلیغات داشتیم، وقتی پیامی را به یک عده خاص از مخاطبانمان میدهیم یا محصول و خدمت خودمان را به آنها ارائه میکنیم، تبلیغات کردهایم. حالا همین تبلیغات میتواند در یک شبکه اجتماعی مثل لینکدین انجام شود.
تبلیغات لینکدین در ایران به چه شکلی است؟
قبل از اینکه به سراغ تهیه این محتوا بروم سری به محتواهای وب فارسی زدم تا ببینم چه مطالبی گفته شدهاند و من چه حرف تازهای میتوانم برایتان داشته باشم. نکته مشترک بین تمام آن محتواها این بود تقریبا تمامشان ترجمه شده بودند.
مثلا وقتی وارد یک مقاله میشدم گام به گام روش انجام تبلیغ در لینکدین را به من نشان میداد. غافل از آنکه ایران همچنان تحریم است و ما نمیتوانیم به این راحتیها با کمک خود لینکدین تبلیغات هدفمند انجام دهیم.
من حتی با چند آژانس تبلیغاتی و چند اینفلوئنسر فعال در لینکدین هم صحبت کردم و از آنها خواستم اگر تجربه یا روشی در این زمینه دارند آن را به من هم نشان دهند. ولی تقریبا هیچ کدامشان نتوانسته بودند با استفاده از سیستم لینکدین برای کاربران ایرانی تبلیغات انجام دهند. البته یکی دو نمونه موفق از این ماجرا را دیدم که آن هم مربوط به کاربران خارج از کشور بود.
مشکل اینجا است که وقتی میخواهیم کشور مورد نظرمان را در بخش تبلیغات لینکدین انتخاب کنیم، طبق معمول، خبری از ایران نیست. لطفا اگر نمونهای موفق از این ماجرا را پیدا کردید در بخش گپ و گفت همین مقاله آن را به من و همراهان دیجیتالینگ معرفی کنید.
اما این بدان معنا نیست که ما اصلا راهی برای تبلیغ کردن در لینکدین نداریم. چون میتوانیم با کمک اینفلوئنسرهایی که در لینکدین برای خودشان رسانهای دست و پا کردهاند پیام مورد نظرمان را به مخاطبانمان برسانیم. به زبان ساده، ماجرایی مثل تبلیغات در اینستاگرام، در لینکدین هم به راه است و ما باید به صورت دستی این تبلیغات را انجام دهیم.
چرا برای تبلیغ کردن در لینکدین، خودمان را به زحمت بیندازیم؟
لینکدین، تخصصیترین شبکه اجتماعی است. طبق آمارها تقریبا سه میلیون کاربر ایرانی در لینکدین فعال هستند. نکته مهمتر اینکه ما میتوانیم در لینکدین به دادههایی دسترسی داشته باشیم که در هیچ جای دیگر پیدایشان نمیکنیم.
اجازه بدهید لینکدین دیجیتالینگ را برایتان مثال بزنم. اکنون که فروردین سال 1401 است، ما در لینکدین حدود هفت هزار فالوور داریم و جالبتر اینکه میدانیم دنبال کنندگانمان در چه حوزهای کار میکنند، چه تخصصی دارند، در چه شرکتهایی مشغول به کار هستند و … . اینها اطلاعاتی نیستند که شما بتوانید آنها را از شبکههای اجتماعی دیگری مثل «اینستاگرام» به دست بیاورید. چون کاربران اینستاگرام اینگونه اطلاعات را در اختیار آن شبکه اجتماعی قرار ندادهاند.
به نظر من، تبلیغات در لینکدین میتواند برای بسیاری از کسب و کارها به ویژه کسب و کارهای «B2B» بسیار اثرگذار باشد. چون با وجود اینکه تعداد مخاطبان لینکدین کمتر از اینستاگرام است ولی از نظر کیفیت، یک سر و گردن از دیگر شبکههای اجتماعی بالاتر هستند.
میتوانید برای بیشتر آشناتر شدن با حال و هوای شبکه اجتماعی لینکدین، سری به مقاله «لینکدین چیست؟» بزنید.
چه کسانی مخاطب لینکدین هستند؟
از نظر من مخاطبان لینکدین به چند دسته تقسیم میشوند:
- دانشجوها
بیشتر موضوعهای مربوط به درس و تحصیلاتشان، مهاجرت تحصیلی یا ورود به بازار کار را دنبال میکنند.
- جونیورها
افرادی که تازه، وارد بازار کار شدهاند.
- سینیورها
افرادی که چندین سال است در یک حوزه مشغول به کار هستند.
- کارشناسها و مدیران منابع انسانی
این افراد به دنبال جذب نیرو برای مجموعه خودشان هستند.
- صاحبان کسب و کارها
البته با پیشرفت کردن کاربرها جای آنها در این دستهها تغییر میکند؛ مثلا اگر چند سال گذشته جونیور بودند امسال در دسته سینیورها قرار میگیرند.
چگونه در لینکدین، اینفلوئنسر مارکتینگ کنیم؟
از نظر من برای این کار شش مرحله کلی وجود دارد:
-
اینفلوئنسرها و حتی کمپانی پیجهایی که تبلیغ میگیرند را پیدا کنید
برای این کار میتوانید از چند روش کمک بگیرید:
- از خود لینکدین (Linkedin) کمک بگیرید
- از لیست اینفلوئنسرهای لینکدین که ما در دیجیتالینگ به کمک «نیما شفیع زاده» عزیز آماده کردهایم استفاده کنید. در این لیست، اینفلوئنسرهای لینکدین به تفکیک حوزهای که در آن فعالیت میکنند دستهبندی شدهاند و مهمتر اینکه این لیست به صورت دورهای آپدیت میشود.
-
بررسی عملکرد پیج اینفلوئنسرهای مورد نظرمان
برای این کار باید به سراغ محتواهای قبلی اینفلوئنسر برویم و آنها را بررسی کنیم.
-
چرتکه به دست، به سراغ برآورد تعرفه بروید
گام بعدی، سردرآوردن از تعرفه تبلیغ این اینفلوئنسرها است. بعد از این ماجرا، تعرفه اینفلوئنسرهای مورد نظرمان را با بودجهای که برای کمپینمان در نظر گرفتهایم بررسی کرده و از میان لیستمان چند مورد را انتخاب میکنیم.
-
بریف کمپین را به اینفلوئنسر برسانید
البته لازم نیست دقیقا در همین مرحله به دنبال ارسال بریف به اینفلوئنسرها باشید. شاید لازم باشد که بریف را در مرحله «تعرفه» به دست اینفلوئنسرها بدهید تا بعد از بررسی، هزینه تبلیغ را به شما بگویند.
[posts-cta title=”” btn-text=”خرید و دانلود بریف کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/influencer-marketing-brief/” target=”_blank”]ما در دیجیتالینگ بریف کمپین خودمان در کمپین جمعه سیاه را مرتب کردیم و در بازارچه دیجیتالینگ گذاشتیم تا به اندازه خودمان در طی کردن این گام به شما کمک کرده باشیم. در این بریف کمپین تمام چیزهایی که باید به گوش اینفلوئنسرتان برسانید دور هم جمع شدهاند.
مثلا اینکه شما که هستید و چه میکنید، به دنبال ارائه چه محتوایی هستید؟ انتظاری که از اینفلوئنسرتان دارید چیست و … . در کنار این بریف، نمونه خام آن را هم قرار دادیم تا با توجه به نکتههایی که از بریف کمپین ما آموختید بریف کمپین خودتان را بنویسید.
[/posts-cta]-
حالا وقت انتشار محتوا است
از اینجا به بعد وارد فاز انتشار محتوا توسط اینفلوئنسر میشویم. به این ترتیب که شما زمان انتشار محتوا را با اینفلوئنسر یا اینفلوئنسرهایتان هماهنگ میکنید. فقط به او یادآور میشوید که قبل از انتشار محتوا آن را به شما بدهد تا پس از تایید شدن منتشر شود.
-
بعد از انتشار محتوا از اینفلوئنسر گزارش بخواهید
از اینفلوئنسرتان بخواهید تقریبا 10 روز بعد از انتشار محتوا، گزارش بازدید و… را به شما بدهد. این موضوع به شما کمک میکند تا بفهمید اینفلوئنسرتان و محتوایی که منتشر کرده چقدر در جذب و پوشش دادن جامعه هدف شما موفق بوده است.
مثلا شاید شما با یک اینفلوئنسر مدیر کار کنید و برداشتتان این باشد که مخاطبان او هم افرادی از جامعه مدیران هستند. ولی بعد از این تبلیغ متوجه میشوید که بیشترین مخاطبان این فرد از جامعه توسعه دهندگان یا برنامه نویسان بودهاند. به این ترتیب با استفاده از این گزارش میتوانید کمپینهای بعدی خود را بهتر پیش ببرید.
[posts-cta title=”آزمون و خطای تبلیغات آنلاین را قبل از کسب و کارتان با دیجیتالینگ تجربه کنید” btn-text=”ورود به دوره تبلیغات آنلاین” btn-link=”https://digitaling.org/product/online-ads/” target=”_blank”]ما در دوره تبلیغات آنلاین، کمپین جمعه سیاه خودمان را برایتان کالبدشکافی کردیم و در آن از تمام بخشهایی که استفاده کردیم با عدد و رقم سخن گفتیم؛ مثلا ماجرای تبلیغاتمان در لینکدین، اینفلوئنسر مارکتینگ، تبلیغ در اینستاگرام، تبلیغ در گروهها و کانالهای تلگرام و … را با نشان دادن مستندات واقعی از قلب کمپینمان تعریف کردیم.
در این میان، از پیشبینیها، اشتباهها، درسها و موفقیتهایمان در این کمپین برایتان گفتیم تا شما از نزدیک این ماجرا را تجربه کنید. نهایت تلاشمان را کردیم تا توضیحهایمان آموزشی و کاربردی باشند تا شما بتوانید توشهای پر حاصل از این ماجرا بردارید.
[/posts-cta] [posts-cta title=”به دنبال حرفهای شدن در لینکدین هستید؟” btn-text=”ورود به دوره لینکدین مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/linkedin-marketing/” target=”_blank”]اگر میخواهید حضوری پررنگ در شبکه اجتماعی لینکدین داشته باشید و دغدغهتان تبلیغات نیست پیشنهاد میکنم در دوره «لینکدین مارکتینگ» که به طور ویژه برای این هدف آماده شده است شرکت کنید.
در این دوره، شما هفت ساعت آموزش ویدیویی تجربه محور را پیش رو خواهید داشت که در هر گام با تمرینهایی که برایان تدارک دیده شده است قدمی واقعی برای حضوری حرفهای در لینکدین برخواهید داشت.
[/posts-cta]خلاصهای از آنچه با هم در تبلیغات لینکدین گفتیم:
- وجود سه میلیون کاربر ایرانی فعال در لینکدین، کیفیت بالای کاربران این شبکه اجتماعی و دادههای جالبی که میتوانیم در لینکدین از مخاطبانمان به دست بیاوریم سه مورد از دلیلهای اهمیت تبلیغات در لینکدین هستند.
- به دلیل تحریمها نمیتوانیم ایران را در تبلیغات اصلی لینکدین تارگت کنیم. به همین دلیل، برای تبلیغات در این شبکه اجتماعی به سراغ اینفلوئنسر مارکتینگ آن هم به صورت دستی میرویم.
- افرادی مانند: «دانشجوها»، «کسانی که تازه وارد بازار کار شدهاند»، «افراد متخصص»، «مدیران منابع انسانی شرکتها» و «صاحبان کسب و کار» مخاطبان لینکدین را تشکیل میدهد.
- برای اینفلوئنسر مارکتینگ در لینکدین شش گام اصلی وجود دارد که شامل: «یافتن اینفلوئنسرها»، «بررسی عملکرد پیچ آنها»، «برآورد تعرفه»، «تحویل بریف کمپین به اینفلوئنسر»، «انتشار محتوا» و «دریافت گزارش بعد از انتشار محتوا» میشود.
برایمان بگویید
آیا تجربهای از تبلیغات در لینکدین دارید؟
لطفا تجربهتان را در بخش گپ و گفت دیجیتالینگ با ما در میان بگذارید.