بستن

توییتر، داستان هشتگ‌ها و تاثیر آن در سئو

3,548 بازدید ۰ کامنت
توییتر مارکتینگ چیست

بخش بزرگی از بازاریابی به ماجرای آشنایی کاربران و برندها می‌پردازد. روش‌های گوناگونی برای استارت این آشنایی وجود دارند. برخی از این روش‌ها مانند تبلیغات مستقیم، بی‌واسطه و راحت، منظور خود را به کاربران منتقل می‌کنند و برخی دیگر مانند توییتر مارکتینگ، روی لبه‌ای تیز و بسیار باریک قدم می‌گذارند که لحظه‌ای غفلت می‌تواند پیروزی مارکتینگ یک برند را به شکستی بزرگ تبدیل کند.

نکته مهم و رمز موفقیت در تمام این روش‌ها این است که در زمان درست، درب درستی را برای وارد شدن به ذهن کاربران انتخاب کنیم. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ «بازاریابی در توییتر» می‌رویم و روش‌های کاربردی یک مارکتینگ درست در توییتر را بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید به نسخه صوتی آن گوش دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • به برخی ویژگی‌های توییتر و پتانسیل‌های مارکتینگ آن نگاهی می‌اندازیم.
  • توییت کردن و نکته‌های پیرامون آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
  • تاثیر استفاده از هشتگ‌ها در توییتر مارکتینگ را موشکافی می‌کنیم.
  • با روش‌های یافتن هشتگ‌های ترند در توییتر آشنا می‌شویم.
  • تاثیر توییتر را در سئوی سایت را بررسی می‌کنیم.
  • میزان استقبال کاربران توییتر از ویدیو را زیر ذره‌بین می‌گذاریم.

 

آیا توییتر، بستر مناسبی برای مارکتینگ است؟

توییتر بیزینس

در توییتر هم می‌توان مثل سایر شبکه‌های اجتماعی فعال در ایران، کار مارکتینگ را انجام داد. در واقع، کسب و کارهای زیادی در توییتر فعال هستند. حال و هوای توییتر با شبکه‌های اجتماعی مثل اینستاگرام و لینکدین تفاوت دارد. معمولا کاربران توییتر به صورت روزانه چندین بار توییت می‌زنند. بیشتر این توییت‌ها به دغدغه‌های روزانه یا فکری کاربران برمی‌گردد.

 در گذشته محدودیت‌هایی برای حداکثر تعداد کاراکترهایی که فرد می‌توانست توییت کند در نظر گرفته می‌شد. مثلا هر فرد فقط می‌توانست 140 کاراکتر را توییت کند. البته الان این مقدار دو برابر شده است. اما هنوز هم نمی‌توان متن‌های بلند را در توییتر ارسال کرد. در کل، استراتژی که در این شبکه اجتماعی دنبال می‌شود، کاملا با سایر شبکه‌های اجتماعی جهان متفاوت است. 

برخی از آمارها تعداد اکانت‌های ایرانی فعال در توییتر را تا 300 هزار عدد اعلام کرده‌اند. البته شاید این آمار آنچنان هم دقیق نباشد. از طرفی، در مقایسه با اینستاگرام و لینکدین که کاربرانی میلیونی دارند، 300 هزار اکانت، چندان هم چشمگیر نیست. 

اما نکته جالب این است که موج‌های خبری و موضوع‌های ترند از توییتر شروع می‌شوند. در واقع، اینفلوئنسرهای توییتر یعنی همان افرادی که خیلی در این شبکه اجتماعی فعال هستند هر روز ده‌ها توییت ارسال می‌کنند. به این ترتیب، خبرهای داغ، خیلی زود پخش می‌شوند. حتی گاهی خبرگزاری‌ها یا صدا و سیما هم به این موضوع‌ها می‌پردازند.

 

توییت کردن به چه معنا است؟

توییت کردن

توییت کردن، همان ارسال پست در شبکه اجتماعی توییتر است. در حقیقت، اصطلاح «توییت کردن» از «جیک‌جیک کردن» می‌آید. یعنی کاربرها در قالب جمله‌هایی کوتاه درباره جامعه، وضعیت سیاست، اقتصاد یا هر چیزی که به نظرشان می‌رسد با زبانی ساده و خودمانی صحبت می‌کنند. 

گاهی این جمله‌های کوتاه، رنگ و بوی طنز یا کنایه به خودشان می‌گیرند و خطاب به یک شخص یا موضوع خاصی ارسال می‌شوند. این مورد هم یکی از جذابیت‌های توییتر است. پس تا الان دو نکته را در مورد توییتر فهمیدیم:

توییتر با سایر شبکه‌های اجتماعی فرق دارد و حتی لحن آن نیز متفاوت است. این لحن، گاهی بسیار تند و انتقادی و گاهی با طعم ترش و شیرین طنز بیان می‌شود.

  • نمی‌توان متن‌های طولانی را در توییتر پست کرد

اکثر بیزنس‌هایی که در توییتر فعالیت می‌کنند، لحنی بسیار صمیمی و خودمانی دارند. چون این تنها راهی است که می‌توانند با استفاده از آن با کاربران توییتر ارتباط برقرار کنند. 

 

داستان راستان هشتگ‌ها در توییتر مارکتینگ

همان‌طور که می‌دانید موضوع هشتگ، تقریبا در تمام شبکه‌های اجتماعی، مطرح است. شاید در این میان، مدل‌ها یا استراتژی‌های استفاده از هشتگ متفاوت باشند. با توجه به تجربه‌ای که از حضور در توییتر دارم، استفاده زیاد از هشتگ‌ها نتیجه معکوس دارد. یعنی شما نمی‌توانید در توییتی که مثلا 200 کاراکتر دارد، پنج عدد هشتگ بزنید و لزوما بخاطر 5 هشتگ بازخورد خوب بگیرید.

معمولا توییت‌هایی که موفق عمل می‌کنند و دیده می‌شوند یا در نهایت دو سه هشتگ دارند یا اینکه تمرکزشان را روی یک هشتگ خاص گذاشته‌اند. مهم‌ترین نکته، نه تعداد بلکه انتخاب هوشمندانه هشتگ است. یعنی ما باید بر اساس موضوع توییتمان از هشتگ‌های مرتبط استفاده کرده یا به اصطلاح، بر موج هشتگ‌ها سوار شویم. 

این موج‌ها، همان موضوع‌هایی هستند که در اقتصاد، سیاست، ورزش، در مورد شخصیت‌های مختلف یا مواردی از این دست چه در ایران و چه در جهان رخ می‌دهند. گاهی یک موضوع یک هفته یا حتی برای ماه‌ها ادامه پیدا می‌کند؛ این جور وقت‌ها می‌گویند آن هشتگ «هیت» شده است. در این صورت، اگر راجع به آن موضوع بنویسید، توییتان دیده می‌شود یا حتی کاربران آن را با هم به اشتراک می‌گذارند.

شاید شما هم توییت‌هایی را دیده باشید که از هیچ هشتگی در آنها استفاده نشده است. من خیلی با این قضیه موافق نیستم. به نظرم در توییتر مارکتینگ باید حداقل از یک هشتگ استفاده کرد. اما اینکه راجع به چه چیزی بنویسید، موضوع بسیار مهمی است. نکته‌هایی که در این مقاله آنها را با هم مرور می‌کنیم مربوط به پیج‌های بیزنسی توییتر هستند.

 در توییتر پیج‌های زیادی وجود دارند که راجع به موضوع‌های شخصی نوشته‌اند یا از هر دری سخن گفته‌اند و فقط فالوورهایشان آنها را لایک می‌کنند. اما هدف ما این است که یک پیج توییتر بیزنسی را ایجاد کنیم و به سراغ توییتر مارکتینگ برویم.

 

لایک در توییتر به چه صورت است؟ آیا همان معنای لایک در اینستاگرام را می‌دهد؟

لایک در توییتر

موضوع لایک در توییتر به داغی اینستاگرام نیست. اما باز هم به عنوان یکی از بخش‌های هر توییت در کنار کامنت، اشتراک گذاری یا مشاهده ویدیو قرار دارد. 

 

از کجا می‌توانیم بهترین هشتگ‌های توییتر را پیدا کنیم؟

هشتگ در توییتر

توییتر همیشه بهترین هشتگ‌های خود را در سایت اصلی خودش (twitter.com) نمایش می‌دهد و شما می‌توانید از آن استفاده کنید. البته در بیشتر مواقع، هشتگ‌هایی که در سایت توییتر نمایش داده می‌شوند، انگلیسی هستند. شاید اصلا کاربردی در ایران نداشته باشند. در این جور مواقع، استفاده از ابزارهایی مانند «سوشال الرت» (socialert.net) به شما کمک می‌کند تا هشتگ‌های فارسی و انگلیسی را پیدا کنید.

 به این ترتیب که مثلا هشتگی با عنوان «#عادل_فردوسی‌پور» را در این ابزار وارد می‌کنید و می‌بینید که چند پست در توییتر از این هشتگ استفاده کرده‌اند یا چه هشتگ‌های مرتبطی با این موضوع وجود دارند؟ اگر تعداد این پست‌ها زیاد بودند یعنی چنین هشتگی در اوج است و شما می‌توانید از آن استفاده کنید. حتی اگر در مورد شیوه نوشتن هشتگ هم دو به شک هستید می‌توانید، هشتگ مورد نظرتان را در این ابزار وارد کنید و ببینید که کدام شیوه نوشتن آن مثلا آندرلاین یا نیم‌فاصله گذاشتن بهتر است. 

منشن کردن افراد در توییتر هم بحث دیگری است که بد نیست به آن بپردازیم. منشن کردن افراد به شما کمک می‌کند تا توییتتان را ببینند و آن را با دیگران به اشتراک بگذارند. 

 

از شایعه تا واقعیت تاثیر توییتر در سئوی سایت

تاثیر توییتر بر سئو سایت

همان‌طور که می‌دانید یکسری از سوشال‌ها در سراسر جهان وجود دارند که تاثیر مستقیمی روی سئوی وب‌سایت شما می‌گذارند. توییتر هم یکی از این ابزارها است. حتی شاید بتوان گفت تنها ابزاری است – به غیر از لینکدین – که تاثیری مستقیم روی سئوی وب‌سایت شما می‌گذارد. اما چگونه؟ برایتان خواهم گفت.

وقتی شما پستی را در سایتتان منتشر کرده و لینک آن را توییت می‌کنید، آن پست دیده می‌شود، توسط افراد مختلف به اشتراک گذاشته می‌شود، لایک و حتی کامنت می‌خورد. این ماجرا می‌تواند روی سئوی وب‌سایت شما و آن صفحه‌ای که لینکش را در توییتر به اشتراک گذاشتید تاثیر مثبتی داشته باشد. اما این بدان معنا نیست که شما هر روز و برای تمام پست‌های سایتتان یک توییت بزنید و لینکش را در آن قرار دهید. 

دنبال کردن چنین روشی فایده‌ای ندارد. چون از چنین پست‌هایی استقبال چندانی نمی‌شود. گذشته از تمام این حرف‌ها، گوگل هم روند استقبال کاربران از آن لینک را زیر نظر دارد. مهم‌ترین نکته‌ای که گوگل به آن توجه می‌کند کیفیت کاربرانی است که از توییتر به سمت وب‌سایت شما هدایت می‌شوند. مثلا چنین کاربرانی چقدر در سایتتان می‌مانند، چه صفحه‌هایی را می‌بینند و چقدر از محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهید استقبال می‌کنند. 

در کل، اگر شما لینکی را در توییتر منتشر کنید اما از آن لینک استقبال نشود، تاثیری هم در سئوی سایت شما نخواهد گذاشت. اما اگر توییت شما دیده شود و کاربران از آن استقبال کنند، روی سئوی سایتتان تاثیر مثبت می‌گذارد. 

 

آیا ویدیوها در توییتر دیده می‌شوند؟

ویدیو در توییتر

در توییتر، توییت‌هایی که ویدیو دارند، معمولا بیشتر از پست‌های معمولی دیده می‌شوند. این اتفاق در مورد عکس‌ها هم رخ می‌دهد. به این ترتیب که توییت‌های دارای عکس بیشتر از توییت‌های بدون عکس فقط متن مورد استقبال کاربران قرار می‌گیرند. 

 

نظر شما چیست؟

آیا تاکنون از شبکه اجتماعی توییتر برای بازاریابی محصولات و خدمات خود استفاده کرده‌اید؟

نظرتان در مورد شیوه بازاریابی برندهای مطرح در توییتر چیست؟

 

این مطلب برای شما مفید بود؟

3.5/5 - (4 امتیاز)

آیا خواندن این مقاله چیزی به دانسته‌های شما اضافه کرد؟

با نشر این محتوا، جامعه دیجیتالینگ را گسترش دهید

1
بازاریابی در شبکه اجتماعی چیست و در ایران چگونه است؟

. مقدماتی

در روزگاری که ما زندگی می‌کنیم، شبکه‌های اجتماعی به بخشی از ماجرای روزمره‌مان تبدیل شده‌اند. هر کدام از ما زمان زیادی در این شبکه‌ها می‌گذرانیم و حتی با استفاده از آنها دریچه‌های تازه‌ای برای کسب درآمد باز می‌کنیم. اما این تمام ماجرا نیست. چون کسب و کارهای دیگر به ویژه کسانی که در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند هم در این شبکه‌های اجتماعی حضور دارند. برای پیروزی در این مسابقه باید از چم‌وخم این ماجرا

2
نقطه شروع بازاریابی در اینستاگرام و اهمیت آن در ایران

. مقدماتی

یک دیجیتال مارکتر، چیزی شبیه به کاشف فرصت‌های ناشناخته است. او به همه‌چیز نگاهی تحلیلی دارد و از روی اطلاعات به دست آمده از داده‌ها سخن می‌گوید. برای چنین فردی، حضور در بسترهای جدید و فعالیت در آنها با شگفتی و هیجان زیادی همراه است. بازاریابی در اینستاگرام هم یکی از همین گزینه‌های جالب به شمار می‌رود. افراد زیادی از سرتاسر جهان به طور جدی در این شبکه اجتماعی فعالیت می‌کنند. این بدان معنا است

3
چرا باید از ترک کنندگان رسانه خود ممنون باشیم؟

.. متوسطه

سپاسگزاری کردن کاری پسندیده و اقدامی مثبت است که ما در قبال کسانی که محبت یا لطفی را شامل حالمان کرده‌اند انجام می‌دهیم. اما نکته جالب و در بیشتر موارد، پنهان این است که گاهی دیگران با کارهای به ظاهر منفی خود هم به ما لطف می‌کنند. شاید بتوان نمونه جالب این موضوع را در کاربرانی پیدا کرد که رسانه ما را ترک می‌کنند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» اهمیت تشکر از ترک کنندگان رسانه

4
توییتر، داستان هشتگ‌ها و تاثیر آن در سئو

. مقدماتی

بخش بزرگی از بازاریابی به ماجرای آشنایی کاربران و برندها می‌پردازد. روش‌های گوناگونی برای استارت این آشنایی وجود دارند. برخی از این روش‌ها مانند تبلیغات مستقیم، بی‌واسطه و راحت، منظور خود را به کاربران منتقل می‌کنند و برخی دیگر مانند توییتر مارکتینگ، روی لبه‌ای تیز و بسیار باریک قدم می‌گذارند که لحظه‌ای غفلت می‌تواند پیروزی مارکتینگ یک برند را به شکستی بزرگ تبدیل کند. نکته مهم و رمز موفقیت در تمام این روش‌ها این است

5
نحوه ایجاد مسابقه در شبکه‌های اجتماعی و 6 نکته پررونق آن

.. متوسطه

مسابقه‌ها نیز بخشی از زندگی روی این کره خاکی هستند که حتی اگر اهل شرکت در آنها نباشیم هم در اطرافمان جریان دارند. شاید بزرگ‌ترین مسابقه‌ای که خواسته یا ناخواسته در آن درگیر هستیم، رقابت با آن فردی است که در ذهنمان از خودمان ساخته‌ایم؛ آن فرد بی‌عیب و نقص که تحسین همگان را برمی‌انگیزد، مرزهای محدودیت‌های پیش‌رویش را درهم می‌شکند و پیروز میدان رقابت‌های سخت است.  جدا از فلسفه‌ای که زندگی را مسابقه‌ای بزرگ

وبلاگ دیجیتالینگ

گپ و گفت کاربران در مورد این مقاله

اولین نفری باشید که نظر یا سوالش را با ما در میان می‌گذارد

دیدگاه شما
لطفا دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

×