هر محصول، برند یا کسب و کار باید برای افزایش فروش یا جلب توجه مخاطبان خود از قدرت تبلیغات بهره بگیرد. یکی از روش‌های بازاریابی آنلاین، راه‌اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ و همکاری با افرادی است که تاثیر زیاد یا قابل توجهی روی مخاطبان هدف ما دارند.

 در ایران، اینفلوئنسر مارکتینگ بیشتر به سمت اینستاگرام گرایش دارد. افراد تاثیر گذاری در این شبکه اجتماعی فعالیت می‌کنند که می‌توانیم با کمک آنها کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ خوبی را رقم بزنیم. در این قسمت از «دیجیتالینگ» با گام‌های مهم و اصلی راه‌اندازی «کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ» آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید. 

امکان شنیدن مقاله نیز فراهم شده!

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • نگاهی به مفهوم کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ می‌اندازیم.
  • با مفهوم میکرو اینفلوئنسر بیشتر آشنا می‌شویم.
  • نکته‌های جالبی را در مورد انتخاب اینفلوئنسر مناسب می‌خوانیم.
  • محتوای کمپین و روش کار با اینفلوئنسر منتخبمان را بررسی می‌کنیم.
  • چند نکته مهم در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ را می‌خوانیم.
  • با یک پلتفرم کاربردی برای کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ آشنا می‌شویم. 

چگونه یک اینفلوئنسر مناسب برای کمپین خودمان انتخاب کنیم؟

اولین نکته در راه‌اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ، انتخاب اینفلوئنسر است. در بسیاری از مواقع، به هنگام انتخاب اینفلوئنسر مناسب سردرگم می‌شویم و با خودمان فکر می‌کنیم که اگر اینفلوئنسر، فرد بسیار معروف با فالوئرهای بالایی باشد یا پیج او اینگیجمنت بالایی داشته باشد گزینه مناسبی برای کمپین ما خواهد بود. اما در حقیقت، معیارهای دیگری برای شناسایی اینفلوئنسر مناسب وجود دارند. مثلا:

  • زمینه کاری اینفلوئنسر چیست؟
  • چه پست‌هایی را منتشر می‌کند؟
  • چه کسانی مخاطب هدف او هستند؟
  • مخاطبان او تا چه اندازه به برند ما مرتبط هستند؟
  • تا الان چه تبلیغ‌هایی را انجام داده است؟
  • تبلیغاتی که توسط او اجرا شده‌اند تا چه اندازه موفق بوده‌اند؟
  • کمپین‌های اجرا شده توسط او تا چه اندازه به برند ما نزدیک هستند؟

پس اولین مرحله، حتی قبل از صحبت کردن با اینفلوئنسر، زیر نظر گرفتن پیج او و بررسی پست‌هایش است. 

میکرو اینفلوئنسر چه کسی است؟میکرو اینفلوئنسر

بر اساس آمارها، بیشتر کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ موفق چه در ایران و چه در جهان از طریق میکرو اینفلوئنسرها انجام شده است. 

میکرو اینفلوئنسرها افراد تاثیر گذاری هستند که تعداد فالوئر کمی دارند و در یک زمینه مشخص و کوچک مشغول فعالیت هستند. مثلا افرادی که زیر 100K فالوئر دارند، میکرو اینفلوئنسر به شمار می‌رود. انتخاب میکرو اینفلوئنسرها از چند جهت به نفع شما است: 

  • صرفه‌جویی در بودجه

کار کردن با میکرو اینفلوئنسرها هزینه کمتری نسبت به کار کردن با اینفلوئنسرهای بزرگ دارد. به همین دلیل شما می‌توانید به جای یکی با چند میکرو اینفلوئنسر کار کنید.

  • کوچک اما تاثیر گذار

میکرو اینفلوئنسرها تعداد تبلیغات کمتری نسبت به اینفلوئنسرهای بزرگ دارند. به همین دلیل، وقتی تبلیغی را به آنها می‌دهید، زمان بیشتری را صرف می‌کنند تا تبلیغ با کیفیتی را انجام دهند. 

البته منظور من این نیست که نباید با اینفلوئنسرهای بزرگ کار کنید. اگر بودجه کافی دارید با چند اینفلوئنسر مطرح و در کنار آن با چند میکرو اینفلوئنسر کار کنید. 

محتوای کمپین، دومین گام مهم در راه‌اندازی کمپین اینفلوئنسر مارکتینگتهیه محتوای کمپین

معمولا صاحبان برند یا کسب و کارها چندین روش مختلف برای کار با محتوای تبلیغاتی خود دارند. 

روش اول: سپردن کارها به اینفلوئنسر

در این روش، شما با اینفلوئنسر مورد نظرتان صحبت می‌کنید و از او می‌خواهید که طبق نظر و سلیقه خودش، تبلیغ برند یا کسب و کار را انجام داده یا مسابقه‌ای که تدارک دیده‌اید را پوشش دهد. سپس اینفلوئنسر با توجه به شناخت اندکی که از برندتان دارد، یک محتوا را آماده می‌کند و در پیجش قرار می‌دهد. 

[color-box color=”#d6efeb” text-color=”#14234d” ]معمولا این روش، فرآیند چندان مشخصی ندارد و حتی ممکن است به برند شما آسیب برساند. چون آن اینفلوئنسر بیشتر از برند شما روی مخاطبان خودش شناخت دارد. به همین دلیل، محتوایی را آماده می‌کند که باب طبع مخاطبانش باشد نه برند شما.[/color-box]

روش دوم: ساخت یک سناریوی تمام عیار

برخی دیگر از برندها خیلی حساب شده قدم برمی‌دارند و فرآیند تولید محتوا را به اینفلوئنسر واگذار نمی‌کنند. آنها وظیفه تدوین یک سناریوی تمام عیار را بر عهده تیم مارکتینگ خودشان می‌گذارند. مثلا اگر قرار باشد یک ویدیوی یک دقیقه‌ای تولید شود، لوکیشن، مکالمه‌هایی که در این بین انجام می‌شود، افرادی که در آن حاضر می‌شوند، همه و همه به صورت کامل در اختیار اینفلوئنسر قرار می‌گیرند. 

مشکل این روش در پیروی نکردن اینفلوئنسر از سناریوی تبلیغ است. البته او دلیل خوبی هم برای این کار دارد. اینفلوئنسر، خیلی بهتر از شما مخاطبان پیجش و خواسته‌هایشان را می‌شناسد. این امکان وجود دارد که اگر مو به مو طبق سناریویی که به او داده‌اید عمل کند، مخاطبان خود را از دست بدهد. در این صورت به نفع برند شما هم نخواهد بود. 

روش سوم: همکاری و هماهنگی با اینفلوئنسرهمکاری دوطرفه شما و اینفلوئنسر

در این روش، شما و اینفلوئنسر در طی جلسه‌هایی که با هم می‌گذارید به یک شناخت نسبی از یکدیگر می‌رسید. به این ترتیب که در مورد اهداف تبلیغ، اهداف برند، خط قرمزهایی که برای شما و اینفلوئنسر مهم هستند و چهارچوب کلی سناریویی که برای تبلیغ برندتان در نظر گرفته‌اید صحبت می‌کنید. 

گذشته از این‌ها وقتی اینفلوئنسر به شناخت عمیق‌تری نسبت به برند شما می‌رسد می‌تواند ایده‌های خودش را هم با شما در میان بگذارد و هر دو با کمک هم به یک نتیجه کاربردی و اثربخش می‌رسید. چنین کمپین‌هایی چون حسابی چکش کاری شده‌اند، موفقیت بیشتری را برای برند شما به دنبال دارند. 

[posts-cta title=”بساط بریف کمپین را مهیا کنید” btn-text=”همین الان می‌خواهم بریف کمپین را دریافت کنم” btn-link=”https://digitaling.org/product/influencer-marketing-brief/” target=”_blank”]

یکی از راه‌های ساده و کارگشایی که می‌تواند به ماجرای آشنایی اینفلوئنسر با برند شما سرعت ببخشد، استفاده کردن از «بریف کمپین» است. شما می‌توانید در این بریف، تمام اطلاعات لازم در مورد برندتان، هدفتان از تبلیغ، پیامی که می‌خواهید آن را از زبان اینفلوئنسر به مخاطبانتان بدهید و نکته‌هایی که می‌خواهید در کمپین رعایت شوند را بگنجانید. در این زمینه، دیدن یک نمونه واقعی بریف کمپین کمک‌حالتان خواهد بود. ما در دیجیتالینگ بریف کمپین خودمان را به همراه نمونه خام آن با شما به اشتراک گذاشتیم تا کارها را سریع‌تر و بهتر سر و سامان بدهید.[/posts-cta]

چند نکته مهم در مورد کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

  • بازبینی نهایی را خودتان انجام دهید

حتما سعی کنید قبل از اینکه پست تبلیغ شما در پیج اینفلوئنسر منتشر شود، خودتان آن را بررسی کنید. چون در این صورت اگر نیاز به ویرایش باشد، می‌توانید خیلی راحت‌تر و بدون آنکه به پست شما آسیبی برسد، آن را انجام دهید. البته شاید بهترین کار این باشد که قبل از آماده کردن پست توسط اینفلوئنسر به او در مورد کپشن یا هشتگ خاصی که می‌خواهید حتما در پست باشد، توضیح بدهید.

 معمولا اینفلوئنسرها به هشتگ‌ها اهمیت زیادی نمی‌دهند و نمی‌دانند که دقیقا چه هشتگی را برای پست خود انتخاب کنند. اما ممکن است شما هشتگ برند داشته باشید یا با توجه به فیدبک‌های خوبی که از یک هشتگ گرفته‌اید، می‌خواهید حتما آن را در پستتان در نظر بگیرید. اگر می‌خواهید در مورد استراتژی هشتگ گذاری بیشتر بدانید می‌توانید به مقاله هشتگ گذاری در اینستاگرام مراجعه کنید. 

  • ‌زمان ارسال پست را با اینفلوئنسر هماهنگ کنیدهماهنگی زمان پست‌گذاری

سعی کنید ساعت مورد نظرتان برای ارسال پست را در قالب یک پیشنهاد به اینفلوئنسر بدهید. معمولا 9 شب به بعد، زمان مناسبی برای منتشر کردن پست‌ها به شمار می‌رود. چون در آن ساعت، مخاطب‌های بیشتری می‌توانند آن پست را ببینند. 

  • بعد از ارسال پست، دست روی دست نگذارید

متاسفانه بیشتر برندها بعد از اینکه از بابت منتشر شدن پست تبلیغاتی خیالشان راحت شد، دیگر کاری نمی‌کنند و منتظر می‌مانند تا آن کمپین تبلیغاتی تاثیر خودش را روی پیج آنها بگذارد و مثلا ظرف یک روز 1000 فالوئر جدید به پیجشان اضافه شود. معمولا چنین اتفاقی نمی‌افتد. در عوض به شما پیشنهاد می‌کنم که چند کار را انجام بدهید:

  • روی پروموشن آن پست وقت بگذارید

بر اساس الگوریتم‌های اینستاگرام، اگر در یک ساعت اول پس از انتشار یک محتوا، آن پست زیاد دیده شود، نکته مثبتی برای آن محتوا به شمار می‌رود. حتی ممکن است خیلی راحت وارد اکسپلور اینستاگرام شود. برای کمک به دیده شدن پست تبلیغاتی خودتان می‌توانید با پیج‌هایی که اینفلوئنسر نیستند اما پست‌های محبوب و مرتبطی دارند قرار بگذارید که بعد از انتشار پستتان، آن را در پیجشان استوری کنند.

 این استوری کردن باعث می‌شود که کاربران بیشتری با آن پست تبلیغاتی ارتباط برقرار کنند. این هم یک شیوه تبلیغاتی است که نقش مکمل را ایفا می‌کند. با این کار، هزینه‌ای که برای تبلیغ خود انجام داده‌اید منطقی‌تر می‌شود. چون نرخ مشارکت بهتری برای شما ایجاد می‌کند. 

  • پاسخ کامنت کاربران را بدهید

وقتی پست تبلیغاتی شما در پیج آن اینفلوئنسر قرار می‌گیرد، معمولا آیدی پیجتان نیز در کپشن آن درج می‌شود. اما بسیاری از کاربران به جای کلیک روی آن آیدی و پرسیدن مستقیم سوالشان از شما، ترجیح می‌دهند که زیر همان پست، سوالشان را بپرسند.

 در این هنگام، بهترین کار این است که جواب تک‌تک کاربران را بدهید و آنها را به پیج خودتان دعوت کنید. این کار می‌تواند به جذابیت پست کمک زیادی کند. می‌توانید از خود اینفلوئنسر هم بخواهید که آن پست را در همان لحظه استوری کند. حتی اگر مجبور شوید هزینه جداگانه‌ای برای این کار بپردازید به نظر من ارزشش را دارد. پاسخ دادن به کامنت

تحلیل پست، قدم نهایی در کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ

آخرین کاری که باید در کمپین خود انجام دهید، تحلیل پست تبلیغاتی و استخراج داده‌ها است. اما چون پیج متعلق به شما نیست، نمی‌توانید مواردی مانند نرخ مشارکت، تعداد دفعاتی که پست به اشتراک گذاشته شده یا مواردی از این دست را مشاهده کنید. این بخش به بررسی تعداد لایک، کامنت و تعداد افرادی است که وارد پیج شما شده‌اند یا به جمع فالوئرهایتان پیوسته‌اند محدود می‌شود. معمولا این بررسی تا سه روز پس از انتشار پست تبلیغاتی باید زیر نظر گرفته شود. 

شاید بهترین کار این باشد که یک فایل اکسل تهیه کنید و داده‌هایی که از این کمپین و کار با این اینفلوئنسر به دست آورده‌اید را جمع‌آوری کنید. این داده‌ها به شما کمک می‌کنند تا کمپین‌های بعدی خود را بهتر و حرفه‌ای‌تر برگزار کنید و از هزینه‌ای که کردید نهایت استفاده را ببرید.

 مثلا اگر به صورت موازی در حال کار با چند اینفلوئنسر هستید، جمع‌آوری این داده‌ها به شما نشان می‌دهند که کار با کدام اینفلوئنسر برایتان بهتر بوده است، کدام یک از آنها کاربران با کیفیت‌تری را به سمت پیج شما هدایت کرده‌اند و کدام‌یک آورده بیشتری برایتان داشته‌اند. 

نظر شما چیست؟

آیا تجربه‌ای از اجرا کردن یک کمپین اینفلوئنسر مارکتینگ دارید؟

شما از چه روشی برای کار با اینفلوئنسرها استفاده می‌کنید؟ آیا کار را به آنها می‌سپارید یا خودتان سناریویی را در نظر می‌گیرید؟

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط