همه ما کم و بیش طعم کامنت‌های تبلیغاتی را چشیده‌ایم. این کامنت‌ها که در بی‌ربط‌ترین حالت ممکن زیر پست‌ها یا محتواهای ما نوشته می‌شوند هدف‌هایی یک طرفه را دنبال می‌کنند. گویی می‌خواهند از ما و محتواهایمان پُلی به سمت موفقیت خودشان بسازند.

 غافل از آنکه تبلیغات، شمشیری دو لبه است و اگر با روش‌های شمشیر بازی آشنا نباشیم، خیلی راحت می‌توانیم تیشه به ریشه کسب و کارمان بزنیم. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ کامنت‌های تبلیغاتی می‌رویم و شیوه درست واکنش به آنها را پیدا می‌کنیم. با ما همراه باشید. 

پادکست زیر را می‌توانید در جهت تکمیل محتوای متنی گوش جان دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • کامنت‌های تبلیغاتی و روش‌های رایج برخورد با آنها را بررسی می‌کنیم. 
  • تجربه‌ای جالب از برخورد با کامنت‌های تبلیغاتی در لینکدین را می‌خوانیم. 
  • با کامنت‌های تبلیغاتی رایج در اینستاگرام آشنا می‌شویم.
  • شیوه واکنش به کامنت‌های تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی را مورد بررسی قرار می‌دهیم. 
  • چند نکته مهم درباره واکنش به کامنت‌های تبلیغاتی را می‌خوانیم. 

 

داستان کامنت‌های تبلیغاتی و دردسرهای آن

کامنت های تبلیغاتی

وقتی یک رسانه داشته باشیم مثلا پیج اینستاگرام کامنت‌هایی را از برخی کاربران دریافت می‌کنیم. تعدادی از این کامنت‌ها با هدف تبلیغات و بدون اینکه هیچ ارتباطی به پستمان داشته باشند برای ما نوشته می‌شوند. در واقع، صاحبان پیج‌ یا رسانه‌ واکنش‌های مختلفی به این کامنت‌های تبلیغاتی دردسرساز می‌دهند:

  1. کاری به کارشان ندارند.
  2. آنها را بلاک می‌کنند.
  3. کامنت را پاک می‌کنند.
  4. ریپلای زده و یک پاسخ دندان شکن خطاب به صاحب اصلی آن کامنت می‌نویسند.

وقتی در رسانه‌های اجتماعی فعالیت می‌کنیم باید به شیوه تعامل با کاربرانمان شکل خوبی بدهیم. رها کردن کامنت‌های تبلیغاتی باعث می‌شود که کاربران اصلی ما احساس خوبی از این ماجرا نداشته باشند. از طرفی، نوشتن پاسخ‌هایی که در آنها حجم نارضایتی خود از این کار را اعلام کنیم هم صورت خوشی برای خودمان ندارد.

 اگر این کامنت‌ها در شبکه اجتماعی اینستاگرام و در اولین ساعت پس از انتشار پستمان نوشته شوند با توجه به الگوریتم‌های اینستاگرام، پاک کردنشان شاید باعث ضربه زدن به پستمان می‌شود. با این وجود بهترین واکنش چیست؟ برایتان خواهم گفت.

 

آشنایی با انواع کامنت‌های تبلیغاتی در اینستاگرام

انواع کامنت

پیش از هر کاری بهتر است با انواع کامنت‌های تبلیغاتی در اینستاگرام آشناتر شویم. این کار در انتخاب نحوه واکنش به کامنت‌ها در اینستاگرام کمک حالمان خواهند بود. 

  • کامنت‌های تبلیغاتی دستی

بعضی از کاربران به دنبال کسب و کارها یا اینفلوئنسرهای خیلی محبوب که کامنت‌های زیادی می‌خورند می‌روند و کامنت خود را که شامل توضیح‌هایی در مورد برندشان و موضوع کسب و کارشان می‌شود را زیر پست‌های آن فرد می‌نویسند. البته توجه داشته باشید که حساب کامنت‌هایی که بد و بیراه می‌گویند از حساب کامنت‌های تبلیغاتی جدا است. 

  • کامنت‌های تبلیغاتی رباتی

بخش بعدی در کامنت‌های تبلیغاتی اینستاگرام نه به دست کاربران بلکه به دست ربات‌ها انجام می‌شود. این ابزارها که از قبل، پیج‌ها و هشتگ‌های مرتبط به آنها معرفی شده‌اند، بدون خستگی مشغول گذاشتن کامنت‌های تبلیغاتی هستند. 

 

تجربه‌ای خاکستری از پاسخ به کامنت تبلیغاتی در لینکدین

کامنت در شبکه های اجتماعی

لینکدین یک شبکه اجتماعی حرفه‌ای است. اما با این حال، هنوز هم عده‌ای اصرار زیادی بر نوشتن کامنت‌های تبلیغاتی دارند. البته رنگ و بوی کامنت‌های تبلیغاتی لینکدین متفاوت‌تر‌ از اینستاگرام است. مثلا می‌توان در میان آنها کارفرمایی را دید که به دنبال نیروی مناسب می‌گردد یا برنامه‌نویسی که می‌خواهد خودش را به دیگران معرفی کند. 

با این وجود، نوشتن این کامنت‌ها باز هم تبلیغات است و گذشته از ما، می‌تواند به چهره برند خودشان هم آسیب برساند. من برای نشان دادن اعتراض خودم، هشتگی با عنوان «اسپم» یا «اسپم مارکتینگ» را در پاسخ به آن کامنت تبلیغاتی می‌نوشتم. با این امید که به آن کاربر بگویم او در حال انجام یک کار اسپم است. این کار در بسیاری از موارد، نتیجه خوبی داشت. مثلا بعضی از کاربرانی که کامنت تبلیغاتی نوشته بودند، خودشان آن را پاک کردند و به جای آن یک کامنت واقعی در مورد پست نوشتند. 

البته زدن هشتگ «اسپم» یا «اسپم مارکتینگ» یک جنبه منفی هم به دنبال داشت و آن این بود که برخی از صاحبان آن کامنت‌های تبلیغاتی به دایرکت من می‌آمدند و اسپم بودن را به خود من نسبت می‌دادند. بعد از این ماجرا دیگر نوشتن هشتگ‌های «اسپم» یا «اسپم مارکتینگ» را ادامه ندادم و به دنبال روش‌ دیگری رفتم که در ادامه برایتان می‌گویم. 

 

روش برخورد با کامنت‌های تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی

نحوه برخورد با کامنت تبلیغاتی

شما چه در لینکدین باشید و چه در اینستاگرام، فیسبوک یا توییتر بالاخره کامنت‌های تبلیغاتی راه خودشان را به سوی رسانه‌تان باز می‌کنند. در ادامه روشی را برای شما توضیح می‌دهم که هم اکنون نیز از آن برای واکنش به کامنت‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنم.

برای اجرای این روش باید کمی زمان بگذارید و حوصله خرج کنید. چون باید با کاربرانی که کامنت‌های تبلیغاتی می‌گذارند وارد گفتگو شوید. اجازه بدهید داستان خودم را برایتان تعریف کنم. بعد از ماجرای هشتگ اسپم، هر بار که کسی برایم کامنت تبلیغاتی می‌نوشت با او وارد گفتگو می‌شدم. 

مثلا اگر در کامنت تبلیغاتی خود نوشته بود: «از سایت من دیدن کنید» به او ریپلای می‌زدم و می‌گفتم: «آیا این کامنت و وب‌سایت شما ارتباطی با موضوع پست من داشته است؟ اگر دارد بهتر بود کمی در مورد پست من نظرتان را بنویسید و در انتها بگویید که یک محتوای مرتبط در سایتم وجود دارد که می‌توانید آن را مطالعه کنید.» یا اگر این کامنت تبلیغاتی به وسیله یک ربات با جمله‌های کلیشه‌ای مانند: «عالی بود» نوشته شده بود، به آن ریپلای می‌زدم می‌گفتم: «خیلی ممنون، شما لطف دارید ربات عزیز!»

 جالب است که کمی بعد، مدیر آن پیج می‌آمد و یک کامنت واقعی در مورد پیج می‌نوشت تا ثابت کند پیج او ربات نیست. با این روش، هم به کامنت‌های تبلیغاتی پاسخ داده بودم و هم یک مسیر مشخص برای نوشتن کامنت تبلیغاتی را در اختیارشان گذاشتم. چون در کل، نوشتن کامنت تبلیغاتی چیز بدی نیست. 

ممکن است شما یک پست را بخوانید و از قضا، یک کتاب مرتبط با این پست را هم در وب‌سایت خود برای فروش گذاشته باشید. در این صورت می‌‌توانید با کامنت گذاشتن در مورد آن پست و در انتها معرفی آن کتاب، یک کامنت تبلیغاتی خوب بنویسید. 

 

به هنگام پاسخ دادن به کامنت‌های تبلیغاتی چند نکته را در نظر بگیرید:

پاسخ به کامنت

  • به پیج آن کامنت سر بزنید و ببینید چه کسی پشت این کامنت است. اگر آن پیج به یک اینفلوئنسر یا فردی که تعامل خوبی با کاربرانش دارد تعلق داشت با جواب دادن به آن کامنت تبلیغاتی می‌توانید نرخ مشارکت پیج خودتان را بالاتر ببرید. 
  • میان پاک کردن و نکردن یکی را انتخاب کنید

[color-box]اگر علاقه‌ای به پاسخ دادن به کامنت‌های تبلیغاتی ندارید بهتر است آن کامنت را پاک کنید. متاسفانه بسیاری از برندها رویکردی خنثی نسبت به کامنت‌های تبلیغاتی دارند. یعنی نه آن را پاک می‌کنند و نه پاسخی به آن می‌دهند. این کار باعث می‌شود که بخش کامنت‌هایشان پر از تبلیغات و بسیار به هم ریخته شود. در این صورت، کاربران خود پیج نیز تمایلشان به گذاشتن کامنت واقعی را از دست می‌دهند. [/color-box]

 

سهم خود را در ایجاد یک فرهنگ آنلاین، ایفا کنید

راهکار پاسخ دادن به کامنت‌های تبلیغاتی نه تنها یک تهدید احتمالی را به فرصت تبدیل می‌کند بلکه باعث می‌شود نظر مثبت الگوریتم اینستاگرام را به سمت خود جذب کنیم. با این کار، یک فرهنگ‌سازی در زمینه نوشتن کامنت‌های تبلیغاتی شکل می‌گیرد و به دیگران نشان می‌دهیم که تنها راه برخورد با چنین کامنت‌هایی داد و بیداد یا پاک کردن کامنت نیست. اگر شیوه برخورد ما مناسب و هوشمندانه باشد، همان فردی که تبلیغ خود را نوشته است به یکی از کاربران ما تبدیل می‌شود. 

 

نظر شما چیست؟

معمولا از چه روشی برای پاسخ به کامنت‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنید؟

آیا تجربه‌ای جالب از پاسخ به کامنت‌های تبلیغاتی دارید؟ لطفا آن را برای ما و کاربران دیجیتالینگ تعریف کنید.

 

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است
keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط