نمایش تبلیغ توسط مخاطب

تبلیغات نمایشی (CPM) چیست؟ نگاهی به چند و چون آن در فضای ایران

3 دقیقه

دیده شدن، یکی از خواسته‌های درونی و پنهان در وجود انسان‌ها است. ما می‌خواهیم دیگران ما را بشناسند، روی ما حساب باز کنند و توانایی‌هایمان را بپذیرند. به همین دلیل، گاهی دست به کار می‌شویم و با نمایش عملی توانایی‌های خود، توجه دیگران را به خودمان جلب می‌کنیم. درست مانند انسان‌ها، کسب و کارها نیز در دنیای دیجیتال مارکتینگ از روشی مشابه به نام «تبلیغات نمایشی» استفاده می‌کنند.

آنها می‌خواهند کاربران از میان تمام کسب و کارهای مشابه، آنها را ببینند، به توانایی‌هایشان اعتماد کنند و نتیجه این اعتماد را با خرید محصول یا سفارش خدمات نشان دهند. در این قسمت از «دیجیتالینگ» به سراغ ( تبلیغات نمایشی یا Display Ad) می‌رویم تا بیشتر با این مفهوم تبلیغاتی آشنا شویم. با ما همراه باشید. وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید به پادکست زیر در این مقاله گوش دهید.

 

قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟

  • با مفهوم «تبلیغات نمایشی» بیشتر آشنا می‌شویم.
  • تبلیغات نمایشی و اجاره کردن فضای تبلیغاتی را با هم مقایسه می‌کنیم.
  • نقطه‌های قوت و ضعف (Display Ad) را زیر ذره‌بین می‌بریم.
  • یک تجربه جالب از راه‌اندازی کمپین تبلیغات نمایشی را می‌خوانیم. 

 

منظور از تبلیغات نمایشی چیست؟

تبلیغات نمایشی چیست

«تبلیغات نمایشی» (Display Ad)، گونه‌ای از «تبلیغات آنلاین» به شمار می‌رود که در آن به ازای هر بار نمایش محتوای تبلیغاتی خودمان مبلغ مشخصی را پرداخت می‌کنیم. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. 

تصور کنید ما یک بنر تبلیغاتی را آماده کرده‌ایم و آن را در وب‌سایتی که مخاطب‌های زیادی دارد قرار داده‌ایم. اگر 1000 کاربر این وب‌سایت، تبلیغمان را ببینند ما به اندازه همان 1000 بار نمایش تبلیغمان پول می‌پردازیم. البته در حال حاضر، این فرمول کمی تغییر کرده است؛ یعنی شما به جای هر بار نمایش به ازای هر 1000 بار نمایش تبلیغتان مبلغ کمی را پرداخت می‌کنید. 

اگر به عنوان یک دیجیتال مارکتر در سال 2020، تبلیغات نمایشی را زیر نظر بگیریم، متوجه می‌شویم که چندان هم روش خاصی نیست. چون موضوع «نابینایی نسبت به بنرهای تبلیغاتی» (Banner-Blindness) میزان ارزشمندی این روش را که تنها روی نمایش تبلیغ تمرکز کرده، نشانه رفته است. اما با این وجود، هنوز هم تبلیغات نمایشی، حرفی برای گفتن دارند و یکی از روش‌های تبلیغات آنلاین به شمار می‌روند. 

 

تبلیغات نمایشی و اجاره کردن فضای تبلیغاتی چه فرقی با هم دارند؟

شاید در نگاه اول، این دو نوع روش تبلیغی به علت شکل و شمایلی که دارند یکی به نظر برسند. اما سازوکار آنها و روشی که برای پرداخت هزینه دارند با هم فرق می‌کند. در روش اجاره فضای تبلیغاتی، شما قسمتی از فضای ویژه تبلیغاتی یک وب‌سایت را برای نمایش بنر خود اجاره می‌کردید و هزینه آن را به صورت هفتگی، ماهانه یا حتی سالانه می‌پرداختید. 

ریسک این روش در کیفیت نمایش تبلیغ بود. یعنی ممکن بود وب‌سایتی که ما بخشی از فضای تبلیغاتی آن را اجاره کرده‌ایم در ساعت‌های نامشخصی دچار افت ترافیک شده یا اصلا سایت برای کاربران لود نشود. از طرفی، شما متوجه نمی‌شدید که واقعا چند کاربر بنر شما را دیده‌اند. به همین دلیل، شبکه‌های تبلیغاتی شکل گرفتند و گزینه جذابی به نام «تبلیغات نمایشی» روی میز مدیران وب‌سایت‌ها و تبلیغ‌دهنده‌ها قرار گرفت.

 قرار بر این شد که به جای اجاره فضای تبلیغاتی، تبلیغ‌دهنده‌ها بنر مورد نظر خود را در اختیار آن شبکه‌های تبلیغاتی قرار بدهند و آنها بنر را در وب‌سایت‌های مختلف به نمایش دربیاورند. از آن طرف هم هزینه تبلیغ را به ازای هر بار نمایش آن بپردازند. گذشته از این، حالا تبلیغ‌دهنده‌ها می‌توانستند به داده‌ها دسترسی داشته باشند و از این راه، نقطه‌های قوت و ضعف تبلیغ خود را بشناسند.

 این گزینه برای تبلیغ‌دهنده‌هایی که تا قبل از آن در حال سروکله زدن با مدیرهای وب‌سایت‌ بر سر اجاره فضاهای تبلیغاتی و پرداخت هزینه‌های غیرمنطقی بودند، چیزی بسیار جذاب و هیجان‌انگیز به شمار می‌رفت. با این حال، هنوز هم اجاره کردن فضای تبلیغاتی به عنوان روشی برای تبلیغ کسب و کارها وجود دارد. مثلا وب‌سایت «ورزش سه» در صفحه اصلی خود فضاهای زیادی برای تبلیغات دارد که برخی از کسب و کارهای بزرگ آنها را اجاره کرده‌اند. 

 

با نقطه‌های قوت و ضعف تبلیغات نمایشی آشنا شوید

تبلیغات نمایشی

  1. کاربران با برند ما آشنا می‌شوند

یکی از روش‌های ساده برای معرفی برندمان به کاربران، استفاده از روش تبلیغات نمایشی است. چون دست‌کم می‌توانیم انتظار داشته باشیم که چشم کاربران به اسم برندمان خورده است و اگر آن را جای دیگری ببینند به نظرشان آشنا می‌آید.

 نباید از تبلیغات نمایشی انتظار داشته باشیم که نرخ کلیک روی بنر، ورود به سایت و حتی خرید را افزایش دهد. اما برای آشنایی با برند، حرف‌هایی برای گفتن دارد. 

  1. نمی‌توان میزان نمایش را به حساب توجه مخاطب گذاشت

در تبلیغات نمایشی با هر بار لود شدن صفحه سایت و اسکرول آن یک نمایش را در نظر می‌گیرند. اما این بدان معنا نیست که کاربر واقعا به آن تبلیغ نگاه کرده است. چون محتواهای زیادی در یک صفحه سایت وجود دارند که می‌توانند توجه مخاطب را به خود جلب کنند. 

  1. امکان تقلب در تبلیغات نمایشی وجود دارد

متاسفانه امکان تقلب در این روش بسیار آسان است. تنها کافی است یک ربات را برای این کار در نظر بگیرند. به این ترتیب که ربات از صفحه‌های سایت دیدن کند و آمار نمایش تبلیغ به طور فیک بالا برود. 

  1. ویوی کم، راه به جایی نمی‌برد

تعداد ویو در تبلیغات نمایشی را باید خیلی دست بالا بگیرید. مثلا باید هدفتان را روی نمایش ده‌ها یا حتی صدها میلیون بار مشخص کنید تا دست‌کم مطمئن شوید که محتوای تبلیغاتی‌تان دیده شده است. این مورد هم به شکلی هزینه شما را افزایش می‌دهد. 

 

یک تجربه جالب از تبلیغات نمایشی

تبلیغات نمایشی ریسپانسیو

سال 92 بود و ما می‌خواستیم با راه‌اندازی یک کمپین کوچک تبلیغات نمایشی، خودمان را به کاربران معرفی کنیم. البته قصدمان فقط دیده شدن بود و انتظار دیگری از این تبلیغ نداشتیم. گذشته از این، می‌خواستیم این روش تبلیغاتی را با تبلیغات در تلگرام که آن زمان بازار داغی داشت مقایسه کنیم. وقتی کمپین تبلیغات نمایشی اجرا شد، تمام بودجه‌ای که برای این کار کنار گذاشته بودیم – که ۵۰۰ هزار تومان بود- ظرف چند ثانیه تمام شد و به همراه آن کمپین ما هم به انتها رسید. 

چون آن شبکه تبلیغاتی، بنر ما را به طور همزمان در چند وب‌سایت پُربازدید قرار داد. این موضوع باعث شد قبل از اینکه بتوانیم کاری انجام بدهیم، تمام بازدید‌های تبلیغات ما کامل انجام شده بود. در واقع، این کار هیچ نتیجه‌ای برایمان نداشت. حتی نمی‌دانستیم که آیا واقعا کاربرانی که در آن وب‌سایت‌ها بودند نگاهی به تبلیغ ما کرده‌‌اند یا خیر. بعد از این ماجرا من هم دیگر به سمت تبلیغات نمایشی نرفتم. 

[posts-cta title=”در دوره تبلیغات آنلاین به دنبال اصل ماجرا باشید” btn-text=”ورود به دوره آموزشی تبلیغات آنلاین” btn-link=”https://digitaling.org/product/online-ads/” target=”_blank”]چیزی که در این مقاله با آن آشنا شدید تنها یک بخش بسیار کوچک از دوره تبلیغات آنلاین بود که به صورت سطحی با شما در میان گذاشته شد.

اگر به دنبال اصل ماجرا هستید و می‌خواهید تبلیغات آنلاین را به صورتی عمیق‌تر، در قالب یک کمپین واقعی، همراه با مثال‌ها، توضیح‌ها و تمرین‌هایی واقعی و کاربری یاد بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم که به سراغ دوره آموزشی ویدیویی 11 ساعته تبلیغات آنلاین بروید و فرصت یادگیری متفاوت تبلیغات آنلاین را از آن خود کنید.[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در تبلیغات نمایشی گفتیم…

  • «تبلیغات نمایشی» (Display Ad)، یکی از اولین روش‌های تبلیغات آنلاین است.
  • به آن ( تبلیغات CPM) هم گفته می‌شود به این معنا که به ازای هر بار نمایش باید هزینه تبلیغ را بپردازیم.
  • مزیت تبلیغات نمایشی نسبت به بنرهای چاپی در این است که می‌توان داده‌های حاصل از آن را اندازه‌گیری کرد. مثلا دقیقا متوجه می‌شویم که چند کاربر وارد صفحه شده‌اند و بنر ما را دیده‌اند. اما در تبلیغات سنتی و بنرهای چاپی چنین امکانی وجود ندارد. 
  • تبلیغات نمایشی جایگزین مناسبی برای تبلیغات اجاره‌ای هستند. چون هم هزینه آنها منصفانه‌تر محاسبه می‌شود و هم امکان بررسی داده‌های حاصل از تبلیغ وجود دارد.
  • آشنا شدن کاربران با برند ما یکی از مزیت‌های تبلیغات نمایشی است.
  • مواردی مانند امکان ایجاد تقلب در نمایش تبلیغ، کارایی تنها در صورت نمایش‌های میلیونی و عدم اطمینان از دیده شدن تبلیغ توسط کاربر از نقطه‌های ضعف این روش به شمار می‌روند.

 

نظر شما چیست؟

شما چه مزیت‌های دیگری را در تبلیغات نمایشی مشاهده می‌کنید؟

فکر می‌کنید چه علتی باعث شده که اجاره فضای تبلیغاتی هنوز هم طرفدار داشته باشد؟

 

آموزش تبلیغات آنلاین
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
محمد نجاری
1399/10/10
پاسخ دهید

سلام. راهی برای به حداقل رسوندن تقلب تو تبلیغات نمایشی وجود داره آیا؟
مقاله‌ی خوبی بود. متشکرم.

علیرضا ابراهیمیان
1399/10/11

درود بر شما محمد نجاری عزیز
ممنون از لطف شما
در خصوص تبلیغات نمایشی چون بر اساس میزان impression محاسبه می‌شود خیر راهی نیست یا حداقل من راهی را نمی‌شناسم
اما در خصوص تبلیغات کلیکی می‌توان تقلب ربات‌ها را تشخیص داد که در مطلبی جدا راجع به آن صحبت کردیم.

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط