استوری اینستاگرام، بخش مهمی از این شبکه اجتماعی را تشکیل میدهد. پیجهایی که استوریهای جذابی برای کاربرانشان مهیا میکنند با استقبال آنها روبهرو میشوند. در واقع، استوری مانند برگ برندهای است که باید آن را آگاهانه و هوشمندانه رو کنید؛ وگرنه نه تنها فایدهای برایتان نخواهد داشت بلکه حتی میتواند همچون خنجری به سمت پیجتان نشانه برود و اعتبار آن را پایین بکشد.
در این قسمت از «دیجیتالینگ» به موضوع «افزایش و بهبود نرخ تعامل (اینگیجمنت) در استوری اینستاگرام» میپردازیم. اگر شما هم به دنبال ساخت استوریهای پُربازدید و سودمند برای پیج خود هستید تا پایان این ماجرا با ما همراه باشید.
پادکست زیر را میتوانید در جهت تکمیل محتوای متنی گوش جان دهید.
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- به یکی از علتهای بازدید اندک استوریها میپردازیم.
- چند نکته را درباره استفاده از فیچرهای اینستاگرام مورد بررسی قرار میدهیم.
- کاربرد فیچرهای قدیمی را در کنار فیچرهای جدید موشکافی میکنیم.
- رمز و راز داشتن استوریهای پُربازدید را کشف میکنیم.
وقتی اینستاگرام، دست استوری را در پوست گردو میگذارد!
برخی از کاربران اینستاگرام با این پرسش به سراغ من آیند که: «چرا همه فالوئرهایمان استوریهای ما را نمیبینند؟» همانطور که قبلا با هم گفتیم، استوریهای اینستاگرام به ترتیب برای کاربرهای اینستاگرام نمایش داده نمیشوند. مثلا ممکن است شما 1000 فالوئر داشته باشید اما فقط تعداد اندکی از آنها استوریهایتان را ببیند.
در واقع، اولویتهایی برای دیده شدن استوریهای شما وجود دارند. این اولویتها توسط همان کاربری تعیین میشود که وقت خود را به تماشای استوریها سپری میکنند. اگر شما در پیج خود استوریهایی بگذارید که کاربرها به آن علاقهای نداشته باشند، خیلی راحت به سراغ استوری بعدی میروند. این رفتار کاربران توسط الگوریتم اینستاگرام درک میشود و در بازدیدهای بعدی، استوری ما را کمتر به کاربر نشان میدهد.
چاقسلامتی با روشهای تشخیص رفتار کاربران در اینستاگرام
الگوریتم اینستاگرام با کمک چند فاکتور متوجه میشود که کاربر از آن استوری خوشش آمده یا نه. بیایید نگاهی به این فاکتورها بیندازیم:
- کاربرها فیلمی که در استوری آمده را تا انتها تماشا کنند.
- استوریهای بعدی شما را ببینند.
- بعد از تماشای استوری با آن ارتباط برقرار کنند؛ مثلا به آن ریپلای بزنند.
- از فیچرهایی که میگذارید مثل Question، Countdown، Quiz استفاده کنند.
از این موضوع نتیجه میگیریم که استوریهای ما باید به سمت خلاقانهتر شدن قدم بردارند؛ آنقدر خلاقانه و جذاب که کاربرها هم در آن نقشی داشته باشند. نمونه خیلی ساده آن میتواند پرسشهای «بله» یا «خیر» باشد که در آن کاربرها با یک «بله» یا «خیر» پاسخ پرسش شما را میدهند. نمونه دیگر آن هم «کوییز» است. استفاده کردن از کوییزهایی که سه یا چهار پرسش را در خود جای داده باشند نیز روش مناسبی برای جذب کاربران به تماشای استوریها است.
قبل از آغاز بازی، دست خود را رو نکنید
در گذشتهای نه چندان دور، صاحب یک پیج، چند پرسش را پست میکرد و به کاربرانش میگفت از میان کسانی که پاسخ درست را ارسال کنند به قید قرعه جایزه میدهد. در این شیوه، کاربران خیلی راحت میتوانستند بدون زحمت به پاسخ درست دست پیدا کنند.
برای این کار تنها کافی بود کامنتهای آن پست را بررسی کرده و از میان کامنتها، آنهایی که بیشتر لایک خورده را به عنوان جواب آن پرسش کامنت کنند. اما وقتی شما در استوری از کاربرانتان سوال میپرسید، تقریبا امکان تقلب وجود ندارد. چون کاربر به پاسخ دیگران دسترسی ندارد و زمانی چند ثانیهای برای پاسخ در اختیار او گذاشته میشود.
(Question) را از قلم نیندازید
در (Question) میتوانید از کاربران خود سوال بپرسید و آنها هم به شما جواب بدهند. اگر سوالتان کوتاه، جذاب، بامزه و ساده باشد، افراد زیادی به آن پاسخ میدهند. البته میتوانید از این فیچر برای محک زدن دنبالکنندگان پیج خود هم استفاده کنید. مثلا میتوانید در استوری از آنها سوالهایی درباره برند خود یا حتی زمینه فعالیتتان بپرسید.
به این ترتیب اگر دنبالکنندگان خود را از طریق ربات یا روشهای غیر طبیعی دیگر به دست آورده باشید با این حقیقت روبهرو میشوید که آنها به اندازهای که فکرش را میکردید شما را نمیشناسند و اهمیتی به محتوایتان نمیدهند. شاید بهتر باشد به روشهای دیگری برای جذب کاربران و افزایش فالوئرهایتان فکر کنید.
پرسش دیگری هم وجود دارد که در آن کاربر به جای ارسال پیام متنی، میزان رضایت خود را درباره یک موضوع نشان میدهد. مثلا ممکن است شما یکی از سرویس ها یا محصولاتتان را استوری کنید و زیر آن بگویید بعد یک قلب زیر این عکس قرار دهید تا کاربر بتواند با کشیدن آن به سمت راست و چپ، میزان موافق بودن با صحبت شما را اعلام کند.
سلامی دوباره به فیچرهایی که حق آب و گِل دارند
«هشتگ»، «منشن» و «لوکیشن» فیچرهایی قدیمیتر هستند که هنوز هم استفاده از آنها میتواند مفید باشد. وقتی شما چند پیج را با دلیل و علت منشن میکنید، ممکن صاحب پیج سری به استوریهایتان بزند و در نهایت به یکی از فالوئرهایتان تبدیل شود یا حتی همان استوری را در پیج خود استوری کند. اما همیشه لازم نیست خیلی روی استفاده از این فیچرها مانور دهید. چون ممکن است کاربران را از توجه به استوری دور کرده و آنها را به سمت پستها هدایت کند.
مثلا وقتی در استوری یک پست را منشن میکنید، کاربر بدون توجه به استوریهای بعدی روی آن پست کلیک میکند، پروفایل را میبیند و سری به سایر پستها میزند؛ حتی شاید در یک پست با دو منشن دیگر روبهرو شود، روی آنها کلیک کند و از این راه وارد پیج دیگری شود. آنقدر پیج در پیج میشود که وقتی کاربر به خودش میآید اصلا به یاد نمیآورد که از اول برای چه وارد اینستاگرام شده است. شاید شما هم از این تجربهها داشته باشید. پس در استفاده از این سه فیچر، جانب احتیاط را بگیرید.
(IGTV)، شمشیری دوسویه که نقاب یک امکان جذاب را به چهره زده است
(IGTV) قابلیت دیگری است که میتوانید آن را در استوری بیاورید. البته بعضی از کاربرها مخاطب خود را به سمت تماشای (IGTV) دیگران هدایت میکنند. درست است که این مورد، نگه داشتن جانب امانت است اما شاید نفعی برای شما و پیجتان نداشته باشد. پس بهتر است این کار را با (IGTV) خودتان انجام دهید. چون این کار میتواند به عنوان تعامل کاربر با محتوای شما در نظر گرفته شود. استفاده درست از این امکان باعث میشود که آمار بازدید و تعامل کاربران با استوریهای شما افزایش پیدا کند.
کوپن استوری خود را درست خرج کنید
همانطور که یک آش خوشمزه با مُشتی نمک اضافه به چیزی غیرقابل خوردن تبدیل میشود، گذاشتن استوریهای فراوان که فکر، تلاش و برنامه خاصی را در خود پنهان نکردهاند نیز به جای جذب مخاطب باعث فراری دادن او میشود. برای استوریهای خود برنامهریزی کنید. کاری کنید که مخاطب از تماشای استوری شما نمایش یک محتوای جذاب و فکر شده را به تماشا بنشیند. حتی میتوانید برای استوریهای خود جدول پخش آماده کنید و آنها را به صورت استوریهای سریالی در زمانهای مشخص پست کنید.
جذاب و غیرقابل پیشبینی بودن، ویژگیهای هستند که کاربران اینستاگرام را به سمت خود جذب میکنند. استوری را به یک داستان تازه برای مخاطبان خود تبدیل کنید. حتی اگر پیج شما به دنبال معرفی کسب و کارتان به کاربران است، باز هم باید ماهیت اینستاگرام و کاربران آن را در نظر داشته باشید و استوریهای خود را محدود به معرفی کسب و کارتان نکنید. به دنبال موضوعهای جذابی باشید که به بیزنس شما ارتباط دارند اما در عین حال، تبلیغ مستقیم کسب و کارتان نیستند. رعایت کردن این موارد میتواند به دیده شدن شما و زحمتهایتان کمک کند.
خلاصهای از آنچه با هم در روشهای افزایش اینگیجمنت در استوری اینستاگرام گفتیم:
- برای نمایش استوریهای شما به کاربرانتان اولویتهایی وجود دارد که توسط آنالیز رفتار کاربر توسط اینستاگرام به دست میآید.
- «تماشا کردن استوری تا انتها»، «دیدن استوریهای بعدی»، «ایجاد تعامل با استوری» و «استفاده از فیچرهایی که در استوری وجود دارند» فاکتورهایی هستند که اینستاگرام با کمک آنها علاقه کاربر به یک استوری را تشخیص میدهد.
- استفاده خلاقانه از فیچر (Question) میتواند میزان تعامل کاربران با استوری شما را بهبود ببخشد.
- «هشتگ»، «منشن» و «لوکیشن» فیچرهایی هستند که میتوانند تاثیر مثبتی روی جذب کاربران و حتی افزایش فالوور بگذارند. اما در استفاده از این فیچرها زیادهروی نکنید.
- استفاده زیاد از استوری اینستاگرام به معنای افزایش تعامل کاربران با پیج شما نیست. بنابراین، از این قابلیت بسیار هوشمندانه و هدفمند بهره بگیرید.
نظر شما چیست؟
شما از چه استراتژی ویژهای برای استوریهای پیج خود استفاده میکنید؟
از میان اپلیکیشنهایی که برای طراحی استوریهای جذاب وجود دارند کدامیک را به کار میگیرید؟
آقای ابراهیمیان ممکنه یک پادکست یا مقاله در مورد چگونگی برگزار کردن این کمپین های اینستاگرام و مشخص کردن برنده تولید کنید
ممنونم ❤️
سلام آقای امید پور مهر عزیز
به این پیشنهاد فکر میکنیم ممنون از شما
فکر میکنم مطلب برگزاری مسابقات اینستاگرامی براتون مفید باشه
پیشنهاد میکنم مطالعه کتید
چطور بدونم که فالووری که استوری منو میبینه، از چه طریقی استوری منو دیده؟
درود بر شما خانم هاشمی
متاسفانه این مورد هنوز امکانپذیر نیست
امیدوارم در آپدیتهای بعدی اینستاگرام قابل بررسی باشه