اکثر کسانی که در دنیای دیجیتال فعالیت می‌کنند، با ایمیل سروکار دارند. در روزگار ما، دریافت و ارسال ایمیل، همان کار نامه‌ها و کبوترهای نامه‌رسان را انجام می‌دهد. با این تفاوت که سرعت، راحتی و امنیت این روش، قابل مقایسه با گذشته نیست. کسب و کارها هم به نوبه خود از ایمیل‌ها برای بازاریابی محصولات، خدمات یا اطلاع‌رسانی‌های گوناگونشان استفاده می‌کنند.

بنابراین، دانستن آدرس ایمیل‌ کاربرانشان نقش یک کلید را برای آنها ایفا می‌کند؛ کلیدی که می‌تواند به سادگی، درب ذهن یا حتی کیف پول مخاطب را برایشان باز کند. در این قسمت از دیجیتالینگ، به سراغ «راه‌های افزایش لیست ایمیل» می‌رویم. با ما همراه باشید.

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی آن گوش دهید.

پیش‌فرض ذهنی من در این مقاله بر این است که شما با اصول ایمیل مارکتینگ  آشنایی دارید و حالا به دنبال این هستید که از راه‌های افزایش لیست ایمیل سر در بیاورید. پس همراه با شما این موارد را بررسی می‌کنیم:

  • عضویت در خبرنامه ایمیلی

این اولین و ساده‌ترین راه برای جذب ایمیل‌های جدید و با کیفیت در سایت است. بسیاری از سایت‌ها بخشی دارند که کاربر با وارد کردن نام، نام‌خانوادگی و ایمیلش به عضویت خبرنامه درمی‌آید. پس از آن به صورت هفتگی یا ماهانه محتواهایی را از آن سایت دریافت خواهد کرد. در این روش، کاربر با میل خودش و به دلیل جذاب بودن محتوا، ایمیل را در اختیار شما قرار می‌دهد. تنها نکته مهمی که می‌توانم به این موضوع همیشگی اضافه کنم این است که آیا در خبرنامه خود امکان بخش بندی کاربران را اضافه کرده‌اید؟ سایتی را دیدم که در زمینه مد و پوشاک فعالیت داشت و در هنگام دریافت ایمیل از کاربران جنسیت کاربران را می‌پرسید تا ایمیل‌های هدفمندتری را ارسال کند.

  • جذب ایمیل از طریق تولید محتوای ارزشمندمحتوای رایگان و ارزشمند

شاید برخی بر این باور باشند که روش جذب ایمیل از طریق خبرنامه، دیگر مانند گذشته‌ها کاربرد ندارد. بله کاملا موافقم. به همین دلیل باید از روش‌های دیگری به عنوان مکمل روش اول استفاده کنیم. یکی از روش‌های جالب برای این کار، تولید محتواهای ارزشمند ولی رایگان است.

مثلا می‌توانیم یک ویدیو آموزشی عالی راجع به موضوع خاصی تولید کنیم یا چند عدد از محتواهای خوب سایتمان را به صورت یک کتاب الکترونیکی دربیاوریم تا کاربران بتوانند آن را دانلود کنند. لینک این محتوا می‌تواند به دو صورت در اختیار کاربر قرار بگیرد. در حالت اول، لینک را خیلی راحت در اختیار کاربر قرار می‌دهیم و در حالت دوم، ایمیل کاربر را می‌گیریم و لینک دانلود را به ایمیلش ارسال می‌کنیم. مزیت روش دوم در این است که از درستی ایمیل وارد شده مطمئن می‌شویم. حالا شما کدام را انتخاب می‌کنید؟

چطور وجود این فایل را به گوش کاربر برسانیم؟

دو روش ساده برای این کار وجود دارد:

  1. استفاده از پاپ‌آپجذب ایمیل با استفاده از پاپ آپ

در روش پاپ‌آپ، وقتی کاربر وارد سایت می‌شود و صفحه‌ها را اسکرول می‌کند یک پاپ‌آپ به او نمایش داده می‌شود و در آن به کاربر اطلاع می‌دهیم که چنین محتوای ارزشمند و رایگانی وجود دارد. تنها کافی است کاربر ایمیل خود را در کادر مشخص شده وارد کند تا محتوا به صندوق پستی او ارسال شود.

  1. مهیا کردن بخشی ویژه برای ویدیوها و محتواهای رایگان

در نظر گرفتن یک بخش ویژه برای محتواهای رایگان، می‌تواند به این کار رسمیت بیشتری بدهد. در آن بخش هم می‌توانید پس از دریافت ایمیل، محتواها را در اختیار وی بگذارید.

  • دریافت ایمیل از طریق کامنت‌ها

در بسیاری از سایت‌ها وقتی کاربر می‌خواهد کامنت بگذارد، باید ایمیل خود را بنویسد. البته تعدادی از سایت‌ها  مثل دیجیتالینگ هستند که فقط با ثبت‌نام کردن می‌توان در آنها کامنت نوشت. در هر حال، از این راه هم می‌توانید لیست ایمیل‌های خودتان را کامل کنید. در نظر گرفتن چند آپشن می‌تواند جذابیت نوشتن کامنت را در سایتتان افزایش دهد. مثلا وقتی پاسخی برای کامنت کاربر ارسال می‌شود، از طریق ایمیل به او اطلاع رسانی کنید.

  • ثبت‌نام در سایت و دریافت ایمیل‌های واقعی

هنگامی که یک کاربر می‌خواهد برای نوشتن کامنت، خرید یا دسترسی یافتن به تمام محتواها در سایت ثبت‌نام کند، مقداری اطلاعات را در اختیار ما قرار می‌دهد. مثلا نام و نام خانوادگی، ایمیل، شماره تماس و در صورتی که علت ثبت‌نام، خرید یک محصول فیزیکی باشد، نوشتن آدرس و کد پستی. به یاد داشته باشید، کاربران برای دادن اطلاعات خود و ثبت‌نام کردن در سایت به یک دلیل روشن نیاز دارند. شما نمی‌توانید بدون ایجاد این دلیل، اطلاعاتشان را از آنها بگیرید.

ما در سایت دیجیتالینگ علاوه بر اطلاعات معمولی که هر سایتی از کاربر دریافت می‌کند، حرفه و سطح دانش کاربر را نیز دریافت می‌کنیم که محتوای مرتبط تری را به او ارسال کنیم.

  • استفاده از جاذبه محصولات ناموجود برای دریافت ایمیلاطلاع از طریق ایمیل هنگام موجود شدن محصول

فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانند خیلی راحت از این روش برای دریافت ایمیل‌های کاربران استفاده کنند. وقتی یک کاربر به دنبال محصول مشخصی باشد که اکنون در سایت ناموجود است می‌توانید با قرار دادن گزینه «وقتی موجود شد به من اطلاع بده» یا مواردی از این دست، همانند کاری که دیجی‌ کالا و خیلی از سایت‌ها می‌کنند، ایمیل‌های کاربران را دریافت کنید.

  • به کارگیری فرم‌های مختلف در صفحه‌های سایت

وجود فرم‌های مختلف، راه دیگری برای دریافت ایمیل‌ها از کاربران هستند. مثلا فرم تماس با ما یا فرم‌های درخواست مشاوره هم در این دست قرار می‌گیرند. ما در سایت «پت پُرس» از فرم دیگری هم استفاده کردیم که بازخورد خوبی داشت. ماجرا از این قرار بود که می‌خواستیم ظرف یک ماه آینده، سرویس تازه‌ای را در سایت ارائه دهیم. به همین دلیل، فرم اطلاع رسانی راه‌اندازی آن سرویس را در سایت قرار دادیم. این بهترین فرصت بود که بتوانیم ایمیل کاربران مرتبط با آن سرویس را جمع‌‌آوری کنیم.

  • جذب ایمیل از طریق آزمون آنلاین

من این مورد را خیلی دوست دارم و به نظرم بسیار تعاملی است. بسیاری از سایت‌های آموزشی می‌توانند با استفاده از یک آزمون آنلاین رایگان، ایمیل و دیگر اطلاعات را از مخاطب دریافت کنند. برای این کار باید قبل از ورود به آزمون، یک فرم را در اختیار مخاطب قرار بدهند و در آن اطلاعاتی مانند ایمیل، نام، نام خانوادگی و حتی شماره تماس را از او دریافت کنند.

سپس می‌توانند پاسخ آزمون را در قالب یک کارنامه برایش بفرستند. استفاده از آزمون‌های آنلاین در سایت‌هایی با موضوع‌های روانشناسی هم می‌تواند بسیار مفید باشد. مثلا در این‌گونه سایت‌ها می‌توان از تعدادی تست شخصیت‌شناسی برای افزایش لیست ایمیل استفاده کرد. سایت‌های کاریابی هم می‌توانند از آزمون‌های آنلاینی که برای تشخیص کارهای مورد علاقه افراد مهیا شده‌اند استفاده کنند. در واقع، اگر کمی در این مورد دقیق ‌شوید می‌توانید با توجه به موضوع سایت خود آزمون‌های آنلاین جذابی را تهیه کنید. نکته نهایی این بخش این است که بسیاری از سایت‌ها از ازمون آنلاین استفاده می‌کنند اما از ایمیل‌ها بهره‌ای نمی‌برند. شما هم جزو این دسته هستید؟

  • جذب ایمیل از طریق نظرسنجی

راه‌اندازی نظرسنجی هم چیزی شبیه به برگزاری آزمون آنلاین است. در این مورد، شما با هدف انجام یک تحقیق، شناسایی موارد مورد علاقه برخی از مخاطبان و نمونه‌هایی از این دست، یک نظرسنجی را آماده می‌کنید و آن را در سایت خودتان یا شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنید. در این صورت هم می‌توانید راهی برای دریافت ایمیل از کاربران بیابید.

برای این کار باید در انتهای نظرسنجی به کاربران بگویید که اگر می‌خواهند از نتیجه نظرسنجی با خبر شوند، می‌توانند ایمیل خود را ارسال یا وارد کنند. فقط این مورد را به یاد داشته باشید که برگزاری نظرسنجی، کار ساده‌ای نیست. شما باید دلیل خوبی به کاربران بدهید تا در نظرسنجی شرکت کنند. مثلا می‌توان اهمیت شرکت در نظرسنجی را بیان کرد و یا در انتهای نظرسنجی به کاربران گفت که برای دریافت یک کد تخفیف یا هدیه‌ای شبیه به آن، ایمیل خود را وارد کنند.افزایش ایمیل لیست با برگزاری آزمون ها

  • در نظر گرفتن یک هدیه برای دریافت ایمیل از کاربران

یکی از راه‌های جالب برای افزایش تعداد لیست ایمیل، استفاده کردن از یک هدیه واقعی است. در این مورد، سایت تخفیفان، کار جالبی انجام داد. این سایت به کاربران اعلام کرد که می‌خواهد یک ماگ رایگان را به آنها هدیه دهد. برای این کار، جدا از آدرس و شماره تماس، ایمیل کاربران را هم دریافت کرد. من هم در این کمپین شرکت کردم چون برای من ایده بسیار جالب و جذابی بود که در کسب و کارهای ایرانی کم دیده بودم.

هدیه دادن و افزایش لیست ایمیل

شاید با خودتان بگویید: «این کار هزینه خیلی زیادی دارد.» بله درست است. اما تخفیفان، این کار را فقط برای دریافت آدرس ایمیل کاربرانش انجام نداد. سایت تخفیفان، یک کسب و کار مکان محور است. این بدان معنا است که موقعیت فیزیکی شما تاثیر بسیار مهمی در موفقیت این کسب و کار دارد. چون می‌تواند پیشنهادهای تخفیف را بر اساس لوکیشن کاربران برایشان ارسال کند. بنابراین، این سایت، بیشتر از آنکه ضرر کند، از انجام این کار سود کرده است.

روش هدیه دادن، همیشه نباید فیزیکی باشد. شما می‌توانید از هدیه‌های دیجیتالی هم برای این کار استفاده کنید. مثلا یک کتاب الکترونیکی ارزشمند می‌تواند به عنوان یک هدیه الکترونیکی عالی عمل کند که در مورد دوم به آن اشاره کردم.

  • جذب ایمیل کاربران با کمک ایونت‌ها

رویدادها، یکی از فرصت‌های خوب برای افزایش لیست ایمیل به شمار می‌روند. این موارد که به صورت آنلاین و آفلاین برگزار می‌شوند به شکل‌های مختلفی بستر دریافت ایمیل را فراهم می‌کنند. بیایید این دو را با هم بررسی کنیم:

  • رویدادهای حضوری

بسیاری از کسب و کارها به هنگام رونمایی کردن از محصولات یا خدماتشان، رویدادی را برگزار می‌کنند. برای شرکت در این ایونت‌ها باید در سایت ثبت‌نام کرده و اطلاعات تماس را که شامل ایمیل هم می‌شود وارد کنید. تازه بعد از این کار است که بلیط آن رویداد برایتان ایمیل می‌شود و می‌توانید در آن شرکت کنید.

گذشته از این، می‌توانید با استفاده از همین ایمیل‌ها رویدادهای بعدی را به کاربران علاقه‌مند و مرتبط با آن، اطلاع دهید. من مورد جالبی را در یکی از همین ایونت‌های حضوری دیدم. بعد از اینکه مهلت ثبت نام در آن ایونت به پایان رسید، پیامی نمایش داده شده بود و به کاربران این امکان را می‌داد که با وارد کردن ایمیل‌شان از رویدادهای بعدی با خبر شوند. به نظر من این روش خیلی جالبی است که دیگر برگزار کننده‌های رویدادها می‌توانند از آن استفاده کنند. چون شاید صفحه رویداد در روز پایانی با کاربران زیادی روبه‌رو شود که به شکلی با درب بسته برخورد می‌کنند. وجود مکانی برای وارد کردن ایمیلشان، نقش یک روزنه امید را برای ذهن آنها بازی می‌کند.

  • رویدادهای آنلاین

این روزها با شیوع کرونا ایونتی‌های آنلاین یا برگزاری وبینار، طرفداران زیادی در ایران و جهان پیدا کرده‌اند. شما می‌توانید با برگزاری وبینارهای رایگان یا پولی و حتی برگزاری وبینارهای معرفی محصول یا خدمات، ایمیل‌ها را از کاربران دریافت کنید. به نظر من کسب و کارهای خارجی از این موضوع به خوبی استفاده می‌کنند. امیدوارم در ایران هم استقبال از این روش، افزایش پیدا کند.

  • جذب ایمیل با کمک نمایشگاه‌ها و غرفه‌های فیزیکی

نمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و همان‌طور که کمی قبل با هم گفتیم، انواع مختلف ایونت‌ها مکان‌های خوبی برای دریافت کردن ایمیل‌های با کیفیت هستند. مثلا وقتی شما در یک غرفه هستید، صاحب آن غرفه از شما می‌خواهد که اطلاعاتی مانند ایمیل یا شماره تماس خود را به او بدهید تا موارد بیشتری را برایتان ارسال کند.

نکته جالب این است که بسیاری از افرادی که در غرفه‌ها ایمیل‌ها را از کاربران دریافت می‌کنند، اصلا هیچ ایمیلی برای آن فرد نمی‌فرستند. پس، نکته مهم فقط دریافت ایمیل نیست. بلکه استفاده درست از آن هم بسیار مهم است. کسب و کارهای «B2B» می‌توانند از فرصت ایجاد شده در نمایشگاه، برای جذب ایمیل کاربران، بهترین استفاده را ببرند.

گذشته از ایمیل، شما می‌توانید با کمک بیزینس کارت هم سرنخ‌های با کیفیتی از کاربران دریافت کنید. معمولا روی این کارها یک « QR کد» قرار می‌دهند. افراد مختلف با اسکن کردن این QR کد می‌توانند وارد یک صفحه از سایت شوند و اطلاعاتی مانند ایمیل را وارد کنند.

نکته جالب این روش در این است که ما خودمان بیزینس کارتمان را به مخاطبی که با او صحبت کرده‌ایم دادیم. در نتیجه، احتمال اینکه فرد مورد نظر، وارد آن صفحه از سایت شود و ایمیلش را وارد کند بسیار بالا است. وقتی هم که ایمیل را به او ارسال می‌کنیم، احتمال باز کردن آن در یکی دو روز اول به مقدار چشم‌گیری افزایش پیدا می‌کند.

  • دریافت ایمیل به هنگام آماده شدن برای کمپین‌هادریافت ایمیل پیش از کمپین در دیجیکالا

بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی یا مجموعه‌هایی که به ارائه محصولات و خدمات مشغول هستند، کمپین‌هایی را در زمان‌های مشخصی از سال برگزار می‌کنند. مثلا کمپین‌های شب یلدا را در نظر بگیرید. در این روز کمپین‌های زیادی به صورت همزمان اجرا می‌شوند. به همین دلیل، بسیاری از سایت‌ها از چندین روز قبل با ساخت یک صفحه لندینگ، کمپین خود را اطلاع رسانی می‌کنند. مثلا می‌گویند: «در فلان روز محصولات ما با 50 درصد تخفیف ارائه می‌شوند. برای اطلاع از آغاز کمپین، ایمیل خود را وارد کنید تا به شما خبر دهیم.» این مورد هم روش جالبی است که دیجیکالا از آن استفاده کرده است. چون می‌توان با برداشتن این قدم متفاوت، فروش را افزایش داد.

  • جذب ایمیل کاربران از طریق اپلیکیشن‌

شما می‌توانید برای فروشگاه اینترنتی یا سرویسی که ارائه می‌دهید یک اپلیکیشن داشته باشید. به این ترتیب، وقتی کاربران اپ شما را نصب می‌کنند به هنگام ثبت‌نام، اطلاعات تماس و ایمیلشان را در اختیار شما قرار می‌دهند. در زمینه تجربه زیادی ندارم برای همین بیش از این صحبت نمی‌کنم.

  1. دریافت ایمیل از طریق ساخت ابزارک

وقتی شما سرویس ویژه‌ای برای ارائه یا «UTM Builder» دارید، می‌توانید با رایگان کردن تمام یا بخشی از آن به شرط وارد کردن ایمیل یا ثبت‌نام، سرنخ‌های باکیفیتی را از کاربران دریافت کنید. این روشی است که سایت‌های ایرانی و خارجی از آن استفاده می‌کنند. در واقع، ما وقتی می‌توانیم به پنل این ابزارها دسترسی پیدا کنیم که ایمیل خود را در اختیار آنها قرار داده باشیم.

در بسیاری از موارد، کسب و کار ما می‌تواند برای خودش ابزارک ویژه‌ای داشته باشد. مثلا می‌توانیم برای محاسبه قیمت نهایی یک محصول یا هر چیزی که به کسب و کار ما ارتباطی پیدا می‌کند ابزارکی بسازیم و با دریافت ایمیل کاربران، امکان استفاده را در اختیارشان بگذاریم.

  1. دریافت ایمیل به کمک جلسه‌های آنلاین

این مورد در کسب و کارهایی وجود دارد که جلسه‌های آنلاین زیادی برگزار کرده و با استفاده از «Google Calendar» اطلاعات مخاطب‌ها را دریافت می‌کنند. فرض کنید شما با یک کسب و کار خاصی جلسه دارید. به همین دلیل، اطلاعات آنها را می‌گیرید تا زمان جلسه را یک روز یا یک ساعت قبل از برگزاری‌اش به آنها یادآوری کنید. این هم روشی است که می‌توانید از آن به عنوان راهی برای افزایش لیست ایمیل استفاده کنید.

در مسیر افزایش تعداد ایمیل‌ها مراقب دو نکته باشید

افزایش لیست ایمیل، کار خوب و اثرگذاری است اما به شرطی که درست انجام شود. گذشته از این، بخش‌بندی مخاطب‌ها و ارسال ایمیل بر اساس موضوع‌های مورد علاقه‌شان هم بخش بسیار مهمی از کار را تشکیل می‌دهد. با این حساب، نباید تمام ایمیل‌های جمع‌آوری شده از منابع گوناگون – مثلا همایش، صفحه لندینگ، وبینار و … – را روی هم بریزیم و به تمام آنها ایمیل یکسانی ارسال کنیم.

این کار، جز آسیب رساندن به چهره برند و فراری شدن کاربران از ما، نتیجه دیگری ندارد. مثلا نباید برای کاربری که یک جلسه آنلاین با او داشتیم، تمام محتواهای هفتگی سایتمان را ارسال کنیم.

مورد بعدی اینکه، حتما برای ایمیل‌هایی که ارسال می‌کنید گزینه «لغو عضویت» یا «unsubscribe» را در نظر بگیرید. باید به کاربران حق بدهید که با تغییر کردن نیازها یا حتی علاقه‌شان به موضوع کسب و کارتان، دیگر نخواهند که ایمیلی را از شما دریافت کنند.

[posts-cta title=”از تجربه ما برای ساخت بانک ایمیل خودتان کمک بگیرید” btn-text=”ورود به دوره ایمیل مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/email-markering/” target=”_blank”]

ما در دوره ویدیویی چهار ساعته ایمیل مارکتینگ، تمام راه‌های پر کردن بانک ایمیلی را به صورت عملی و همراه با نکته‌هایی باریکتر از مو و مثال‌هایی فراوان از خودمان و کسب و کارهای دیگر برایتان توضیح داده‌ایم. اگر واقعا می‌خواهید بانک ایمیلی پر و پیمان ویژه خودتان را داشته باشید در این دوره شرکت کنید.

[/posts-cta]

خلاصه‌ای از آنچه با هم در راه‌های افزایش لیست ایمیل گفتیم:

  • وقتی کاربر از محتواهای ارائه شده در سایت راضی باشد، با میل خودش به عضویت خبرنامه سایت درمی‎‌آید.
  • تولید محتوای ارزشمند و رایگان می‌تواند روش بسیار خوبی برای جذب ایمیل‌های معتبر باشد.
  • اگر محتوای سایت شما و محصولات یا خدماتی که ارائه می‌دهید به اندازه کافی جذاب و کاربردی باشند، کاربر برای نوشتن نظرش در سایت یا ثبت‌نام، اطلاعاتش را در اختیار شما قرار می‌دهد.
  • می‌تواند از قدرت مخفی محصولات ناموجود در سایت و نیاز کاربر به خرید آن محصول برای دریافت ایمیلشان کمک بگیرید.
  • به کارگیری فرم‌های مختلف در سایت، راه‌اندازی آزمون آنلاین و حتی نظر سنجی هم در شمار روش‌های افزایش لیست ایمیل قرار می‌گیرند.
  • برای کاربرانی که ایمیل خودشان را در اختیار شما قرار می‌دهند هدیه‌ای آنلاین یا حتی فیزیکی در نظر بگیرید.
  • نمایشگاه‌ها و غرفه‌های آنلاین و آفلاین هم می‌توانند در جمع‌اوری ایمیل‌ها و سرنخ‌های با کیفیت به شما کمک کنند.
  • «ساخت صفحه‌های لندینگ پیش از آغاز کمپین‌ها»، «ساخت اپلیکیشن»، «ساخت ابزارک» و «Google Calendar» هم به عنوان روش‌های دریافت ایمیل از کاربران در نظر گرفته می‌شوند.

نظر شما چیست؟

شما از چه راهی برای دریافت ایمیل از کاربران خود استفاده می‌کنید؟

تجربه‌تان را در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
علی امیری
1401/02/07
پاسخ دهید

با سلام
خواهشمندم یک آموزش 0 تا 100 ایمیل مارکتینگ (به صورت عملی)، را در بازارچه قرار دهید.
با تشکر

علیرضا ابراهیمیان
1401/02/09

سلام بر شما آقای امیری عزیز
ممنون از پیشنهادتون
بله در حال آماده‌سازی یک دوره عملی ایمیل مارکتینگ هستیم که در بخش دوره‌های آموزشی قرار خواهد گرفت.
از طریق کانال‌های تلگرام، لینکدین، ایمیل و اس ام اس دیجیتالینگ اطلاع رسانی خواهد شد.

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط