میگویند: «محصولی که برای همه تولید شده باشد، برای هیچکس تولید نشده است!» شما چطور؟ آیا از مشتریان واقعی محصولات و خدمات خودتان خبر دارید؟ آیا پرسوناهای کسب و کارتان را میشناسید؟ بدون داشتن تعریف دقیقی از پرسونا به راحتی نمیتوان محصولات، خدمات و حتی محتواها را تولید کرد.
ما هم در دیجیتالینگ به این موضوع واقف بودیم و از مدتها قبل، پرسونای مشتری خودمان را درآوردیم. در «دوره بازاریابی محتوایی» موضوع پرسونا و طراحی آن را با ریزهکاریهای فراوان برایتان توضیح دادیم و حتی در مورد پرسونا مقاله هم نوشتیم و آن را در سایتمان منتشر کردیم. اگر هنوز دوره بازاریابی محتوایی و مقاله «پرسونا چیست؟» را ندیدهاید، پیشنهاد میکنیم قبل از ادامه خواندن این گفتار، سری به آنها بزنید.
اما بعد از خودمان پرسیدیم که چرا پرسوناهای خودمان را با شما به اشتراک نگذاریم؟ به دنبال این ماجرا، دستی به سر و گوش پرسونای خودمان کشیدیم، آن را مرتب و منظم کردیم و در قالب یک فایل PDF رایگان، کوتاه و البته به نظر خودمان مفید در اختیار شما قرار دادیم.
در فایل PDF پرسونای مشتری دیجیتالینگ، چه خبر است؟
در این فایل، سه نفر از نمایندگان رسمی ما به نامهای «علی آموزشجو»، «مونا تجربیزاده» و «محمد کارآفرینپور» در کنار هم نشستهاند. هر کدامشان داستان، دغدغه، آرزو، اهداف و خواستههای متفاوتی دارند؛ اما از یک جایی به بعد با هم هممسیر میشوند و سر از دیجیتالینگ درمیآورند.
با این وجود، باز هم منظرهای که در دیجیتالینگ، شاهد آن هستند به طور ویژه برای شخص آنها طراحی شده است. در این میان، تمام سعیمان را کردیم که قدم به قدم با این دوستان فرضی، بیشتر آشنا شویم و با آنها رابطهای نزدیک برقرار کنیم.
ما در مورد پرسوناهای دیجیتالینگ فقط به نوعی اطلاعات دمو گرافیک بسنده نکردیم. بلکه پا را از این ماجرا فراتر گذاشتیم و با پرسیدن سوالهای فراوان و البته هدفمند و دادن پاسخ به آنها ماجرا را برای خودمان عمیقتر کردیم؛ مثلا از درد مشتری گفتیم، ارتباط او با خودمان را موشکافی کردیم، سراغی از سواد دیجیتالی او گرفتیم و نیازهای دیجیتال مارکتینگی او را در جایگاهی که هست، مورد بررسی قرار دادیم.
چرا این فایل را با شما به اشتراک گذاشتیم؟
پرسونا ماجرایی است که برای هر بیزینس، متفاوت است. پرسونایی که ما در دیجیتالینگ نوشتیم و از آن استفاده میکنیم دقیقا به درد کسب و کار شما نمیخورد و کپی کردن آن کمکی به پیشرفتتان نخواهد کرد. چون پرسشهایی که مطرح کردیم و پاسخهایی که دادیم به درد الباقی کسب و کارها نمیخورد.
ولی میتوانید از نمونه پرسونای مشتری دیجیتالینگ به عنوان یک الگو برای کشف، طراحی و ساخت پرسونای خودتان استفاده کنید. ما بر اساس رسالتمان برای به اشتراک گذاشتن ماجراهای مفید و کاربردی، این فایل را به رایگان در اختیار شما قرار دادیم. ناگفته نماند که در آینده این فایل را آپدیت خواهیم کرد و اگر همچنان با دیجیتالینگ همراه باشید، خبر این آپدیت را به گوشتان خواهیم رساند.
شاید بپرسید که چرا این فایل آپدیت میشود؟ مگر پرسوناها تغییری میکنند؟ در پاسخ باید بگوییم پرسونا چیزی نیست که آن را در طاقچه بگذاریم تا حسابی خاک بخورد. ما هر روز، هر هفته و هر ماه به دلیل آشنا شدن با کاربران جدید، ارتباط عمیقتری با پرسوناهای خودمان برقرار میکنیم و رابطه میان ما و آنها هر بار شفافتر از بار قبل میشود. بنابراین، چشممان به جمال بخشهای تازهتری باز میگردد که دوست داریم شما را هم از آنها با خبر کنیم.
[faq-list] [posts-cta title=”حالا نوبت ساخت پرسونای خودتان است” btn-text=”همین حالا قالب پرسونا را نشانم بده!” btn-link=”https://digitaling.org/product/sample-raw-persona-template/” target=”_blank”]چیزی که در این فایل شاهد بودید نمونه پرسوناهای مشتریان دیجیتالینگ بود. شما میتوانید با استفاده از قالب خام پرسونا، آستینهایتان را بالا بزنید و پرسونای مشتریان کسب و کار یا برند خودتان را بسازید.
[/posts-cta]اگر فایل را مفید دانستید، آن را دانلود کردید و بعد از مطالعه، باز هم آن را مفید و کاربردی یافتید، بَسی خوشحال میشویم اگر نظرتان را – هر چه که هست – در بخش گپ و گفت همین صفحه با ما در میان بگذارید و امتیاز هم به ما بدهید تا با دیدنشان دلمان آنقدر گرم شود که باز هم بتوانیم با انرژی که از سمت شما دریافت کردیم به سمت تولید فایلها و ابزارهای بیشتری برویم و بازارچه را پر از چیزهای به درد بخور کنیم.
خیلی ممنون از محتوای ارزشمند و رایگانی که ارسال می کنید واقعا وب ایران به استارتاپ های مثل شما نیازمنده و یه چیز دیگه عالی میشه اگر یه محصول رایگان دیگه برای بخش بندی پرسونا یا همون (segment) ایجاد کنید و برای مخاطبان خودتون ارسال کنید سپاس از لطفتون
تشکر از شما آقای احسان عزیز
مرسی از پیشنهادی که مطرح کردید
منظورتون بخشبندی مخاطبان هست؟
کمی راجع به بخش بندی مخاطبان در همین تمپلیت صحبت شده و موارد بیشتر رو در «دوره بازاریابی محتوایی» بیان کردیم
سلام به جناب ابراهیمیان منظورم دقیقا بخش بندی مخاطبان که عمل باید قبل از طراحی پرسونا طراحی کرد بود و اینکه من این نظر بعد از دانلود گذاشتم و برای همین از محتوایی اون اطلاع نداشتم
درکل به شدت از شما ممنونم که وب ایران رو غنی تر می کنید امیدوارم موفق باشید
خواهش میکنم
موفق باشید
ممنون از موارد عملی که به صورت رایگان توی بازارچه میذارید... 🙂
در مورد تمپلیت "پرسونای دیجیتالینگ"، ابتدا مقاله پیشنهادی باید خونده بشه و بعد از درک مفهوم، قاعدتا مثالها ملموس تر میشه چون به نوعی خلاصه تصویری متن مقاله بود.
نکته قابل توجه دیگه، بروز رسانی ویس توضیحی بود که به نظر میاد بر اساس بررسی مجدد پرسونای کاربران دیجیتالینگه.
و به نظرم اگه همین تمپلیت هم بعدها باز به روز بشه برای مراجعین قبلی و بعدی کاربردی تر باشه.
تشکر از شما خانم mahgol
خوشحالم که تمپلیت براتون مفید بوده درآینده باز هم محصولاتی در خصوص پرسونا به بازارچه اضافه خواهد شد
مرسی بابت توصیه و پیشنهاداتی که در کامنت مطرح کردین
یکی از کاملترین تمپلیتهایی بود که دیدم؛ البته واجبه که برای هر کسب و کاری سفارشی سازی بشه؛
مرسی از دست و دلبازیتون ☘️
تشکر از شما خانم گلهداری عزیز
موفق باشید
عالی بود?
خوشحالیم که نمونه پرسونا براتون مفید بوده خانم اشرفی
همراهمون باشید که در بازارچه دیجیتالینگ خبرهایی در راه است.
شخصیت پردازی ها عالی بودن
کل داستان پیچیده پرسونارو خیلی ساده و واضح بیان کردین ک هر کسی بتونه متوجه بشه
کارتون درسته?
تشکر از شما آقای بزرگیان عزیز
خوشحالم که براتون مفید بوده و ممنون که نظرتون رو ثبت کردید ?
سلام.
درک پرسونای مشتریان خیلی می تونه در هدفمند کردن فعالیت های بازاریابی به ما کمک کنه.
فرآیند STP بدون درک درست از مشتریان بی معنی هست. همین طور محتوای تولیدی ما زمانی کیفیت خودش رو نشون میده که متناسب با پرسونای مخاطبش باشه.
فایل نمونه شما خیلی خلاصه و مفید ما رو میبره به دل ماجرا.
منتظر تمپلیت های بیشتر هم هستیماا.?
سلام بر شما آقای رسول
ممنون که از تجربیاتتون گفتین
بله همراه ما باشید که خبرهای خوشی در راه هست
چند وقت پیش قالب خام پرسونا رو هم آماده کردیم و در بازارچه منتشر شد.
من از این فایل به کرات استفاده میکنم و اون رو به دوستان و لینکش رو برای تمام کسانی که نیاز دارن میفرستم.
خلاقیت و کیفیت موجود در این فایل مثال زدنیه.
تشکر از شما خانم نگین
چقدر خوب که این نمونه فایل براتون مفید بوده?
امیدواریم که فایلهای بعدیمون هم به زودی آماده بشه?
آقای ابراهیمیان عزیز فایل بسیار خوبی بود و سازماندهی خوبی به ذهنم داد. یه سوالی داشتم ازتون. من قصد دارم جهت پرسونال برندینگ و اینکه یکم نیچ تر کار بکنم کارم رو با محل زندگیم شروع کنم. ینی از کلمه طراحی سایت در گرگان شروع کنم. که ترجیح میدم سایت های فروشگاهی بزنم چون تجربه خیلی بیشتر و بهتری دارم. هرچقدر فک کردم نتونستم دقیق تشخیص بدم باید چه پرسونای مشتری رو در نظر بگیرم. که بدونم کجا میتونم پیداشون کنم و براساس علایق و مشکلاتشون بهشون خدمات ارائه بدم.
الان پرسونا رو چطور در نظر بگیرم ؟ همه فروشگاه دارهای که شرایط فروش اینترنتی میتونن داشته باشن میشن جامعه هدف من ؟ یا کسب و کارهایی که در گرگان فقط یک حوزه دارن میشه جامعه هدف من ؟ مثلا فروشگاه های پوشاک ؟
البته من جامعه هدف و پرسونا رو یکی در نظر گرفتم یجورایی.
در حال طاحی سایتم هستم ولی دقیق وشفاف نتونستم در بیارم چه کسی جامعه هدف بیزینس من میشه
سلام بر شما آقای محبی عزیز
ابتدا از بخشبندی مخاطبان شروع کنید و بعد به پرسونا برسید.
این موارد رو باید با سوال پرسیدن از مخاطبان کشف کرد.
در دوره بازاریابی محتوایی راجع بهش صحبت کردیم.
اگر قصد دیدن دوره را هم ندارید در مقالات رایگان دیجیتالینگ در نقشه راه بازاریابی محتوایی به آن پرداختیم.
موفق باشید
عالی بود ، ممنون
سلامت باشید خانم اسلامی
درود بر شما. بسیار عالی و آموزنده بود خصوصا برای من که مبتدی و در حال آموزش و یادگیری هستم.
خداروشکر که اینطور بوده خانم نوروزی عزیز
سند استراتژی محتوای دیجیتالینگ هم به رایگان منتشر شده که میتونید ازش استفاده کنید.
امیدوارم که براتون مفید باشه
پس من محمد کارآفرین پورم:)
خیلی ممنونم??
دقیق زدید به هدف
بله درواقع خانم فاطمه کارآفرین پور??
سلامت باشید
ممنون از شما جناب ابراهیمیان ?
سلامت باشید خانم نوروزی
عالی و دقیق بود 👏🏼
خیلی از سولات تونستم ایده بگیرم. خیلی ماهرانه و دقیق تهیه شده بود.
با تشکر از تیم خوب دیجیتالینگ 🌹