چند سال پیش، آن وقت‌ها که خبری از تلگرام و واتساپ و وایبر نبود، اس‌ام‌اس زدن برای خودش اَجر و قُربی داشت؛ حتی برایش تکه کلام هم ساخته بودیم، مثلا به جای اینکه بگوییم: « فلانی! بهت اس ام اس دادم» می‌گفتیم: «اِس دادم!». وقتی پای اپلیکشن‌های رایگان با آن حجم از مزیت‌ها به میدان ارتباط‌های متنی باز شد، اس‌ام‌اس دادن هم خیلی بی‌سروصدا به حاشیه رفت. عواملی مانند پولی بودن، محدودیت در تعداد واژه‌های ارسالی، پشتیبانی نکردن از عکس، صدا، فیلم و کلی کَم‌ و‌ کَسری دیگر، طرفداران پروپاقرص اس‌ام‌اس را به سمت این اپلیکشن‌های تازه‌نفس کشاند. در این مقاله از سایت دیجیتالینگ به شما نشان می‌دهیم که هنوز هم می‌توان با نگاهی هوشمندانه، نقطه‌های قوت باقی‌مانده در پیامک زدن را احیا کرد و از آن برای رشد کسب و کار بهره برد. «اس ام اس مارکتینگ» همان موضوعی است که به آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.  

وقت خواندن تمام مقاله را ندارید؟ می‌توانید از این قسمت به نسخه صوتی مقاله گوش دهید.

 

اس ام اس مارکتینگ، پسر عموی ایمیل مارکتینگ!

اس ام اس مارکتینگ

اس ام اس مارکتینگ، ماجرایی شبیه به «ایمیل مارکتینگ» دارد. در این روش، شما یک بانک از شماره‌های تلفن دارید و با توجه به نوع فعالیت صاحبان آنها، برایشان اسم ام اس‌ می‌فرستید. یکی از مواردی که باعث به هدر رفتن فرآیند اس ام اس مارکتینگ می‌شود اشتباه در تامین شماره‌های تلفن است. بهترین شیوه به‌ دست آوردن این شماره‌ها، جمع‌‌آوری آن از خود کاربران است. چون در این صورت، آنها با رضایت، شماره خود را در اختیار شما قرار می‌دهند و پیام‌هایی که از این طریق به آنها ارسال می‌کنید، خوانده می‌شوند. اما متاسفانه در ایران می‌توانید با پرداخت مبلغی پول، فهرستی بلندبالا از این شماره‌ها را خریداری کنید. حتی زمانی خریداران خیلی راحت می‌گفتند که: «من بانک شماره تلفن افراد بین 18 تا 22 سال را می‌خواهم تا برایشان تبلیغات کنکوری بفرستم!»

نکته‌ای که در این میان فراموش می‌شود این است که شماره تلفن افراد، جزو حریم خصوصی آنها به شمار می‌رود و استفاده از این روش برای ارسال تبلیغات ناخواسته، نه از نظر اخلاقی کار درستی است و نه از نظر اصول بازاریابی. چون بازاریابی اس ام اسی، جزو روش‌های «پرمیشن مارکتینگ» (Permission marketing) یا بازاریابی اجازه‌ای است و شما قبل از این کار باید از مخاطب اجازه بگیرید. در غیر این ‌صورت، کاربر نه تنها از مورد تبلیغاتی شما استقبال نمی‌کند بلکه بلافاصله با دیدن یک پیام تبلیغاتی ناخواسته که از سوی یک فرستنده ناشناس – یا حتی یک برند مطرح – ارسال شده، آن را به پوشه اسپم تبعید می‌کند! بگذریم از اینکه در این میان، چهره برند هم خدشه‌دار می‌شود. 

 

چگونه اس ام اس مارکتینگ جذاب داشته باشیم؟

حالا فرض را بر این بگذاریم که شما می‌خواهید پرمیشن مارکتینگ انجام دهید و به کاربرانتان اس ام اس بزنید. قبل از هر کاری باید چند نکته مهم را در نظر بگیرید:

نکته اول: ساده بنویسید، مخاطب شما ادیب نیست!

شناخت مخاطب در اس ام اس مارکتینگ

نوشتن‌ متن‌های ادبی و استفاده از واژگان سنگین، نه تنها کمکی به شما نمی‌کند بلکه کاربر را فراری هم می‌دهد. پس سعی کنید که متن پیامک تا جایی که امکان دارد، ساده باشد. البته این موضوع به شناخت شما از مخاطبتان هم بستگی پیدا می‌کند. یکی از اس‌ام‌اس‌های خوبی که مدتی پیش دریافت کردم از «DMWay» – دورهمی مسیر دیجیتال مارکتینگ که هر ماه برگزار می‌شود و بسیار جذاب است – بود. پیامکی با این متن برایم آمد که: «سلام علیرضا خوبی؟ درباره پنجشنبه در مسیر دیجیتال مارکتینگ برای شما یک ایمیل فرستادیم که حتما به آن نگاه کن.» با اینکه قبلا از طریق ایمیل هماهنگی‌ها را انجام داده بودند و لوکیشن هم ارسال شده بود اما خواندن این پیامک یادآوری، برایم بسیار جذاب بود. تازه در آخر پیامک گفته شده بود: «شاید ایمیل در بخش اسپم باشه. اونجا رو هم نگاه کن، مرسی. دورهمی دیجیتال مارکتینگ.» من واقعا با این نوع پیامک، ارتباط خیلی خوبی برقرار کردم.

جالب اینجا است که فردای همان روز، پیامکی با این متن برایم آمد که: «جناب آقای علیرضا ابراهیمیان سلام، دورهمی در ساعت فلان آغاز می‌شود و در ساعت فلان مراجعه فرمایید.» منبع هر دو پیامک یکی بود. اما بار اول، با لحنی صمیمی و استفاده از واژگانی مانند: «خوبی؟» و «حالت چطوره؟» ارسال شد و بار دوم، با لحنی کاملا رسمی و خشک! از این همه تناقض تعجب کرده بودم. نکته مهمی که در مورد اس ام اس مارکتینگ باید در نظر بگیرید این است که باید مخاطب خود را بشناسید و هم جنس پیام‌هایی که برای او ارسال می‌شود، پیامک بزنید. چون در این صورت می‌توانید روی او تاثیر بگذارید. 

نکته دوم: کم گوی و گزیده گوی باشید 

مورد دیگری که باید در نظر بگیرید، کوتاهی متن‌های ارسالی است. باید تمام سعی خود را به کار بگیرید تا بتوانید به شیوه‌ای خلاقانه تمام منظور خود را در قالب یک اس ام اس بسیار کوتاه بیان کنید. اگر متن‌های بلندی بفرستید، یا بخشی از آن برای کاربر ارسال نمی‌شود یا مخاطبتان با دیدن این متن بلند، فوری پیامک را رد می‌کند و تمام تلاش‌هایتان بر باد می‌رود. در ضمن، قبل از ارسال، حتما چند بار متنتان را بخوانید یا با استفاده از ویرایشگرهای آنلاینی مثل «ویراست لایو» غلط املایی آن را بگیرید. دور عبارت‌هایی مانند: «اولین»، «برترین»، «قدیمی‌ترین» و مواردی از این دست را هم قلم بگیرید که اصلا تاثیر خوبی روی مخاطب ندارند. می‌توانید قبل از آغاز کمپین، پیامک را برای اعضای تیمتان بفرستید و از آنها بخواهید تا متن را از نظر لحن، تاثیرگذاری و شکل نمایش پیامک در گوشی‌، مورد بررسی قرار دهند.

نکته سوم: خودتان را معرفی کنید

معرفی خود در اس ام اس مارکتینگ

یکی از نکته‌های کوچک اما بسیار مهمی که معمولا از قلم می‌افتد، معرفی کردن خودتان در متن پیامک است. شما باید در انتهای پیامک ارسالی، خودتان را معرفی کنید و بگویید که از طرف چه مجموعه‌ای صحبت می‌کنید. شاید این مورد در شبکه‌های اجتماعی خیلی مهم نباشد. چون وقتی یک کاربر، پیج شما را فالو می‌کند و پست‌هایتان را می‌بیند، حتی اگر شما را فراموش کرده باشد، می‌تواند در کسری از ثانیه به پیجتان برود و موضوع کسب و کارتان را به یاد بیاورد. شما در پیامک چنین شانسی ندارید. اگر پیام‌هایتان بی‌نام‌و‌نشان باشند، هیچ اعتباری وجود ندارد که کاربر به خودش زحمت بدهد و به دنبال شما بگردد. 

نکته چهارم: هوشمندانه عمل کنید

مارکتینگ بدون خلاقیت، یک مارکتینگ مرده است. برای اینکه بتوانید مخاطب را به سمت خود جذب کنید باید خلاقیت زیادی داشته باشید. در مورد اس ام اس مارکتینگ باید دوز این خلاقیت را بیشتر کنید. چون اس ام اس، مجال زیادی برای صحبت کردن به شما نمی‌دهد. اگر در همان یکی دو ثانیه اول نتوانید مخاطب را جذب کنید، کار کمپینتان تمام است. پس بهترین کار این است که زمان بگذارید و متن بسیار کوتاه بسیار جذابی را برای اس ام اس خودتان تهیه کنید. گاهی داشتن یک تکه‌کلام یا واژه‌ای جذاب می‌تواند باعث موفقیت کمپین شما شود. 

نکته پنجم: فارسی را پاس بدارید

شناختن مخاطب، درست مانند مشخص کردن هدف در تیراندازی است. اگر ندانید به کجا می‌خواهید شلیک کنید، هرچقدر هم که در تیراندازی مهارت داشته باشید به کارتان نمی‌آید. ما در ایران زندگی می‌کنیم و مخاطب ما یک فارسی زبان است. پس نباید فرصت خود برای تاثیرگذاری روی مخاطب را با نوشتن یک متن فینگلیش از دست بدهید. در حقیقت، جمع بزرگی از مخاطبان فارسی زبان دوست دارند متن‌ها را با الفبای فارسی بخوانند. 

 

اشتباه نکنید! اسم ام اس مارکتینگ جای بمباران تبلیغات نیست

شاید با خواندن تیتر این پاراگراف با خودتان بگویید: «اگه قرار نیست تبلیغ کنیم پس چرا اسمش مارکتینگه؟!» علت این سوال و تعجب ذهنی به این موضوع برمی‌گردد که مارکتینگ را برایمان بَد معنی کرده‌اند. کمی خودتان را جای مخاطبتان بگذارید؛ در طول روز چند پیامک یا ایمیل تبلیغاتی دریافت می‌کنید؟ در حقیقت، پوشه بلاک لیست بیشتر ما در حال انفجار است! خود من در طول یک هفته بیشتر از 10 اس‌ام‌اس دریافت می‌کنم که 9 تای آنها تبلیغاتی هستند. یکی از بدترین اس‌ام‌اس‌های تبلیغاتی که تابه‌حال دریافت کرده‌ام، مربوط به برند «دیجی استایل» است. فکرش را بکنید؛ روزی چند بار صدای دینگ‌دینگ پیامک بلند می‌شود و وقتی سر وقت گوشی می‌رویم به جای یک چیز به درد بخور مثلا پیامک واریز پول به حسابمان، با عبارت‌های تکراری مثل: «۶۰ درصد تخفیف زمستانه، ۷۰ درصد تخفیف تابستانه، ۸۰ درصد تخفیف بهاره و… » یا خط و نشان‌هایی مانند: «۶ روز فرصت دارید، همین الان کلیک کنید، به لینک زیر بروید و…» پذیرایی می‌شویم. تنها نتیجه این روش تبلیغاتی، آزار دادن مخاطب است. تنها کار مهمی که آنها با پشتکار زیاد انجام می‌دهند، شناساندن خودشان به عنوان برندی است که همیشه در حال تخفیف دادن است. 

درست است که تخفیف دادن هم بخشی از برنامه بازاریابی به شمار می‌رود و در همه جای دنیا در حال اتفاق افتادن است ولی نه به این شدت و نه در همه کانال‌های ارتباطی با مخاطب. مثلا وقتی پیامک تخفیف‌های دیجی استایل را دریافت می‌کنم، دقیقا همان پیامک این ‌بار در قالب ایمیل برایم ارسال می‌شود.

تجربه اندکم در حوزه اس ام اس مارکتینگ به من ثابت کرده که ارسال پیامک‌های تخفیف و اجرای چنین کمپین‌هایی بازخورد قابل توجهی ندارند و بیشتر کسب و کارهایی که روی این زمینه حساب باز کردند نتوانستند موفقیت چندانی به‌دست آورند. بهترین کار این است که ه هدفتان از اجرای اس ام اس مارکتینگ را به نمایش چهره‌ای متفاوت و به یادماندنی از خودتان تبدیل کنید.این نکته مهم را به یاد داشته باشید که با بخش بندی درست مخاطبان می‌توانیم محتوای تبلیغاتی‌مان را هم بصورت پیامک ارسال کنیم و با تحلیل درست پیامک‌ها، مجدد به مخاطبانی که همراه ما بودند پیامک ارسال کنیم

همیشه به یاد داشته باشید در روزگاری که کاربران از چپ و راست در معرض تبلیغات گوناگون قرار می‌گیرند، خلاقیت در ارسال پیامک و بخش بندی مخاطبان، بهترین روش بازاریابی پیامکی است اما چگونه می‌توان این کار را انجام داد؟ با دیجیتالینگ همراه باشید تا سر از این ماجرا دربیاورید.

[posts-cta title=”پیچ و خم‌های اس ام اس مارکتینگ را در کنار ما طی کنید” btn-text=”ورود به دوره اس ام اس مارکتینگ” btn-link=”https://digitaling.org/product/sms-marketing/” target=”_blank”]

ما در دوره «اس ام اس مارکتینگ» از آشنایی با اس ام اس مارکتینگ بگیر تا انتخاب سرویس پیامکی، روش‌های افزایش بانک پیامکی، آموزش عملی ارسال پیامک، تحلیل داده‌ها، پیامک‌های خودکار و … را همراه با مثال‌ها و تجربه‌های خودمان در اختیارتان گذاشتیم.

اگر می‌خواهید بازاریابی پیامکی موفق‌تری داشته باشید از تجربه‌های ما در این دوره پروژه‌محور استفاده کنید.

[/posts-cta]

نقش میکلانژ را برای اس ام اس مارکتینگ بازی کنید

شخصی سازی اس ام اس مارکتینگ

مهره‌ای که می‌تواند در کیش و مات کردن بازی اس‌ام‌اس‌ها به شما کمک کند، خلاقیت است. اگر از این مهره به خوبی و هوشمندانه استفاده کنید، می‌توانید با چند حرکت، دخل وزیر و پادشاه را بیاورید! اما چطور؟ برایتان می‌گویم.

  • شخصی‌سازی کنید

همیشه می‌توان یک حرف را به دو شکل بیان کرد؛ شکلی که آبادانی به بار آورد و شکلی که همه‌چیز را به ویرانه تبدیل کند. بدون شک، شما به دنبال آبادانی هستید و می‌خواهید کسب و کارتان را به سرزمینی سرسبز تبدیل کنید. پس باید یاد بگیرید که از ابزارهای موجود به شیوه‌ای تازه استفاده کنید. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید که شما صاحب یک وب‌سایت بازی آنلاین هستید و کاربرانتان به هنگام ثبت‌نام، شماره موبایل و ایمیل خودشان را وارد می‌کنند. در این صورت، یکی از روش‌های استفاده خلاقانه از اس‌ام‌اس مارکتینگ، ارسال نتیجه بازی به کاربران است. چنین پیامک‌هایی در نظر کاربر بسیار ارزشمند هستند چون اطلاعاتی مفید و غیرتکراری را در اختیارشان قرار می‌دهند. 

  • هر پیامک، یک نام

یکی از اصول جذب و نفوذ در دیگران، صدا کردن آنها با اسمشان است. چون با این کار به مخاطب ثابت می‌کنیم که وی را به یاد داشته‌ایم و او برایمان مهم و با ارزش است. شما می‌توانید خیلی زیرکانه در پیامک ارسالی به کاربرانتان از این روش استفاده کنید. اگر بانک شماره تلفن شما به طور طبیعی و از طریق ثبت‌نام کاربران در سایتتان جمع‌آوری شده باشد، بدون شک به نام کاربرانتان دسترسی دارید. پس تنها کاری که باید بکنید این است که در آغاز پیامک – یعنی همان یکی دو واژه‌ای که برای معرفی خودتان فرصت دارید – نام فرد را بنویسید. به این ترتیب، کاربر با دیدن نامش کمی متعجب می‌شود و احتمال اینکه پیامک شما را با دقت بخواند بسیار افزایش پیدا می‌کند. 

 

مراقب بی‌حسی تبلیغاتی باشید

ما در دورانی مملو از امواج تبلیغاتی زندگی می‌کنیم. حجم این پیام‌ها آن‌قدر زیاد است که دیگر برایمان فرقی نمی‌کند که یک برند، تخفیف 50 درصدی بدهد یا اینکه تمام محصولاتش را به حراج بگذارد! این فاجعه، ضربه‌ای است که در اثر بی‌دقتی و گاهی زیاده‌روی در اجرای برخی از روش‌های بازاریابی، گریبان‌گیرمان شده است. وقتی می‌خواهید برای کاربرانتان پیامک ارسال کنید باید به این نکته دقت داشته باشید که این اس ام اس چه آورده‌ای برای مخاطب شما دارد و بعد از خواندن این پیام چه احساسی پیدا می‌کند. تنها توجه به همین نکته می‌تواند باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه شما شود و اعتبار برندتان را چندین پله جابه‌جا کند.

 

چالش پیدا کردن بهترین زمان برای ارسال پیامک‌ها

زمان ارسال پیام در اس ام اس مارکتینگ

خیلی راحت به شما بگویم، هیچ نسخه‌ای برای این کار وجود ندارد. شما باید با توجه به نوع کسب و کار و گروهی که مخاطبانتان را تشکیل می‌دهند، زمان مناسب خودتان را پیدا کنید. شاید آزمون و خطا، بهترین راهنمای شما در این مورد به شمار آید.  

در انتها پیشنهاد می‌کنم مطلب «موفقیت در بازاریابی پیامکی» را مطالعه کنید که نسخه پیشرفته‌تر از این محتوا است.

شما چه فکر می‌کنید؟

نظر شما در مورد اس ام اس مارکتینگ چیست؟ آیا تا به حال از آن استفاده کرده‌اید؟ بسیار خوشحال می‌شویم اگر تجربه خودتان از ارسال پیامک‌های تبلیغاتی را با دیجیتالینگ در میان بگذارید. آیا فکر می‌کنید ارسال این پیامک‌ها هنوز هم موثر باشند یا شبکه‌های اجتماعی جای این روش را در دنیای دیجیتال گرفته‌اند؟ شما چه شیوه خلاقه دیگری را برای استفاده از این پتانسیل در نظر دارید؟

آموزش بازاریابی پیامکی
ثبت دیدگاه
ارسال دیدگاه
احمد شرفی
1400/01/22
پاسخ دهید

سلام سایت خوب برای پنل پیامکی هم معرفی میکنید بیزحمت؟

علیرضا ابراهیمیان
1400/01/23

سلام بر شما اقای شرفی عزیز
پنل پیامکی که دیجیتالینگ از آن استفاده می‌کند کاوه نگار است.
تا به الان از این سرویس راضی بودیم
موفق باشید

فرشید
1400/08/01
پاسخ دهید

سلام علیرضا،
مرسی که دانش و تجربیاتت رو درباره بازاریابی پیامکی برای ما به اشتراک گذاشتی.
به نظر من اگر برنامه ریزی درستی برای استفاده از این ابزار انجام بشه، پتانسیل این رو داره که یکی از مؤثرترین ابزارهای ایجاد ارتباط و تعامل با مخاطبینمون بشه.

چون هم هدفمند هست، هم مستقیم به مخاطب می رسه و هم این که آنلاین و آفلاین نداره! و در هر حالتی می تونیم با مخاطب ارتباط بگیریم

نکته دیگه نرخ دیده شدنش هست؛ چون پیامک از طریق موبایل هست و همینطور یه حس شخصی و حریم خصوصی داره، خیلی زیاد دیده میشه توسط مخاطب!

کافیه درست برنامه بریزیم و به قول شما، خلاقیت به خرج بدیم.

علیرضا ابراهیمیان
1400/08/01

سلام بر شما اقای فرشید عزیز
دقیقا
ممنون که نظرتون رو مطرح کردید
اگر آگاهی استفاده از بازاریابی پیامکی رو داشته باشیم میتونه خیلی اثربخش باشه
به زودی نقشه راه بازاریابی پیامکی رو در دیجیتالینگ پرمحتوا می‌کنیم
همراهمون باشید??

keyboard_arrow_up
طراحی و توسعه توسط