بالا آمدن در نتایج گوگل – به ویژه صفحه نخست – اولویت اول بسیاری از وبسایتها است که برای رسیدن به آن هزینه و تلاش زیادی را به کار میگیرند. اما در این میان، کسب و کارهایی وجود دارند که با کمترین زحمت و صرف هزینه یا حتی داشتن یک وبسایت در صفحه اول نتایج گوگل قرار گرفتهاند.
اما چطور چنین چیزی ممکن است؟ آیا آنها راهی برای دور زدن گوگل و الگوریتمهای آن میشناختند؟ یا اینکه موضوع، سادهتر از این حرفها است؟ در این قسمت از «دیجیتالینگ» به موضوع «سئو محلی» میپردازیم و سر از کار این ماجرا درمیآوریم.
اگر شما هم میخواهید بدون داشتن یک وبسایت در صفحه اول جستجوی برخی از کلیدواژههای مورد نظرتان باشید تا پایان این گفتار، دیجیتالینگ را دنبال کنید.
قرار است چه چیزهایی را با هم یاد بگیریم؟
- با سئو محلی و شیوه کار آن آشنا میشویم.
- روش ثبت مکان در گوگل مپ را بررسی میکنیم.
- چند نکته مهم درباره ثبت مکان در گوگل مپ را میخوانیم.
- با سازوکار ثبت مکانهایی که وبسایت دارند بیشتر آشنا میشویم.
- اسکیما و تاثیر آن روی بهبود سئوی محلی را مورد بررسی قرار میدهیم.
ماجرای لوکال سئو و کسب و کارهای بدون سایت
در بسیاری از مواقع، نتایجی که پس از سرچ کلیدواژهها برای ما به نمایش درمیآیند متفاوت از دیگران هستند. چون در این میان، عواملی مانند موقعیت مکانی، زبان و حتی دادههایی که گوگل از جستجوهای قبلیمان به دست آورده است روی نتیجه پایانی تاثیر میگذارد. اجازه بدهید مثالی برایتان بزنم. تصور کنید به دنبال یک استخر در نزدیکی خودتان میگردید. برای این کار به سراغ گوگل میروید و در آن واژه «استخر» را جستجو میکنید.
در این صورت، اولین نتیجهای که به شما نشان داده میشود، نتایج موجود در گوگل مپ (Google Maps) خواهد بود که در آن استخرهای اطراف محل زندگیتان را مشخص کرده است. شما هم خیلی راحت وارد گوگل مپ میشوید تا اطلاعات بیشتری از آن استخرها به دست بیاورید؛ مثلا اینکه چقدر با شما فاصله دارند؟ چند ستاره دارند؟ چه نظراتی راجع به آنها وجود دارند و غیره.
نکته جالب اینجا است که شاید آن استخرها اصلا وبسایتی نداشته باشند. اما شما با کمک گوگل و دادههایی که در مورد مکان آن استخرها وجود داشت توانستید آنها را پیدا کنید. این ماجرا چیزی است که در سئو لوکال اتفاق میافتد. یعنی اگر فردی در اروپا یا شهر دیگری در ایران، باز هم واژه استخر را جستجو کند، دادههای کاملا متفاوتی را دریافت خواهد کرد. چون نتیجه این جستجو بر اساس اطلاعات به دست آمده از موقعیت مکانی افراد به آنها نمایش داده میشود.
چطور میتوانیم در سئوی لوکال حرفی برای گفتن داشته باشیم؟
همانطور که کمی قبلتر با هم گفتیم، گوگل نتایج «سئو محلی» (Local Seo) را بر اساس مکانی که کاربران در آن حضور دارند به آنها نمایش میدهد. در نتیجه، تنها کاری که از دست ما برمیآید، ثبت مکان کسب و کارمان در گوگل مپ است.
خوشبختانه هنوز امکان انجام این کار در ایران وجود دارد و شما میتوانید خیلی راحت، آدرس دقیق مکانی که کسب و کارتان در آن حضور دارد را به همراه شماره تماس در گوگل مپ ثبت کنید. حتی میتوانید این کار را برای دوستان یا کسانی که میشناسید هم انجام دهید. اگر اطلاعاتی که وارد گوگل مپ میکنید کامل باشند بعد از گذشت چند روز، درخواست شما اجرا میشود.
چند نکته مهم پیرامون ثبت مکان در گوگل مپ که باید بدانید
گاهی پیش میآید که فرآیند ثبت مکان در گوگل مپ بیش از اندازه طول میکشد. برای خود من هم این اتفاق افتاده است. با رعایت چند نکته میتوانید به این کار سرعت ببخشید:
-
از چند جهت درخواست خود را بفرستید
برای این کار میتوانید با استفاده از چند اکانت جیمیل، درخواست ثبت یک مکان را برای گوگل مپ بفرستید. البته در این میان باید به یک نکته خیلی مهم توجه کنید. نباید از اکانتهای جیمیلی که به تازگی ساخته شدهاند برای ثبت لوکیشن استفاده کنید. چون احتمال اینکه گوگل چنین درخواستهایی را تایید کند بسیار کم است.
شاید بهترین کاری که بتوانیم انجام بدهیم و من به تجربه به آن رسیدم این باشد که امتیازهای اکانت جیمیل خود را که چندین سال است از آن استفاده میکنیم افزایش دهیم و با آن اکانت، درخواست ثبت مکان را برای گوگل ارسال کنیم. به این ترتیب که هر از چند گاهی مکانهای مختلفی که میشناسیم که را در گوگل مپ ثبت کنیم.
مثلا اگر به یک رستوران میرویم مکان آن را ثبت کنیم و حتی درباره آن نظر بدهیم. وقتی با این اکانت که امتیاز خوبی در گوگل دارد برای ثبت یک مکان جدید در گوگل مپ اقدام کنیم، درخواست ما خیلی راحتتر پذیرفته میشود.
-
سازوکار ثبت مکان کسب و کارهایی که وبسایت دارند
وقتی وبسایت داشته باشید و بخواهید یک لوکیشن به آن اضافه کنید کار برایتان بسیار راحتتر میشود. چون گوگل هم به شما بیشتر اعتماد میکند. روند انجام این کار هم مثل آنچه که کمی قبلتر با هم گفتیم انجام میشود تنها با این تفاوت که این بار، گذشته از آدرس دقیق و شماره تماس باید آدرس وبسایت خودتان را هم در گوگل ثبت کنید.
بعد از این کار باید به سراغ وبسایتتان بروید و آدرس دفتر یا فروشگاه فیزیکی خود را در صفحه تماس با ما، درباره ما و حتی فوتر اصلی سایت قرار دهید. پس از مدت کوتاهی متوجه میشوید که با کلیدواژههایی که روی آنها کار نکردهاید – و بیشتر مکانمحور هستند – نیز بالا آمدهاید.
آیا گوگل از الگوریتم ویژهای برای لوکال سئو استفاده میکند؟
سازوکارهای لوکال سئو در گوگل با کمک «الگوریتم کبوتر» (Pigeon) انجام میشوند. همان طور که از اسم این الگوریتم مشخص است، تمرکز آن روی سئوی محلی است. برای گرفتن بهترین نتیجه از الگوریتم کبوتر باید از دیگران بخواهید که با اکانت جیمیل خودشان در گوگل مپ برایتان نظر بگذارند یا امتیازی را ثبت کنند.
این کار خیلی به بهبود سئوی محلی شما کمک میکند. طبق بررسیهایی که انجام دادم متوجه شدم مکانهایی که در گوگل مپ امتیاز بیشتری از کاربران گرفتهاند، بالاتر از نتایج دیگر قرار میگیرند.
برای بهبود سئوی لوکال خود از اسکیما استفاده کنید
اسکیما (Schema)، زبانی برای نشانهگذاری سایتها است. گوگل با توجه به این نشانهها وبسایت ما را به خاطر میسپارد. نشانهگذاری اسکیما که بخشی از سئوی داخلی به شمار میرود تاثیر قابل توجهی در بهبود رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل میگذارد.
اگر وبسایت شما روی «سیستم مدیریت محتوای وردپرس» ساخته شده باشد به راحتی میتوانید با استفاده از افزونه یوآست لوکال (Yoast Local SEO) موضوع اسکیما را یک بار برای همیشه در وبسایت خود حل کنید.
در این افزونه، تنها کاری که باید انجام بدهید، وارد کردن اطلاعاتتان – مثل آدرس دقیق، شماره تماس، روزهای کاری، ساعتهای کاری، ایمیل و … – است. بقیه کارها را افزونه یوآست برایتان انجام میدهد. به این ترتیب گوگل راحتتر لوکیشن بیزنس شما را درک میکند.
نظر شما چیست؟
آیا مکان فیزیکی کسب و کار خود را در گوگل مپ ثبت کردهاید؟
به عنوان یک کاربر، آیا نظرات درج شده در گوگل مپ برایتان مفید بوده است؟
ای کاش نوع اسکیمای لازم برای seo لوکال رو هم میگفتید
مرادم جزییاتش هست
ممنون که مطرح کردید آقای یحیی پور
هنوز هم دیر نشده و میتونیم در آپدیتهای بعدیاین موضوع رو به مطلب اضافه کنیم
سپاس از شما